Ρώσοι χάκερ εμπλέκουν Τζαβέλα και Καπετάνο σε σκανδάλο ντόπινγκ

Print Friendly, PDF & Email

Η περιβόητη ομάδα Ρώσων χάκερς με το όνομα «Fancy Βears» προέβη την Τρίτη (22/8) σε νέες συγκλονιστικές αποκαλύψεις σχετικά με το ντόπινγκ. Μετά λοιπόν το σκάνδαλο ντόπινγκ Ρώσων αθλητών, που οδήγησε στον αποκλεισμό της ομάδας στίβου της χώρας από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016 στο στόχαστρο των «Fancy Βears» μπαίνει το ποδόσφαιρο!

Οι Ρώσοι χάκερς δημοσιοποίησαν έγγραφα της WADA στα οποία υπάρχουν και εννιά ποδοσφαιριστές που απέτυχαν σε ελέγχους ντόπινγκ στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι ίσως υπάρχουν κρούσματα στην Πρέμιερ Λιγκ ή σε μικρότερες κατηγορίες της Αγγλίας. Μεταξύ αυτών των εννιά εντοπίστηκαν και τρεις που είχαν κάνει χρήση κοκαΐνης.

Στις αποκαλύψεις περιλαμβάνονται μάλιστα και πέντε ημερομηνίες όπου έγιναν οι επίμαχοι έλεγχοι στο Λονδίνο (3/1/2015, 22/4/2015, 25/04/2015, 3/8/2015 και 15/8/2015).

Με δήλωσή τους οι «Fancy Βears» τονίζουν:
«Η ομάδα μας δημοσιεύει σήμερα υλικό από πηγές που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο. Ποδοσφαιριστές και υπάλληλοι ομόφωνα επιβεβαιώνουν ότι το άθλημα είναι καθαρό από το ντόπινγκ. Η ομάδα μας εκτίμησε ως πρόκληση αυτούς τους ισχυρισμούς και θα αποδείξει ότι ψεύδονται.
Μπορείτε να ρίξετε μία ματιά στα έγγραφα της WADA και να δείτε ότι περισσότεροι από 150 ποδοσφαιριστές πιάστηκαν ντοπέ το 2015. Τον επόμενο χρόνο αυτός ο αριθμός αυξήθηκε στους 200.
Είμαστε ανώνυμοι, είμαστε Λεγεώνα, δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε, να μας περιμένετε».

Οι «Fancy Βears» είναι μία ομάδα κατασκοπείας στο διαδίκτυο που χρησιμοποιεί κακόβουλο λογισμικό για να χακάρει τους στόχους του.

Επίσης έφεραν στη δημοσιότητα στοιχεία για 25 ποδοσφαιριστές που είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 στη Νότια Αφρική. Μεταξύ αυτών φέρονται να είναι κορυφαία ονόματα του αθλήματος όπως οι Κάρλος Τέβες, Γκάμπριελ Χάιντζε, Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Αρντά Τουράν, Ντιρκ Κάιτ, Βιντσέντζο Ιακουίντα, Μάουρο Καμορανέζι, Μάριο Γκόμες αλλά και οι Γιώργος Τζαβέλλας, Παντελής Καπετάνος, Κώστας Μπαρμπαρούσης. Υπενθυμίζεται ότι ο Καπετάνος είχε βρεθεί στην τελική 23αδα τότε του Οτο Ρεχάγκελ, όχι όμως και ο Γιώργος Τζαβέλλας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή