Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα στην Παγκόσμια Έρευνα της FIFPro

Ημερομηνία: 13 Δεκεμβρίου, 2016 11:56
Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα στην Παγκόσμια Έρευνα της FIFPro

Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της FIFPro, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, στην οποία συμμετείχαν, απαντώντας ανώνυμα σε ερωτηματολόγια, 14.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, από 54 Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών, φανερώνουν σαφή βελτίωση των δεικτών που αφορούν τη συμπεριφορά και τη θέση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι δύο περισσότερο προφανείς μεταβολές προκύπτουν από τη σύγκριση των στοιχείων που είχαν καταγραφεί στη Μαύρη Βίβλο, το 2012, με τις απαντήσεις από ποδοσφαιριστές-μέλη των Συνδέσμων ποδοσφαιριστών της Ανατολικής Ευρώπης, με τα σημερινά δεδομένα.

Το 2012, το 30.3% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα είχε απαντήσει ότι είχε δεχθεί προσέγγιση για συμμετοχή σε προσυνεννοημένα παιχνίδια, αλλά, το 2016, το σχετικό ποσοστό υποχώρησε στο 3.5% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στις χώρες που είναι υψηλότερα από την Ελλάδα στη σχετική κατάταξη, είναι : Γεωργία 34%, Κογκό 32%, Καζακστάν 25%, Ζιμπάμπουε 19%, Κύπρος 18%, Βολιβία 17%, Μάλτα 16%, Βουλγαρία 13%, Τσεχία 11%, Κροατία 11%, Σλοβενία 10%, Σερβία 9% , Τουρκία 8% ενώ η Ελβετία είναι στο 5%.

Βελτίωση υπάρχει και σε ότι αφορά τους παίκτες που προπονούνται μόνοι τους στην Ελλάδα. Το 2012 στη Μαύρη Βίβλο, το ποσοστό ήταν 25% και τώρα περιορίσθηκε στο 8%.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι 19η στις 54 χώρες, ως προς τη σταθερότητα και τον σεβασμό των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, με πρώτες τις Σουηδία, Δανία, Ισλανδία, Νορβηγία και κάτω από την Ελλάδα, τις Σκωτία, Τουρκία, Ουκρανία, Τσεχία.

Στη χρονική διάρκεια των συμβολαίων των παικτών, η Ελλάδα είναι 20η, καθώς, προσφέρει καλύτερες συμφωνίες, σε επίπεδο χρονικής δέσμευσης, σε σχέση με Σκωτία, Ισραήλ, Ουγγαρία ενώ τα μεγαλύτερα σε διάρκεια συμβόλαια υπογράφουν οι παίκτες σε Κογκό, Παραγουάη, Τυνησία, Γαλλία.

Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλή θέση ( 37η στις 54 ) ως προς την κατοχύρωση των ποδοσφαιριστών με γραπτά συμβόλαια ενώ όσο πιο ψηλά είναι στον πίνακα μία χώρα, τόσο μικρότερη είναι η κατοχύρωση που προσφέρει στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και αυτό συμβαίνει πρωτίστως με το Κογκό, το Μαυροβούνιο και την Μποτσουάνα, σε ποσοστό πάνω από το 50% των συμφωνιών με παίκτες.

Επίσης, η Ελλάδα είναι 44η ανάμεσα στις χώρες που μετείχαν στην παγκόσμια έρευνα, σε ότι αφορά την παροχή αντιγράφων των συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές. Οι χώρες που είναι ψηλότερα στην κατάταξη, δε δίνουν αντίγραφα των συμβολαίων σε όλους τους παίκτες, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις ( για παράδειγμα, σε ποσοστό 40% στην Τουρκία και κατά 20% στην Ουκρανία ), αυτό συμβαίνει ακόμα και σε αμιγώς επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ως προς τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών, στον πίνακα με τους παίκτες που παίρνουν κάτω από 900 ευρώ τον μήνα, η Ελλάδα είναι 33η με 32% ( στους 100 παίκτες, δηλαδή, οι 32 αμείβονται με λιγότερα από 900 ευρώ σε μηνιαία βάση ) και πρώτες είναι με 95% Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ζιμπάμπουε ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι είναι 22η η Ιρλανδία με 55%.

