Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Το 79,9% των διαιτητών φοβάται τι θα σφυρίξει"

Ημερομηνία: 13 Σεπτεμβρίου, 2016 14:15
"Το 79,9% των διαιτητών φοβάται τι θα σφυρίξει"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, υποστήριξε πως το 79,9% των διαιτητών φοβάται τι θα σφυρίξει και το 20% δεν θα έπρεπε να ήταν καν στους πίνακες! Επίσης υπογράμμισε πως θα αφαιρούσε την αθλητική ιδιότητα από την ΕΠΟ όσο δεν προχωρά τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές με κυριότερη την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας στον «Libero Fm»:

Για το πώς λειτουργεί ο ίδιος έχοντας περάσει με ενεργό ρόλο από τον χώρο του ποδοσφαίρου: Λειτουργώ σαν βουλευτής γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου, αλλά σκέφτομαι σαν διαιτητής γιατί γνωρίζω τον χώρο. Ξέρω το παιχνίδι και το παρασκήνιο που μπορεί να γίνεται από πίσω. Δε με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, ποιος θα αναλάβει την ΕΠΟ, με ενδιαφέρει να αξιοποιηθεί το ποδόσφαιρο. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα να γίνουν θεσμικές αλλαγές. Δεν μπορεί να πάει κάποιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Πως θα λειτουργούν μέσα, ποια θα είναι η αξιολόγηση στους διαιτητές, αυτά είναι που θα πρέπει να μας νοιάζουν. Οι άλλοι καταδικάστηκαν και αποδομήθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο. Το θέμα να μην κάνουν τα ίδια και οι επόμενοι. Να μην είναι σαν τους προηγούμενους ο κ. Γραμμένος, αν αυτός βγει τελικά. Θέλω να θεσμοθετήσω λειτουργίες για να υπάρχουν υγιείς κανόνες στο ποδόσφαιρο για να λειτουργεί το ποδόσφαιρο.

Για την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος και αν άξιζε τον κόπο: Εγώ έχω μία διαφορετική άποψη. Το αν έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι, φυσικά με τα πράγματα που γίνονται δε θα μπορούσε να ξεκινήσει. Εγώ περιμένω και το αποτέλεσμα. Εγώ θα έβγαζα την αθλητική ιδιότητα της ΕΠΟ, θα έστελνα τι ζητάω σαν κράτος θεσμικά (απλή αναλογική στο σύστημα και άλλα) και τους λες όταν τα κάνετε σας ξαναδίνω τις ιδιότητες και ξεκινάμε το πρωτάθλημα. Όλα μαζί συλλογικά.

Με το ποδόσφαιρο δεν κερδίζονται οι εντυπώσεις. Με το ποδόσφαιρο το κέρδος είναι στη 12η αγωνιστική αν δε θα γίνονται επεισόδια. Το θέμα δεν είναι να αλλάζουν τα κονέ στους διαιτητές, αλλά να μπαίνουν κανόνες στο ποδόσφαιρο. Εγώ σέβομαι την άποψη του φίλαθλου του ποδοσφαίρου να μην ευνοείται καμία ομάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε ένα πρωτάθλημα με πολλές ισοδύναμες ομάδες με σωστή ΕΠΟ.

Για τους πίνακες διαιτησίας: Δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο. Στον νομό μου ανέβηκε διαιτητής ο γαμπρός του πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ που διώκεται για αδικήματα. 38 χρονών. Ανεβάσανε τα όρια ηλικίας σε ένα βράδυ και ανεβάσανε τους διαιτητές. Είναι στη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης, στο σκάνδαλο της κάρτας υγείας. Σε όλα μέσα. Ας βγει ο κ. Γραμμένος και να πει θα φέρω θεσμοθέτηση, την απλή αναλογική γιατί αυτά που θέλω να τα κάνω στο θεσμικό ζήτημα της ΕΠΟ, στη διαιτησία κτλ.

Το 2012 που τα κατήγγειλα αυτά δεν υπήρχε κανείς να πει στον Κωνσταντινέα έχει δίκιο. Το 2016 δε θα έρθει κανείς να το παίξει εξυγιαντής στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επειδή εγώ είμαι αυστηρός κριτής και δεν θέλω να παίρνω θέση κανενός και δεν θέλω να χάσω το όνομά μου εξακολουθώ να βγαίνω και να λέω αυτά που πιστεύω. Ξέρουμε ότι οι άλλοι κατηγορούνται για τον μισό ποινικό κώδικα. Αυτό που λέω είναι αν θα έρθουν οι άλλοι θα θεσμοθετήσουν για να μην ξαναζήσουμε αυτό το πράγμα;

Αν θεωρεί συγκυριακό ότι είχαμε καλές διαιτησίες: Η διαιτησία είναι ψυχολογία. Έχουμε τριών ειδών διαιτητές. Αυτοί που δεν έπρεπε να ήταν εκεί σε ένα 20%. Το 79,9% που φοβούνται τι θα σφυρίξουν για να είναι και την επόμενη μέρα στους πίνακες και το 0,1% που δε φοβούνται τίποτα. Μπορούμε αυτό το ποσοστό το 0,1% να το κάνουμε 80%; Εγώ δεν μπαίνω σε ονοματολογία για την κρίση διαιτητών.

