Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Σκεπτικό – «σκάνδαλο» απο ΕΕΑ για την παραμονή της Βέροιας!

Ημερομηνία: 17 Οκτωβρίου, 2016 23:03
Σκεπτικό – «σκάνδαλο» απο ΕΕΑ για την παραμονή της Βέροιας!

Tα όρια του σκανδάλου αγγίζει το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισσμού με το οποίο απορρίφθηκε η καταγγελία των Τρικάλων και παρέμεινε η Βέροια στη Super League.

- Στις 12/8/2016 τα Τρίκαλα κατήγγειλαν ότι Θ. Καρυπίδης εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος τόσο στη Βέροια όσο και στον Άρη

- Στις 8/9/2016 η ΕΕΑ έκρινε ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος όσον αφορά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Βέροια από την εταιρεία Αφοι Καρυπίδη Συμμετόχων ΑΕ στον Κ. Παπαδόπουλο και αποφάσισε τη μη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Βέροιας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

- Στις 11/9/ 2016 η Σούπερ Λίγκα διεξήγαγε κανονικά τον αγώνα ΟΣΦΠ  - Βέροια παρότι είχε ενημερωθεί για την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η ποινή της Βέροιας πρέπει να επικυρωθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

- Στις 14/9/2016 η ΕΕΑ άλλαξε την απόφασή της, απέρριψε την προσφυγή των Τρικάλων και  διατήρησε στη Βέροια στη Σούπερ Λίγκα, όχι επειδή διαπίστωσε ότι δεν παραβιάστηκε ο νόμος, αλλά επειδή τα Τρίκαλα δεν είχαν πλέον έννομο συμφέρον, αφού και να αποβάλλονταν η Βέροια από το πρωτάθλημα, τα Τρίκαλα δεν θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση της, αφού ο νέος ΚΑΠ προβλέπει ότι οι ομάδες που αποχωρούν δεν αντικαθίστανται

Ακολουθεί το απόσπασμα από το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ:   

«Στις 23-6-2016 έγινε μεταβίβαση ποσοστού 93,53% των μετοχών της «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. προς τον νέο ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ήτοι ποσοστό άνω του 2%, χωρίς να ζητηθεί και χορηγηθεί προηγούμενη άδεια από την παρούσα Επιτροπή για τη μεταβίβαση αυτή. Έτσι, αποδείχθηκε ότι συντελέστηκε βαρεία παράβαση της διατάξεως του άρθρου 69Α του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, περί προηγούμενης αδείας από την Επιτροπή για τη μεταβίβαση ποσοστού 93,53% των μετοχών, αφού ουδέν εισερχόμενο έγγραφο περιήλθε στην Επιτροπή προ της φερομένης μεταβιβάσεως.

Κατόπιν τούτου η Επιτροπή, αφού διαπίστωσε την παράβαση, με την από 8-9-2016 απόφασή της, αποφάσισε τη μη χορήγησε του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 4 του Ν. 2725/1999 στην «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» και διαβίβασε την απόφασή της αυτή στη Super League, για να πράξει τα δέοντα. Ακολούθως, η Super League έδωσε την άδεια στην «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ να συμμετάσχει στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στις 10-9-2016. Έτσι η «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» στις 10-9-2016 συμμετείχε σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι της τρίτης ουσιαστικά αγωνιστικής, αντιμετωπίζοντας στο στάδιο Καραϊσκάκη την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επομένως, σύμφωνα και με τα εκτεθέντα στη νομική σκέψη της παρούσας απόφασης, η «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ», ακόμη και να αποβληθεί του πρωταθλήματος, τα αποτελέσματα των αγώνων τους οποίους έδωσε στο πρωτάθλημα της Super League που μετέχει είναι ισχυρά και δεν αντικαθίστανται από άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται με 15 ομάδες.

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, η κρινόμενη καταγγελία-αναφορά πρέπει να απορριφθεί».

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα"
"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα" Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:59

Η ΠΑΕ ΠαναθηναΪκός εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ήττα από την Ξάνθη με την οποία χαρακτηρίζει "τραγικές" τις υποδείξεις των βοηθών Καραγκιοζόπουλου και Χαρίση, ενω θεωρεί οτι οι  "διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...»
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...» Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:49

Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του κόντρα στην Ξάνθη σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, όμως οι «πράσινοι» βρήκαν απέναντί τους έναν τερματοφύλακα που ήταν σε καλή μέρα.

Περισσότερα...
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:45

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό με τον συνήθη ύποπτο Βασιλακάκη και έτσι έσπασε το σερί των καλών εμφανίσεων των "πρασίνων" οι οποίοι πλέον έχουν ένα πολυ βαρύ πρόγραμμα με όλα τα ντέρμπι, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο της συμμετοχής τους στα playoff. 

Περισσότερα...
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Πλήθος προέδρων Ενώσων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας, το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου...

Περισσότερα...
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Βαθμούς μοιράστηκαν η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός στο νησί των Φαιάκων, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Super League.

Περισσότερα...
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:11

Οπαδοί της ΑΕΚ έβαψαν με σπρέι τους τοίχους του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας, φώναξαν συνθήματα υπέρ του γηπέδου, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησαν και κατά της «Στρούγκας».

Περισσότερα...
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:06

Παρουσία των εκπροσώπων 57 σωματείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔ. Πριν από την έναρξη των εργασιών της η Ένωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, με το σύλλογο του ΑΟ Δικαίου να είναι ο τυχερός και να κερδίσει...

Περισσότερα...
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 18:18

Τα παιχνίδια με την Σάλκε ανήκουν στο παρελθόν και ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε την τελευταία αποτίμηση αυτών πριν ρίξει το βάρος του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3