Σε ανακρτική διαφθοράς η υπόθεση των πλαστών ενημεροτήτων της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς Γιώργος Ανδρεάδης άνοιξε τον φάκελο του σκανδάλου των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων, λαμβάνοντας απολογίες από τους δυο πρώτους κατηγορούμενους.

Όπως ανέφερε η ”ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΙ”, ο ανακριτής ελέγχει 68 νοθευμένες ενημερότητες 27 ομάδων. Ο εισαγγελέας Χάρης Λακαφώσης που άσκησε τις σχετικές διώξεις για 32 ποδοσφαιρικούς παράγοντες, με τη συνδρομή της Οικονομικής Αστυνομίας διαπίστωσε ότι ορισμένες από τις ομάδες πήραν χορηγίες 2,7 εκατομμυρίων ευρώ από τον τότε κρατικό ΟΠΑΠ, προσκομίζοντας πλαστές ενημερότητες.

Τώρα ο ανακριτής διαφθοράς διερευνά δυο αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα: την απάτη και την πλαστογραφία.

KORIOPOLIS 2: ΑΥΤΟΕΞΑΙΡΕΘΗΚΕ Ο ΣΙΜΙΤΖΟΓΛΟΥ-ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΕΡΕΥΝΑ

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δικαστική έρευνα για το Koriopolis2. Πρόκειται για 7.500 συνομιλίες που κατέγραψε ο κοριός της ΕΥΠ το 2011 και ουδέποτε απομαγνητοφωνήθηκαν.
Ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, υπεύθυνος επί των αθλητικών θεμάτων, Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή να προχωρήσει άμεσα η υπόθεση από την αθλητική εισαγγελία Αθηνών.

Μάλιστα το συμβούλιο πλημμελειοδικών Αθηνών έκανε δεκτό το αίτημα αυτοεξαίρεσης του αθλητικού εισαγγελέα Κωνσταντίνου Σιμιτζόγλου, ο οποίος είναι ταυτόχρονα και ποδοσφαιρικός εισαγγελέας στην ΕΠΟ.

Έτσι την προκαταρκτική αναλαμβάνει ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Γιάννης Παναγόπουλος

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή