Σπανός: Αν ναυαγήσει η συμφωνία με τη NOVA δεν θα γίνει πρωτάθλημα!

Print Friendly, PDF & Email

O πρόεδρος του Ατρόμητου Γιώργος Σπανός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΠΟΡ FM, λίγο πριν την έναρξη του ΔΣ της Super League, αναφέρθηκε στο θέμα που έχει προκύψει με τη NOVA, στην αναδιανομή των εσόδων υπέρ των μικρομεσαίων ομάδων, άφησε αιχμές για τη στάση του ΟΣΦΠ, ενώ επιδοκίμασε τη στάση του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για το Δ.Σ. της Λίγκας: «Γνωρίζετε όλοι ότι υπάρχουν θέματα προς συζήτηση που αφορούν την αναδιανομή εσόδων και θα γίνει και κουβέντα για τα τηλεοπτικά και όλα τα θέματα που έχουν προκύψει. Δεν νομίζω ότι μπορεί να συμβεί η ρήξη με τον τηλεοπτικό πάροχο. Πρέπει να πρυτανεύσει η λογική. Εμείς χωρίς τη Nova δεν μπορούμε να υπάρξουμε, αλλά και η Nova χωρίς εμάς».

Για τη διαφωνία της Nova με τη Super League: «Θέλουμε να βοηθήσουμε και από τη στιγμή που ο βασικός χρηματοδότης θέλει να τον ελαφρύνουμε, μπήκαμε σε μια συζήτηση για να γίνει αυτό. Εγώ προσωπικά δεν είμαι άνθρωπος των άκρων, και θεωρώ ότι πρέπει να βρούμε τη λύση και να προχωρήσουμε μπροστά. Γιατί και η Nova δεν θέλει ένα πρωτάθλημα που δεν θα είναι ανταγωνιστικό. Αν θέλουμε ένα πρωτάθλημα τεσσάρων ομάδων και η ψαλίδα να είναι τεράστια, τότε θα έχουμε ένα πρωτάθλημα της πλάκας και αυτό δεν βοηθάει ούτε τον τηλεοπτικό πάροχο».

Για τη μείωση ομάδων: «Το συγκεκριμένο μοντέλο είχε βασική προϋπόθεση την αναδιανομή εσόδων. Δεν μπορώ να κάνω πρόβλεψη για το αν θα περάσει, αλλά για να περάσει θα πρέπει να πέσουν στο τραπέζι ξεκάθαρες προτάσεις όσον αφορά τα οικονομικά και να ξεπεραστεί η διαφωνία με τη Nova. Σήμερα είναι δύσκολο να περάσει κάτι τέτοιο, σε μια συνεδρίαση με σοβαρά θέματα. Είναι δύσκολο για σήμερα να αποφασιστεί το οτιδήποτε, γιατί πρέπει να πέσει στο τραπέζι ένα ξεκάθαρο οικονομικό πλάνο για να αποφασίσουμε στη συνέχεια. Το οικονομικό πλάνο τορπιλίστηκε με τη στάση δύο ομάδων»

Για την αναδιανομή εσόδων: «Για να γίνει καλύτερο το προϊόν πρέπει να υπάρξουν και άλλα έσοδα και να μικρύνει το οικονομικό χάσμα ανάμεσα στις ομάδες. Τότε μπορεί να αναβαθμιστεί το πρωτάθλημα μας. Αν θέλουν οι μεγάλες ομάδες να το κάνουν, πρέπει να το συζητήσουμε. Αν είναι θολό αυτό το τοπίο, ο Ατρόμητος δεν θα ψηφίσει τίποτα. Αν μας δείξουν οι μεγάλοι, ότι θέλουν να αλλάξει η κατάσταση και τότε ναι θα μιλήσουμε για το οτιδήποτε»

Για το αν θα υπάρξει οριστική ρήξη με τη Nova: «Αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συζητάω σενάρια. Υπάρχουν συμβάσεις με τη σχέση με τη Nova. Δεν είμαι νομικός και δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία. Και το 2015 ήρθε η Nova και ζήτησε ανανέωση του συμβολαίου για ακόμα δύο χρόνια. Μόνη της μας ζήτησε ανανέωση και έρχεται μετά από δύο χρόνια και λέει άλλα. Εντάξει, είμαι υπέρ της μείωσης, αλλά σε λογικά πλαίσια. Αν είναι μια μείωση εις βάρος των μικρών ομάδων, θα έχουμε ένα προϊόν χαμηλής ανταγωνιστικότητας. Εμείς συζητάμε μόνο αν υπάρξει ανακατανομή εσόδων. Είναι ένα μοντέλο που είχαν συμφωνήσει αρχικά όλοι, αν και κάποιοι άλλαξαν στάση. Αν ναυαγήσει με τη Nova δεν θα γίνει πρωτάθλημα…
Όταν ο προϋπολογισμός βασίζεται σε αυτή τη συμφωνία δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα, είναι απλό. Πολλές ομάδες είναι σε ρυθμίσεις και επιβιώνουν με αυτά τα χρήματα. Δεν θα υπάρξει πρωτάθλημα αν δεν υπάρξει τηλεοπτικός πάροχος. Είμαστε μέσα στο να εξευρεθεί μια λύση. Όπου μπορούμε να κάνουνε πλάτη θα το κάνουμε στο πλαίσιο της λογικής. Δεν γίνεται οι ομάδες να απορροφήσουν τη μείωση όμως. Ας αναλάβουν τη μείωση αυτοί που παίρνουν και τα πιο πολλά χρήματα. Θεωρώ ότι η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ δεν έχουν αντίρρηση. Ο Παναθηναϊκός από την αρχή έχει σταθερή θέση και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί άλλαξε στάση ο Ολυμπιακός σε αυτή την κατάσταση. Ο ΠΑΟΚ ας πούμε με πράξεις, δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή