Ο Γ. Βασιλειάδης υποδέχθηκε την παγκόσμια πρωταθλήτρια Κ. Στεφανίδη

Print Friendly, PDF & Email

Με ένα τεράστιο χαμόγελο και το χρυσό μετάλλιο στο χέρι, έφτασε στην Αθήνα γύρω στις 6 το απόγευμα η παγκόσμια πρωταθλήτρια του άλματος επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, συνοδευόμενη από τον προπονητή και σύζυγό της Μιτς Κρίερ. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» την υποδέχθηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά και οι γονείς της, που είχαν μαζί τους και το πολύ μικρό σκυλάκι της Κατερίνας, τη Ζουζού, η οποία «πέταξε» από τη χαρά της όταν την είδε να ξεπροβάλει από την αίθουσα αφίξεων.

Στις δηλώσεις της η 27χρονη Ελληνίδα πρωταθλήτρια, τόνισε: «Το περιμέναμε το χρυσό. Η αλήθεια είναι ότι ερχόμενη στους αγώνες ως Ολυμπιονίκης, είχα λίγο παραπάνω πίεση, αλλά νομίζω ότι έχω δείξει και στο παρελθόν ότι τα καταφέρνω καλά κάτω από πίεση. Ήρθε και το ρεκόρ κι αυτό ήταν ένα μπόνους παραπάνω. Υπήρχε πίεση, γιατί πηγαίνοντας πέρυσι στο Ρίο, ο κόσμος θα είχε χαρεί με οποιοδήποτε μετάλλιο, αλλά όταν είσαι χρυσή Ολυμπιονίκης, υπάρχουν περισσότερες προσδοκίες».

Αναφερόμενη στους πανηγυρισμούς και την Αμερικανίδα αντίπαλό της Σάντι Μόρις, είπε: «Το έχω πει πολλές φορές πως έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Νομίζω ότι ήταν πολύ έξυπνος ο dj του σταδίου και έπαιξε το συρτάκι εκείνη τη στιγμή. Νομίζω στο πρόγραμμα είχαν απομείνει μόνο τα 100μ. γυναικών, που έγιναν μετά το επί κοντώ κι έτσι ήταν για ένα δεκάλεπτο περίπου, που όλος ο κόσμος ασχολούταν με το επί κοντώ και χόρευε συρτάκι. Ήταν όλοι όρθιοι και ήταν μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα».

Για τους επόμενους στόχους της, είπε με χιούμορ:
«Τους σκέφτομαι αμέσως κι αυτό νομίζω ότι είναι κακό, δεν είναι καλό. Με το που τελειώνει ένας αγώνας, αντί να τον χαρώ, σκέφτομαι αμέσως τον επόμενο στόχο. Όμως αυτό είναι που με κρατάει ?πεινασμένη? για το επόμενο, γιατί αλλιώς με Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς Αγώνες, θα ήταν λίγο δύσκολο να βρω και κίνητρο. Πλέον έχουμε στις 20 Αυγούστου το Μπέρμιγχαμ, στις 23 στη Ζυρίχη και 1 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες για τον τελικό του Diamond League, που θα είναι ένα δεύτερο Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Για το παγκόσμιο ρεκόρ πρόσθεσε: «Νομίζω φάνηκε από τα άλματά μου στο 5.02, ότι δεν είναι μακριά. Έχω δείξει ότι είμαι πολύ σταθερή και θεωρώ ότι το 4.90 είναι το ξεκίνημα. Το μόνο δύσκολο μετά από αυτό το Παγκόσμιο πρωτάθλημα είναι να υπάρχει το κίνητρο, αλλά αισθάνομαι διαφορετικά σε σχέση με τη Ρίο, γιατί μετά το Ρίο αισθανόμουν πολύ κουρασμένη ψυχικά, υπήρχε και ο τραυματισμός, ενώ τώρα νιώθω έτοιμη για τους επόμενους αγώνες».
Σε ερώτηση για το σερί των επιτυχιών της, απάντησε: «Έχω φέτος μια ήττα στον κλειστό στίβο. Η αλήθεια είναι ότι πριν από μερικά χρόνια έβλεπα μεγάλους αθλητές που έλεγαν ότι έχουν 12 και 15 συνεχόμενους αγώνες αήττητοι και έλεγα ότι είναι τρομερό αυτό. Τώρα έχω εγώ 8 νίκες στον ανοιχτό στίβο και 11 συνεχόμενες και δεν μου φαίνεται και τόσο ρεαλιστικό, αλλά δεν μπορώ να το σκέφτομαι συνέχεια».

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Στην προπόνηση δεν επιχειρώ σε αυτά τα ύψη. Πολλοί με ρωτούσαν μετά τον αγώνα, γιατί συνέχισα ενώ είχα πάρει το χρυσό. Αυτό που αγαπάω παραπάνω και από το επί κοντώ και από την προπόνηση είναι το να αγωνίζομαι σε πρωταθλήματα. Είναι 60.000 άνθρωποι, που βλέπουν, είναι ο κόσμος που θέλει να τα πας καλά και δυστυχώς αυτό είναι μια φορά τον χρόνο, οπότε θέλω να το αξιοποιήσω με τον καλύτερο τρόπο. Ήταν μεγάλο βήμα το ότι, αφού νίκησα, κατάφερα να περάσω και το επόμενο ύψος, γιατί πάντα προσπαθούμε για το επόμενο στους αγώνες, αλλά συνήθως δεν μου βγαίνει επειδή είμαι ικανοποιημένη από τη νίκη».

Στο σημείο αυτό ρωτήθηκε πόσο θα πάρει για να συνειδητοποιήσει πού βρίσκεται και η Κατερίνα Στεφανίδη απάντησε: «Δεν ξέρω. Επειδή έχουν έρθει όλα τόσο ήρεμα και σταδιακά, δεν είχα ποτέ ένα μεγάλο ?μπαμ?, μου φαίνονται κάθε φορά απλώς ως το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Βέβαια θα μπορούσαν να μην έχουν έρθει, οπότε γι? αυτό είμαι χαρούμενη».

Και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το πώς της φαίνεται που κάνει τους Έλληνες υπερήφανους: «Με χαροποιεί πάρα πολύ και αυτή τη φορά νομίζω πως έχει βγει προς εμένα μια διαφορετική αντίδραση του κόσμου σε σχέση με το Ρίο, ίσως γιατί πέρυσι ο κόσμος δεν με ήξερε τόσο και ήταν έκπληξη για κάποιους το ότι κέρδισα. Ορισμένοι ίσως περίμεναν μετάλλιο, αλλά όχι το χρυσό. Τώρα εισέπραττα πως ο κόσμος ήταν συνεχώς μαζί μου και πριν τον αγώνα. Υπήρχε μεγαλύτερη πίεση γι’ αυτό, αλλά μου αρέσει. Η πίεση είναι προνόμιο. Σημαίνει ότι ο κόσμος θέλει να τα πάω καλά, είναι από πίσω μου, περιμένει κάτι από μένα και είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα».

Αναφερόμενη στη σταθερότητά της στους αγώνες, τόνισε: «Γι’ αυτό προπονούμαστε. Θα μπορούσαμε να κάναμε πράγματα κατά τη διάρκεια της χρονιάς που θα μου επέτρεπαν να πηδήξω μια φορά 5.07 και τις επόμενες 4.60. Ωραία θα ήταν να κάνει κάποιος παγκόσμιο ρεκόρ, αλλά τα ρεκόρ σπάνε. Με ενδιαφέρουν τα μετάλλια, με ενδιαφέρουν τα πρωταθλήματα και γι’ αυτό προπονούμαστε για σταθερότητα».

Στο τέλος ρωτήθηκε αν όντως ο Σεργκέι Μπούμπκα ζήτησε να φωτογραφηθεί μαζί της και το επιβεβαίωσε.

Βασιλειάδης: «Μπροστά μας έχουμε τα καλύτερα»
Από τη δική του μεριά, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, κοιτώντας το χρυσό μετάλλιο της Στεφανίδη, είπε: «Αντικατοπτρίζει και τους κόπους της όλο αυτό τον καιρό. Η Πολιτεία κι εγώ ως εκπρόσωπός της, είμαστε εδώ για να τιμήσουμε την Κατερίνα, να την ευχαριστήσουμε, που σε πολύ δύσκολες συνθήκες δίνει χαρά στους συμπολίτες μας και δείχνει ότι ο ελληνικός αθλητισμός, παρ? όλα τα προβλήματα, παρ? όλες τις δυσκολίες παραμένει σε πολύ υψηλό επίπεδο και μπροστά μας έχουμε, όπως για όλη τη χώρα, μόνο τα καλύτερα. Παρά τις δυσκολίες τα καλύτερα έρχονται. Κατερίνα σ? ευχαριστούμε και νομίζω ότι είναι μεγάλη τιμή για όλους μας, γιατί έχουμε μια από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο. Και μια από τις καλύτερες αθλήτριες στον κόσμο είναι Ελληνίδα. Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας.
Η Πολιτεία κάνει ό,τι μπορεί. Έκανε πάντα ό,τι μπορούσε, αν και σε καλές εποχές δεν έγιναν οι καλύτερες κινήσεις, αλλά δεν έχει νόημα τώρα να μιλήσουμε γι? αυτό. Αυτή τη στιγμή σε δύσκολες συνθήκες κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε, για να είμαστε δίπλα στους αθλητές. Προφανώς δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Προφανώς αυτά που μπορούμε να κάνουμε, μπορούν να φτάσουν ως ένα σημείο, αλλά κάθε χρονιά γίνονται όλο και καλύτερα και γι’ αυτό είμαστε αισιόδοξοι. Με πολλή και σκληρή δουλειά και χωρίς πολλές κουβέντες, προχωράμε και προσπαθούμε να παρέχουμε σε όλους τους αθλητές μας, και στους επαγγελματίες και στους ερασιτέχνες, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες, μέσα σε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή