Σημεία και τέρατα στο πόρισμα της Deloitte για την ΕΠΟ και τις Ενώσεις!

Print Friendly, PDF & Email

Σημεία και τέρατα υπάρχουν στο 140 σελίδων πόρισμα της Deloitte που παραδόθηκε προ ημερών στην ΠΔΕ/ΕΠΟ. Η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών εγκαταστάθηκε, κατόπιν απόφασης της ΠΔΕ/ΕΠΟ, από τον περασμένο Δεκέμβριο στα γραφεία της ομοσπονδίας και διενήργησε οικονομικό και διαχειριστικό έλεγχο μέχρι τις 31/10/2016.

Στο πόρισμα αποκαλύπτεται ο τρόπος με τον οποίον λειτουργούσαν οι προηγούμενες διοικήσεις της ομοσπονδίας και πώς χειριζόταν την περιουσία της ομοσπονδίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο πόρισμα αναφέρεται ότι πάνω 400.000 ευρώ δόθηκαν ως δανεισμός, σε Ενώσεις (Μεσσηνία, Θράκη, Χαλκιδική, Βοιωτία, Πειραιάς) που στήριζαν την προηγούμενη διοίκηση της ομοσπονδίας, κατά την περίοδο 2014 – 2016.

Από αυτές μόνο η ΕΠΣ Θράκης επέστρεψε δάνειο 50.000 ευρώ, ενώ η πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΕΠΣ Μεσσηνίας στην οποία δόθηκε δάνειο περίπου 200.000 ευρώ με πρόβλεψη να εξοφληθεί μέσω της παρακράτησης του 10% από την ετήσια επιχορήγηση!

Όπως αναφέρεται σε κάποιες περιπτώσεις δανεισμού των Ενώσεων δεν τέθηκε υπόψη των ελεγκτών της εταιρείας σχετική σύμβαση, είτε έγκριση αρμόδιου οργάνου για την χορήγηση δανείων, καθώς και παραστατικά μερικής αποπληρωμής τους.

Επίσης οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μέσω του Soccerplus, και αφορούν στο πόρισμα της Deloitte αναφέρουν ότι υπάρχουν υπογραφές συμβάσεων χωρίς έγκριση της Εκτελεστικής Επιτροπής (ΔΣ) και χωρίς εκδήλωση πρόσκλησης ενδιαφέροντος όπως προβλεπόταν στον κανονισμό προμηθειών.

Ειδική αναφορά γίνεται και στις «χρυσές κάρτες» που έχουν ήδη απασχολήσει τη Δικαιοσύνη αλλά και σε άλλα έξοδα προς συγκεκριμένα πρόσωπα, που παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή