Ποινή χωρίς αντίκρισμα από την Εφέσεων στον Παπαχρήστου

Print Friendly, PDF & Email

Ποινή χωρίς αντίκρισμα επέβαλλε στον πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας Παναγιώτη Παπαχρήστου η Επιτροπή Εφέσεων.

Το σωματείο Α.Φ.Σ. Π.Α.Ο. Αγρινίου είχε προσφύγει κατά του Παπαχρήστου στην Επιτροπή Δεοντολογίας και τιμώρησε τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας με τρεις μήνες αποκλεισμό από οποιαδήποτε δραστηριότητα, απόφαση η οποία εκδόθηκε στις 21/11.

Μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, τόσο το σωματείο όσο και ο Παπαχρήστου προσέφυγαν στην Επιτροπή Εφέσεων. Το μεν σωματείο Α.Φ.Σ. Π.Α.Ο. Αγρινίου ζητούσε την αύξηση της ποινής, ενώ ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας ζητούσε την εξαφάνιση της ποινής.

Τελικά, η Επιτροπή Εφέσεων δεν έκανε δεκτή την έφεση του σωματείο, αντίθετα συζήτησε την έφεση του Παπαχρήστου και του επέβαλλε ποινή δύο μηνών, κατέβασε δηλαδή κατά έναν μήνα την ποινή.

Δεδομένου λοιπόν ότι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας βγήκε στις 21/11, ο αποκλεισμός του λήγει σε τρεις ημέρες, δηλαδή στις 21/1. Επομένως πρόκειται για μία ποινή χωρίς αντίκρισμα αφού ο Παπαχρήστου θα εξακολουθεί πλέον να εκτελεί τα καθήκοντά του στην ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας και στην Ε.Ε. της ΕΠΟ, όπου είναι μέλος.

Αναλυτικά η απόφαση:

Στην τελευταία της συνεδρίαση η Επιτροπή Εφέσεων έλαβε την ακόλουθη απόφαση: Αναφορικά με την υπ’ αριθ. πρωτ. 38422/30-11-2017 έφεση του ποδοσφαιρικού σωματείου «Α.Φ.Σ. Π.Α.Ο. Αγρινίου»: Απέρριψε την έφεση ως απαράδεκτη.

Αναφορικά με την με αριθ. πρωτ. 37976/27-11-2017 έφεση του Παναγιώτη Παπαχρήστου του Ιωάννη: Δέχθηκε τυπικά και εν μέρει κατ’ ουσίαν την έφεση. Εξαφάνισε την εκκαλουμένη υπ’ αριθ. 16/21-11-2017 απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας (τμήμα δικαστικό). Δέχθηκε ότι ο εκκαλών δεν τέλεσε τα αποδιδόμενα σε αυτόν πειθαρχικά αδικήματα. Κήρυξε αυτόν πειθαρχικά ελεγκτέο για τις πράξεις που διαλαμβάνονται ειδικότερα στο σκεπτικό. Επέβαλε στον Παναγιώτη Παπαχρήστου του Ιωάννη, κάτοικο Μεσολογγίου, Προέδρου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας: (α) πρόστιμο ποσού πεντακοσίων (500) ευρώ και (β) απαγόρευση συμμετοχής σε οποιασδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το ποδόσφαιρο για δύο (2) μήνες. Απέρριψε το αίτημα περί αναστολής εκτέλεσης της επιβληθείσας ποινής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή