Το “όχι” της ΕΠΟ στην αναδιάρθρωση και το αίτημα επιστροφής 150.000 ευρώ!

Print Friendly, PDF & Email

Αρνητική είναι η τοποθέτηση της ΕΠΟ στο αίτημα των ομάδων (Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης, Χαλκίδα, Ιωνικός) που τερμάτισαν δεύτερες στους τέσσερις ομίλους της Γ’ Εθνικής και έχουν ζητήσει ν’ ανέβουν στη Football League, παρότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει ότι ανεβαίνουν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση των τεσσάρων ομίλων.

Ήδη η ΕΠΟ προχώρησε στην επικύρωση των βαθμολογιών στη Γ’ Εθνική κάτι που σημαίνει ότι το θέμα για τη διοίκηση της ομοσπονδίας έχει κλείσει.

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των προαναφερθέντων ομάδων ως προς την απόφαση επικύρωσης των βαθμολογιών.

Την Δευτέρα 10/7 συνεδριάζει το ΔΣ της Football League με θέμα την επικύρωση της βαθμολογίας του δικού της πρωταθλήματος. Στο τελευταίο ΔΣ αποφασίστηκε η μείωση των ομάδων σε 16 από τη μεθεπόμενη σεζόν.

Ωστόσο, ίσως υπάρξουν αντιδράσεις από ομάδες της κατηγορίας που είναι υπέρ της αύξησης των ομάδων σε 24 και τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε δύο ομίλους των 12 ομάδων.

Επιστροφή χρημάτων από την ΕΠΟ

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του Soccerplus, η Football League έστειλε επιστολή στην ΕΠΟ με την οποία ζητεί να της επιστραφεί το ποσό των 150.000 ευρώ που είχε δοθεί για τη λειτουργία του εγγυητικού ταμείου ποδοσφαιριστών.

Πρόκειται για απόφαση που ελήφθη το 2013 ως αντάλλαγμα προς τον ΠΣΑΠ προκειμένου να συναινέσει στην αύξηση των δόσεων εξόφλησης των ΠΑΕ προς τους ποδοσφαιριστές σε 100.

Το εγγυητικό ταμείο ποδοσφαιριστών για να λειτουργήσει προέβλεπε την καταβολή ετησίως συγκεκριμένου ποσού από την ΕΠΟ και τις δύο επαγγελματικές λίγκες. Η συμφωνία δεν υλοποιήθηκε ποτέ με ευθύνη της ομοσπονδίας και των λιγκών, ενώ ο ΠΣΑΠ εγκλωβισμένος στη λογική της “μη σύγκρουσης” άφησε πολύτιμο χρόνο να περάσει.

Τώρα ο ΠΣΑΠ απειλεί με αποχή των ποδοσφαιριστών από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις λόγω της μη λειτουργίας του εγγυητικού ταμείου, ενώ η Football League ζητεί τα χρήματά της πίσω!

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή