Πρόσθετη παρέμβαση από ΠΑΟ, ζητεί την τιμωρία ΠΑΟΚ, ΑΕΚ για τον τελικό!

Print Friendly, PDF & Email

Κορυφώνεται η αντιπαράθεση μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ με αφορμή τη διαιτησία του Κύζα στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός, όπως είχε γράψει το Soccerplus από τις 11/5, προχώρησε σε πρόσθετη παρέμβαση κατά του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ ζητώντας την τιμωρία τους για τα επεισόδια που συνέβησαν στον τελικό του Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Ο Παναθηναϊκός επικαλείται “έννομο συμφέρον” αφού σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι δύο ομάδες απειλούνται με αφαίρεση βαθμών.

Η υπόθεση θα συζητηθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ την Πέμπτη στις 25/5. Από εκεί και πέρα ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής θα βρεθούν επίσης ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Λούμπος Μίχελ και ο ποδοσφαιριστής του Δικεφάλου, Λεονάρντο Μάτος, ο ποίος κινδυνεύει με αποκλεισμό τριών αγωνιστικών.

Βάσει του κατηγορητηρίου οι ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Μάτος κινδυνεύουν:

  • Για εκτεταμένα επεισόδια στις εξέδρες (διώκονται και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ) ο πειθαρχικός κώδικας προβλέπει χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ (50.000) έως εκατόν είκοσι χιλιάδων ευρώ (120.000), εάν τα επεισόδια έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής ενός (1) έως δύο (2) αγώνες χωρίς θεατές.
  • Για τα εκτεταμένα επεισόδια στο αγωνιστικό χώρο (διώκεται μόνο ο ΠΑΟΚ) προβλέπει χρηματική ποινή εβδομήντα χιλιάδων ευρώ (70.000) έως εκατόν πενήντα χιλιάδων ευρώ (150.000) και ποινή διεξαγωγής δύο (2) έως τρεις (3) αγώνες χωρίς θεατές και αφαίρεση τριών (3) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα».

Σε περίπτωση που ο ΠΑΟΚ τιμωρηθεί για εκτεταμένα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο και θεωρηθεί υπότροπος λόγω της τιμωρίας που του επιβλήθηκε στον περσινό αγώνα κυπέλλου ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός κινδυνεύει να τιμωρηθεί με επιπλέον αφαίρεση τριών βαθμών και επιπλέον τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Αλλά και η ΑΕΚ εφόσον τιμωρηθεί για «εκτεταμένα επεισόδια» και είναι υπότροπη κινδυνεύει με αφαίρεση τριών βαθμών και με επιπλέον τρεις αγωνιστικές χωρίς θεατές.

Επίσης οι δύο ομάδες κατηγορούνται για απρεπή συνθήματα, ρίψεις φωτοβολίδων, είσοδο φιλάθλων στον αγωνιστικό χώρο και μεμονωμένα επεισόδια στις κερκίδες.

Δίωξη και στον Μίχελς

Πειθαρχική δίωξη για υβριστική συμπεριφορά ασκήθηκε και στον τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ, Λ. Μίχελς ο οποίος κινδυνεύει με πρόστιμο έως 12.000 ευρώ και έως πέντε μήνες απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους. Ο ΠΑΟΚ κινδυνεύει με πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Μεταξύ άλλων η Πειθαρχική Επιτροπή θα συζητήσει τις παρακάτω υποθέσεις:

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ του Υπεύθυνου Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ( ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2016-2017 ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ ΑΕΚ της 06/5/2017)

Κλήση: ΠΑΕ ΑΕΚ

Κλήση: ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Κλήση: LUBOS MICHEL –Τεχνικός Διευθυντής

Εξ Αναβολής

ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΗ ΔΙΩΞΗ του Υπεύθυνου Ασκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων ( ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2016-2017 ΠΑΕ ΠΑΟΚ- ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 27/4/2017)

Κλήση: ΛΕΟΝΑΡΝΤΟ ΜΑΤΟΣ

Εξ Αναβολής

ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ επί της από 11/5/2017 πειθαρχικής δίωξης σε βάρος των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΑΕΚ (ΤΕΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2016-2017 της 6/5/2017).

Κλήση: ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Κλήση: ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Κλήση: ΠΑΕ ΑΕΚ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή