Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Μηδενική η ανοχή μας στη χρήση απαγορευμένων ουσιών"

Ημερομηνία: 03 Δεκεμβρίου, 2016 19:37
"Μηδενική η ανοχή μας στη χρήση απαγορευμένων ουσιών"

Στο Διεθνές Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης Ντόπινγκ (ΕΣΚΑΝ) έδωσε το παρών ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, ο οποίος μίλησε για τα βήματα που έχουν γίνει κατά της χρήσης απαγορευμένων ουσιών.

Αναλυτικά η ομιλία του κ. Βασιλειάδη:

"Κυρίες και κύριοι,

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για μένα να κηρύσσω την έναρξη των εργασιών του διεθνούς συνεδρίου αντι ντόπινγκ εδώ στη Θεσσαλονίκη, για ένα θέμα που ως Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού με απασχόλησε από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα καθήκοντα μου. Θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ εν συντομία στο τι καταφέραμε αυτό τον ενάμισι χρόνο για ζητήματα που εκκρεμούσαν εδώ και μία δεκαετία τουλάχιστον είτε λόγω προσωπικών πολιτικών, είτε λόγω εσφαλμένων πολιτικών, είτε λόγω έλλειψης της απαιτούμενης πολιτικής βούλησης.

Αυτό το χρόνο λοιπόν καταφέραμε:

Πρώτον, την πλήρη εναρμόνιση με τους κανονισμούς της WADA παρά τις φήμες, που, εντέχνως, αυτοί που θίγονται άφησαν να διαρρέουν.

Δεύτερον, καταφέραμε την προώθηση της διαδικασίας μετατροπής του ΕΣΚΑΝ σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου.

Τρίτον, ξεκίνησε και είναι σε εξέλιξη ένας οικονομικός έλεγχος του ΕΣΚΑΝ που κάποιοι επί χρόνια λυμαίνονταν.

Τέταρτον και ενδεχόμενα το σημαντικότερο, ξεκινήσαμε την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου με ορίζοντα τριετίας με έμφαση στην πρόληψη, στην επιμόρφωση και στην εξωστρέφεια.

Πέμπτο, προχωρήσαμε στη σύνταξη νέου κανονισμού δειγματοληπτών και είμαστε ήδη στη διαδικασία ολοκλήρωσης πρόσκλησης ενδιαφέροντος για το νέο σώμα.

Η πολιτική αντι ντόπινγκ και η απόλυτη συμμόρφωση με τους διεθνείς κανόνες αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της αθλητικής πολιτικής της σημερινής κυβέρνησης προκειμένου να τελειώνουμε μια και καλή με τη χρήση απαγορευμένων ουσιών στον ελληνικό αθλητισμό.

Κυρίες και κύριοι σας διαβεβαιώνω ότι η σημερινή κυβέρνηση και εγώ προσωπικά δείχνουμε μηδενική ανοχή σε φαινόμενα χρήσης απαγορευμένων ουσιών, αλλά ταυτόχρονα υιοθετούμε πλήρη εφαρμογή του νόμου σε περιπτώσεις αθλητών που έχουν υποπέσει στο παράπτωμα αυτό.

Η Πολιτεία οφείλει ακόμα και σε αυτές τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες, να βρίσκεται δίπλα στους αθλητές, οφείλει να στηρίζει τους αθλητές, οφείλει να πάρει τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες ούτως ώστε να μπορέσουν με αξιοπρέπεια να αναδεικνύουν τα ταλέντα τους οι αθλητές μας. Ταυτόχρονα όμως θα πρέπει να είναι αμείλικτη για φαινόμενα που τραυματίζουν την εικόνα και την έννοια του αθλητισμού.

Με αυτά τα λίγα λόγια θα ήθελα να κηρύξω την έναρξη των εργασιών. Σας ευχαριστώ πολύ για τη μεγάλη τιμή που μου κάνατε να με καλέσετε σήμερα και καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου".

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Αναδιανομή στα τηλεοπτικά ή... μπλόκο στην αναδιάρθρωση!
Αναδιανομή στα τηλεοπτικά ή... μπλόκο στην αναδιάρθρωση! Ημερομηνία άρθρου: 31 Μαρτίου, 2017 00:01

Η επόμενη ημέρα μετά το ΔΣ της Super League βρίσκει ικανοποιημένους του μεγάλους για την αναδιάρθρωση (δηλαδή τη μείωση των ομάδων από 16 σε 14 από τη μεθεπόμενη σεζόν) και την ανάδειξη πρωταθλητή μέσω πλέι οφ από την επόμενη σεζόν...

Περισσότερα...
Στις 24/4 οι εκλογές στην ΕΠΣ Αργολίδας με φαβορί τον Σιδέρη
Στις 24/4 οι εκλογές στην ΕΠΣ Αργολίδας με φαβορί τον Σιδέρη Ημερομηνία άρθρου: 30 Μαρτίου, 2017 22:46

Τη Δευτέρα 24/4 θα πραγματοποιηθούν οι εκλογές στην ΕΠΣ Αργολίδας, όπως αποφάσισε το ΔΣ που συνεδρίασε την Πέμπτη 30/3. Η ΕΠΣ Αργολίδας από το περασμένο καλοκαίρι μπήκε στη δίνη των εσωτερικών αναταραχών...

Περισσότερα...
"Αμφιβάλω αν γίνουν τα play-offs και η αναδιανομή των τηλεοπτικών"
"Αμφιβάλω αν γίνουν τα play-offs και η αναδιανομή των τηλεοπτικών" Ημερομηνία άρθρου: 30 Μαρτίου, 2017 22:19

Tις αμφιβολίες του για την αναδιανομή των τηλεοπτικών και την ισχύ της απόφασης για τα πλέι οφ, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ ο μεγαλομέτοχος του Παναιτωλικού, Φ. Κωστούλας...

Περισσότερα...
"Ήθελα πιο επιθετική αλλαγή ακόμη και με 12 ομάδες"
"Ήθελα πιο επιθετική αλλαγή ακόμη και με 12 ομάδες" Ημερομηνία άρθρου: 30 Μαρτίου, 2017 20:53

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στο περιθώριο των εγκαινίων της Sportexpo στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος της Superleague.

Περισσότερα...
Επιλογή διαχείρισης ο ορισμός Παπαδόπουλου στο AEK - ΠΑΟ
Επιλογή διαχείρισης ο ορισμός Παπαδόπουλου στο AEK - ΠΑΟ Ημερομηνία άρθρου: 30 Μαρτίου, 2017 20:07

Ο ορισμός του Γιάννη Παπαδόπουλου στο ντέρμπι από την ΚΕΔ είναι προφανώς μία επιλογή διαχείρισης. Το μεγάλο στοίχημα της Επιτροπής είναι οι ημιτελικοί Κυπέλλου που θα γίνουν σε δύο εβδομάδες και για τους οποίους θα φυλαχθούν οι καλύτεροι κατά την κρίση της Επιτροπής διαιτητές...

Περισσότερα...
"Θα παραιτηθούμε αν αποφασίσει να μπει ο Γιαννακόπουλος"
"Θα παραιτηθούμε αν αποφασίσει να μπει ο Γιαννακόπουλος" Ημερομηνία άρθρου: 30 Μαρτίου, 2017 19:48

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Δημήτρης Μπαλτάκος, ξεκαθάρισε πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί άμεσα εφόσον θελήσει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος να μπει στον σύλλογο. 

Περισσότερα...
Μίκης Θεοδωράκης: «Έχω νικήσει τον θάνατο»
Μίκης Θεοδωράκης: «Έχω νικήσει τον θάνατο» Ημερομηνία άρθρου: 30 Μαρτίου, 2017 19:43

Για τα πολιτικά και τα κοινωνικά θέματα που προασπίζεται με το καινούργιο βιβλίο του «Μονόλογοι στο λυκαυγές» (μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ιανός) μίλησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την οποία παραχώρησε στο σπίτι του στην Ακρόπολη ο Μίκης Θεοδωράκης...

Περισσότερα...
Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη ο Λίλα και ζήτησε συγγνώμη
Συναντήθηκε με τον Μητροπολίτη ο Λίλα και ζήτησε συγγνώμη Ημερομηνία άρθρου: 30 Μαρτίου, 2017 19:35

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο είχε ο Άντι Λίλα με τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΣ Γιάννινα να εκφράζει τη μεταμέλειά του για τις πρόσφατες αναφορές του κατά του χριστιανισμού. 

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3