Ο αγώνας είχε πολλές βουτιές αλλά ο Κομίνης δεν τα έκανε θάλασσα!

Print Friendly, PDF & Email

Η εμπειρία του Κομίνη τον έσωσε από κάποιο μεγάλο λάθος στο ΠΑΣ Γιάννινα – Πανιώνιος, σε ένα ματς που «είχε πολλές βουτιές, όμως ευτυχώς δεν είχε θάλασσα», όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κριτής του Master Ref, Κώστας Ακρίδας.

Αναλυτικά

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας.

«Στο 11′ η μπάλα χτυπάει στο σώμα του Μιχαήλ, ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται εκτός περιοχής. Σωστά ο Κομίνης έδειξε παίζεται και δεν υπέδειξε ούτε φάουλ.

Στο 17′ ανακόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ ο Λάμπρου του Πανιωνίου.

Στο 34′ δεν υπάρχει καμία παράβαση. Ο Χαλκιαδάκης προσπαθεί να κερδίσει το πέναλτι, όμως η εμπειρία του Κομίνη απέτρεψε τα χειρότερα.

Στο 53′ πάλι η εμπειρία του διαιτητή τον έσωσε διότι ο Γιάκος προσπαθεί να τον ξεγελάσει και να πάρει πέναλτι σε μία φάση που παρά είναι θέατρο. Και στις δύο περιπτώσεις ο Κομίνης θα μπορούσε να δείξει κίτρινη κάρτα και κακώς δεν την έδειξε.

Στο 69′ η φάση είναι οριακή όμως ο Μασούρας δεν είναι οφσάιντ, το οποίο κακώς υποδείχθηκε.

Στο 82′ αντίθετα ο ίδιος βοηθός αφήνει τη φάση να εξελιχθεί ενώ ο Μασούρας είναι οφσάιντ. Ο παίκτης του Πανιωνίου βγήκε τετ α τετ και αστόχησε επομένως κατά τύχη δεν είχαμε αλλοίωση αποτελέσματος και να γίνει και εδώ ο χαμός…

Στο 87′ σωστά ο Κομίνης αποβάλλει με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μασούντ, ο οποίος στο τέλος κατάλαβε και ο ίδιος το λάθος του.

Στο 91′ ο Σολτάνι του ΠΑΣ Γιάννινα πέφτει για πέναλτι, ξανά ο Κομίνης δεν τσιμπάει, όμως αν είχε δείξει προηγουμένως τις κίτρινες σε ανάλογες φάσεις δεν θα επαναλαμβάνονταν το ίδιο φαινόμενο.

Γενικά ο Κομίνης πήρε σωστές αποφάσεις στο ματς, όμως έδειξε μία καλοσύνη που δεν χρειάζονταν, στη λογική ότι «δεν τους έδωσα το πέναλτι, μην τους φορτώσω και με κάρτες». Ομως, όπως σου συμπεριφέρονται έτσι πρέπει να τους συμπεριφέρεσαι και να εφαρμόζεις τον κανονισμό. Αν λοιπόν έδινε τουλάχιστον δύο κίτρινες κάρτες στις περιπτώσεις για θέατρο θα έπαιρνε μίνιμουμ βαθμολογία 8,20. Τώρα είμαι αναγκασμένος να τον βαθμολογήσω με 7,90 διότι δεν εφάρμοσε σωστά τον πειθαρχικό έλεγχο αν και επαναλαμβάνω οι αποφάσεις του μέσα στο ματς ήταν σωστές.

Οσο για τους βοηθούς και οι δύο ήταν απαράδεκτοι…

Από εκεί και πέρα θα ήθελα να κάνω ένα γενικότερο σχόλιο για τη διαιτησία το προηγούμενο τριήμερο καθώς παρατηρήθηκαν πολλά λάθη. Απεδείχθη ότι οι διαιτητές είναι τρομαγμένοι και νιώθουν τρομερή ανασφάλεια. Δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση. Ο Βίτορ Περέιρα και οι συνεργάτες του δεν τους έχουν δώσει να καταλάβουν ότι εκείνοι είναι τα αφεντικά στα παιχνίδια και έτσι αιωρούνται διάφορα. Για αυτό λοιπόν υπάρχουν τόσα λάθη σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, μόλις στην τέταρτη αγωνιστική. Πρέπει η ΚΕΔ να δώσει σύντομα το στίγμα: Οτι οι διαιτητές είναι τα αφεντικά των αγώνων, ώστε να τονωθούν ψυχολογικά και να σφυρίζουν με αυτοπεποίθηση».

Βαθμολογία: 7,90.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή