Πήρε παλικαρίσιο βαθμό στη Ζένιτσα η Εθνική, στο χέρι της η δεύτερη θέση

Print Friendly, PDF & Email

Τον πρώτο λόγο για την κατάληψη της δεύτερης θέση στον 8ο όμιλος της ζώνης της Ευρώπης για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 έχει η Εθνική με τον σημαντικό βαθμό που πήρε στη Ζένιτσα (0-0 με την Βοσνία).

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα, όμως το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα παρουσιάστηκε διαβασμένο στο αμυντικό κομμάτι και δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να απειλήσουν με αξιώσεις την εστία του Καρνέζη, με εξαίρεση την φάση του 12’, όταν ο Ιμπίσεβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον τερματοφύλακα της Ουντινέζε.

Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς πολλές συγκινήσεις, καθώς και οι δύο ομάδες δεν έβαλαν το καλό επιθετικό τους πρόσωπο στον αγωνιστικό χώρο.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Βοσνία προσπάθησε να πιέσει λίγο παραπάνω την Εθνική καθώς ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη, όμως μέχρι το 80’ δεν κατάφεραν να της δημιουργήσουν προβλήματα.

Στο 82’, η «γαλανόλευκη» έφτασε πολύ κοντά στο γκολ που θα της έδινε ένα μεγάλο τρίποντο, όμως ο Μάνταλος δεν βρήκε εστία στην εξαιρετική αντεπίθεση των παικτών του Μίκαελ Σκίμπε.

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν διπλή, όμως στο 84’ και στο 85’ ο Καρνέζης πραγματοποίησε δύο δύσκολες επεμβάσεις στο σουτ του Τζέκο και την κεφαλιά του Μπίτσακτσιτς αντίστοιχα, με αποτέλεσμα το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να φεύγει με έναν σημαντικό βαθμό από τη Ζένιτσα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Βοσνία (Μπαζντάρεβιτς): Μπέγκοβιτς, Μπίτσακτσιτς, Βράνιες, Σούνιτς (λ.τ. 69′ Ντούμιτς), Ζουκάνοβιτς, Πιάνιτς, Γιάγιαλο, Βίστσα, Ιμπίσεβιτς, Λούλιτς (λ.τ. 21′ Κόντρο, 77′ Μπέσιτς), Τζέκο.

Ελλάδα (Σκίμπε): Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Σταφυλίδης, Ζέκα, Τζιόλης, Μάνταλος (91′ Κουρμπέλης), Μπακασέτας (λ.τ. 50′ Δώνης), Φορτούνης (94′ Μανιάτης), Μήτρογλου.

Η βαθμολογία του ομίλου:

1. Βέλγιο 16 (24-2)

2. Ελλάδα 12 (10-3)

3. Βοσνία 11 (13-5)

4. Κύπρος 7 (5-9)

5. Εσθονία 4 (5-17)

6. Γιβραλτάρ 0 (3-24)

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή