Σκίμπε: «Μίνιμουμ στόχος ο βαθμός στον τελικό με τη Βοσνία»

Print Friendly, PDF & Email

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής, Μίχαελ Σκίμπε, τόνισε πως μίνιμουμ στόχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στον αυριανό (9/6) αγώνα με τη Βοσνία στη Ζένιτσα είναι ο ένας βαθμός. Ο Γερμανός προπονητής χαρακτήρισε το ματς με τους Βόσνιους τελικό, ενώ για την αλλαγή της εικόνας της «γαλανόλευκης» σε σύγκριση με την προηγούμενη προκριματική φάση, είπε πως τη διαφορά κάνει «η καρδιά και η ψυχή» των παικτών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μίχαελ Σκίμπε στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του κρίσιμου αγώνα με τη Βοσνία:

Τι τακτική έχει προετοιμάσει για τον αγώνα; Αμυντικά πάλι ή κάποιες εκπλήξεις;

“Πρέπει να δείξουμε στο 90λεπτο ότι είμαστε ανταγωνιστικοί και αρκετά καλοί για να αντιμετωπίσουμε την Βοσνία εκτός έδρας”.

Είναι αβαντάζ για εσάς ότι ξέρετε ως Γερμανός πολλούς παίκτες που παίζουν στην Γερμανία;

“Ναι, πράγματι πολλοί Βόσνιοι παίζουν στην Γερμανία. Διαθέτουν ποιότητα και τεχνική. Ξέρω σχεδόν τα πάντα για τη Βοσνία. Μερικοί παίζουν στις ίδιες ομάδες όπως οι Τοροσίδης και Μανωλάς με Τζέκο και Πιάνιτς. Πάνω κάτω οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται μεταξύ τους”.

Για το αν θα παίξει ο Σταφυλίδης και αν η τακτική θα είναι αμυντική.

“Ο Τζαβέλλας δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής λόγω τιμωρίας. Έχω τρεις παίκτες για την αριστερή πλευρά και ένας είναι ο Σταφυλίδης και μπορεί να παίξει λίγο πιο μπροστά. Οι άλλοι δυο είναι ο Ρέτσος και ο Λυκογιάννης. Ειδικά ο Ρέτσος έκανε πολύ καλή χρονιά με τον Ολυμπιακό. Το τι θα κάνω, θα το αποφασίσω αύριο”.

Για τον Τσίμιροτ του ΠΑΟΚ και αν πρέπει να ξεκινήσει.

“Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι. Δεν θέλω να επικεντρωθώ σε έναν παίκτη. Οι Βόσνιοι είναι πολύ καλοί στο επιθετικό κομμάτι, εμείς από την άλλη είμαστε εξαιρετικοί στο αμυντικό. Όλοι οι παίκτες μπορούν να παίξουν αύριο”.

Σε τι οφείλεται η αλλαγή στην εικόνα της Εθνικής μας, με αποκορύφωμα το αποτέλεσμα στο Βέλγιο.

“Όλα άρχισαν από τους ποδοσφαιριστές. Δεν ήθελαν να πάθουν τα ίδια όπως το ότι έχασαν δυο φορές από τα Νησιά Φερόε. Έρχονται και παίζουν με την καρδιά τους, δίνουν και την ψυχή τους, ενώ κάναμε και κάποιες τακτικές παρεμβάσεις. Οι παίκτες ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στο γήπεδο. Στο Βέλγιο ήμασταν εξαιρετικοί αμυντικά, προσπαθήσαμε και επιθετικά. Αυτά κατά την γνώμη μου ήταν τα κλειδιά της αλλαγής, συν το ότι έχουμε καλούς παίκτες, έμπειρους παίκτες, που παίζουν σε κορυφαία πρωταθλήματα και κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης”.

Ποιοι θα παίξουν και πώς θα παίξουν;

“Το σκέφτομαι για την 11άδα. Έχει σημασία να έχουμε έμπειρους ποδοσφαιριστές. Είναι σαν τελικός. Μίνιμουμ θέλουμε έναν βαθμό, μακάρι να πάρουμε και τους τρεις. Θα πρέπει να περιμένουμε και την σημερινή προπόνηση για την 11άδα, να μιλήσω με τους παίκτες και να αποφασίσουμε”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή