Τα “αποβράσματα”, οι “κοπρίτες” και η αθώωση Πιλάβιου στο Εφετείο

Print Friendly, PDF & Email

Αθωώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο οποίος κατηγορούνταν για ψευδορκία και απόκρυψη στοιχείων στη δίκη για το «μικρό Koriopolis».

Ειδικότερα ο Πιλάβιος κατηγορείτο ότι κατά την κατάθεσή του ως μάρτυρας στο «μικρό Koriopolis» α) απέκρυψε την ύπαρξη του «integrity officer» (υπεύθυνος ακεραιότητας) της ΕΠΟ και β) απέκρυψε τις πειθαρχικές αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης που λήφθηκαν το καλοκαίρι του 2011 για τις τιμωρίες της Καβάλας από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ για χειραγώγηση αγώνων.

Με άλλα λόγια ότι δεν ανέφερε κατά την διάρκεια της κατάθεσής του στη δίκη που είχε ως βασικό κατηγορούμενο τον εκλιπόντα Μάκη Ψωμιάδη την ύπαρξη του Integrity Officer (υπεύθυνος ακεραιότητας) στην Ομοσπονδία, ο οποίος έπρεπε να επιβλέπει την πορεία των υποθέσεων που είχαν να κάνουν με χειραγωγημένους αγώνες και να ενημερώνει τους αρμόδιους φορείς (κρατικούς και ποδοσφαιρικούς).

Μάρτυρες κατηγορίας ήταν το μέλος της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς, Νίκος Θεοδώρου, ο οποίος έκανε λόγο για «αποβράσματα και κοπρίτες».

Η έδρα τον διέκοψε και του είπε ότι μπορεί κάποιοι από τους παράγοντες της δικής να του υποβάλλουν μήνυση. Η απάντηση του μάρτυρα ήταν ότι «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται»
Στη συνέχεια ο Θεοδώρου τόνισε ότι ο Πιλάβιος παρόλο που είχε τη δυνατότητα να «καθαρίσει» το ποδόσφαιρο, επέλεξε το δρόμο της σιωπής.

Μάρτυρας κατηγορίας ήταν και ο δημοσιογράφος Κυριάκος Θωμαΐδης.

Μάρτυρες υπεράσπισης του Πιλάβιου ήταν, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο πρώην πρόεδρος της Football League, Σπύρος Καλογιάννης, ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ, Θόδωρος Κουρίδης και ο νυν Integrity Officer, Δημήτρης Δαβάκης.

Στις καταθέσεις τους υποστήριξαν ότι ο Πιλάβιος δεν απέκρυψε την θέση του Integrity Officer, αλλά δεν την ανέφερε κατά την κατάθεσή του στο δικαστήριο γιατί δεν το έκρινε σκόπιμο και γιατί δεν ρωτήθηκε.

Από την πλευρά του ο Σοφοκλής Πιλάβιος υποστήριξε πως ο ίδιος έκανε γνωστό το θέμα με τους φακέλους της UEFA με εκθέσεις για χειραγωγημένους αγώνες στην Ελλάδα, σημειώνοντας ότι πήγε στην UEFA για να βρει μία λύση, ενώ επαναλάμβανε ότι είναι δικηγόρος στο CAS.

Η ποινική δίωξη κατά του Πιλάβιου είχε ασκηθεί από την Αντεισαγγελέα Εφετών, Βιργινία Σακελλαροπούλου, η οποία ήταν εισαγγελέας έδρας στην δίκη του «μικρού Koriopolis» με αφορμή την κατάθεση του πρώην προέδρου της ΕΠΟ καθώς και σχετικών δημοσιευμάτων της Καθημερινής.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή