Το λάθος των διαιτητών στη Λεωφόρο, το φύλλο αγώνα και η ένσταση του ΠΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε ένσταση κατά του κύρους του φύλλου αγώνα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, ο οποίος διεκόπη.

Στον εν λόγω αγώνα οι διαιτητές φαίνεται ότι λειτούργησαν με λάθος τρόπο, όπως προκύπτει από τη σύνταξη του φύλλου αγώνα και αυτό μπορεί να αποτελέσει στοιχείο στο οποίο μπορεί να στηριχθεί ο Παναθηναϊκός κατά την ένσταση, η οποία συζητείται την Τρίτη 23/5.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 5 των “κανόνων του παιχνιδιού” της FIFA που ισχύουν και για την ΕΠΟ, ο διαιτητής ενεργεί με βάση την πληροφορία άλλων αξιωματούχων (σ.σ. εννοεί βοηθών διαιτητών και τέταρτου διαιτητή) σχετικά με περιπτώσεις (γεγονότα) που ο ίδιος δεν είδε

Στην περίπτωση το τραυματισμού του Ίβιτς, ο διαιτητής Κομίνης όχι μόνο δεν ήταν ο ίδιος παρόν, αλλά και ουδείς από την διαιτητική ομάδα ήταν παρόν, αφού όλοι βρίσκονταν στ’ αποδυτήρια, έχοντας αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο λόγω της σύρραξης που προηγήθηκε.

Επομένως, όπως αναφέρεται και στο φύλλο αγώνα η πληροφορία για το κουτάκι μπύρας στο κεφάλι από οπαδό του Παναθηναϊκού που δέχθηκε ο Ίβις, η ενημέρωση έγινε από τους παρατηρητές αγώνα και όχι από τους αξιωματούχους – διαιτητές.

Για να εφαρμοστεί σωστά το συγκεκριμένο άρθρο θα έπρεπε κάποιος από την διαιτητική ομάδα (π.χ. ο τέταρτος διαιτητής) να παραμείνει στον αγωνιστικό χώρο και να ενημερώσει ο ίδιος τον διαιτητή.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή