Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Κατασχετήριο σε Τοπολιάτη μετά τη συνάντηση με τον ΣΔΠ Βοιωτίας

Ημερομηνία: 04 Ιουλίου, 2016 15:01
Κατασχετήριο σε Τοπολιάτη μετά τη συνάντηση με τον ΣΔΠ Βοιωτίας

Παρότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους διαιτητών, ο αναπληρωτής πρόεδρός της, Ευ. Τοπολιάτης και στενός συνεργάτης του Γκιρτζίκη, αναγκάστηκε να "συρθεί", την Κυριακή (03/07) σε συνάντηση με τον τοπικό σύνδεσμο διαιτητών, προτείνοντας συμφωνία, με αντάλλαγμα την μείωση του ποσού που πρέπει να καταβληθεί από αυτόν ή/και τους διαιτητές στο σύνδεσμο διαιτητών δυνάμει δικαστικής απόφασης.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη και πλέον αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες η δικαστική απόφαση για το κατασχετήριο, αφού ο δικηγόρος τους συνδέσμου διαιτητών έχει ήδη δώσει εντολή κατάσχεσης και έχει στείλει εξώδικο στην ΕΠΣ Βοιωτίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ζητώντας την τήρηση της δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία η Ένωση εισέπραξε παράνομα χρηματικά ποσά από τους διαιτητές κατά την περίοδο 2009-2010.

Η απόφαση 20/2015 του Ειρηνοδικείου Λειβαδιάς είναι κόλαφος για την ΕΠΟ αφού αναφέρει μεταξύ άλλων:

Γιας την μη αναγνώριση από την ΕΠΟ των συνδέσμων διαιτησίας: «Η αρμοδιότητα της ΕΠΟ με βάση τη διάταξη του άρθρου 29 παρ.12  του ν. 3479/2006 εξαντλείται στην οργάνωση και λειτουργία όλων των θεμάτων του αθλήματός της, την απαλλάσσει από την υποχρέωση τήρησης ορισμένων διατάξεων του ν. 2725/1999, χωρίς όμως να παρέχεται σ΄ αυτήν εξουσιοδότηση προς πλήρη κατάργηση διατάξεων κανόνων δικαίου, όπως οι διατάξεις του ν. 2725/1999, με βάση τον οποίο λειτουργούν οι Σύνδεσμοι διαιτητών ποδοσφαίρου, ως πρωτοβάθμια αθλητικά σωματεία (....)».

Για τη μη καταβολή του προβλεπόμενου ποσοστού από τους διαιτητές στο Σύνδεσμο Διαιτητών: «Η καταβολή αυτή προς τους εναγόμενους διαιτητές, έγινε κατόπιν προτροπής προς αυτό, από την ΕΠΣ Βοιωτίας - 28η εναγόμενη, η οποία ισχυρίζεται ότι αρμόδια για την είσπραξη των παραπάνω ποσοστών είναι αυτή, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και όχι το ενάγον, από το οποίο αφαιρέθηκε, κατά τον κανονισμό η αρμοδιότητα αυτή. Ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται αβάσιμος, καθόσον σύμφωνα με όσα διεξοδικά αναφέρθηκαν στην μείζονα νομική σκέψη, από καμία διάταξη νόμου ή έστω του κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ δεν προκύπτει ότι καταργείται η αρμοδιότητα είσπραξής των εν λόγω ποσοστών από τους Σ.Δ.Π, εν προκειμένω το ενάγον. Επίσης από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει βούληση του νομοθέτη για κατάργηση των Συνδέσμων Διαιτητών ή τροποποίησης του καταστατικού.».

Η απόφαση καταλήγει ως εξής: «Επομένως οι εναγόμενοι - διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο ενάγον τα ως άνω αναλογούντα ποσοστά, στο ολόκληρο μετά των 28ου και 29ου των εναγομένων, οι οποίοι έχουν εισπράξει αυτά από τους εναγόμενους διαιτητές. Η ως άνω καταβολή από τους εναγόμενους διαιτητές στους 28ο και 29ο των εναγομένων, δεν  μπορεί να στηρίξει εκ μέρους τους ένσταση ανυπαίτιας αδυναμίας καταβολής κατ΄ άρθρο 336 Α.Κ., εφόσον η υπαιτιότητά τους συνίσταται στο γεγονός ότι δεν φρόντισαν να διαγραφούν προηγουμένως από μέλη του ενάγοντος σωματείου, αφού δεν επιθυμούσαν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσοστά επί των αμοιβών τους, τα οποία κατέβαλαν στην ΕΠΣ Βοιωτίας (28η -29η των εναγομένων)..."

"Κατόπιν αυτών πρέπει να γίνει αποδεκτή η υπό κρίση αγωγή ως βάσιμη κατ’ ουσίαν και να υποχρεωθούν οι είκοσι επτά (27) πρώτοι εναγόμενοι να καταβάλουν στο ενάγον, στο ολόκληρο ο καθένας για κάθε επί μέρους αντίστοιχο ποσό, μετά των λοιπών εναγομένων...".

Επίσης η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας ετοιμάζεται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, λόγω των διατάξεων που πέρασε στον κανονισμό διαιτησίας.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ανόητες χειρονομίες των οπαδών της Σεντ Ετιέν για το Μόναχο (vids)
Ανόητες χειρονομίες των οπαδών της Σεντ Ετιέν για το Μόναχο (vids) Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 13:03

Σε μία απαράδεκτη χειρονομία προχώρησε μερίδα οπαδών της Σεντ Ετιέν στο παιχνίδι της Πέμπτης για το Γιουρόπα Λιγκ, κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο «Ζοφρουά Γκισάρ».

Περισσότερα...
Ο Μουρίνιο στηρίζει τον απολυμένο Ρανιέρι (pic)
Ο Μουρίνιο στηρίζει τον απολυμένο Ρανιέρι (pic) Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 11:58

Σοκ έχει προκαλέσει στην Αγγλία η αιφνίδια απόλυση του Κλαούντιο Ρανιέρι από τη Λέστερ. Αμέτρητα είναι τα μηνύματα υποστήριξης στον Ιταλό τεχνικό. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά αυτό του Ζοζέ Μουρίνιο.

Περισσότερα...
Στο αρχείο η καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα κατά του Μπεργκ
Στο αρχείο η καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα κατά του Μπεργκ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 11:06

Στο αρχείο θα μπει η καταγγελία του ΠΑΣ Γιάννινα στον υπεύθυνο ποδοσφαιρικών διώξεων της ΕΠΟ, Κ. Σιμιτζογλου, με την οποία ζητείται η άσκηση πειθαρχική δίωξης στον Μπεργκ για τη φάση με τον Καρανίκα στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός.

Περισσότερα...
Κλείδωσε τις ευρωπαϊκές θέσεις για το 2018/19 η Ελλάδα
Κλείδωσε τις ευρωπαϊκές θέσεις για το 2018/19 η Ελλάδα Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 10:57

Η Ελλάδα μετά τη νίκη-πρόκριση του Ολυμπιακού στην Τουρκία επί της Οσμανλίσπορ στο Γιουρόπα Λιγκ, πέρασε στην 14η θέση στην κατάταξη της UEFA και κλείδωσε ότι την αγωνιστική περίοδο 2018/19 θα συμμετέχει με πέντε ομάδες.

Περισσότερα...
Κλειστό το Καυτανζόγλειο για του φιλάθλους του ΠΑΟΚ
Κλειστό το Καυτανζόγλειο για του φιλάθλους του ΠΑΟΚ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 10:44

Με απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, κατόπιν εισήγησης της αστυνομικής διεύθυνσης Θεσσαλονίκης,  απαγορεύεται η παρουσία φιλάθλων του ΠΑΟΚ στον αγώνα της  Κυριακής 26/2 με τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο.

Περισσότερα...
Έβαλε ορκωτούς, επιχείρησαν να τον ρίξουν και φώναξε την αστυνομία
Έβαλε ορκωτούς, επιχείρησαν να τον ρίξουν και φώναξε την αστυνομία Ημερομηνία άρθρου: 23 Φεβρουαρίου, 2017 23:17

Η θέα του περιπολικού της αστυνομίας οδήγησε στην πρόωρη ολοκλήρωση της συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΣ Βοιωτίας στην οποία υπήρξαν έντονοι τριγμοί και φραστικά επεισόδια με αφορμή την απόφαση της επιτροπής...

Περισσότερα...
Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας στη μάχη κατά των ναρκωτικών
Ο ΟΗΕ αναγνωρίζει την προσπάθεια της Ελλάδας στη μάχη κατά των ναρκωτικών Ημερομηνία άρθρου: 23 Φεβρουαρίου, 2017 22:11

Με αφορμή την 60η Συνεδρίαση της Επιτροπής για τα Ναρκωτικά του ΟΗΕ, ο οργανισμός καλεί τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Βιέννη, σε μια κίνηση αναγνώρισης των πολιτικών που έχει εφαρμόσει η χώρα μας για την αντιμετώπιση του ζητήματος

Περισσότερα...
Πέρασε στο Δημόσιο με... παράπονα το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»
Πέρασε στο Δημόσιο με... παράπονα το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» Ημερομηνία άρθρου: 23 Φεβρουαρίου, 2017 22:07

Με μία εμβληματική γιορτή, παραδόθηκε στις Ελληνίδες και τους Έλληνες το μνημειώδες έργο-πνοή για την Αττική, αλλά και ολόκληρη τη χώρα, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3