Στις 26 Σεπτεμβρίου η δίκη για την “κάρτα υγείας” της ΕΠΟ

Print Friendly, PDF & Email

Για τις 26/9 διεκόπη η δίκη για την επονομαζόμενη “κάρτα υγείας” της ΕΠΟ, στο πλαίσιο της οποίας αντιμετωπίζουν κατηγορίες οι πρώην πρόεδροι Β. Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης και άλλα 19 μέλη του ΔΣ από το 2005.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι απιστία σε βαθμό κακουργήματος επειδή ζημίωσαν την περιουσία της ομοσπονδίας κατά 13 εκατομμύρια ευρώ για την υπόθεση της «κάρτας υγείας».

Δηλαδή για την καταβολή χρημάτων από την ΕΠΟ, για ένα έργο όπως ήταν ο έλεγχος της υγείας των ποδοσφαιριστών, το οποίο παρότι δεν εφαρμόστηκε η ΕΠΟ συνέχισε να το χρηματοδοτεί από το 2005 έως το 2013, όταν καταγγέλθηκε από την ομοσπονδία η σύμβαση με την εταιρεία, αφού όμως είχε προηγηθεί έλεγχος του ΣΔΟΕ.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν, βάσει του 390 του Ποινικού Κώδικα, είναι ηθική αυτουργία κατά συναυτουργία σε απιστία, με ενέργεια και παράλειψη, με ζημιά που υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ, κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία (άρθρα 1, 14, 15, 16, 17, 18, 26 παρ. 1 α’, 27, 45, 46 παρ. 1 α’, 51, 52, 60, 63, 79, 98 390 εδ. β’-α’ Π.Κ.).

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση αυτή και παραπομπή των κατηγορούμενων σε δίκη είχε ως αποτέλεσμα τον περασμένο Σεπτέμβριο, λόγω της εφαρμογής του νόμου από το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, την έκπτωση του προέδρου Γκιρτζίκη και άλλων πέντε μελών του ΔΣ της ΕΠΟ από τα ποδοσφαιρικά αξιώματα που κατείχαν, αλλά και την έκπτωση όσων είχαν αιρετές θέσεις στο ποδόσφαιρο (π.χ. πρόεδροι Ενώσεων).

Η ΠΔΕ/ΕΠΟ παρίσταται ως πολιτική αγωγή, στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στρεφόμενη εναντίον 11 πρώην μελών του ΔΣ της ΕΠΟ, που κατηγορούνται.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή