Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Σκεπτικό – «σκάνδαλο» απο ΕΕΑ για την παραμονή της Βέροιας!

Ημερομηνία: 17 Οκτωβρίου, 2016 23:03
Σκεπτικό – «σκάνδαλο» απο ΕΕΑ για την παραμονή της Βέροιας!

Tα όρια του σκανδάλου αγγίζει το σκεπτικό της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισσμού με το οποίο απορρίφθηκε η καταγγελία των Τρικάλων και παρέμεινε η Βέροια στη Super League.

- Στις 12/8/2016 τα Τρίκαλα κατήγγειλαν ότι Θ. Καρυπίδης εμφανίζεται ως μεγαλομέτοχος τόσο στη Βέροια όσο και στον Άρη

- Στις 8/9/2016 η ΕΕΑ έκρινε ότι έχει παραβιαστεί ο νόμος όσον αφορά τη μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ Βέροια από την εταιρεία Αφοι Καρυπίδη Συμμετόχων ΑΕ στον Κ. Παπαδόπουλο και αποφάσισε τη μη χορήγηση του πιστοποιητικού συμμετοχής της Βέροιας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας

- Στις 11/9/ 2016 η Σούπερ Λίγκα διεξήγαγε κανονικά τον αγώνα ΟΣΦΠ  - Βέροια παρότι είχε ενημερωθεί για την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η ποινή της Βέροιας πρέπει να επικυρωθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου.

- Στις 14/9/2016 η ΕΕΑ άλλαξε την απόφασή της, απέρριψε την προσφυγή των Τρικάλων και  διατήρησε στη Βέροια στη Σούπερ Λίγκα, όχι επειδή διαπίστωσε ότι δεν παραβιάστηκε ο νόμος, αλλά επειδή τα Τρίκαλα δεν είχαν πλέον έννομο συμφέρον, αφού και να αποβάλλονταν η Βέροια από το πρωτάθλημα, τα Τρίκαλα δεν θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση της, αφού ο νέος ΚΑΠ προβλέπει ότι οι ομάδες που αποχωρούν δεν αντικαθίστανται

Ακολουθεί το απόσπασμα από το σκεπτικό της απόφασης της ΕΕΑ:   

«Στις 23-6-2016 έγινε μεταβίβαση ποσοστού 93,53% των μετοχών της «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» από την εταιρεία ΑΦΟΙ ΚΑΡΥΠΙΔΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. προς τον νέο ιδιοκτήτη Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο, ήτοι ποσοστό άνω του 2%, χωρίς να ζητηθεί και χορηγηθεί προηγούμενη άδεια από την παρούσα Επιτροπή για τη μεταβίβαση αυτή. Έτσι, αποδείχθηκε ότι συντελέστηκε βαρεία παράβαση της διατάξεως του άρθρου 69Α του Ν. 2725/1999, όπως ισχύει, περί προηγούμενης αδείας από την Επιτροπή για τη μεταβίβαση ποσοστού 93,53% των μετοχών, αφού ουδέν εισερχόμενο έγγραφο περιήλθε στην Επιτροπή προ της φερομένης μεταβιβάσεως.

Κατόπιν τούτου η Επιτροπή, αφού διαπίστωσε την παράβαση, με την από 8-9-2016 απόφασή της, αποφάσισε τη μη χορήγησε του πιστοποιητικού του άρθρου 77Α παρ. 4 του Ν. 2725/1999 στην «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» και διαβίβασε την απόφασή της αυτή στη Super League, για να πράξει τα δέοντα. Ακολούθως, η Super League έδωσε την άδεια στην «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ να συμμετάσχει στο παιχνίδι της τρίτης αγωνιστικής στις 10-9-2016. Έτσι η «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ» στις 10-9-2016 συμμετείχε σε ποδοσφαιρικό παιχνίδι της τρίτης ουσιαστικά αγωνιστικής, αντιμετωπίζοντας στο στάδιο Καραϊσκάκη την ΠΑΕ Ολυμπιακός.

Επομένως, σύμφωνα και με τα εκτεθέντα στη νομική σκέψη της παρούσας απόφασης, η «ΓΑΣ Βέροια ΠΑΕ», ακόμη και να αποβληθεί του πρωταθλήματος, τα αποτελέσματα των αγώνων τους οποίους έδωσε στο πρωτάθλημα της Super League που μετέχει είναι ισχυρά και δεν αντικαθίστανται από άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά το πρωτάθλημα συνεχίζεται με 15 ομάδες.

Κατ' ακολουθίαν των ανωτέρω, η κρινόμενη καταγγελία-αναφορά πρέπει να απορριφθεί».

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικό στο Μοσχάτο με δράστη Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης
Φονικό στο Μοσχάτο με δράστη Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 12:02

Μια γυναίκα φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την άγρια δολοφονία ενός 47χρονου υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ο ιδιοκτήτης και παραολυμπιονίκης της κολύμβησης.

Περισσότερα...
Βάζει «λουκέτο» στη Θύρα 4 η UEFA για πανό ρατσιστικού περιεχομένου
Βάζει «λουκέτο» στη Θύρα 4 η UEFA για πανό ρατσιστικού περιεχομένου Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 11:52

Άσχημα μαντάτα έφτασαν από την UEFA στον ΠΑΟΚ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας τιμώρησε την Τούμπα με κλείσιμο της Θύρας 4 για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Περισσότερα...
Οι αλλαγές στο νόμο που θα ζητήσει η FIFA από τον Βασιλειάδη
Οι αλλαγές στο νόμο που θα ζητήσει η FIFA από τον Βασιλειάδη Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 02:13

Κατάργηση διατάξεων που θεωρείται ότι πλήττουν τον στενό πυρήνα του αυτοδιοικήτου θα ζητήσει η FIFA από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, στις επαφές που θα αρχίσουν στα μέσα Απριλίου, με σκοπό την εναρμόνιση της αθλητικής...

Περισσότερα...
Προκαλεί ξανά ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα
Προκαλεί ξανά ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 21:14

Στο προσκήνιο για αρνητικό λόγο έχει βρεθεί και πάλι ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντι Λίλα, με βάση ένα βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα panorama.com.al. 

Περισσότερα...
Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 20:43

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αγγίζοντας πτυχές της ελληνικής επανάστασης και διερευνά την κληρονομιά της και τη σχέση μας...

Περισσότερα...
Λεμονής: "Με έχουν τσαντίσει οι ήττες της ομάδας"
Λεμονής: "Με έχουν τσαντίσει οι ήττες της ομάδας" Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:58

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης στου Ρέντη, ο Τάκης Λεμονής, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ύστερα από την επιστροφή του για τρίτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Περισσότερα...
Ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο
Ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:37

Ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ κατονομάστηκε από τη Σκότλαντ Γκαρντ ως ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Περισσότερα...
«Καμπάνα» σε Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή για απρεπή χειρονομία
«Καμπάνα» σε Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή για απρεπή χειρονομία Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:29

Βαρύτατη τιμωρία επιβλήθηκε στον Ελληναυστραλό ποδοσφαιριστή της South Melbourne FC, Κρίστιαν Κωνσταντινίδη για την απρεπή χειρονομία που έκανε σε αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την St. Albans, στην Αυστραλία.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3