“Το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο, κάποιοι προσπαθούν να καπελώσουν τις Ενώσεις”

Print Friendly, PDF & Email

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σπορ έδωσε ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, Ζ. Γρηγορίου, που μίλησε για τις εκλογές, στις οποίες τελικά δεν μετείχε, για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο των Ενώσεων και για την επόμενη μέρα στην ΕΠΟ.

Μεταξύ άλλων ο Γρηγορίου υποστήριξε:

Για τις εκλογές στην ΕΠΣ Λάρισας: «Δεν κατεβήκαμε στις εκλογές επειδή στη διαδικασία έγινα λάθη και περίεργα πράγματα που τραυματίζουν το ποδόσφαιρο. Εύχομαι να μην τραυματιστεί θανάσιμα το ποδόσφαιρο της Λάρισας».

Για την προσφυγή του σε τακτικό δικαστήριο με αίτημα την ακύρωση της απόφασης τέλεσης των εκλογών: «Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν ήταν αρμόδιο. Δεν υπήρχε χρόνος να προσφύγουμε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ».

Για τα «περίεργα πράγματα» που έγιναν στις εκλογές: «Η Λάρισα είναι μία μεγάλη Ένωση με 122 σωματεία. Μπορεί να είναι δύσκολα ελέγξιμη, όμως παρόλα αυτά έγινε προσπάθεια από κάποιους να ποδηγετήσουν το εκλογικό σώμα. Ίσως λόγω των συγκυριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνονται περίεργα πράγματα και στη Λάρισα. Ακόμα και μέλη της προσωρινής διοίκησης προσχώρησαν στην άλλη πλευρά. Αυτό που με πίκρανε ήταν ότι πίσω απ’ όλα αυτά ήταν μία μεγάλη ΠΑΕ, η οποία για να διασφαλίσει το αποτέλεσμα που ήθελε έβαλε τον δικό της δικηγόρο. Αποσυρθήκαμε γιατί δε θέλαμε να μετέχουμε σε μία παράτυπη διαδικασία».

Για τις επόμενες κινήσεις του: «Στόχος είναι να γνωστοποιήσουμε τι γίνεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχω μιλήσει και με άλλους προέδρους (σ.σ. Ενώσεων). Δεν έχουμε βρει τα πατήματά μας για να αλλάξει το ποδόσφαιρο. Αυτή τη στιγμή προσπαθεί να γίνει κάποιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη. Σύντομα έρχεται και ανατροπή προέδρων Ενώσεων που δεν είναι αρεστοί, παρόλο που ψηφίστηκαν από τα σωματεία. Για ποιο ποδόσφαιρο και ποιες αλλαγές μιλάμε; Έχουν επανέλθει στο ποδόσφαιρο αρκετά φαντάσματα του παρελθόντος. Είναι γνωστό ότι ψάχνουν να βρουν τον τρόπο να επιστρέψουν.Έχουν διαμορφώσει κακή εικόνα στον κ. Σαββίδη, με αποτέλεσμα να κινείται λάθος. Στόχος τους είναι ο διαχωρισμός του ποδοσφαίρου μεταξύ βορρά και νότου».

Για το τι θα πρέπει να κάνει η παράταξή που έχει ως επικεφαλής τον Βαγγέλη Γραμμένο: «Στήριζα και στηρίζω την παράταξη. Πρέπει να υψώσει το ανάστημά της, γιατί γίνονται παρεμβάσεις. Υπάρχει το εξής δίλημμα στις ΕΠΣ: Ή είσαι με μία συγκεκριμένη ομάδα ή αλλάζεις πρόεδρο. Αν όλοι οι πρόεδροι, όπως ο κ. Μπουχλαριώτης που είναι ΠΑΟΚ, είναι με μία ομάδα τότε τι θα αλλάξει; Εγώ θέλω να παίζεται το ποδόσφαιρο 50-50. Όταν ποδηγετείς Ενώσεις κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει. Λυπάμαι που πολλοί δεν έχουν κλείσει το θέμα. Στο μέλλον θα το βρουν μπροστά τους».

Για το πώς κινούνται οι δύο ομάδες της «συμμαχίας»: «Η εικόνα που έχω είναι ότι μόνο μία ομάδα έχει μπει σε αυτή τη διαδικασία. Είναι διαφορετικό να στηρίζεις κάποιον υποψήφιο και διαφορετικό να παρεμβαίνεις αισχρά».

Για το τι πρέπει να κάνουν οι πρόεδροι των Ενώσεων: «Πρέπει να είναι μονιασμένοι και ενωμένοι σαν μία γροθιά για να μην μπει κανένας ανάμεσά τους. Αν γινόταν κάτι τέτοιο θα άλλαζαν πολλά πράγματα».

Για το μέλλον: «Το μέλλον φαίνεται δυσοίωνο. Κάποιοι προσπαθούν να καπελώσουν τις Ενώσεις. Η συμμαχία θα μείνει μόνο μέχρι τις εκλογές. Μετά θα βγουν τα μαχαίρια.Πως θα διοικηθεί η Ομοσπονδία με οπαδούς μίας ομάδας; Οι ικανότητες δεν παίζουν ρόλο; Πρέπει να μπει ένα τείχος στο “φάντασμα” και στο “φαντασματάκι”».

Για το αν θα προσφύγει στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ κατά των εκλογών στην ΕΠΣ Λάρισας: «Αν προσφύγω κατά 99% θα ακυρωθούν οι εκλογές. Είναι κάτι που θα αποφασίσω μαζί με τους συναδέλφους που με έχουν ακολουθήσει. Δεν θέλω να δημιουργήσω προβλήματα στο ποδόσφαιρο της Λάρισας. Στις εκλογές δεν συμμετείχαν αρκετές ομάδες. Κάποιες είναι αηδιασμένες και κάποιες άλλες που ίσως δεν ειδοποιήθηκαν».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή