Οκτώ τρόποι για να διαλέξετε αριθμούς στο Τζόκερ- Πώς να αυξήσετε τις πιθανότητές σας

Print Friendly, PDF & Email

Κάποιοι χρησιμοποιούν τις ημερομηνίες γέννησης των μελών της οικογένειάς τους, κάποιοι χρησιμοποιούν τους τυχερούς τους αριθμούς, ενώ υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ακράδαντα σε ένα αλάνθαστο σύστημα. Οι τρόποι επιλογής αριθμών στα τυχερά παιχνίδια είναι αμέτρητοι.

Με το τζακ ποτ των 2,7 εκατομμυρίων ευρώ που κληρώνει το Τζόκερ, την Κυριακή 11 Ιουνίου 2017, η επιλογή των σωστών αριθμών μπορεί να σας αλλάξει τη ζωή.

Υπάρχει τρόπος να ενισχυθούν οι πιθανότητες για κέρδος; Ιδού ορισμένες από τις διαθέσιμες επιλογές:

1. Επιλογή αριθμών που έχουν κληρωθεί τις περισσότερες φορές

Μια τέτοια επιλογή είναι να επιλέξετε τους αριθμούς που κληρώνονται πιο συχνά. Μέχρι στιγμής, ο αριθμός που έχει κληρωθεί με τη μεγαλύτερη συχνότητα είναι το 37. Από το ξεκίνημα του Τζόκερ το 1997, ο αριθμός αυτός έχει κληρωθεί 259 φορές.

Άλλοι αριθμοί που έχουν κληρωθεί πολλές φορές στην πεντάδα είναι οι ακόλουθοι:

· 34 – 252 φορές

· 41 – 246 φορές

· 31 – 246 φορές

· 27 – 245 φορές

· 13 – 244 φορές

Ο πιο συχνά εμφανιζόμενος αριθμός Τζόκερ είναι το 6, με 117 φορές, και ακολουθεί το 16, που έχει κληρωθεί 114 φορές.

Ωστόσο, η συχνότητα εμφάνισης των αριθμών αυτών δεν αποτελεί ένδειξη ότι πρόκειται να κληρωθούν και μαζί. Στην πραγματικότητα, οι πιθανότητες να βγουν αυτοί οι αριθμοί σε ένα νικηφόρο συνδυασμό είναι ακριβώς οι ίδιες με οποιαδήποτε άλλη ομάδα 5+1 αριθμών.

2. Επιλογή των γενεθλίων των μελών της οικογένειάς σας ή των φίλων σας

Το να επιλέγετε αριθμούς βάσει των γενεθλίων σίγουρα περιορίζει την γκάμα των αριθμών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και, επίσης, αυτό είναι ένα σύνηθες φαινόμενο στο παιχνίδι, οπότε ενδέχεται να χρειαστεί να μοιραστείτε τα κέρδη σας με άλλους νικητές που έχουν επιλέξει τους ίδιους αριθμούς.

Μια άλλη μέθοδος που υιοθετούμε συχνά είναι να ψάχνουμε να βρούμε τους αριθμούς που δεν έχουν βγει τον τελευταίο καιρό. Η διαίσθησή μας μάς λέει ότι εάν κάτι δεν έχει συμβεί για αρκετό καιρό, τότε μάλλον πρόκειται να γίνει.

Σήμερα, ο αριθμός που έχει περισσότερο καιρό να κληρωθεί είναι το 37. Δεν έχει βγει εδώ και σχεδόν 160 ημέρες. Ομοίως, οι αριθμοί 26 και 19 βγήκαν τελευταία φορά πριν από 150 και 74 ημέρες, αντίστοιχα.

Το 4 κληρώθηκε πριν από 70 ημέρες, ενώ το 28 πριν από 60 ημέρες.

Οι αριθμοί που κληρώνονται σπανιότερα είναι το 3, το 9, το 33, το 4 και το 45.

