Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Το 79,9% των διαιτητών φοβάται τι θα σφυρίξει"

Ημερομηνία: 13 Σεπτεμβρίου, 2016 14:15
"Το 79,9% των διαιτητών φοβάται τι θα σφυρίξει"

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητής, Πέτρος Κωνσταντινέας, υποστήριξε πως το 79,9% των διαιτητών φοβάται τι θα σφυρίξει και το 20% δεν θα έπρεπε να ήταν καν στους πίνακες! Επίσης υπογράμμισε πως θα αφαιρούσε την αθλητική ιδιότητα από την ΕΠΟ όσο δεν προχωρά τις απαραίτητες θεσμικές αλλαγές με κυριότερη την εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Πέτρος Κωνσταντινέας στον «Libero Fm»:

Για το πώς λειτουργεί ο ίδιος έχοντας περάσει με ενεργό ρόλο από τον χώρο του ποδοσφαίρου: Λειτουργώ σαν βουλευτής γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου, αλλά σκέφτομαι σαν διαιτητής γιατί γνωρίζω τον χώρο. Ξέρω το παιχνίδι και το παρασκήνιο που μπορεί να γίνεται από πίσω. Δε με ενδιαφέρουν τα πρόσωπα, ποιος θα αναλάβει την ΕΠΟ, με ενδιαφέρει να αξιοποιηθεί το ποδόσφαιρο. Δεν είναι θέμα προσώπων, είναι θέμα να γίνουν θεσμικές αλλαγές. Δεν μπορεί να πάει κάποιος χαλίφης στη θέση του χαλίφη.

Πως θα λειτουργούν μέσα, ποια θα είναι η αξιολόγηση στους διαιτητές, αυτά είναι που θα πρέπει να μας νοιάζουν. Οι άλλοι καταδικάστηκαν και αποδομήθηκαν από τον φίλαθλο κόσμο. Το θέμα να μην κάνουν τα ίδια και οι επόμενοι. Να μην είναι σαν τους προηγούμενους ο κ. Γραμμένος, αν αυτός βγει τελικά. Θέλω να θεσμοθετήσω λειτουργίες για να υπάρχουν υγιείς κανόνες στο ποδόσφαιρο για να λειτουργεί το ποδόσφαιρο.

Για την καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος και αν άξιζε τον κόπο: Εγώ έχω μία διαφορετική άποψη. Το αν έπρεπε να αρχίσει το πρωτάθλημα ή όχι, φυσικά με τα πράγματα που γίνονται δε θα μπορούσε να ξεκινήσει. Εγώ περιμένω και το αποτέλεσμα. Εγώ θα έβγαζα την αθλητική ιδιότητα της ΕΠΟ, θα έστελνα τι ζητάω σαν κράτος θεσμικά (απλή αναλογική στο σύστημα και άλλα) και τους λες όταν τα κάνετε σας ξαναδίνω τις ιδιότητες και ξεκινάμε το πρωτάθλημα. Όλα μαζί συλλογικά.

Με το ποδόσφαιρο δεν κερδίζονται οι εντυπώσεις. Με το ποδόσφαιρο το κέρδος είναι στη 12η αγωνιστική αν δε θα γίνονται επεισόδια. Το θέμα δεν είναι να αλλάζουν τα κονέ στους διαιτητές, αλλά να μπαίνουν κανόνες στο ποδόσφαιρο. Εγώ σέβομαι την άποψη του φίλαθλου του ποδοσφαίρου να μην ευνοείται καμία ομάδα. Εμάς μας ενδιαφέρει να φτιάξουμε ένα πρωτάθλημα με πολλές ισοδύναμες ομάδες με σωστή ΕΠΟ.

Για τους πίνακες διαιτησίας: Δεν υπήρχε θεσμικό πλαίσιο. Στον νομό μου ανέβηκε διαιτητής ο γαμπρός του πρώην αντιπροέδρου της ΕΠΟ που διώκεται για αδικήματα. 38 χρονών. Ανεβάσανε τα όρια ηλικίας σε ένα βράδυ και ανεβάσανε τους διαιτητές. Είναι στη σύσταση της εγκληματικής οργάνωσης, στο σκάνδαλο της κάρτας υγείας. Σε όλα μέσα. Ας βγει ο κ. Γραμμένος και να πει θα φέρω θεσμοθέτηση, την απλή αναλογική γιατί αυτά που θέλω να τα κάνω στο θεσμικό ζήτημα της ΕΠΟ, στη διαιτησία κτλ.

Το 2012 που τα κατήγγειλα αυτά δεν υπήρχε κανείς να πει στον Κωνσταντινέα έχει δίκιο. Το 2016 δε θα έρθει κανείς να το παίξει εξυγιαντής στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Επειδή εγώ είμαι αυστηρός κριτής και δεν θέλω να παίρνω θέση κανενός και δεν θέλω να χάσω το όνομά μου εξακολουθώ να βγαίνω και να λέω αυτά που πιστεύω. Ξέρουμε ότι οι άλλοι κατηγορούνται για τον μισό ποινικό κώδικα. Αυτό που λέω είναι αν θα έρθουν οι άλλοι θα θεσμοθετήσουν για να μην ξαναζήσουμε αυτό το πράγμα;

Αν θεωρεί συγκυριακό ότι είχαμε καλές διαιτησίες: Η διαιτησία είναι ψυχολογία. Έχουμε τριών ειδών διαιτητές. Αυτοί που δεν έπρεπε να ήταν εκεί σε ένα 20%. Το 79,9% που φοβούνται τι θα σφυρίξουν για να είναι και την επόμενη μέρα στους πίνακες και το 0,1% που δε φοβούνται τίποτα. Μπορούμε αυτό το ποσοστό το 0,1% να το κάνουμε 80%; Εγώ δεν μπαίνω σε ονοματολογία για την κρίση διαιτητών.

Για τους φόβους για το διήμερο των εκλογών: Το διήμερο των εκλογών έπρεπε να περάσει η απλή αναλογική. Σκεφτείτε το σύστημα που υπάρχει στην ΕΠΟ. Παράταξη με 50,01% θα έχει το 100% του μπόνους. Σκεφτείτε τη βουλή με μόνο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς έλεγχο. Αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ δεν κρατάνε καν πρακτικά. Αν υπήρχε μειοψηφία εκεί δε θα γινόταν τα ίδια. Δεν είναι λογική να έρχεται ο παράγοντας με τα πολλά λεφτά και αυτός με το μεγαλύτερο μπάτζετ να διοικεί το ποδόσφαιρο. Το θέμα δεν είναι να τα λες είναι να τα κάνεις. Την επομένη αν  βγει ο κύριος Γραμμένος να κάνει πράξη την απλή αναλογική ή και για τον κ. Ελευθεριάδη το ίδιο.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Επανεκλογή του Περικλή Λασκαράκη στην ΕΠΣ Θεσσαλίας
Επανεκλογή του Περικλή Λασκαράκη στην ΕΠΣ Θεσσαλίας Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 21:50

Ενώ η "συμμαχία" δήθεν δοκιμάζεται από δημοσιεύματα που διαψεύδονται και τα οποία απηχούν τους ευσεβείς πόθους των όψιμων "συναινετικών", η πραγματικότητα στις εκλογές που γίνονται στις Ενώσεις, αποτελεί καθρέπτη των επικείμενων εξελίξεων.

Περισσότερα...
Προκλήσεις από οπαδούς της Σάλκε στην "Veltins Arena"
Προκλήσεις από οπαδούς της Σάλκε στην "Veltins Arena" Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 21:36

Μετά την παρουσία τους στην Τούμπα, όπου κουνούσαν επιδεικτικά 50ευρα, οι οπαδοί της Σάλκε ήταν προκλητικοί και στην έδρα της ομάδας τους στον επαναληπτικό αγώνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ για το Europa League.

Περισσότερα...
Τον Απρίλιο τα εγκαίνια του Apple Park στην Καλιφόρνια
Τον Απρίλιο τα εγκαίνια του Apple Park στην Καλιφόρνια Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 21:30

Την εγκαινίαση του νέου της αρχηγείου στην Καλιφόρνια τον Απρίλιο ανακοίνωσε η Apple. Σύμφωνα με την εταιρεία, το πρώτο κύμα εργαζομένων θα μετακινηθεί στο Apple Park, την άνοιξη.

Περισσότερα...
Παλικάρι στο ευρωπαϊκό του "αντίο" ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Σάλκε
Παλικάρι στο ευρωπαϊκό του "αντίο" ο ΠΑΟΚ, 1-1 με τη Σάλκε Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 21:04

Μπορεί ο ΠΑΟΚ να αποκλείστηκε από το Europa League, όμως αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι, καθώς πήρε ισοπαλία από τη Σάλκε στη Γερμανία (1-1), αποζημιώνοντας τους 5.00 φίλους που βρέθηκαν στην "Veltins Arena".

Περισσότερα...
Οι "Βαζιβουζούκοι" κυνηγούν τον Σάββα Θεοδωρίδη
Οι "Βαζιβουζούκοι" κυνηγούν τον Σάββα Θεοδωρίδη Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 20:31

Την επέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα για τις δηλώσεις του Σάββα Θεοδωρίδη μετά το ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός και την αναφορά του στους "Βαζιβουζούκους" ζητεί ο σύλλογος "Ρίζες", επικαλούμενος τον νέο ρατσιστικό νόμο.

Περισσότερα...
Απορρίφθηκε το αίτημα του Σισέ,στις 28/02 συνεχίζεται η δίκη
Απορρίφθηκε το αίτημα του Σισέ,στις 28/02 συνεχίζεται η δίκη Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 20:18

Την απόρριψη του αιτήματος της πλευράς του Τζιμπρίλ Σισέ για εξαίρεση της εισαγγελέως κ. Γκαμηλιέρη  από την εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά το επεισόδιο μεταξύ του Γάλλου και του Βαγγέλη Μαρινάκη αποφάσισε το τριμελές δικαστήριο.

Περισσότερα...
Αναβάλλεται το Απόλλων Πατρών-ΟΣΦΠ λόγω καρναβαλιού
Αναβάλλεται το Απόλλων Πατρών-ΟΣΦΠ λόγω καρναβαλιού Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 20:07

Την αναβολή του αγώνα Απόλλων Πατρών-Ολυμπιακός για την Basket League αποφάσισε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, λόγω του καρναβαλιού, έπειτα από εισηγήσεις της Αστυνομίας και της ΔΕΑΒ.

Περισσότερα...
Πέθανε ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης
Πέθανε ο ηθοποιός Θέμης Μάνεσης Ημερομηνία άρθρου: 22 Φεβρουαρίου, 2017 19:59

Ο Θέμης Μάνεσης έφυγε από τη ζωή πριν λίγη ώρα σε ηλικία 72 ετών. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν με πολλά καρδιολογικά προβλήματα σε κλινική της Αθήνας.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3