Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Κατασχετήριο σε Τοπολιάτη μετά τη συνάντηση με τον ΣΔΠ Βοιωτίας

Ημερομηνία: 04 Ιουλίου, 2016 15:01
Κατασχετήριο σε Τοπολιάτη μετά τη συνάντηση με τον ΣΔΠ Βοιωτίας

Παρότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους διαιτητών, ο αναπληρωτής πρόεδρός της, Ευ. Τοπολιάτης και στενός συνεργάτης του Γκιρτζίκη, αναγκάστηκε να "συρθεί", την Κυριακή (03/07) σε συνάντηση με τον τοπικό σύνδεσμο διαιτητών, προτείνοντας συμφωνία, με αντάλλαγμα την μείωση του ποσού που πρέπει να καταβληθεί από αυτόν ή/και τους διαιτητές στο σύνδεσμο διαιτητών δυνάμει δικαστικής απόφασης.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη και πλέον αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες η δικαστική απόφαση για το κατασχετήριο, αφού ο δικηγόρος τους συνδέσμου διαιτητών έχει ήδη δώσει εντολή κατάσχεσης και έχει στείλει εξώδικο στην ΕΠΣ Βοιωτίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ζητώντας την τήρηση της δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία η Ένωση εισέπραξε παράνομα χρηματικά ποσά από τους διαιτητές κατά την περίοδο 2009-2010.

Η απόφαση 20/2015 του Ειρηνοδικείου Λειβαδιάς είναι κόλαφος για την ΕΠΟ αφού αναφέρει μεταξύ άλλων:

Γιας την μη αναγνώριση από την ΕΠΟ των συνδέσμων διαιτησίας: «Η αρμοδιότητα της ΕΠΟ με βάση τη διάταξη του άρθρου 29 παρ.12  του ν. 3479/2006 εξαντλείται στην οργάνωση και λειτουργία όλων των θεμάτων του αθλήματός της, την απαλλάσσει από την υποχρέωση τήρησης ορισμένων διατάξεων του ν. 2725/1999, χωρίς όμως να παρέχεται σ΄ αυτήν εξουσιοδότηση προς πλήρη κατάργηση διατάξεων κανόνων δικαίου, όπως οι διατάξεις του ν. 2725/1999, με βάση τον οποίο λειτουργούν οι Σύνδεσμοι διαιτητών ποδοσφαίρου, ως πρωτοβάθμια αθλητικά σωματεία (....)».

Για τη μη καταβολή του προβλεπόμενου ποσοστού από τους διαιτητές στο Σύνδεσμο Διαιτητών: «Η καταβολή αυτή προς τους εναγόμενους διαιτητές, έγινε κατόπιν προτροπής προς αυτό, από την ΕΠΣ Βοιωτίας - 28η εναγόμενη, η οποία ισχυρίζεται ότι αρμόδια για την είσπραξη των παραπάνω ποσοστών είναι αυτή, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και όχι το ενάγον, από το οποίο αφαιρέθηκε, κατά τον κανονισμό η αρμοδιότητα αυτή. Ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται αβάσιμος, καθόσον σύμφωνα με όσα διεξοδικά αναφέρθηκαν στην μείζονα νομική σκέψη, από καμία διάταξη νόμου ή έστω του κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ δεν προκύπτει ότι καταργείται η αρμοδιότητα είσπραξής των εν λόγω ποσοστών από τους Σ.Δ.Π, εν προκειμένω το ενάγον. Επίσης από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει βούληση του νομοθέτη για κατάργηση των Συνδέσμων Διαιτητών ή τροποποίησης του καταστατικού.».

Η απόφαση καταλήγει ως εξής: «Επομένως οι εναγόμενοι - διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο ενάγον τα ως άνω αναλογούντα ποσοστά, στο ολόκληρο μετά των 28ου και 29ου των εναγομένων, οι οποίοι έχουν εισπράξει αυτά από τους εναγόμενους διαιτητές. Η ως άνω καταβολή από τους εναγόμενους διαιτητές στους 28ο και 29ο των εναγομένων, δεν  μπορεί να στηρίξει εκ μέρους τους ένσταση ανυπαίτιας αδυναμίας καταβολής κατ΄ άρθρο 336 Α.Κ., εφόσον η υπαιτιότητά τους συνίσταται στο γεγονός ότι δεν φρόντισαν να διαγραφούν προηγουμένως από μέλη του ενάγοντος σωματείου, αφού δεν επιθυμούσαν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσοστά επί των αμοιβών τους, τα οποία κατέβαλαν στην ΕΠΣ Βοιωτίας (28η -29η των εναγομένων)..."

"Κατόπιν αυτών πρέπει να γίνει αποδεκτή η υπό κρίση αγωγή ως βάσιμη κατ’ ουσίαν και να υποχρεωθούν οι είκοσι επτά (27) πρώτοι εναγόμενοι να καταβάλουν στο ενάγον, στο ολόκληρο ο καθένας για κάθε επί μέρους αντίστοιχο ποσό, μετά των λοιπών εναγομένων...".

Επίσης η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας ετοιμάζεται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, λόγω των διατάξεων που πέρασε στον κανονισμό διαιτησίας.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι... κορυφής
Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι... κορυφής Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Ξάνθη νίκησε με 2-0 ο Ολυμπιακός χάρη στο αυτογκολ του Σβάρνα και σε εκείνο του Μανθάτη στο τέλος. Αποδοκιμάσιες ακούστηκαν από μερίδα οπαδών στο Καραΐσκάκη πριν την έναρξη του αγώνα. 

Περισσότερα...
Πανιώνιος: "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές"
Πανιώνιος: "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:05

Mετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα του Πανιώνιου με τον Παναιτωλικό, μερίδα οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων κατευθύνθηκαν προς τη θύρα των επισήμων, για να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.

Περισσότερα...
Ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε κόσμο από την Original
Ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε κόσμο από την Original Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:01

Ανακοίνωση στήριξης στην «ιστορία και τα ιδανικά» της ΑΕΚ εξέδωσε η Original 21.Οι  οπαδοί της Ένωσης έκαναν κάλεσμα στους απανταχού ΑΕΚτσήδες να βρεθούν στο ΟΑΚΑ για το αυριανό (22/1) ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Περισσότερα...
"Αδιανόητο η ΕΛ.ΑΣ να αφήνει ελεύθερους τους κουκουλοφόρους"
"Αδιανόητο η ΕΛ.ΑΣ να αφήνει ελεύθερους τους κουκουλοφόρους" Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:57

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Αρης, πήρε θέση για τα όσα έγιναν στο Μενίδι, με την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, να εξαπολύει επίθεση στην αστυνομία, τονίζοντας πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για τα σημερινά επεισόδια!

Περισσότερα...
Υπέγραψε ως το 2019 ο Τζαβέλλας στην Αλάνιασπορ
Υπέγραψε ως το 2019 ο Τζαβέλλας στην Αλάνιασπορ Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:21

Στην Τουρκία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής μπακ έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 με την Αλάνιασπορ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συνολικές αποδοχές του αναμένεται να αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ...

Περισσότερα...
Στο ρελαντί ο Πανιώνιος 2-0 τον Παναιτωλικό
Στο ρελαντί ο Πανιώνιος 2-0 τον Παναιτωλικό Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:18

Την πέμπτη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος πήρε με σκοε  2-0 ο Πανιώνιος κόντρα στον Παναιτωλικό και αυτή τη στιγμή φαντάζει ένα από τα φαβορί για να μπει στα play offs,  (αν πάρει άδεια το καλοκαίρι). 

Περισσότερα...
Για "στήσιμο" του Βίσλα - Παναθηναϊκός μιλούν οι Πολωνοι
Για "στήσιμο" του Βίσλα - Παναθηναϊκός μιλούν οι Πολωνοι Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 18:32

Αναμέτρηση ήταν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε λήξει με νίκη 3-1 της πολωνικής ομάδας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε εκείνο το παιχνίδι από το τριφύλλι είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Περισσότερα...
Κόλλησαν στο 1-1 Ηρακλής και Βέροια
Κόλλησαν στο 1-1 Ηρακλής και Βέροια Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 18:25

Ηρακλής και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Θεσσαλονίκη, ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν θα πρέπει να χαροποιεί τους γηπεδούχους Κι αυτό, διότι ο τελευταίος του πίνακα Ηρακλής έμεινε στο -5 από τη σημερινή του αντίπαλο, με την ομάδα της Ημαθίας, βέβαια, να έχει ένα...

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3