Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Λεουτσάκος: "Εχουμε πτωχεύσει, δεν ενδιαφέρεται κανείς"!

Ημερομηνία: 06 Δεκεμβρίου, 2016 11:49
Λεουτσάκος: "Εχουμε πτωχεύσει, δεν ενδιαφέρεται κανείς"!

Ο πρώτος αντιπρόεδρος της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, μίλησε στον «Sport24 Radio» για την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η λίγκα, τονίζοντας ότι έχει πτωχεύσει και κανείς δεν ενδιαφέρεται για αυτήν.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Football League:

«Σας ευχαριστώ που μας δίνετε την ευκαιρία να ακουστούμε λίγο και εμείς, γιατί έχουμε αποκλειστεί. Μόνο τα τρίλεπτα της Αθλητικής Κυριακής μας δείχνουν και τα κακώς κείμενα που γράφουν τα σάιτ. Από την αρχή φωνάζουμε ότι η κατάσταση είναι τραγική έως άθλια για εμάς. Έχει αρχίσει το πρωτάθλημα με όλο το οικονομικό κόστος να έχει πέσει στους προέδρους και τους μετόχους. Δεν έχουμε καμία ανταπόκριση από την Πολιτεία, την ΕΠΟ, τη Super League, ούτε από την UEFA, ούτε από κανέναν.

Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που φέτος είναι ανταγωνιστικό, με καλές και ιστορικές ομάδες όπως είναι ο Άρης, ο ΟΦΗ, τα Τρίκαλα, η Λαμία, ομάδες που έχουν δυναμική και έκαναν νίκες στο Κύπελλο που προκάλεσαν έκπληξη στον κόσμο. Είναι ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα και δυστυχώς δεν υπάρχει ενδιαφέρον από κανέναν. Έχουμε χτυπήσει όλες τις πόρτες και βλέπουμε πόρτες κλειστές. Είμαι απογοητευμένος διότι δεν επιτρέπεται στην Ελλάδα να μην υπάρχει ενδιαφέρον για τη δεύτερη επαγγελματική κατηγορία της χώρας και πολύ περισσότερο από την Super League».

Για ποιο λόγο υπάρχει αυτή η αντιμετώπιση της Football League και αν είναι θέμα μάρκετινγκ:

«Όλα έχουν συντελέσει και έχει φτάσει εδώ το πρωτάθλημα. Παλαιότερα υπήρχαν άλλα μπάτζετ, άλλα χρήματα, ήταν διαφορετικές οι εποχές. Προφανώς δεν είχαν προβλέψει ότι θα ερχόταν κάποτε αυτή η κατάσταση. Η χώρα μπήκε σε τρία μνημόνια και εμείς καθυστερήσαμε να καταλάβουμε ότι κάποια στιγμή το πρόβλημα θα χτυπήσει και την πόρτα μας, όπως έγινε φέτος.

Υπάρχει όμως μια διαφορά. Η Β' Εθνική και οι χαμηλότερες κατηγορίες είναι οι αιμοδότες της Super League και των Εθνικών ομάδων. Μην ξεχνάμε ότι οι περισσότεροι παίκτες αρχίζουν από αυτές τις κατηγορίες. Λόγω UEFA πρέπει να έχουμε δύο επαγγελματικές κατηγορίες, Super League και Football League, όμως η Football League είναι το αποπαίδι. Δεν ενδιαφέρεται κανείς και το πρωτάθλημα διεξάγεται μόνο με τις προσπάθειες των μεγαλομετόχων, όμως και αυτοί δεν θα αντέξουν. Δεν μπορεί οι ομάδες να έχουν μπάτζετ 800 χιλιάδες ευρώ – 1,5 εκ. ευρώ και να μην έχουν έσοδα από πουθενά.

Δεν έχουμε βοήθεια από πουθενά. Ούτε από Πολιτεία, η κάνουλα του ΟΠΑΠ έκλεισε, η Super League μας έδινε κάποιο ποσοστό το οποίο δεν μας το δίνει τώρα, η Nova δεν θέλει να μας δείξει, κάποια άλλα κανάλια δεν μας θέλουν. Όλα αυτά έχουν συντελέσει στην απομόνωση της Football League που δεν της αξίζει».

Για το γεγονός ότι δεν υπάρχει πρόεδρος:

«Ναι, ένα μήνα τώρα δεν υπάρχει. Είμαστε στη διαδικασία... Γι' αυτό ζητήσαμε να γίνει την επόμενη εβδομάδα κάποιο συμβούλιο, να βγει κάποιο ΔΣ».

Αν είναι το τελευταίο «καμπανάκι» ή το τελευταίο βήμα για τη Football League και τι γίνεται με τους υπαλλήλους:

«Αν δεν σκύψουν κάποιοι να βοηθήσουν να συντηρηθεί αυτή η κατηγορία... Το σημαντικότερο είναι το θέμα των υπαλλήλων. Υπάρχουν κάποιοι που εργάζονται αρκετά χρόνια στη Λίγκα και αν πτωχεύσει τότε εκείνοι θα χάσουν το ψωμί τους. Αν κλείσει η Football League, πώς θα λειτουργήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο με μια επαγγελματική κατηγορία; Δεν μπορεί να γίνει αυτό λόγω UEFA και Εθνικών ομάδων.

Το έχω παράπονο και θέλω να το πω. Πρέπει και ο ΠΣΑΠ να ασχοληθεί με το πρόβλημα, καθώς οι αμειβόμενοι ποδοσφαιριστές δεν είναι μόνο της Super League, αλλά και της Football League. Και εκεί υπάρχει πρόβλημα. Και εκεί πρέπει να βοηθήσουν. Ναι μεν έχουν δικαιώματα, αλλά πρέπει να βοηθήσουν και αυτοί με τον τρόπο τους, να υπάρχει μία στήριξη από τους ποδοσφαιριστές της Super League προς τους συναδέλφους τους της Β' Εθνικής. Να υπάρχει μία συμπάθεια, πράγμα που εγώ δεν το βλέπω μέχρι τώρα. Και μου έχει κάνει εντύπωση.

Βλέπουμε σε ξένες χώρες αν δεν πάει να γίνει η δεύτερη κατηγορία βοηθάει η πρώτη. Εδώ ο ένας δεν ενδιαφέρεται για τον άλλον. Θέλουμε μόνο να υπάρχει Super League, να μην υπάρχει τίποτε άλλο. Δεν γίνεται αυτό. Εξιλαστήριο θύμα είναι η Football League. Και έχουμε τρανά παραδείγματα και σε μεγάλες ομάδες και σε ευρωπαϊκές. Βλέπουμε τι γίνεται στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Δεν είναι αυτά μόνο στη Football League.

Φέτος έχει γίνει μια διαφορετική προσπάθεια, όμως δυστυχώς είμαστε στην ώρα μηδέν. Όχι προ των πυλών, έχουμε πτωχεύσει. Κάνουμε προσπάθειες να κρατηθούμε γιατί υπάρχει κόσμος που δουλεύει. Είναι 18 ομάδες, 500 παίκτες, άλλοι τόσοι στου Νέους που περιμένουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, είναι οικογένειες που συντηρούνται, είναι οι εισφορές που έχουν οι ομάδες, όλα αυτά πού θα πάνε αν διαλυθεί η κατηγορία; Τι θα γίνει αυτός ο κόσμος; Δεν είναι εργαζόμενοι; Δεν έχουν συμβόλαια; Όλα αυτά είναι αλληλένδετα και θα επηρεαστούν όλοι. Βάλαμε ορκωτούς λογιστές να ελέγξουν για να μας ενημερώσουν μέχρι πού μπορούμε να φθάσουμε και τι κάνουμε. Μήπως και συγκινηθεί κάποιος και τον ταρακουνήσουμε.

Πριν δέκα μέρες ο Κώστας Κατσουράνης είπε μια ατάκα σε μια συνέντευξή του και τον ευχαριστήσαμε κιόλας: «500 χιλιάρικα αν δώσει η Super League, μπορεί να αρχίσει το πρωτάθλημα και να είναι μια χαρά». Το είπε ένας παίκτης που έχει παίξει σε ερασιτεχνικό και επαγγελματικό επίπεδο, στο εξωτερικό και στην Εθνική Ελλάδος. Και η γνώμη του μετράει.

Υπάρχουν λύσεις αν η μεγάλη κατηγορία δει την μικρή με συμπάθεια και θα μπορούμε με μικρότερα μπάτζετ να είμαστε μια χαρά και να μην έχουμε πρόβλημα. Αρκεί να μας δουν με συμπάθεια και να μας δώσουν αυτά που δικαιούμαστε. Μην ξεχνάτε ότι παλιότερα η Super League ήταν ΕΠΑΕ, ήταν ένα».

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Νεοδημοκρατικός εμφύλιος για τη θέση στη ΔΟΕ!
Νεοδημοκρατικός εμφύλιος για τη θέση στη ΔΟΕ! Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 12:03

Σε νεοδημοκρατικό εμφύλιο εξελίσσεται η μάχη για το ποιος τελικά θα είναι ο Έλληνας που θα προταθεί στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή για να εισέλθει στο κλαμπ των αθανάτων, αντικαθιστώντας τον Λάμπη Νικολάου, που λόγω ηλικίας...

Περισσότερα...
Θρίαμβος Χατζηπαντελή στις εκλογές της ΕΠΣ ΣερρώνSoccerPlus.gr - Θέμα
Θρίαμβος Χατζηπαντελή στις εκλογές της ΕΠΣ Σερρών Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 22:19

Σε θρίαμβο της παράταξης που είχε ως επικεφαλής τον Αθ. Χατζηπαντελή εξελίχθησαν οι εκλογές στην ΕΠΣ Σερρών. Η εκλογή Χατζηπαντελή, από την παράταξη του οποίου εκλέγονται και τα 11 μέλη στο νέο ΔΣ.

Περισσότερα...
Το παρασκήνιο της νέας κόντρας του ΠΑΟ με NOVA και Super League
Το παρασκήνιο της νέας κόντρας του ΠΑΟ με NOVA και Super League Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 22:01

Η νέα σύγκρουση του Παναθηναϊκού με τη NOVA έρχεται να προστεθεί στις ούτως ή άλλως ταραγμένες σχέσεις των δύο πλευρών, οι οποίες κατά περιόδους βρίσκονται είτε σε ύφεση είτε σε έξαρση.

Περισσότερα...
Το σχόλιο της NOVA για την ανακοίνωση του ΠΑΟ
Το σχόλιο της NOVA για την ανακοίνωση του ΠΑΟ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 21:17

Δεν πέρασε απαρατήρητη από τη NOVA η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, σύμφωνα με την οποία οι "πράσινοι" θα καταθέσουν τη Δευτέρα (23/01) αγωγή και ασφαλιστικά μέτρα κατά της συνδρομητικής πλατφόρμας.  

Περισσότερα...
Παναγόπουλος: "Η NOVA οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Super League"
Παναγόπουλος: "Η NOVA οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Super League" Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 21:12

Για την απόφαση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να αποσύρει τον εκπρόσωπό της από το ΔΣ της Super League μίλησε ο Χρήστος Παναγόπουλος, ενώ για το θέμα της NOVA σημείωσε ότι η συνδρομητική "οφείλει 11 εκατ. ευρώ στη Λίγκα".

Περισσότερα...
Συρία: Ειδικές δυνάμεις της Δανίας στη μάχη κατά του ΙΚ
Συρία: Ειδικές δυνάμεις της Δανίας στη μάχη κατά του ΙΚ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 20:53

Η Δανία θα αναπτύξει έως και 60 μέλη των ειδικών δυνάμεών της για να πολεμήσουν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, ανέφερε την Παρασκευή (20/01) η κυβέρνηση.

Περισσότερα...
Συμμετοχή στα play-offs χωρίς αδειοδότηση ανακοίνωσε η ΕΠΟ
Συμμετοχή στα play-offs χωρίς αδειοδότηση ανακοίνωσε η ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 20:20

Τον νέο κανονισμό για την αδειοδότηση των ομάδων του πρωταθλήματος της Super League ανακοίνωσε η ΕΠΟ, πραγματοποιώντας δύο βασικές αλλαγές τόσο για τα play-offs όσο και για τις άδειες.

Περισσότερα...
Στα άκρα ο ΠΑΟ με Super League, καταθέτει αγωγή κατά της NOVA
Στα άκρα ο ΠΑΟ με Super League, καταθέτει αγωγή κατά της NOVA Ημερομηνία άρθρου: 20 Ιανουαρίου, 2017 19:11

Αγωγή κατά της NOVA θα καταθέσει τη Δευτέρα (23/01) η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ενώ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα αποσύρει τον εκπρόσωπό της από τις συνεδριάσεις του ΔΣ της Super League.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3