Σκουτέρης: Το θέμα της μυστικότητας των αποφάσεων της Δεοντολογίας είναι σοβαρό

Print Friendly, PDF & Email

Η διοίκηση της ΕΠΟ, παρά τα σχετικά δημοσιεύματα και τις καταγγελίες, συνεχίζει να αρνείται, να δημοσιοποιεί τις αποφάσεις της Επιτροπής Δεοντολογίας, εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα δικαστικά όργανα της ομοσπονδίας (Πειθαρχική Επιτροπή, Επιτροπή Εφέσεων, Διαιτητικό Δικαστήριο) των οποίων οι αποφάσεις δημοσιοποιούνται.

Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο έπραττε η διοίκηση Γκιρτζίκη, στη συνέχεια η ΠΔΕ υπό τον Ι. Δρόσο και τώρα η διοίκηση Γραμμένου.

Η μη δημοσιοποίηση των αποφάσεων «βοηθά» την «αυθαίρετη κρίση», επειδή αφενός οι αποφάσεις δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και αφετέρου δεν κοινοποιούνται στον καταγγέλλοντα ή/και παθόντα, ώστε να μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα της έφεσης, αφού η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι πρωτοβάθμιο όργανο.

Το θέμα τέθηκε από τον δικηγόρο αθλητικού δικαίου, Γ. Παναγόπουλο στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εφέσεων της Τετάρτης 18/10, κατά τη συζήτηση υπόθεσης που αφορούσε τον πρόεδρο της ΕΠΣΑΝΑ.

Ο Παναγόπουλος υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής έχουμε στερηθεί το προστατευόμενο από το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ δικαίωμα πρόσβασης σε δίκαιη δίκη, καθώς η μεν πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας αρνήθηκε κι εγγράφως να μας χορηγήσει την απόφαση και τα πρακτικά, ο δε ποδοσφαιρικός εισαγγελέας δεν απάντησε καν στην σχετική αίτηση μας. Μη έχοντας στην διάθεση μας την δικογραφία, είναι πρακτικά αδύνατο να ασκήσουμε τα νόμιμα δικαιώματα μας και να υποστηρίξουμε αξιοπρεπώς την έφεση μας» και τόνισε ότι συντρέχει λόγος επίδειξης των εγγράφων της δικογραφίας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων, Δ. Σκουτέρης, προέτρεψε τον Παναγόπουλο να ζητήσει να πάρει τη δικογραφία με εισαγγελική παραγγελία, ενώ σχολιάζοντας την τακτική της ΕΠΟ ως προς τη μη ανακοίνωση των αποφάσεων της Επιτροπή Δεοντολογίας είπε: «Το θέμα της μυστικότητας των αποφάσεων είναι πολύ σοβαρό».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή