Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Λεουτσάκος: "Εχουμε πτωχεύσει, δεν ενδιαφέρεται κανείς"!

Ημερομηνία: 06 Δεκεμβρίου, 2016 11:49
Λεουτσάκος: "Εχουμε πτωχεύσει, δεν ενδιαφέρεται κανείς"!

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε στον «Sport24 Radio» για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίγκα, τονίζοντας ότι έχει πτωχεύσει και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτήν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Football League:

«Σας ευχαριστώ που μας δίνετε την ευκαιρία να ακουστούμε λίγο και εμείς, γιατί έχουμε αποκλειστεί. Μόνο τα τρίλεπτα της Αθλητικής Κυριακής μας δείχνουν και τα κακώς κείμενα που γράφουν τα σάιτ. Από την αρχή φωνάζουμε ότι η κατάσταση είναι τραγική έως άθλια για εμάς. Έχει αρχίσει το πρωτάθλημα με όλο το οικονομικό κόστος να έχει πέσει στους προέδρους και τους μετόχους. Δεν έχουμε καμία ανταπόκριση από την Πολιτεία, την ΕΠΟ, τη Super League, ούτε από την UEFA, ούτε από κανέναν.

Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που φέτος είναι ανταγωνιστικό, με καλές και ιστορικές ομάδες όπως είναι ο Άρης, ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, η Λαμία, ομάδες που έχουν δυναμική και έκαναν νίκες στο Κύπελλο που προκάλεσαν έκπληξη στον κόσμο. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν. Έχουμε χτυπήσει όλες τις πόρτες και βλέπουμε πόρτες κλειστές. Είμαι απογοητευμένος διότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας και πολύ περισσότερο από την Super League».

Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση της Football League και αν είναι θέμα μάρκετινγκ:

«Όλα έχουν συντελέσει και έχει φτάσει εδώ το πρωτάθλημα. Παλαιότερα υπήρχαν άλλα μπάτζετ, άλλα χρήματα, ήταν διαφορετικές οι εποχές. Προφανώς δεν είχαν προβλέψει ότι θα ερχόταν κάποτε αυτή η κατάσταση. Η χώρα μπήκε σε τρία μνημόνια και εμείς καθυστερήσαμε να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή το πρόβλημα θα χτυπήσει και την πόρτα μας, όπως έγινε φέτος.

Υπάρχει όμως μια διαφορά. Η Β' Εθνική και οι χαμηλότερες κατηγορίες είναι οι αιμοδότες της Super League και των Εθνικών ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι παίκτες αρχίζουν από αυτές τις κατηγορίες. Λόγω UEFA πρέπει να έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες, Super League και Football League, όμως η Football League είναι το αποπαίδι. Δεν ενδιαφέρεται κανείς και το πρωτάθλημα διεξάγεται μόνο με τις προσπάθειες των μεγαλομετόχων, όμως και αυτοί δεν θα αντέξουν. Δεν μπορεί οι ομάδες να έχουν μπάτζετ 800 χιλιάδες ευρώ – 1,5 εκ. ευρώ και να μην έχουν έσοδα από πουθενά.

Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε από Πολιτεία, η κάνουλα του ΟΠΑΠ έκλεισε, η Super League μας έδινε κάποιο ποσοστό το οποίο δεν μας το δίνει τώρα, η Nova δεν θέλει να μας δείξει, κάποια άλλα κανάλια δεν μας θέλουν. Όλα αυτά έχουν συντελέσει στην απομόνωση της Football League που δεν της αξίζει».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόεδρος:

«Ναι, ένα μήνα τώρα δεν υπάρχει. Είμαστε στη διαδικασία... Γι' αυτό ζητήσαμε να γίνει την επόμενη εβδομάδα κάποιο συμβούλιο, να βγει κάποιο ΔΣ».

Αν είναι το τελευταίο «καμπανάκι» ή το τελευταίο βήμα για τη Football League και τι γίνεται με τους υπαλλήλους:

«Αν δεν σκύψουν κάποιοι να βοηθήσουν να συντηρηθεί αυτή η κατηγορία... Το σημαντικότερο είναι το θέμα των υπαλλήλων. Υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται αρκετά χρόνια στη Λίγκα και αν πτωχεύσει τότε εκείνοι θα χάσουν το ψωμί τους. Αν κλείσει η Football League, πώς θα λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με μια επαγγελματική κατηγορία; Δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω UEFA και Εθνικών ομάδων.

Το έχω παράπονο και θέλω να το πω. Πρέπει και ο ΠΣΑΠ να ασχοληθεί με το πρόβλημα, καθώς οι αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο της Super League, αλλά και της Football League. Και εκεί υπάρχει πρόβλημα. Και εκεί πρέπει να βοηθήσουν. Ναι μεν έχουν δικαιώματα, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους, να υπάρχει μία στήριξη από τους ποδοσφαιριστές της Super League προς τους συναδέλφους τους της Β' Εθνικής. Να υπάρχει μία συμπάθεια, πράγμα που εγώ δεν το βλέπω μέχρι τώρα. Και μου έχει κάνει εντύπωση.

Βλέπουμε σε ξένες χώρες αν δεν πάει να γίνει η δεύτερη κατηγορία βοηθάει η πρώτη. Εδώ ο ένας δεν ενδιαφέρεται για τον άλλον. Θέλουμε μόνο να υπάρχει Super League, να μην υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν γίνεται αυτό. Εξιλαστήριο θύμα είναι η Football League. Και έχουμε τρανά παραδείγματα και σε μεγάλες ομάδες και σε ευρωπαϊκές. Βλέπουμε τι γίνεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Δεν είναι αυτά μόνο στη Football League.

Φέτος έχει γίνει μια διαφορετική προσπάθεια, όμως δυστυχώς είμαστε στην ώρα μηδέν. Όχι προ των πυλών, έχουμε πτωχεύσει. Κάνουμε προσπάθειες να κρατηθούμε γιατί υπάρχει κόσμος που δουλεύει. Είναι 18 ομάδες, 500 παίκτες, άλλοι τόσοι στου Νέους που περιμένουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι οικογένειες που συντηρούνται, είναι οι εισφορές που έχουν οι ομάδες, όλα αυτά πού θα πάνε αν διαλυθεί η κατηγορία; Τι θα γίνει αυτός ο κόσμος; Δεν είναι εργαζόμενοι; Δεν έχουν συμβόλαια; Όλα αυτά είναι αλληλένδετα και θα επηρεαστούν όλοι. Βάλαμε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν για να μας ενημερώσουν μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε και τι κάνουμε. Μήπως και συγκινηθεί κάποιος και τον ταρακουνήσουμε.

Πριν δέκα μέρες ο Κώστας Κατσουράνης είπε μια ατάκα σε μια συνέντευξή του και τον ευχαριστήσαμε κιόλας: «500 χιλιάρικα αν δώσει η Super League, μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα και να είναι μια χαρά». Το είπε ένας παίκτης που έχει παίξει σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, στο εξωτερικό και στην Εθνική Ελλάδος. Και η γνώμη του μετράει.

Υπάρχουν λύσεις αν η μεγάλη κατηγορία δει την μικρή με συμπάθεια και θα μπορούμε με μικρότερα μπάτζετ να είμαστε μια χαρά και να μην έχουμε πρόβλημα. Αρκεί να μας δουν με συμπάθεια και να μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε. Μην ξεχνάτε ότι παλιότερα η Super League ήταν ΕΠΑΕ, ήταν ένα».

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων!
Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων! Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 20:36

Το Ιραν υποδέχεται την Κίνα την Τετάρτη (28/03, 15:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη ζώνη της Ασίας, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να θέλει να είναι κατάμεστο το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας.

Περισσότερα...
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:57

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως έχει ο Πάτρικ Κλάιφερτ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολλανδία έχει χρέος ύψους ενός εκατ. ευρώ από παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, όταν ήταν προπονητής τους Νέους της Τβέντε (2011/12).

Περισσότερα...
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:32

Μπορεί τα Χανιά να την δυσκόλεψαν, όμως η Λαμία κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες (2-1), έπειτα από δύο αγωνιστικές, στις οποίες είχε μία ισοπαλία με τον Πανελευσινιακό (0-0) και μία ήττα από τα Τρίκαλα (1-0) χωρίς να σκοράρει.

Περισσότερα...
Νέα Φιλαδέλφεια: Αποδοκιμασίες κατά Βασιλόπουλου στην παρέλαση
Νέα Φιλαδέλφεια: Αποδοκιμασίες κατά Βασιλόπουλου στην παρέλαση Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:24

Μέσα σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκε η παρέλαση για την επέτειο της 25ης Μαρτίου στη Νέα Φιλαδέλφεια, με οπαδούς της ΑΕΚ να αποδοκιμάζουν τον δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο και τους συνεργάτες του.

Περισσότερα...
"Ανεπίτρεπτη η κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας"
"Ανεπίτρεπτη η κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας" Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 13:40

Αντικείμενο συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο έγινε για μια ακόμα φορά η κατάσταση που επικρατεί στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Καρδίτσας, σε έκταση που έχει παραχωρηθεί από το δήμο...

Περισσότερα...
Μπλόκο στην υποψηφιότητα Μούτκο, βέβαιη η εκλογή Κουτσοκούμνη
Μπλόκο στην υποψηφιότητα Μούτκο, βέβαιη η εκλογή Κουτσοκούμνη Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 13:10

Τον αποκλεισμό της υποψηφιότητας του Βιτάλι Μούτκο για το Συμβούλιο της FIFA αποφάσισε η αρμόδια ελεγκτική επιτροπή της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας λόγω του γεγονότος ότι είναι αναπληρωτής πρωθυπουργός στη Ρωσία...

Περισσότερα...
ΕΠΟ: "Ταχύρυθμα σεμινάρια" στους παρατηρητές των ημιτελικών
ΕΠΟ: "Ταχύρυθμα σεμινάρια" στους παρατηρητές των ημιτελικών Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 00:55

Επί των ημερών της νέας διοίκησης, που διόρισε η FIFA στην ΕΠΟ παρατηρείται το φαινόμενο της επιβολής ποινών από την πειθαρχική επιτροπή στους παρατηρητές αγώνων του κυπέλλου, οι εκθέσεις των οποίων αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία...

Περισσότερα...
Διορία στο Κατάρ για να αλλάξει την εργατική του νομοθεσία
Διορία στο Κατάρ για να αλλάξει την εργατική του νομοθεσία Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 20:29

Διορία μέχρι τον Νοέμβριο έδωσε ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας των Ηνωμένων Εθνών στο Κατάρ προκειμένου να αλλάξει την εργατική του νομοθεσία λόγω των κατηγόριων περί εξαναγκασμένης εργασίας μεταναστών.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3