Πέρασε μόνη 12η η Ελλάδα στην κατάταξη της UEFA μετά τη νίκη της ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Η ΑΕΚ με τη νίκη της στην Κροτία επί της Ριέκα (2-1), έστειλε την Ελλάδα στη 12η θέση στο ranking της UEFA.

Η χώρα μας έφτασε τους 27.000 βαθμούς, αφήνοντας πίσω της την Αυστρία (26,850), που είχε μία ισοπαλία με τη Σάλτσμπουργκ (1-1 με την Γκιμαράες) και μία ήττα από την Αούστρια (1-5 από τη Μίλαν).

Μπροστά μας, στην 11η θέση με 28.549 βαθμούς βρίσκεται η Ολλανδία, η οποία συνεχίζει στην Ευρώπη με τις Φέγενορντ και Φίτεσε. Αμφότερες γνώρισαν ήττες από τη Μάντσεστερ Σίτι και τη Λάτσιο αντίστοιχα.

Την Αυστρία ακολουθεί, στην 14η θέση, η Τσεχία (26.575), που συνεχίζει με τρεις ομάδες στην Ευρώπη, την Σλάβια Πράγας που κέρδισε χθες την Μακάμπι Τελ Αβίβ, την Ζλιν που έφερε ισοπαλία με τη Σέριφ και την Πλζεν, που έχασε από την Στεάουα στο Βουκουρέστι.

Όπως είναι γνωστό ο πρωταθλητής της χώρας που βρίσκεται στην 12η θέση, θα ξεκινήσει την σεζόν 2019-20 από τα play-off του Champions League (με εξασφαλισμένη την συμμετοχή του στους ομίλους του Europa League) Ο δευτεραθλητής θα αρχίσει από την β’ προκριματική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Κυπελλούχος θα μπει απευθείας στους ομίλους του Europa League, η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας θα ξεκινήσει από την 3ο και η τέταρτη από την 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή