Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Κατασχετήριο σε Τοπολιάτη μετά τη συνάντηση με τον ΣΔΠ Βοιωτίας

Ημερομηνία: 04 Ιουλίου, 2016 15:01
Κατασχετήριο σε Τοπολιάτη μετά τη συνάντηση με τον ΣΔΠ Βοιωτίας

Παρότι η ΕΠΟ δεν αναγνωρίζει τους συνδέσμους διαιτητών, ο αναπληρωτής πρόεδρός της, Ευ. Τοπολιάτης και στενός συνεργάτης του Γκιρτζίκη, αναγκάστηκε να "συρθεί", την Κυριακή (03/07) σε συνάντηση με τον τοπικό σύνδεσμο διαιτητών, προτείνοντας συμφωνία, με αντάλλαγμα την μείωση του ποσού που πρέπει να καταβληθεί από αυτόν ή/και τους διαιτητές στο σύνδεσμο διαιτητών δυνάμει δικαστικής απόφασης.

Η συνάντηση απέβη άκαρπη και πλέον αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες η δικαστική απόφαση για το κατασχετήριο, αφού ο δικηγόρος τους συνδέσμου διαιτητών έχει ήδη δώσει εντολή κατάσχεσης και έχει στείλει εξώδικο στην ΕΠΣ Βοιωτίας, πρόεδρος της οποίας είναι ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Τοπολιάτης, ζητώντας την τήρηση της δικαστικής απόφασης σύμφωνα με την οποία η Ένωση εισέπραξε παράνομα χρηματικά ποσά από τους διαιτητές κατά την περίοδο 2009-2010.

Η απόφαση 20/2015 του Ειρηνοδικείου Λειβαδιάς είναι κόλαφος για την ΕΠΟ αφού αναφέρει μεταξύ άλλων:

Γιας την μη αναγνώριση από την ΕΠΟ των συνδέσμων διαιτησίας: «Η αρμοδιότητα της ΕΠΟ με βάση τη διάταξη του άρθρου 29 παρ.12  του ν. 3479/2006 εξαντλείται στην οργάνωση και λειτουργία όλων των θεμάτων του αθλήματός της, την απαλλάσσει από την υποχρέωση τήρησης ορισμένων διατάξεων του ν. 2725/1999, χωρίς όμως να παρέχεται σ΄ αυτήν εξουσιοδότηση προς πλήρη κατάργηση διατάξεων κανόνων δικαίου, όπως οι διατάξεις του ν. 2725/1999, με βάση τον οποίο λειτουργούν οι Σύνδεσμοι διαιτητών ποδοσφαίρου, ως πρωτοβάθμια αθλητικά σωματεία (....)».

Για τη μη καταβολή του προβλεπόμενου ποσοστού από τους διαιτητές στο Σύνδεσμο Διαιτητών: «Η καταβολή αυτή προς τους εναγόμενους διαιτητές, έγινε κατόπιν προτροπής προς αυτό, από την ΕΠΣ Βοιωτίας - 28η εναγόμενη, η οποία ισχυρίζεται ότι αρμόδια για την είσπραξη των παραπάνω ποσοστών είναι αυτή, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό διαιτησίας της ΕΠΟ και όχι το ενάγον, από το οποίο αφαιρέθηκε, κατά τον κανονισμό η αρμοδιότητα αυτή. Ο ισχυρισμός αυτός κρίνεται αβάσιμος, καθόσον σύμφωνα με όσα διεξοδικά αναφέρθηκαν στην μείζονα νομική σκέψη, από καμία διάταξη νόμου ή έστω του κανονισμού διαιτησίας της ΕΠΟ δεν προκύπτει ότι καταργείται η αρμοδιότητα είσπραξής των εν λόγω ποσοστών από τους Σ.Δ.Π, εν προκειμένω το ενάγον. Επίσης από καμία διάταξη νόμου δεν προκύπτει βούληση του νομοθέτη για κατάργηση των Συνδέσμων Διαιτητών ή τροποποίησης του καταστατικού.».

Η απόφαση καταλήγει ως εξής: «Επομένως οι εναγόμενοι - διαιτητές είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν στο ενάγον τα ως άνω αναλογούντα ποσοστά, στο ολόκληρο μετά των 28ου και 29ου των εναγομένων, οι οποίοι έχουν εισπράξει αυτά από τους εναγόμενους διαιτητές. Η ως άνω καταβολή από τους εναγόμενους διαιτητές στους 28ο και 29ο των εναγομένων, δεν  μπορεί να στηρίξει εκ μέρους τους ένσταση ανυπαίτιας αδυναμίας καταβολής κατ΄ άρθρο 336 Α.Κ., εφόσον η υπαιτιότητά τους συνίσταται στο γεγονός ότι δεν φρόντισαν να διαγραφούν προηγουμένως από μέλη του ενάγοντος σωματείου, αφού δεν επιθυμούσαν να καταβάλλουν τα οφειλόμενα ποσοστά επί των αμοιβών τους, τα οποία κατέβαλαν στην ΕΠΣ Βοιωτίας (28η -29η των εναγομένων)..."

"Κατόπιν αυτών πρέπει να γίνει αποδεκτή η υπό κρίση αγωγή ως βάσιμη κατ’ ουσίαν και να υποχρεωθούν οι είκοσι επτά (27) πρώτοι εναγόμενοι να καταβάλουν στο ενάγον, στο ολόκληρο ο καθένας για κάθε επί μέρους αντίστοιχο ποσό, μετά των λοιπών εναγομένων...".

Επίσης η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδας ετοιμάζεται να προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ΕΠΟ, λόγω των διατάξεων που πέρασε στον κανονισμό διαιτησίας.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Πουθενά δεν είναι όπως στον ΠΑΟ, οι Ελληνες με εκτιμούν"
"Πουθενά δεν είναι όπως στον ΠΑΟ, οι Ελληνες με εκτιμούν" Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 21:35

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκός, κάτι που φάνηκε και σε συνέντευξή του στη Σουηδία, στην οποία τόνισε ότι μόνο εάν θέλει η οικογένειά του θα φύγει από τους "πράσινους".

Περισσότερα...
Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων!
Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων! Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 20:36

Το Ιραν υποδέχεται την Κίνα την Τετάρτη (28/03, 15:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη ζώνη της Ασίας, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να θέλει να είναι κατάμεστο το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας.

Περισσότερα...
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:57

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως έχει ο Πάτρικ Κλάιφερτ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολλανδία έχει χρέος ύψους ενός εκατ. ευρώ από παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, όταν ήταν προπονητής τους Νέους της Τβέντε (2011/12).

Περισσότερα...
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:32

Μπορεί τα Χανιά να την δυσκόλεψαν, όμως η Λαμία κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες (2-1), έπειτα από δύο αγωνιστικές, στις οποίες είχε μία ισοπαλία με τον Πανελευσινιακό (0-0) και μία ήττα από τα Τρίκαλα (1-0) χωρίς να σκοράρει.

Περισσότερα...
Νέα Φιλαδέλφεια: Αποδοκιμασίες κατά Βασιλόπουλου στην παρέλαση
Νέα Φιλαδέλφεια: Αποδοκιμασίες κατά Βασιλόπουλου στην παρέλαση Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:24

Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με οπαδούς της ΑΕΚ να αποδοκιμάζουν τον δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο και τους συνεργάτες του.

Περισσότερα...
"Ανεπίτρεπτη η κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας"
"Ανεπίτρεπτη η κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας" Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 13:40

Αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο έγινε για μια ακόμα φορά η κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, σε έκταση που έχει παραχωρηθεί από το δήμο...

Περισσότερα...
Μπλόκο στην υποψηφιότητα Μούτκο, βέβαιη η εκλογή Κουτσοκούμνη
Μπλόκο στην υποψηφιότητα Μούτκο, βέβαιη η εκλογή Κουτσοκούμνη Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 13:10

Τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Βιτάλι Μούτκο για το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε η αρμόδια ελεγκτική επιτροπή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας λόγω του γεγονότος ότι είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός στη Ρωσία...

Περισσότερα...
ΕΠΟ: "Ταχύρυθμα σεμινάρια" στους παρατηρητές των ημιτελικών
ΕΠΟ: "Ταχύρυθμα σεμινάρια" στους παρατηρητές των ημιτελικών Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 00:55

Επί των ημερών της νέας διοίκησης, που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ παρατηρείται το φαινόμενο της επιβολής ποινών από την πειθαρχική επιτροπή στους παρατηρητές αγώνων του κυπέλλου, οι εκθέσεις των οποίων αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία...

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3