Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Ερώτηση στη Βουλή για τον έλεγχο των συμβάσεων της ΕΠΟ με προμηθευτές

Ημερομηνία: 14 Αυγούστου, 2016 11:58
Ερώτηση στη Βουλή για τον έλεγχο των συμβάσεων της ΕΠΟ με προμηθευτές

Ερώτηση στη Βουλή για τα οικονομικά της ΕΠΟ κατέθεσε ο Ν. Νικολόπουλος. Ο βουλευτής Αχαϊας ρωτά τι έγιναν οι δύο εκθέσεις ελέγχου για τα οικονομικά της ομοσπονδίας από το Ελεγκτικό Συμβούλιο της ΓΓΑ το 2001 και το 2004.

Επίσης ζητεί να ελεγθούν και να κατατεθούν στη Βουλή οι συμβάσεις με προμηθευτές που έχει υπογράψει η ομοσπονδία καθώς και οι μισθοδοσίες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησεις του κ. Νικολόπουλου:


ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Θέμα: «Οι εκθέσεις ελέγχου για την  Ε.Π.Ο., έχουν θαφτεί με αδιαφανείς διαδικασίες , έχουν παγώσει έχουν μπει στο αρχείο ή έχουν χαθεί;  »

Το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα Ελλάδος και συγκεκριμένα ο τομέας Αθλητισμού , ενημερώθηκε μέσω εγγράφων, τα οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν δυο εκθέσεις ελέγχου για την Ε.Π.Ο. , του Ελεγκτικού Συμβουλίου της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού , του Υπουργείου Πολιτισμού , που πραγματοποιήθηκαν :α) τον Φεβρουάριο 2001 & β) τον Μάρτιο του 2004, από τα οποία και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής  μπορεί να καταλάβει το μέγεθος της παρανομίας που συντελείται στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία.

Αυτό όμως που προκαλεί απορία είναι ότι ενώ οι εκθέσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί αφ 'ενός στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφ'ετέρου στην ίδια την Ε.Π.Ο., πιθανότατα να έχουν μπει στο αρχείο  ή να έχουν χαθεί ή ακόμα να έχουν  θαφτεί και με αδιαφανείς διαδικασίες, αλλιώς πώς να εξηγήσει κανείς ότι δεν έχει επέμβει ο αρμόδιος εισαγγελέας για το θέμα αυτό .

Ειδικά δε στην 2η Έκθεση, αφ'ενός γίνονται δεκάδες κατατμήσεις έργου και αφ' ετέρου οι
συμμετέχοντες στους διαγωνισμούς ΠΟΕΤ & ΕΤΕΘ έχουν: α) Τον ίδιο Πρόεδρο & Δ/νοντα
Σύμβουλο ή/και μέτοχο, το ίδιο πρόσωπο, β) Τους διαγωνισμούς τους κερδίζει πότε η μία,
και πότε η άλλη, με μόνιμο χαμένο τον 3° Γ.ΚΔ.ΡΟΥΤΣΗΣ ΑΕ.

Επίσης, δίνονται χρήματα για έργα που ποτέ δεν έγιναν στην επαρχία, αναθέσεις, κλπ.

Να σημειωθεί επίσης ότι και  η εβδομαδιαία εφημερίδα “Παρασκήνιο” με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο φύλλο στις 11.06.2016 με τίτλο : Τρεις «βόμβες» απειλούν τον πρόεδρο της ΕΠΟ, παραθέτει μια σειρά από στοιχεία όπου αρνητικός πρωταγωνιστής είναι ο σημερινός πρόεδρος της Ε.Π.Ο. κ. Γ. Γκιρτζίκης: Η «κάρτα υγείας» του αθλητή, για την οποία είναι κατηγορούμενος σε βαθμό κακουργήματος…

Επειδή , η Ε.Π.Ο. δεν χρωστάει ούτε στην Εφορία, ούτε στο Δημόσιο, ούτε στο ΙΚΑ, ούτε στα Ασφαλιστικά Ταμεία, για ευνόητους λόγους. Για να ΜΗΝ έχουν κανένα λόγο να επέμβουν ή να κάνουν κάποιον έκτακτο έλεγχο. Σε ότι αφορά τον Τακτικό & προγραμματισμένο έλεγχο, η Διοίκηση προειδοποιείται & προετοιμάζεται πρώτη από όλους. Ειδοποιούνται εκ των προτέρων όλοι οι «πάσης φύσεως» αρμόδιοι, και γι αυτό άλλωστε δεν έχει ακουστεί τίποτα επισήμως.

Επειδή , τα «έξτρα» είναι μεγάλα ποσά τον μήνα. Είναι οι αμοιβές και τα έξοδα που εισπράττουν όσοι υπάλληλοι «συμμετέχουν» υποτίθεται, σε κάθε αγώνα (επίσημο ή φιλικό) των Εθνικών Ομάδων όλων των κατηγοριών. Το σχέδιο είναι το εξής: 2 μέρες νωρίτερα από την ημέρα της ποδοσφαιρικής συνάντησης, την ημέρα του αγώνα, και 1-2 ημέρες μετά τον αγώνα, συγκεκριμένοι υπάλληλοι της ΕΠΟ, (οι οποίοι επιλέγονται από την Διοίκηση και ιδιαιτέρως από τον εκτελεστικό Δ/ντή κ.Παυσανία Παπανικολάου - ο οποίος επιλέγει και τον εαυτό του), απασχολούνται για την διοργάνωση του αγώνα και φυσικά αμείβονται έξτρα. Φυσικά και δεν κάνουν τίποτα απολύτως γιατί τη διοργάνωση συνήθως την αναλαμβάνουν είτε τα ίδια τα γήπεδα-στάδια, είτε εργολάβοι-εταιρείες, έναντι αμοιβής. Οι υπάλληλοι εμφανίζονται την ημέρα του αγώνα και περιορίζονται στις διαπροσωπικές δημόσιες σχέσεις. Παίρνουν (η/και πωλούν) προσκλήσεις και εισιτήρια και για συγγενείς και φίλους, πληρώνονται έξτρα, και έχουν πρόσβαση στο catering, στη φύλαξη, στα διάφορα δώρα και διαφημιστικά που δίνονται, κλπ κλπ.

Για την δικής σας ενημέρωση αλλά πρωτίστως για τις άμεσες ενέργειες σας , σας κοινοποιούμε συνημμένα όλα τα στοιχεία μαζί, για τα οποία καλείστε να απαντήσετε:

1. Εφόσον οι εκθέσεις αυτές έχουν κοινοποιηθεί αφ 'ενός στο Υπουργείο Πολιτισμού και αφ'ετέρου στην ίδια την Ε.Π.Ο., για ποιο λόγο δεν έχει επιληφθεί ακόμα ο αρμόδιος εισαγγελέας ώστε να ερευνηθεί η υπόθεση εις βάθος και να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη ; Πότε θα γίνει αυτό ; Αληθεύει η πληροφορία ότι έχει ξανά επιληφθεί η εισαγγελέας κ.Σακελαροπούλου; Αν ναι σε ποιο  στάδιο βρίσκεται η έρευνα ;

2. Από τα συνημμένα έγγραφα προκύπτουν τα εξής ερωτήματα τα οποία καλείστε να απαντήσετε:

● Το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. γιατί δεν δηλώνεται στη μισθοδοσία;

● Δεν σας προξενεί εντύπωση το γεγονός  ότι όλες σχεδόν οι ειδικότητες (καθαρίστριες, φύλακες, αποθηκάριοι, μάρκετινγκ, κλπ) δηλώνονται ως υπάλληλοι γραφείου;  Τι θα κάνετε γι αυτό ;

● Για ποιό λόγο στην κατάσταση μισθοδοσίας δεν φαίνονται πουθενά τα «έξτρα»;

-  Να κατατεθεί ονομαστικός κατάλογος  με τις έξτρα αμοιβές και τα έξοδα που εισπράττουν οι υπάλληλοι.

 ● Έχετε ποτέ ελέγξει  τις συμβάσεις  catering, φύλαξης, αναλωσίμων υλικών, έκδοσης & εκτύπωσης εισιτηρίων και προσκλήσεων, ενοικιάσεων αυτοκινήτων, εξόδων μετακίνησης, αεροπορικών εισιτηρίων, ξενοδοχείων, από τις οποίες επωφελούνται η διοίκηση & διάφοροι υπάλληλοι; Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

-  Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

● Έχετε ποτέ ελέγξει  ποτέ  τις συμβάσεις-συμφωνίες με τις εταιρείες που αφορούν τον εξοπλισμό; Δηλαδή, φανέλες, φόρμες, πετσέτες, με το εθνόσημο κλπ.. Αν όχι πότε θα το πράξετε ;

-  Να κατατεθούν τα φύλλα ελέγχου των εν λόγω συμβάσεων .

● Με ποιο τρόπο ελέγχονται τα ωράρια , οι παρουσίες στην εργασία κλπ;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Νεοδημοκρατικός εμφύλιος για τη θέση στη ΔΟΕ!
Νεοδημοκρατικός εμφύλιος για τη θέση στη ΔΟΕ! Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 12:03

Σε νεοδημοκρατικό εμφύλιο εξελίσσεται η μάχη για το ποιος τελικά θα είναι ο Έλληνας που θα προταθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να εισέλθει στο κλαμπ των αθανάτων, αντικαθιστώντας τον Λάμπη Νικολάου, που λόγω ηλικίας...

Περισσότερα...
Θρίαμβος Χατζηπαντελή στις εκλογές της ΕΠΣ ΣερρώνSoccerPlus.gr - Θέμα
Θρίαμβος Χατζηπαντελή στις εκλογές της ΕΠΣ Σερρών Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 22:19

Σε θρίαμβο της παράταξης που είχε ως επικεφαλής τον Αθ. Χατζηπαντελή εξελίχθησαν οι εκλογές στην ΕΠΣ Σερρών. Η εκλογή Χατζηπαντελή, από την παράταξη του οποίου εκλέγονται και τα 11 μέλη στο νέο ΔΣ.

Περισσότερα...
Το παρασκήνιο της νέας κόντρας του ΠΑΟ με NOVA και Super League
Το παρασκήνιο της νέας κόντρας του ΠΑΟ με NOVA και Super League Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 22:01

Η νέα σύγκρουση του Παναθηναϊκού με τη NOVA έρχεται να προστεθεί στις ούτως ή άλλως ταραγμένες σχέσεις των δύο πλευρών, οι οποίες κατά περιόδους βρίσκονται είτε σε ύφεση είτε σε έξαρση.

Περισσότερα...
Το σχόλιο της NOVA για την ανακοίνωση του ΠΑΟ
Το σχόλιο της NOVA για την ανακοίνωση του ΠΑΟ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 21:17

Δεν πέρασε απαρατήρητη από τη NOVA η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την οποία οι "πράσινοι" θα καταθέσουν τη Δευτέρα (23/01) αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της συνδρομητικής πλατφόρμας.  

Περισσότερα...
Παναγόπουλος: "Η NOVA οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Super League"
Παναγόπουλος: "Η NOVA οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Super League" Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 21:12

Για την απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αποσύρει τον εκπρόσωπό της από το ΔΣ της Super League μίλησε ο Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ για το θέμα της NOVA σημείωσε ότι η συνδρομητική "οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Λίγκα".

Περισσότερα...
Συρία: Ειδικές δυνάμεις της Δανίας στη μάχη κατά του ΙΚ
Συρία: Ειδικές δυνάμεις της Δανίας στη μάχη κατά του ΙΚ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 20:53

Η Δανία θα αναπτύξει έως και 60 μέλη των ειδικών δυνάμεών της για να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανέφερε την Παρασκευή (20/01) η κυβέρνηση.

Περισσότερα...
Συμμετοχή στα play-offs χωρίς αδειοδότηση ανακοίνωσε η ΕΠΟ
Συμμετοχή στα play-offs χωρίς αδειοδότηση ανακοίνωσε η ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 20:20

Τον νέο κανονισμό για την αδειοδότηση των ομάδων του πρωταθλήματος της Super League ανακοίνωσε η ΕΠΟ, πραγματοποιώντας δύο βασικές αλλαγές τόσο για τα play-offs όσο και για τις άδειες.

Περισσότερα...
Στα άκρα ο ΠΑΟ με Super League, καταθέτει αγωγή κατά της NOVA
Στα άκρα ο ΠΑΟ με Super League, καταθέτει αγωγή κατά της NOVA Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 19:11

Αγωγή κατά της NOVA θα καταθέσει τη Δευτέρα (23/01) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα αποσύρει τον εκπρόσωπό της από τις συνεδριάσεις του ΔΣ της Super League.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3