Ολυμπιακός – ΑΕΚ: Η διπλή αναμέτρηση και το πρόγραμμα – “φωτιά”

Print Friendly, PDF & Email

Του Κώστα Γαλανόπουλου*

Ολυμπιακός και ΑΕΚ θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους και στο φετινό κύπελλο Ελλάδος (πέρσι 1-2 και 0-1), αφού μετά την κλήρωση της Δευτέρας, 15 Ιανουαρίου, η κληρωτίδα έβγαλε το εν λόγω ζευγάρι. Το πρώτο ματς θα γίνει στις 25/01, στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» (19:30), ενώ η ρεβάνς θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου στο «ΟΑΚΑ» (16:00).

Ωστόσο, «Ερυθρόλευκοι» και «Κιτρινόμαυροι» θα αναμετρηθούν και στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, στις 4/01 στον Πειραιά. Με αφορμή αυτό το ματς σας παρουσιάζω το πρόγραμμα– «φωτιά» των δύο ομάδων, το οποίο θα παίξει καθοριστικό ρόλο όσον αφορά τον φετινό πρωταθλητή, συνυπολογίζοντας βεβαίως και τον ΠΑΟΚ.

Στόχος το «νταμπλ» για τους «Ερυθρόλευκους»

Δύσκολα παιχνίδια περιμένουν τον Ολυμπιακό– τη στιγμή που τρέχει ένα σερί με 8 νίκες στο πρωτάθλημα– καθώς την ερχόμενη Κυριακή (21/01,19:30) υποδέχεται την Ξάνθη στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τρεις μέρες αργότερα φιλοξενεί την ομάδα του Χιμένεθ, ενώ στις 28/01 οι «Ερυθρόλευκοι» δοκιμάζονται στην Τρίπολη, εναντίον του αξιόλογου Αστέρα, σε ο,τι έχει να κάνει με το πρωτάθλημα.

Μια βδομάδα μετά, στις 4/02 (19:30), οι πρωταθλητές Ελλάδος υποδέχονται ξανά την ΑΕΚ, με στόχο να αυξήσουν τη μεταξύ τους βαθμολογική τους διαφορά. Ο… γολγοθάς της ομάδας του Γκαρθία συνεχίζεται με τη ρεβάνς εναντίον της ΑΕΚ στο «ΟΑΚΑ» για το ματς κυπέλλου, ενώ τέσσερις μέρες μετά ταξιδεύει στο Περιστέρι, για να αντιμετωπίσει τον μαχητικό Ατρόμητο, ο οποίος είχε επικρατήσει του Ολυμπιακού στο Φαληρικό γήπεδο με 0-1. Το σερί των ντέρμπι συνεχίζεται για τον Ολυμπιακό, αφού μέσα σε τρεις εβδομάδες αντιμετωπίζει Πανιώνιο (εντός 18/02), ΠΑΟΚ (εκτός 25/02) και τον… διαλυμένο Παναθηναϊκό (εντός 4/03).

Η «ανηφόρα» της ΑΕΚ

Ο «Δικέφαλος» και από τη μεριά του έχει ένα… αποπνικτικό πρόγραμμα, εφόσον συμμετέχει σε 3 (!) διαφορετικές διοργανώσεις. Δύσκολος μήνας περιμένει και την ΑΕΚ, καθώς –πέρα από τα τριπλά ματς με τον Ολυμπιακό– θα αντιμετωπίσει και σε ματς– ρεβάνς τη Ντιναμό Κιέβου. Εξίσου δύσκολο πρόγραμμα στο πρωτάθλημα αναμένεται να έχουν οι «Κιτρινόμαυροι», καθώς το Σάββατο (20/01,19:30) φιλοξενούνται από την ΑΕΛ, στη Λάρισα. Ακολουθεί το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για το κύπελλο, ενώ για το πρωτάθλημα θα αντιμετωπίσει την εξίσου μαχητική Λαμία στις 27/01, στο «ΟΑΚΑ».

Η συνέχεια για τον «Δικέφαλο» είναι πολύ απαιτητική, καθώς το διάστημα Φλεβάρης– Μάρτης αποτελεί έναν –πραγματικά– μαραθώνιο για την «Ένωση». Αρχής γενομένης με τον Ολυμπιακό εκτός έδρας για το πρωτάθλημα, στις 4 του Φλεβάρη, ενώ τρεις μέρες αργότερα υποδέχονται τους «Ερυθρόλευκους» για το ματς– ρεβάνς στο κύπελλο αυτή τη φορά (7/02,16:00).

Στη συνέχεια, σε διάστημα μόλις μιας βδομάδας, η ΑΕΚ έχει τρία σερί εντός έδρας ματς με Αστέρα Τρίπολης (11/02), Ντιναμό Κιέβου (15/02) και Ξάνθη (18/02). Το… βουνό που έχει να ανέβει η ομάδα του Χιμένεθ συνεχίζεται με την αναμέτρησή της, στο Κίεβο, με την Ντιναμό (22/02), ενώ τέσσερις μέρες μετά πάει στο «Περιστέρι», όσον αφορά το πρωτάθλημα. Αρχές Μαρτίου η ΑΕΚ υποδέχεται τον Πανιώνιο (4/03), μια βδομάδα ύστερα πάει στη… φλεγόμενη «Τούμπα» για να αντιμετωπίσει τον –επίσης διεκδικητή τίτλου– ΠΑΟΚ, ενώ –τέλος– κλείνει τις δύσκολες υποχρεώσεις της με τον Παναθηναϊκό εντός, στις 18 του Μάρτη.

Αν μη τι άλλο, Ολυμπιακός– ΑΕΚ έχουν πολύ επιβαρυμένο πρόγραμμα, παρ’ όλα αυτά η αστείρευτη «δίψα» και των δύο για το «νταμπλ» δίνει ένα επιπλέον κίνητρο για τη συνέχεια.

*Φοιτητής της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή