Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Θεοδωρίδης: "Ακόμη είμαι στρεσαρισμένος"

Ημερομηνία: 10 Ιουλίου, 2016 16:07
Θεοδωρίδης: "Ακόμη είμαι στρεσαρισμένος"
Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε στο στρες και την πίεση που βίωσε κατά τη διάρκεια του Euro και ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι στις βλέψεις του η προεδρία της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.
 
Ο γενικός γραμματέας της UEFA, Θ. Θεοδωρίδης, μίλησε στον Σπορ Fm 94,6 για:
 
-τον απολογισμό για το Euro 2016: «Ακόμη είμαι στρεσαρισμένος μέχρι να γίνει και το 51ο ματς. Αν μιλάμε μέχρι σήμερα, αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και απαλλαγμένος από ένα μεγάλο βάρος και μεγάλο άγχος. Αλλά επειδή υπάρχει ένα ακόμη ματς προτιμώ να είμαι πιο μαζεμένος».
 
-τον κίνδυνο της τρομοκρατικής επίθεσης: «Υπήρχε και υπάρχει μέχρι να τελειώσει το τουρνουά αυτός ο φόβος. Μέχρι στιγμής η συνεργασία με τις γαλλικές αρχές σε αυτόν τον τομέα ήταν πολύ καλή. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι, προτιμώ να είμαι προσεκτικός μέχρι να τελειώσει. Αν και σήμερα έχουμε μια γιορτή του ποδοσφαίρου, θα μιλάμε για μια μεγάλη επιχείρηση που μας πήγε καλά μέχρι το τέλος».
 
-την προετοιμασία για τον τελικό: «Σήμερα έχουμε έναν υπερβολικά μεγάλο αριθμό αρχηγών κρατών. Το μεγαλύτερο πρόβλημά μας είναι το πρωτόκολλο γιατί μιλάμε για μια χαοτική κατάσταση, αλλά έχουμε δουλέψει πάρα πολύ σοβαρά και μόνο συγχαρητήρια έχω να πω».
 
-τα επεισόδια μεταξύ Ρώσων και Άγγλων: «Αιφνιδίασε ο τρόπος λειτουργίας του συγκεκριμένου γκρουπ. Ήταν πάρα πολύ οργανωμένο, δεν είχε να κάνει με κατανάλωση αλκοόλ. Σταθήκαμε και λίγο τυχεροί. Το μήνυμα που εστάλη από την πειθαρχική και την εκτελεστική επιτροπή ήταν πολύ δυνατό,ενώ μας βοήθησε και η ανταπόκριση των Ομοσπονδιών, των Ρώσων και των Άγγλων. Κατάλαβαν τον κίνδυνο, ότι μπορεί να πάμε σε ακραία κατάσταση μέχρι και αποκλεισμού, ενώ έγιναν και κάποιες συλλήψεις λίγο συγκυριακές».
 
-τις απεργίες και τα προβλήματα που δημιούργησαν: «Δημιουργήθηκαν προβλήματα, αλλά δεν ήταν τόσο πολύ ορατά. Ήταν για μας ένα παραπάνω στρες και γίναμε ειδικοί να βρίσκουμε το πλάνο ‘β’ και ‘γ’. Σε συνεργασία με τους Γάλλους βρήκαμε τρόπους σε πάνω από το 90% των προβλημάτων λύσεις».
 
-τη βοήθεια των εθελοντών: «Πραγματικά είναι κάτι εντυπωσιακό. Ήταν 6.500 άτομα, κάτω από το 1% έφυγε στη διάρκεια των αγώνων. Με το χαμόγελο στα χείλη ήταν πάντα πρόθυμοι κι έτοιμοι να σε εξυπηρετήσουν. Είναι από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του τουρνουά».
 
-το πρόβλημα στους αγωνιστικούς χώρους ορισμένων γηπέδων: «Όταν έπρεπε να γίνουν αλλαγές περιμέναμε το τέλος της σεζόν, δεν βοηθηθήκαμε καθόλου από τον καιρό για να δέσει ο χλοοτάπητας. Αν με ρωτούσατε, πάντως, τι θα κάναμε διαφορετικά, θα ήταν ο χειρισμός των ζητημάτων του αγωνιστικού χώρου. Θα ξεκινούσαμε νωρίτερα, ώστε να είμαστε σίγουροι πως θα έχουμε άψογους αγωνιστικούς χώρους».
 
-τον απολογισμό του νέου συστήματος πρόκρισης και διεξαγωγής της τελικής φάσης: «Δεν θα μείνω μόνο στην τελική φάση του τουρνουά, αλλά και στην προκριματική φάση. Θα περνούσαν 24 ομάδες από 54 μέλη τότε, γιατί τώρα είμαστε 55. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική υπήρχε ενδιαφέρον. Πριν την τρίτη αγωνιστική, μόνο μία ομάδα που είχε προκριθεί ήδη και ήξερε σε ποια θέση είχε προκριθεί, ενώ μόνο μία ομάδα είχε ήδη αποκλειστεί. Καμία από τις καινούριες ομάδες δεν τερμάτισαν τέταρτες στον όμιλό τους. Είχαμε κάποια ζητήματα, όπως διαφορά στις μέρες ξεκούρασης ή αναμονή για κάποιες ομάδες για το αν θα περάσουν στην επόμενη φάση ως τρίτες. Αποδείχτηκε πως υπάρχουν 24 εθνικές ομάδες, για να μην πω παραπάνω, που δικαιολόγησαν την παρουσία τους στην τελική φάση».
 
-το αν πέτυχε η Γαλλία ως διοργανώτρια: «Την πέρασε την τάξη η Γαλλία. Είναι πολύ σημαντικό μετά τα γεγονότα του φόβου τον περασμένο Νοέμβριο. Έκαναν μεγάλη προσπάθεια και απέδειξαν πως μπορούν να φιλοξενήσουν μεγάλα γεγονότα».
 
-τις εκπλήξεις της αποψινής βραδιάς: «Ο Τσάβι θα είναι αυτός που θα φέρει το τρόπαιο στον αγωνιστικό χώρο. Καλεσμένος μου θα είναι ο Ότο Ρεχάγκελ για να θυμηθούμε τι είχε γίνει πριν από δώδεκα χρόνια, αλλά και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε. Ο κ. Βιγιάρ, που είναι ο πρώτος αντιπρόεδρος, και θα κάνει την απονομή».
 
-τη θέση του στην UEFA: «Από τις 26 Οκτωβρίου ήμουν αναπληρωτής. Ας βγάλουμε αυτό το τουρνουά, να περάσει και στις 14 Σεπτεμβρίου θα έχουμε εκλογές και θα έχουμε μια μόνιμη δομή. Είναι μεγάλη δουλειά για μας να μας βγει αυτή η διοργάνωση πετυχημένα. Αν μας βγει αυτό το εγχείρημα σε τέτοιες συνθήκες είναι μεγάλη η ικανοποίηση για όλους μας, γιατί ήταν μεγάλη η πίεση».
 
-την απόδοση των διαιτητών: «Παίρνουν άριστα. Δεν έχω τι να πω, πραγματικά συγχαρητήρια. Είμαστε σε μια τέτοια διοργάνωση και δεν μου έχει πει κανείς κουβέντα για αυτό το κομμάτι. Παρότι πήγαινα από πόλη σε πόλη, δεν βρήκα κάτι να γκρινιάξω. Κάνανε φέτος κάτι που δεν ξανάγινε. Είχαν έναν τεχνικό αναλυτή στην ομάδα τους, που βοηθούσε πώς παίζει κάθε ομάδα, αν παίζουν μαν του μαν ή ζώνη, τι να παρακολουθεί, τι να προσέχει κλπ. Έχουν καθιερώσει από το 2008 να βλέπουν όλες τις ομάδες και να κάνουν μία παρουσίαση στους ποδοσφαιριστές. Ήταν καταπληκτική η συμπεριφορά των ποδοσφαιριστών, έχουμε μόλις τρεις κόκκινες κάρτες. Επίσης δεν έχουμε τραυματισμό από χτύπημα. Οι κίτρινες κάρτες για συμπεριφορά προς τους διαιτητές είναι ελάχιστες. Σε αυτό έχει παίξει ρόλο η κατήχηση προς τους ποδοσφαιριστές. Θα δούμε μήπως κάνουμε το ίδιο και στο Champions League».
 
-το αν ο Κλάτενμπεργκ θα διηύθυνε τον τελικό αν προκρινόταν η Ουαλία: «Θα μπορούσε, αλλά δεν θα τον έβαζε ο Κολίνα. Δεν ξέρω ποιο θα ήταν το πλάνο ‘β’ του, αλλά πάντα έχει πάνω από τρία εναλλακτικά πλάνα δράσης».
 
-το αν έχει βλέψεις να γίνει πρόεδρος της UEFA: «Δεν είναι στις δικές μου βλέψεις αυτό το πράγμα, καθόλου, ακόμη περισσότερο μετά την εμπειρία την τωρινή και με τη συνεργασία των συναδέλφων μου. Πάντα κρατώ την επιφύλαξη να πάνε όλα καλά σήμερα».
 
-την επαφή του με τον Φερνάντο Σάντος μετά την πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό: «Όταν ξέρεις έναν άνθρωπο τόσα χρόνια και πάει στον τελικό, εγώ αισθάνθηκα υποχρέωση σαν Έλληνας και φίλος του, όχι σαν γραμματέας, για να τον συγχαρώ. Σήμερα είναι πολύ πιο δύσκολο, γιατί είναι τέτοιες οι συνθήκες του ματς. Το πρόσωπό του την ώρα που με είδε μου τα είπε όλα. Δεν χρειάστηκε να πει κάτι».

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Πανιώνιος: "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές"
Πανιώνιος: "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:05

Mετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα του Πανιώνιου με τον Παναιτωλικό, μερίδα οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων κατευθύνθηκαν προς τη θύρα των επισήμων, για να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.

Περισσότερα...
Ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε κόσμο από την Original
Ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε κόσμο από την Original Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:01

Ανακοίνωση στήριξης στην «ιστορία και τα ιδανικά» της ΑΕΚ εξέδωσε η Original 21.Οι  οπαδοί της Ένωσης έκαναν κάλεσμα στους απανταχού ΑΕΚτσήδες να βρεθούν στο ΟΑΚΑ για το αυριανό (22/1) ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Περισσότερα...
"Αδιανόητο η ΕΛ.ΑΣ να αφήνει ελεύθερους τους κουκουλοφόρους"
"Αδιανόητο η ΕΛ.ΑΣ να αφήνει ελεύθερους τους κουκουλοφόρους" Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:57

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Αρης, πήρε θέση για τα όσα έγιναν στο Μενίδι, με την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, να εξαπολύει επίθεση στην αστυνομία, τονίζοντας πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για τα σημερινά επεισόδια!

Περισσότερα...
Υπέγραψε ως το 2019 ο Τζαβέλλας στην Αλάνιασπορ
Υπέγραψε ως το 2019 ο Τζαβέλλας στην Αλάνιασπορ Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:21

Στην Τουρκία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής μπακ έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 με την Αλάνιασπορ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συνολικές αποδοχές του αναμένεται να αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ...

Περισσότερα...
Στο ρελαντί ο Πανιώνιος 2-0 τον Παναιτωλικό
Στο ρελαντί ο Πανιώνιος 2-0 τον Παναιτωλικό Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:18

Την πέμπτη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος πήρε με σκοε  2-0 ο Πανιώνιος κόντρα στον Παναιτωλικό και αυτή τη στιγμή φαντάζει ένα από τα φαβορί για να μπει στα play offs,  (αν πάρει άδεια το καλοκαίρι). 

Περισσότερα...
Για "στήσιμο" του Βίσλα - Παναθηναϊκός μιλούν οι Πολωνοι
Για "στήσιμο" του Βίσλα - Παναθηναϊκός μιλούν οι Πολωνοι Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 18:32

Αναμέτρηση ήταν για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και είχε λήξει με νίκη 3-1 της πολωνικής ομάδας, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι σε εκείνο το παιχνίδι από το τριφύλλι είχαν πολλά παράπονα για τη διαιτησία.

Περισσότερα...
Κόλλησαν στο 1-1 Ηρακλής και Βέροια
Κόλλησαν στο 1-1 Ηρακλής και Βέροια Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 18:25

Ηρακλής και Βέροια αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στη Θεσσαλονίκη, ένα αποτέλεσμα που μάλλον δεν θα πρέπει να χαροποιεί τους γηπεδούχους Κι αυτό, διότι ο τελευταίος του πίνακα Ηρακλής έμεινε στο -5 από τη σημερινή του αντίπαλο, με την ομάδα της Ημαθίας, βέβαια, να έχει ένα...

Περισσότερα...
Ξυλο στο Μενίδι και "ντου" οπαδών της ΑΕΚ στο πούλμαν του Αρη
Ξυλο στο Μενίδι και "ντου" οπαδών της ΑΕΚ στο πούλμαν του Αρη Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 18:18

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το γήπεδο του Αχαρναϊκού λίγο πριν τον αγώνα με τον Αρη  . καθώς οι φίλοι της ομάδα της Θεσσαλονίκης που ήταν να πάνε στο γήπεδο συνοδεία αστυνομικής δύναμης, τελικά πήγαν μόνοι τους και δέχθηκαν επίθεση...

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3