Ο αριθμός Τζόκερ με την μεγαλύτερη καθυστέρηση είναι το 14, αφού έχει να εμφανιστεί σχεδόν ενάμιση χρόνο.

Παρόλα αυτά, ενώ έχει νόημα το σκεπτικό ότι «κάτι που δεν έχει συμβεί εδώ και καιρό θα γίνει άμεσα», αυτό δεν ισχύει απαραίτητα και στην περίπτωση του Τζόκερ.

Ο Δρ. Τζον Χέι, Επίτιμος Καθηγητής Μαθηματικών του Πανεπιστημίου του Σάσεξ, ο οποίος έχει γράψει μια έρευνα για στατιστικά στοιχεία σχετικά με την Εθνική Λοταρία της Αγγλίας, έχει δηλώσει: «Το ότι ένας αριθμός δεν έχει βγει για κάποιο καιρό, αυτό δεν σημαίνει ότι θα βγει στην επόμενη κλήρωση. Είναι όπως ακριβώς όταν ρίχνετε ένα νόμισμα. Εάν έρθει κορώνα πέντε συνεχόμενες φορές, αυτό δεν συνεπάγεται ότι την επόμενη φορά είναι πιθανότερο να έρθει γράμματα. Οι πιθανότητες εξακολουθούν να είναι 50/50.»

4. Επιλογή τυχερών αριθμών

Όπως και στην περίπτωση των γενεθλίων, πρόκειται για μια κοινή προσέγγιση η οποία βασίζεται περισσότερο στις προλήψεις παρά στην κοινή λογική. Ωστόσο, κάποιοι άνθρωποι φαίνεται να ελκύονται από ορισμένους αριθμούς· είναι όπως όταν επιλέγει κανείς το αγαπημένο του χρώμα. Μεταξύ των αριθμών που επιλέγονται συχνότερα είναι αυτοί που τελειώνουν σε 7, σύμφωνα με τη μελέτη του πειραματικού φυσικού Τζόναθαν Κλαρκ.

Το βασικό θέμα σε αυτή την περίπτωση είναι να έχει κανείς αρκετούς τυχερούς αριθμούς για να συμπληρώσει ένα ολόκληρο δελτίο. Τι να το κάνεις εάν πρέπει να δανειστείς τους τυχερούς αριθμούς κάποιου άλλου; Κι αν κερδίσεις, θα μοιραστείς τότε το τζακ ποτ μαζί του;

5. Επιλογή αριθμών που έχουν πρόσφατα ξαναβγεί

Μια ανάλυση της ελβετικής λοταρίας αποκαλύπτει μια παράξενη τάση. Οι παίκτες συνηθίζουν να επιλέγουν τους αριθμούς τους βάσει των αριθμών που είχαν κληρωθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Άλλοι, πάλι, συνηθίζουν να επιλέγουν τους αριθμούς τζακ ποτ που είχαν κληρωθεί δύο εβδομάδες πριν ή και πιο παλιά. Και ποια η διαφορά; Δυστυχώς καμία, μιας και ο Δρ. Χέι μας λέει ότι οι πιθανότητες παραμένουν οι ίδιες. Ωστόσο, αυτό κάνει την επιλογή των αριθμών ευκολότερη.

6. Επιλογή αριθμών με την καλύτερη απόδοση

Εάν μένατε στην Αγγλία, παίζατε στο εκεί Τζόκερ και επιλέγατε τους αριθμούς 3, 6, 13, 23, 27, 49 σε κάθε κλήρωση από όταν ξεκίνησε η Εθνική Λοταρία της χώρας, τώρα θα είχατε κερδίσει 2.017.671 Λίρες, σύμφωνα με τον αναλυτή Ρίτσαρντ Λόιντ. Ο ίδιος εξήγαγε το συμπέρασμα ότι οι συγκεκριμένοι αριθμοί έχουν την καλύτερη απόδοση στην ιστορία αυτής της λοταρίας, όσον αφορά τους συνδυασμούς αριθμών που κερδίζουν. Ωστόσο, οι πιθανότητες να προκύψει ξανά αυτός ο συνδυασμός παραμένουν οι ίδιες.

7. Η τυχαία επιλογή

Μπορεί να μας προκαλεί έκπληξη, αλλά αυτή θεωρείται η καλύτερη προσέγγιση από τους ειδικούς. Όχι επειδή αυξάνει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε, αλλά επειδή αυξάνει τις πιθανότητές σας να κερδίσετε ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ επειδή θα είστε ο μόνος νικητής. Επιλέγοντας αριθμούς βάσει συστημάτων που έχουν χρησιμοποιήσει άλλοι, είναι πιθανότερο να επιλέξετε τους ίδιους αριθμούς με άλλους.

Εάν, λοιπόν, βγουν οι αριθμοί που έχετε επιλέξει, τότε θα πρέπει να μοιραστείτε το έπαθλο με περισσότερους ανθρώπους που θα έχουν επίσης κερδίσει. Η τυχαία επιλογή αριθμών συνεπάγεται ότι ο συνδυασμός σας έχει μικρότερες πιθανότητες να επιλεγεί από κάποιον άλλον. «Εάν επιλέξετε τους λιγότερο δημοφιλείς αριθμούς και κερδίσετε, τότε πιθανότατα θα μοιραστείτε το τζακ ποτ σας με λιγότερους ανθρώπους», εξηγεί ο Δρ. Χέι.

αισθησίας

Η ανάλυση των αριθμών αποκαλύπτει ένα ενδιαφέρον φαινόμενο, καθώς αρκετοί παίκτες σημειώνουν τους αριθμούς τους επάνω στο δελτίο ακολουθώντας νοητά κάποιο μοτίβο. Για παράδειγμα διαλέγουν αριθμούς που σχηματίζουν μια κάθετη γραμμή, ή μια διαγώνια, ή αριθμούς που βρίσκονται στις γωνίες του τετραγώνου, και άλλα πολλά.

Στην ένατη κλήρωση της Εθνικής Λοταρίας της Αγγλίας, το 1995, σημειώθηκε ρεκόρ νικητών, με 11 ανθρώπους που μοιράστηκαν το τζακπότ των 16.000.000 Λιρών. Επίσης, δεν είχαν προκύψει δύο αριθμοί που να είναι από την ίδια σειρά ή δίπλα ο ένας στον άλλον. Φαίνεται πως η τυχαία επιλογή των αριθμών είχε γίνει σύμφωνα με το πώς αυτοί εμφανίζονταν στο δελτίο.

Ο Δρ. Χέι λέει: «Πρόκειται για έναν πολύ χαλαρό τρόπο επιλογής αριθμών, καθώς είναι ό,τι πιο εύκολο. Οι παίκτες αρέσκονται στο να φτιάχνουν όμορφα μοτίβα στο δελτίο τους. Βάσει έρευνας που έχει πραγματοποιήσει η ελβετική λοταρία, έχει προκύψει ότι πολλοί παίκτες επιλέγουν αριθμούς που πηγαίνουν διαγωνίως, οριζοντίως ή καθέτως στο δελτίο, για παράδειγμα».

Ωστόσο, ο Δρ. Χέι έχει ακόμα μερικά λόγια σοφίας τα οποία μπορεί να σας βοηθήσουν για την επιλογή μεθόδου. Λέει: «Όποια μέθοδο και να διαλέξετε, οι πιθανότητες να βγουν οι 5+1 αριθμοί που έχετε επιλέξει παραμένουν οι ίδιες. Θα ήταν γελοίο να σκεφτείτε ότι μπορεί να συμβεί οτιδήποτε άλλο».

Η επιλογή είναι δική σας!

Πηγή: http://www.telegraph.co.uk/news/2017/05/22/pick-lottery-numbers-win/

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή