Πρόταση Πανόπουλου: Να σηκώσουν το βάρος οι “Big-4” χάνοντας από 750.000 ευρώ

Print Friendly, PDF & Email

Να σηκώσουν οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ (ΠΑΟ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΟΣΦΠ) το βάρος της μείωσης 18% από τη σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας περιόδου (30 εκάτ. ευρώ μεικτά για έναν χρόνο από περίπου 36 εκάτ. ευρώ), ζητούν οι “μικρομεσαίες” ΠΑΕ της Super League.

Mάλιστα, σύμφωνα με την “πρόταση Πανόπουλου” το κόστος που καλούνται να σηκώσουν οι “μεγάλοι” είναι από 750.000 ευρώ έκαστος.

Το δεύτερο σημείο της διαφωνίας, εντός Super League, είναι αυτό της μείωσης του αριθμού των ομάδων από 16 σε 14. Υπέρ της μείωσης είναι οι μεγάλες ΠΑΕ, η NOVA και η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, αλλά οι υπόλοιποι στον συνεταιρισμό δεν δείχνουν διάθεση προς αυτήν την κατεύθυνση.

Από την πλευρά της η NOVA δεν επιστρέφει τις ρήτρες των τεσσάρων εκάτ. ευρώ ενώ δίνει το δικαίωμα στη Super League να διαπραγματευτεί με άλλο κανάλι τουλάχιστον από τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Οι τέσσερις μεγάλες ΠΑΕ του συνεταιρισμού προτείνουν να γίνει δεκτή η μείωση που αιτείται η NOVA για το αμέσως επόμενο πρωτάθλημα και ως αντάλλαγμα οι μικρομεσαίες ΠΑΕ να πάρουν τα χρήματα από τη χορηγία του Ιβάν Σαββίδη και να απαλλαγούν από τα λειτουργικά έξοδα του συνεταιρισμού.

Οι μεγάλες ΠΑΕ δεν θέλουν play-offs στο νέο πρωτάθλημα, αλλά είναι υπέρ της μείωσης των ομάδων

Πηγές από τη Λίγκα υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη απόσταση μέχρι τη συμφωνία τόσο μεταξύ των ΠΑΕ εντός του συνεταιρισμού όσο και μεταξύ των ΠΑΕ και τηε NOVA, κάτι που αν επαληθευτεί δεν βρεθεί λύση τότε πολλοί θα είναι αυτοί που θα ζητήσουν το συμβόλαιο με τη NOVA και ο αριθμός των ομάδων να μην αλλάξουν και να ισχύσει μόνο η μη διεξαγωγή των play-offs για το νέο πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή