Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Ερώτηση στη Βουλή για τον έλεγχο των συμβάσεων της ΕΠΟ με προμηθευτές

Ημερομηνία: 14 Αυγούστου, 2016 11:58
Ερώτηση στη Βουλή για τον έλεγχο των συμβάσεων της ΕΠΟ με προμηθευτές

Ερώτηση στη Βουλή για τα οικονομικά της ΕΠΟ κατέθεσε ο Ν. Νικολόπουλος. Ο βουλευτής Αχαϊας ρωτά τι έγιναν οι δύο εκθέσεις ελέγχου για τα οικονομικά της ομοσπονδίας από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ το 2001 και το 2004.

Επίσης ζητεί να ελεγθούν και να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις με προμηθευτές που έχει υπογράψει η ομοσπονδία καθώς και οι μισθοδοσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησεις του κ. Νικολόπουλου:


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Οι εκθέσεις ελέγχου για την  Ε.Π.Ο., έχουν θαφτεί με αδιαφανείς διαδικασίες , έχουν παγώσει έχουν μπει στο αρχείο ή έχουν χαθεί;  »

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος και συγκεκριμένα ο τομέας Αθλητισμού , ενημερώθηκε μέσω εγγράφων, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δυο εκθέσεις ελέγχου για την Ε.Π.Ο. , του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού , του Υπουργείου Πολιτισμού , που πραγματοποιήθηκαν :α) τον Φεβρουάριο 2001 & β) τον Μάρτιο του 2004, από τα οποία και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής  μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της παρανομίας που συντελείται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αυτό όμως που προκαλεί απορία είναι ότι ενώ οι εκθέσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί αφ 'ενός στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφ'ετέρου στην ίδια την Ε.Π.Ο., πιθανότατα να έχουν μπει στο αρχείο  ή να έχουν χαθεί ή ακόμα να έχουν  θαφτεί και με αδιαφανείς διαδικασίες, αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι δεν έχει επέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας για το θέμα αυτό .

Ειδικά δε στην 2η Έκθεση, αφ'ενός γίνονται δεκάδες κατατμήσεις έργου και αφ' ετέρου οι
συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς ΠΟΕΤ & ΕΤΕΘ έχουν: α) Τον ίδιο Πρόεδρο & Δ/νοντα
Σύμβουλο ή/και μέτοχο, το ίδιο πρόσωπο, β) Τους διαγωνισμούς τους κερδίζει πότε η μία,
και πότε η άλλη, με μόνιμο χαμένο τον 3° Γ.ΚΔ.ΡΟΥΤΣΗΣ ΑΕ.

Επίσης, δίνονται χρήματα για έργα που ποτέ δεν έγιναν στην επαρχία, αναθέσεις, κλπ.

Να σημειωθεί επίσης ότι και  η εβδομαδιαία εφημερίδα “Παρασκήνιο” με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο φύλλο στις 11.06.2016 με τίτλο : Τρεις «βόμβες» απειλούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, παραθέτει μια σειρά από στοιχεία όπου αρνητικός πρωταγωνιστής είναι ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γ. Γκιρτζίκης: Η «κάρτα υγείας» του αθλητή, για την οποία είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος…

Επειδή , η Ε.Π.Ο. δεν χρωστάει ούτε στην Εφορία, ούτε στο Δημόσιο, ούτε στο ΙΚΑ, ούτε στα Ασφαλιστικά Ταμεία, για ευνόητους λόγους. Για να ΜΗΝ έχουν κανένα λόγο να επέμβουν ή να κάνουν κάποιον έκτακτο έλεγχο. Σε ότι αφορά τον Τακτικό & προγραμματισμένο έλεγχο, η Διοίκηση προειδοποιείται & προετοιμάζεται πρώτη από όλους. Ειδοποιούνται εκ των προτέρων όλοι οι «πάσης φύσεως» αρμόδιοι, και γι αυτό άλλωστε δεν έχει ακουστεί τίποτα επισήμως.

Επειδή , τα «έξτρα» είναι μεγάλα ποσά τον μήνα. Είναι οι αμοιβές και τα έξοδα που εισπράττουν όσοι υπάλληλοι «συμμετέχουν» υποτίθεται, σε κάθε αγώνα (επίσημο ή φιλικό) των Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών. Το σχέδιο είναι το εξής: 2 μέρες νωρίτερα από την ημέρα της ποδοσφαιρικής συνάντησης, την ημέρα του αγώνα, και 1-2 ημέρες μετά τον αγώνα, συγκεκριμένοι υπάλληλοι της ΕΠΟ, (οι οποίοι επιλέγονται από την Διοίκηση και ιδιαιτέρως από τον εκτελεστικό Δ/ντή κ.Παυσανία Παπανικολάου - ο οποίος επιλέγει και τον εαυτό του), απασχολούνται για την διοργάνωση του αγώνα και φυσικά αμείβονται έξτρα. Φυσικά και δεν κάνουν τίποτα απολύτως γιατί τη διοργάνωση συνήθως την αναλαμβάνουν είτε τα ίδια τα γήπεδα-στάδια, είτε εργολάβοι-εταιρείες, έναντι αμοιβής. Οι υπάλληλοι εμφανίζονται την ημέρα του αγώνα και περιορίζονται στις διαπροσωπικές δημόσιες σχέσεις. Παίρνουν (η/και πωλούν) προσκλήσεις και εισιτήρια και για συγγενείς και φίλους, πληρώνονται έξτρα, και έχουν πρόσβαση στο catering, στη φύλαξη, στα διάφορα δώρα και διαφημιστικά που δίνονται, κλπ κλπ.

Για την δικής σας ενημέρωση αλλά πρωτίστως για τις άμεσες ενέργειες σας , σας κοινοποιούμε συνημμένα όλα τα στοιχεία μαζί, για τα οποία καλείστε να απαντήσετε:

1. Εφόσον οι εκθέσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί αφ 'ενός στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφ'ετέρου στην ίδια την Ε.Π.Ο., για ποιο λόγο δεν έχει επιληφθεί ακόμα ο αρμόδιος εισαγγελέας ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη ; Πότε θα γίνει αυτό ; Αληθεύει η πληροφορία ότι έχει ξανά επιληφθεί η εισαγγελέας κ.Σακελαροπούλου; Αν ναι σε ποιο  στάδιο βρίσκεται η έρευνα ;

2. Από τα συνημμένα έγγραφα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα τα οποία καλείστε να απαντήσετε:

● Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. γιατί δεν δηλώνεται στη μισθοδοσία;

● Δεν σας προξενεί εντύπωση το γεγονός  ότι όλες σχεδόν οι ειδικότητες (καθαρίστριες, φύλακες, αποθηκάριοι, μάρκετινγκ, κλπ) δηλώνονται ως υπάλληλοι γραφείου;  Τι θα κάνετε γι αυτό ;

● Για ποιό λόγο στην κατάσταση μισθοδοσίας δεν φαίνονται πουθενά τα «έξτρα»;

-  Να κατατεθεί ονομαστικός κατάλογος  με τις έξτρα αμοιβές και τα έξοδα που εισπράττουν οι υπάλληλοι.

 ● Έχετε ποτέ ελέγξει  τις συμβάσεις  catering, φύλαξης, αναλωσίμων υλικών, έκδοσης & εκτύπωσης εισιτηρίων και προσκλήσεων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, εξόδων μετακίνησης, αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, από τις οποίες επωφελούνται η διοίκηση & διάφοροι υπάλληλοι; Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

-  Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

● Έχετε ποτέ ελέγξει  ποτέ  τις συμβάσεις-συμφωνίες με τις εταιρείες που αφορούν τον εξοπλισμό; Δηλαδή, φανέλες, φόρμες, πετσέτες, με το εθνόσημο κλπ.. Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

-  Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

● Με ποιο τρόπο ελέγχονται τα ωράρια , οι παρουσίες στην εργασία κλπ;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κράτησε τη 2η θέση στο Βέλγιο η Εθνική, βλέπει ακόμα και πρωτιά
Κράτησε τη 2η θέση στο Βέλγιο η Εθνική, βλέπει ακόμα και πρωτιά Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 23:52

Μπορεί η Εθνική να βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα σπουδαίο "διπλό" μέσα στις Βρυξέλλες, όμως ακόμα και η ισοπαλία που πήρε από το Βέλγιο (1-1) την διατηρεί στην 2η θέση και την αφήνει να βλέπει ακόμα και πρωτιά.

Περισσότερα...
Αρτα: Σκυλίτσα περιμένει το αφεντικό της στον τάφο του
Αρτα: Σκυλίτσα περιμένει το αφεντικό της στον τάφο του Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 23:04

Την ιστορία του "Χάτσικο" θυμίζει σε πολλούς η αντίδραση μιας πανέμορφης σκυλίτσας στην Αρτα! Το αφεντικό της πέθανε πριν από δύο μήνες, όμως εκείνη βρίσκεται καθημερινά στο νεκροταφείο και περιμένει υπομονετικά στον τάφο του.

Περισσότερα...
Είδε Εθνική μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό ο Τσίπρας
Είδε Εθνική μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό ο Τσίπρας Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 22:39

Παρέα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Τσαρλς Μισέλ, παρακολούθησε από την Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας τον αγώνα της Εθνική στις Βρυξέλλες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Περισσότερα...
Η Cadbury εξετάζει να μικρύνει τη σοκολάτα της λόγω Brexit
Η Cadbury εξετάζει να μικρύνει τη σοκολάτα της λόγω Brexit Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 22:03

Το ενδεχόμενο να μειώσει το μέγεθος της γνωστής της σοκολάτας, ή να αυξήσει την τιμή λιανικής, εξετάζει η Cadbury επικαλούμενη ως λόγο την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Περισσότερα...
"Πουθενά δεν είναι όπως στον ΠΑΟ, οι Ελληνες με εκτιμούν"
"Πουθενά δεν είναι όπως στον ΠΑΟ, οι Ελληνες με εκτιμούν" Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 21:35

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκός, κάτι που φάνηκε και σε συνέντευξή του στη Σουηδία, στην οποία τόνισε ότι μόνο εάν θέλει η οικογένειά του θα φύγει από τους "πράσινους".

Περισσότερα...
Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων!
Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων! Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 20:36

Το Ιραν υποδέχεται την Κίνα την Τετάρτη (28/03, 15:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη ζώνη της Ασίας, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να θέλει να είναι κατάμεστο το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας.

Περισσότερα...
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:57

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως έχει ο Πάτρικ Κλάιφερτ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολλανδία έχει χρέος ύψους ενός εκατ. ευρώ από παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, όταν ήταν προπονητής τους Νέους της Τβέντε (2011/12).

Περισσότερα...
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:32

Μπορεί τα Χανιά να την δυσκόλεψαν, όμως η Λαμία κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες (2-1), έπειτα από δύο αγωνιστικές, στις οποίες είχε μία ισοπαλία με τον Πανελευσινιακό (0-0) και μία ήττα από τα Τρίκαλα (1-0) χωρίς να σκοράρει.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3