Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Ερώτηση στη Βουλή για τον έλεγχο των συμβάσεων της ΕΠΟ με προμηθευτές

Ημερομηνία: 14 Αυγούστου, 2016 11:58
Ερώτηση στη Βουλή για τον έλεγχο των συμβάσεων της ΕΠΟ με προμηθευτές

Ερώτηση στη Βουλή για τα οικονομικά της ΕΠΟ κατέθεσε ο Ν. Νικολόπουλος. Ο βουλευτής Αχαϊας ρωτά τι έγιναν οι δύο εκθέσεις ελέγχου για τα οικονομικά της ομοσπονδίας από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ το 2001 και το 2004.

Επίσης ζητεί να ελεγθούν και να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις με προμηθευτές που έχει υπογράψει η ομοσπονδία καθώς και οι μισθοδοσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησεις του κ. Νικολόπουλου:


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Οι εκθέσεις ελέγχου για την  Ε.Π.Ο., έχουν θαφτεί με αδιαφανείς διαδικασίες , έχουν παγώσει έχουν μπει στο αρχείο ή έχουν χαθεί;  »

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος και συγκεκριμένα ο τομέας Αθλητισμού , ενημερώθηκε μέσω εγγράφων, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δυο εκθέσεις ελέγχου για την Ε.Π.Ο. , του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού , του Υπουργείου Πολιτισμού , που πραγματοποιήθηκαν :α) τον Φεβρουάριο 2001 & β) τον Μάρτιο του 2004, από τα οποία και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής  μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της παρανομίας που συντελείται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αυτό όμως που προκαλεί απορία είναι ότι ενώ οι εκθέσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί αφ 'ενός στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφ'ετέρου στην ίδια την Ε.Π.Ο., πιθανότατα να έχουν μπει στο αρχείο  ή να έχουν χαθεί ή ακόμα να έχουν  θαφτεί και με αδιαφανείς διαδικασίες, αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι δεν έχει επέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας για το θέμα αυτό .

Ειδικά δε στην 2η Έκθεση, αφ'ενός γίνονται δεκάδες κατατμήσεις έργου και αφ' ετέρου οι
συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς ΠΟΕΤ & ΕΤΕΘ έχουν: α) Τον ίδιο Πρόεδρο & Δ/νοντα
Σύμβουλο ή/και μέτοχο, το ίδιο πρόσωπο, β) Τους διαγωνισμούς τους κερδίζει πότε η μία,
και πότε η άλλη, με μόνιμο χαμένο τον 3° Γ.ΚΔ.ΡΟΥΤΣΗΣ ΑΕ.

Επίσης, δίνονται χρήματα για έργα που ποτέ δεν έγιναν στην επαρχία, αναθέσεις, κλπ.

Να σημειωθεί επίσης ότι και  η εβδομαδιαία εφημερίδα “Παρασκήνιο” με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο φύλλο στις 11.06.2016 με τίτλο : Τρεις «βόμβες» απειλούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, παραθέτει μια σειρά από στοιχεία όπου αρνητικός πρωταγωνιστής είναι ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γ. Γκιρτζίκης: Η «κάρτα υγείας» του αθλητή, για την οποία είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος…

Επειδή , η Ε.Π.Ο. δεν χρωστάει ούτε στην Εφορία, ούτε στο Δημόσιο, ούτε στο ΙΚΑ, ούτε στα Ασφαλιστικά Ταμεία, για ευνόητους λόγους. Για να ΜΗΝ έχουν κανένα λόγο να επέμβουν ή να κάνουν κάποιον έκτακτο έλεγχο. Σε ότι αφορά τον Τακτικό & προγραμματισμένο έλεγχο, η Διοίκηση προειδοποιείται & προετοιμάζεται πρώτη από όλους. Ειδοποιούνται εκ των προτέρων όλοι οι «πάσης φύσεως» αρμόδιοι, και γι αυτό άλλωστε δεν έχει ακουστεί τίποτα επισήμως.

Επειδή , τα «έξτρα» είναι μεγάλα ποσά τον μήνα. Είναι οι αμοιβές και τα έξοδα που εισπράττουν όσοι υπάλληλοι «συμμετέχουν» υποτίθεται, σε κάθε αγώνα (επίσημο ή φιλικό) των Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών. Το σχέδιο είναι το εξής: 2 μέρες νωρίτερα από την ημέρα της ποδοσφαιρικής συνάντησης, την ημέρα του αγώνα, και 1-2 ημέρες μετά τον αγώνα, συγκεκριμένοι υπάλληλοι της ΕΠΟ, (οι οποίοι επιλέγονται από την Διοίκηση και ιδιαιτέρως από τον εκτελεστικό Δ/ντή κ.Παυσανία Παπανικολάου - ο οποίος επιλέγει και τον εαυτό του), απασχολούνται για την διοργάνωση του αγώνα και φυσικά αμείβονται έξτρα. Φυσικά και δεν κάνουν τίποτα απολύτως γιατί τη διοργάνωση συνήθως την αναλαμβάνουν είτε τα ίδια τα γήπεδα-στάδια, είτε εργολάβοι-εταιρείες, έναντι αμοιβής. Οι υπάλληλοι εμφανίζονται την ημέρα του αγώνα και περιορίζονται στις διαπροσωπικές δημόσιες σχέσεις. Παίρνουν (η/και πωλούν) προσκλήσεις και εισιτήρια και για συγγενείς και φίλους, πληρώνονται έξτρα, και έχουν πρόσβαση στο catering, στη φύλαξη, στα διάφορα δώρα και διαφημιστικά που δίνονται, κλπ κλπ.

Για την δικής σας ενημέρωση αλλά πρωτίστως για τις άμεσες ενέργειες σας , σας κοινοποιούμε συνημμένα όλα τα στοιχεία μαζί, για τα οποία καλείστε να απαντήσετε:

1. Εφόσον οι εκθέσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί αφ 'ενός στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφ'ετέρου στην ίδια την Ε.Π.Ο., για ποιο λόγο δεν έχει επιληφθεί ακόμα ο αρμόδιος εισαγγελέας ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη ; Πότε θα γίνει αυτό ; Αληθεύει η πληροφορία ότι έχει ξανά επιληφθεί η εισαγγελέας κ.Σακελαροπούλου; Αν ναι σε ποιο  στάδιο βρίσκεται η έρευνα ;

2. Από τα συνημμένα έγγραφα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα τα οποία καλείστε να απαντήσετε:

● Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. γιατί δεν δηλώνεται στη μισθοδοσία;

● Δεν σας προξενεί εντύπωση το γεγονός  ότι όλες σχεδόν οι ειδικότητες (καθαρίστριες, φύλακες, αποθηκάριοι, μάρκετινγκ, κλπ) δηλώνονται ως υπάλληλοι γραφείου;  Τι θα κάνετε γι αυτό ;

● Για ποιό λόγο στην κατάσταση μισθοδοσίας δεν φαίνονται πουθενά τα «έξτρα»;

-  Να κατατεθεί ονομαστικός κατάλογος  με τις έξτρα αμοιβές και τα έξοδα που εισπράττουν οι υπάλληλοι.

 ● Έχετε ποτέ ελέγξει  τις συμβάσεις  catering, φύλαξης, αναλωσίμων υλικών, έκδοσης & εκτύπωσης εισιτηρίων και προσκλήσεων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, εξόδων μετακίνησης, αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, από τις οποίες επωφελούνται η διοίκηση & διάφοροι υπάλληλοι; Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

-  Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

● Έχετε ποτέ ελέγξει  ποτέ  τις συμβάσεις-συμφωνίες με τις εταιρείες που αφορούν τον εξοπλισμό; Δηλαδή, φανέλες, φόρμες, πετσέτες, με το εθνόσημο κλπ.. Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

-  Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

● Με ποιο τρόπο ελέγχονται τα ωράρια , οι παρουσίες στην εργασία κλπ;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

H συνομιλία - "φακέλωμα" του Σάββα με Σιδηρόπουλο και Καλαθενό
H συνομιλία - "φακέλωμα" του Σάββα με Σιδηρόπουλο και Καλαθενό Ημερομηνία άρθρου: 21 Φεβρουαρίου, 2017 01:39

Συνομιλία του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού Σάββα Θεοδωρίδη με τον διαιτητή Τάσο Σιδηρόπουλο και τον παρατηρητή Μιχάλη Καλαθενό, αποκάλυψε η "ΔΙΚΗ στον ΣΚΑΪ". Υπενθυμίζεται ότι μετά τη λήξη του αγώνα ΑΕΚ – ΟΣΦΠ 1-0...

Περισσότερα...
Στο ΣτΕ οι «13» του Κούβελου για ακύρωση των εκλογών της ΕΟΕ
Στο ΣτΕ οι «13» του Κούβελου για ακύρωση των εκλογών της ΕΟΕ Ημερομηνία άρθρου: 20 Φεβρουαρίου, 2017 22:02

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι 13 εκπρόσωποι αθλητικών Ομοσπονδιών, που πρόσκεινται στην πλευρά του Ισίδωρου Κούβελου, ζητώντας να εκδοθεί προσωρινή διαταγή, αλλά και απόφαση προκειμένου να ανασταλλούν τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΟΕ.

Περισσότερα...
Αναμένεται στην Ελλάδα ο Σισέ για τη δίκη με τον Μαρινάκη
Αναμένεται στην Ελλάδα ο Σισέ για τη δίκη με τον Μαρινάκη Ημερομηνία άρθρου: 20 Φεβρουαρίου, 2017 21:55

Στην Ελλάδα αναμένεται την Τετάρτη ο Τζιμπρίλ Σισέ, προκειμένου να παραστεί στην εκδίκαση της περιβόητης υπόθεσης για το επεισόδιο που είχε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλη Μαρινάκη, μετά το «αιώνιο» ντέρμπι της 19ης Φεβρουαρίου του 2011.

Περισσότερα...
Νίκη μισή παραμονή για την ΑΕΛ, 2-1 τον Λεβαδειακό
Νίκη μισή παραμονή για την ΑΕΛ, 2-1 τον Λεβαδειακό Ημερομηνία άρθρου: 20 Φεβρουαρίου, 2017 21:44

Στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 21η αγωνιστική της Super League η ΑΕΛ πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα κερδίζοντας με 2-1 τον Λεβαδειακό στη Λάρισα. Με δέκα παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι και οι δύο ομάδες.

Περισσότερα...
Αλλαγή εποχής στην ΕΠΣ Χίου, στο κενό η προσπάθεια για αποχή
Αλλαγή εποχής στην ΕΠΣ Χίου, στο κενό η προσπάθεια για αποχή Ημερομηνία άρθρου: 20 Φεβρουαρίου, 2017 21:17

Ουσιαστικά χωρίς αντίσταση από τις δυνάμεις , που κατείχαν τη διοίκησή της, η ΕΠΣ Χίου από απόψε αλλάζει σελίδα, κλείνει το κεφάλαιο της «εποχής Σαρρή» και περνά στη νέα εποχή.

Περισσότερα...
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την Πέμπτη Ημερομηνία άρθρου: 20 Φεβρουαρίου, 2017 21:14

Σε 24ωρη απεργία θα προχωρήσουν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και τραμ, αντιδρώντας στη νομοθετική ρύθμιση που εκχωρεί στον ΟΑΣΑ την εμπορική εκμετάλλευση σταθμών και χώρων της ΣΤΑ.ΣΥ.

Περισσότερα...
Δελεαστική πρόταση για τον Ιντέγε, πλησιάζει στην Κίνα
Δελεαστική πρόταση για τον Ιντέγε, πλησιάζει στην Κίνα Ημερομηνία άρθρου: 20 Φεβρουαρίου, 2017 21:02

Μυθική πρόταση φέρεται πως έχει καταθέσει η Τιανγίν Τέντα στον φορ του Ολυμπιακού, Μπράουν Ιντέγε, ο οποίος δείχνει θετικός στο να συνεχίζει την καριέρα του στην Κίνα. Aναμένονται άμεσα εξελίξεις.

Περισσότερα...
Επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο οπαδών του ΠAO (vid)
Επίθεση με μολότοφ σε σύνδεσμο οπαδών του ΠAO (vid) Ημερομηνία άρθρου: 20 Φεβρουαρίου, 2017 20:25

Επίθεση με μολότοφ και φωτοβολίδες πραγματοποίησαν, τη Δευτέρα (20/2) το βράδυ, άγνωστοι, εναντίον γραφείων, συνδέσμου του Παναθηναϊκού, στην λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο ύψος της Ηλιούπολης.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3