Σέντρα στα play-offs με φόντο τον τελικό κυπέλλου και την επιστροφή Ουζουνίδη

Print Friendly, PDF & Email

Mε τη «ρεβάνς» του τελικού κυπέλλου, που εξακολουθεί να συζητείται, μία εβδομάδα μετά την τέλεσή του, και την επιστροφή του Ουζουνίδη στη Νέα Σμύρνη αρχίζουν απόψε τα play-offs της Super League, που με βάση της αποφάσεις του συνεταιρισμού θα διεξαχθούν για τελευταία φορά με το υπάρχον σύστημα, αφού από τη νέα σεζόν θα μετέχει και ο πρώτος της κανονικής περιόδου αλλά και ο έκτος.

Ο ΠΑΟΚ με δύο βαθμούς, Παναθηναϊκός με έναν, η ΑΕΚ και ο Πανιώνιος χωρίς βαθμό είναι οι τέσσερις ομάδες που βρίσκονται στην αφετηρία για να διεκδικήσουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια που αντιστοιχούν σε κάθε θέση, με το καλύτερο να είναι αυτό που οδηγεί στον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και θα το κερδίσει όποια τερματίσει πρώτη.

Οι άλλες τρεις θέσεις οδηγούν στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με τον τελευταίο των paly-offs να χρειάζεται τρεις προκρίσεις για να μπει στη φάση των ομίλων, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος θα χρειαστούν να περάσουν από δύο προκριματικούς γύρους.

Ήδη ο ΠΑΟΚ με την κατάκτηση του κυπέλλου έχει εξασφαλίσει την δεύτερη θέση στα play-offs και θα διεκδικήσει την πρώτη που οδηγεί στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στην κανονική σεζόν του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός με αντιπάλους του υπόλοιπους των play-offs μετρά από μία νίκη και μία ισοπαλία στους αγώνες με ΑΕΚ και Πανιώνιο, ενώ έχει μία νίκη και μία ήττα με τον ΠΑΟΚ, σύνολο, δηλαδή, 11 βαθμούς.

Ο ΠΑΟΚ έχει τρεις νίκες στην Τούμπα και ισάριθμες ήττες στην Αθήνα, που του έδωσαν 9 βαθμούς.

Η ΑΕΚ έχει μία ισοπαλία και μία ήττα με τον Παναθηναϊκό, από μία νίκη – μία ήττα με τον ΠΑΟΚ και δύο ισοπαλίες με τον Πανιώνιο, κερδίζοντας 6 βαθμούς.

Τους ίδιους έχει και ο Πανιώνιος, με τις δύο ισοπαλίες του με την ΑΕΚ, μία νίκη και μία ήττα από τον ΠΑΟΚ και μία ισοπαλία – μία ήττα από τον Παναθηναϊκό.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή