Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Και σημαία των εθνικιστών Τσέτνικ στο «Καραϊσκάκης» (pics)!

Ημερομηνία: 14 Νοεμβρίου, 2016 17:07
Και σημαία των εθνικιστών Τσέτνικ στο «Καραϊσκάκης» (pics)!

Μετά τις φωτογραφίες με το επαίσχυντο υμνητικό πανό της γενοκτονίας στην Σρεμπρένιτσα, τα ΜΜΕ της Βοσνίας έφεραν στη δημοσιότητα και φωτογραφία με θεατή στο «Καραϊσκάκης» να σηκώνει σημαία των Τσέτνικ κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα - Βοσνία.

Οι Τσέτνικ ήταν σερβική εθνικιστική και φιλοβασιλική παραστρατιωτική οργάνωση που έδρασε στα Βαλκάνια πριν και κατά τη διάρκεια των Παγκοσμίων πολέμων. Είναι κυρίως γνωστοί για τη συμμετοχή τους στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γνωστοί επισήμως ως Γιουγκοσλαβικός Στρατός στην Πατρίδα.

Αν και αρχικά δημιουργήθηκε ως ένα κίνημα αντίστασης, συνεργάστηκαν με την Κατοχή του Άξονα σε συνεχώς αυξανόμενο βαθμό, λειτουργώντας τελικά έως το τέλος του πολέμου ως μονάδες υποστηριζόμενες από τον Άξονα. Ο αρχηγός των Τσέτνικ Ντράζα Μιχαήλοβιτς συνελήφθη στην Ανατολική Βοσνία και στις 14 Ιουλίου του 1946 δικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και συνεργασία με τις δυνάμεις κατοχής και εκτελέστηκε. 

Οι Τσέτνικ ήταν ορκισμένοι εχθροί των κομμουνιστών Παρτιζάνων του Τίτο και είχαν διωχθεί από το εν λόγω καθεστώς της πρώην Γιουγκοσλαβίας. 

Κατά τη διάρκεια του εμφυλίου στη δεκαετία του ‘90, υπήρξαν κατηγορίες ότι οι νοσταλγοί των Τσέτνικ έλαβαν μέρος σε εθνοκαθαρτήριες τακτικές στον πόλεμο της Βοσνίας (1992-1995). 

Η σημαία τους με την νεκροκεφαλή, αναφέρει το κεντρικό σύνθημά τους: «Για τον βασιλιά και την πατρίδα, ελευθερία ή θάνατος». 

Η Σερβική Δημοκρατία τον Ιούνιο του 2012 έθεσε εκτός νόμου τη φιλο-τσέντικ οργάνωση Obraz, το “αδελφό” κόμμα της Χρυσής Αυγής στη Σερβία με την κατηγορία πως “με τη δράση του παραβιάζει βασικές αρχές του σερβικού συντάγματος που εγγυώνται τα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα, ενώ τα στελέχη του, με τη συμπεριφορά τους, διασπείρουν εθνοτικό και θρησκευτικό μίσος”

Πατήστε ΕΔΩ για την ιστορία και δράση των Τσέτνικ


Η Βοσνία ζητάει την τιμωρία της Ελλάδας

«Οι Τσέτνικ στο στάδιο “Καραϊσκάκης”;», αναρωτιέται το δημοσίευμα της ιστοσελίδας bljesak.info στο οποίο δημοσιεύονται και φωτογραφίες των θεατών, που σήκωσαν το πανό για την Σρεμπρένιτσα, και οι οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές. 

Η ποσοσφαιρική ομοσπονδία της Βοσνίας επικαλείται αυτές τις φωτογραφίες υποστηρίζοντας ότι στην ελληνική κερκίδα υπήρχαν και Σέρβοι εθνικιστές Τσέτνικ και καλεί FIFA και UEFA να τιμωρήσουν αυστηρά την Ελλάδα διακρίνοντας «φασιστική συμπεριφορά». 

«Προφανώς Σέρβοι Τσέτνικ ενώθηκαν με τους Έλληνες οπαδούς. Η UEFA και η FIFA πρέπει να τιμωρήσουν όλους τους υπεύθυνους για αυτή τη φασιστική συμπεριφορά», η ανάρτηση της ομοσπονδίας της Βοσνίας στο Twitter. 

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Νεοδημοκρατικός εμφύλιος για τη θέση στη ΔΟΕ!
Νεοδημοκρατικός εμφύλιος για τη θέση στη ΔΟΕ! Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 12:03

Σε νεοδημοκρατικό εμφύλιο εξελίσσεται η μάχη για το ποιος τελικά θα είναι ο Έλληνας που θα προταθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να εισέλθει στο κλαμπ των αθανάτων, αντικαθιστώντας τον Λάμπη Νικολάου, που λόγω ηλικίας...

Περισσότερα...
Θρίαμβος Χατζηπαντελή στις εκλογές της ΕΠΣ ΣερρώνSoccerPlus.gr - Θέμα
Θρίαμβος Χατζηπαντελή στις εκλογές της ΕΠΣ Σερρών Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 22:19

Σε θρίαμβο της παράταξης που είχε ως επικεφαλής τον Αθ. Χατζηπαντελή εξελίχθησαν οι εκλογές στην ΕΠΣ Σερρών. Η εκλογή Χατζηπαντελή, από την παράταξη του οποίου εκλέγονται και τα 11 μέλη στο νέο ΔΣ.

Περισσότερα...
Το παρασκήνιο της νέας κόντρας του ΠΑΟ με NOVA και Super League
Το παρασκήνιο της νέας κόντρας του ΠΑΟ με NOVA και Super League Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 22:01

Η νέα σύγκρουση του Παναθηναϊκού με τη NOVA έρχεται να προστεθεί στις ούτως ή άλλως ταραγμένες σχέσεις των δύο πλευρών, οι οποίες κατά περιόδους βρίσκονται είτε σε ύφεση είτε σε έξαρση.

Περισσότερα...
Το σχόλιο της NOVA για την ανακοίνωση του ΠΑΟ
Το σχόλιο της NOVA για την ανακοίνωση του ΠΑΟ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 21:17

Δεν πέρασε απαρατήρητη από τη NOVA η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την οποία οι "πράσινοι" θα καταθέσουν τη Δευτέρα (23/01) αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της συνδρομητικής πλατφόρμας.  

Περισσότερα...
Παναγόπουλος: "Η NOVA οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Super League"
Παναγόπουλος: "Η NOVA οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Super League" Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 21:12

Για την απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αποσύρει τον εκπρόσωπό της από το ΔΣ της Super League μίλησε ο Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ για το θέμα της NOVA σημείωσε ότι η συνδρομητική "οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Λίγκα".

Περισσότερα...
Συρία: Ειδικές δυνάμεις της Δανίας στη μάχη κατά του ΙΚ
Συρία: Ειδικές δυνάμεις της Δανίας στη μάχη κατά του ΙΚ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 20:53

Η Δανία θα αναπτύξει έως και 60 μέλη των ειδικών δυνάμεών της για να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανέφερε την Παρασκευή (20/01) η κυβέρνηση.

Περισσότερα...
Συμμετοχή στα play-offs χωρίς αδειοδότηση ανακοίνωσε η ΕΠΟ
Συμμετοχή στα play-offs χωρίς αδειοδότηση ανακοίνωσε η ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 20:20

Τον νέο κανονισμό για την αδειοδότηση των ομάδων του πρωταθλήματος της Super League ανακοίνωσε η ΕΠΟ, πραγματοποιώντας δύο βασικές αλλαγές τόσο για τα play-offs όσο και για τις άδειες.

Περισσότερα...
Στα άκρα ο ΠΑΟ με Super League, καταθέτει αγωγή κατά της NOVA
Στα άκρα ο ΠΑΟ με Super League, καταθέτει αγωγή κατά της NOVA Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 19:11

Αγωγή κατά της NOVA θα καταθέσει τη Δευτέρα (23/01) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα αποσύρει τον εκπρόσωπό της από τις συνεδριάσεις του ΔΣ της Super League.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3