Για τους φόβους για το διήμερο των εκλογών: Το διήμερο των εκλογών έπρεπε να περάσει η απλή αναλογική. Σκεφτείτε το σύστημα που υπάρχει στην ΕΠΟ. Παράταξη με 50,01% θα έχει το 100% του μπόνους. Σκεφτείτε τη βουλή με μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έλεγχο. Αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ δεν κρατάνε καν πρακτικά. Αν υπήρχε μειοψηφία εκεί δε θα γινόταν τα ίδια. Δεν είναι λογική να έρχεται ο παράγοντας με τα πολλά λεφτά και αυτός με το μεγαλύτερο μπάτζετ να διοικεί το ποδόσφαιρο. Το θέμα δεν είναι να τα λες είναι να τα κάνεις. Την επομένη αν  βγει ο κύριος Γραμμένος να κάνει πράξη την απλή αναλογική ή και για τον κ. Ελευθεριάδη το ίδιο.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΟ: "Ταχύρυθμα σεμινάρια" στους παρατηρητές των ημιτελικών
ΕΠΟ: "Ταχύρυθμα σεμινάρια" στους παρατηρητές των ημιτελικών Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 00:55

Επί των ημερών της νέας διοίκησης, που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ παρατηρείται το φαινόμενο της επιβολής ποινών από την πειθαρχική επιτροπή στους παρατηρητές αγώνων του κυπέλλου, οι εκθέσεις των οποίων αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία...

Περισσότερα...
Διορία στο Κατάρ για να αλλάξει την εργατική του νομοθεσία
Διορία στο Κατάρ για να αλλάξει την εργατική του νομοθεσία Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 20:29

Διορία μέχρι τον Νοέμβριο έδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών στο Κατάρ προκειμένου να αλλάξει την εργατική του νομοθεσία λόγω των κατηγόριων περί εξαναγκασμένης εργασίας μεταναστών.

Περισσότερα...
Γκαζάκια στο σπίτι του Τσουκάτου στους Αμπελόκηπους
Γκαζάκια στο σπίτι του Τσουκάτου στους Αμπελόκηπους Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 20:00

Τα ξημερώματα άγνωστοι τοποθέτησαν τέσσερα γκαζάκια στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει ο πρώην συνεργάτης του Κώστα Σημίτη Θεόδωρος Τσουκάτος στους Αμπελόκηπους.

Περισσότερα...
Δύο αγωνιστικές στον Πέλκα για τον άσεμνο πανηγυρισμό
Δύο αγωνιστικές στον Πέλκα για τον άσεμνο πανηγυρισμό Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 19:33

Με αποκλεισμό από τους επόμενους δύο αγώνες του ΠΑΟΚ και πρόστιμο 120 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Super League τον Δημήτρη Πέλκα για τον άσεμνο πανηγυρισμό του μετά το γκολ που πέτυχε στον αγώνα με τον Πανιώνιο.

Περισσότερα...
Μπαγκλαντές: Βομβιστής ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο
Μπαγκλαντές: Βομβιστής ανατινάχθηκε στο αεροδρόμιο Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 18:53

Ενας βομβιστής αυτοκτονίας ανατινάχθηκε την Παρασκευή (24/03) κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο του Μπαγκλαντές, χωρίς να υπάρξουν άλλα θύματα, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περισσότερα...
Ο Μέσι "περιποιήθηκε" λεκτικά τον βοηθό του Αργεντινή-Χιλή
Ο Μέσι "περιποιήθηκε" λεκτικά τον βοηθό του Αργεντινή-Χιλή Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 18:25

Μπορεί η Αργεντινή να νίκησε τη Χιλή με γκολ του Λιονέλ Μέσι, όμως ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα κινδυνεύει με βαριά τιμωρία, καθώς έβρισε έναν από τους βοηθούς μετά τη λήξη του αγώνα.

Περισσότερα...
Τουλάχιστον 11 πρόσφυγες νεκροί από νέο ναυάγιο στο Αιγαίο
Τουλάχιστον 11 πρόσφυγες νεκροί από νέο ναυάγιο στο Αιγαίο Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 18:11

Τουλάχιστον έντεκα πρόσφυγες και μετανάστες έχασαν τη ζωή τους στο Αιγαίο Πέλαγος, ανοιχτά του τουρκικού λιμανιού του Κιουσάντασι, όταν το σκάφος στο οποίο επέβαιναν ανατράπηκε, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότερα...
Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος παράγοντας του Αμβούργου
Βρέθηκε νεκρός ο αγνοούμενος παράγοντας του Αμβούργου Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 17:36

Νεκρός βρέθηκε την Πέμπτη (23/03) ο Διευθυντής Μάρκετινγκ του Αμβούργου, Τίμο Κράους, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 07/01, μετά από συνάντηση με φίλους και συνεργάτες σε εστιατόριο της πόλης.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3