Στις καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι 14η η Ελλάδα με 58%.

Υπάρχει αισθητή απόκλιση από τον μέσο όρο, που είναι στο 40%.

Πιο ασυνεπείς είναι Γκαμπόν, Βολιβία, Τυνησία αλλά και η Τουρκία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Σερβία, όλες με ποσοστό πάνω από 67%. Πιο συνεπείς είναι Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Ιρλανδία.

Η Ελλάδα με 7% είναι 22η στον πίνακα των χωρών με διπλά συμβόλαια, με πρώτη την Κύπρο με 50%, την οποία ακολουθούν Πολωνία με 33% και Γκαμπόν με 31%.

Οι πιο πολλοί ξένοι παίκτες είναι στην Κύπρο, σε ποσοστό 50%, στις ΗΠΑ με 41% και στην Ελλάδα κατά 33%.

Επίσης, η Ελλάδα είναι 16η στον πίνακα ικανοποίησης των ποδοσφαιριστών από τις ιατρικές υπηρεσίες, με πρώτες Παραγουάη, Ισραήλ, ΗΠΑ και χαμηλότερα από την Ελλάδα, τις Σουηδία, Ιταλία, Αυστρία, Σκωτία, Βραζιλία.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, βιώνουν σε μικρότερο βαθμό προβλήματα συμπεριφοράς ( το 4% έχει πέσει θύμα βίας από οπαδούς, το 13% δέχθηκε απειλές από οπαδούς, το 12% ήταν θύμα παρενόχλησης από οπαδούς, παράγοντες ή άλλους ποδοσφαιριστές ), σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, αλλά, δεν παύουν να αντιμετωπίζουν και εκείνοι δυσκολίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Είχαμε καλύτερο ρυθμό και ήμασταν πολύ πιο δραστήριοι"
"Είχαμε καλύτερο ρυθμό και ήμασταν πολύ πιο δραστήριοι" Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:53

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ξάνθης με σκορ 2-0 ο τεχνικός των πρωταθλητών, Πάουλο Μπέντο, στη δήλωσή του μετά τη λήξη του αγώνα.

Περισσότερα...
Λουτσέσκου: «Ο Ολυμπιακός έκανε δύο ευκαιρίες και σκόραρε»
Λουτσέσκου: «Ο Ολυμπιακός έκανε δύο ευκαιρίες και σκόραρε» Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:49

Στην αποτελεσματικότητα του Ολυμπιακού κρίθηκε το αποτέλεσμα σύμφωνα με τον Ράζβαν Λουτσέσκου, που δήλωσε ικανοποιημένος από την προσπάθεια τον παικτών του.

Περισσότερα...
Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι... κορυφής
Ο Ολυμπιακός πήρε το ντέρμπι... κορυφής Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Την δεύτερη του βαθμολογικού πίνακα Ξάνθη νίκησε με 2-0 ο Ολυμπιακός χάρη στο αυτογκολ του Σβάρνα και σε εκείνο του Μανθάτη στο τέλος. Αποδοκιμάσιες ακούστηκαν από μερίδα οπαδών στο Καραΐσκάκη πριν την έναρξη του αγώνα. 

Περισσότερα...
Πανιώνιος: "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές"
Πανιώνιος: "Νάτοι, νάτοι οι πρωταθλητές" Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:05

Mετά το σφύριγμα της λήξης του αγώνα του Πανιώνιου με τον Παναιτωλικό, μερίδα οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων κατευθύνθηκαν προς τη θύρα των επισήμων, για να χειροκροτήσουν τους ποδοσφαιριστές της ομάδας τους.

Περισσότερα...
Ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε κόσμο από την Original
Ανακοίνωση στήριξης και κάλεσμα σε κόσμο από την Original Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 21:01

Ανακοίνωση στήριξης στην «ιστορία και τα ιδανικά» της ΑΕΚ εξέδωσε η Original 21.Οι  οπαδοί της Ένωσης έκαναν κάλεσμα στους απανταχού ΑΕΚτσήδες να βρεθούν στο ΟΑΚΑ για το αυριανό (22/1) ματς με τον Αστέρα Τρίπολης.

Περισσότερα...
"Αδιανόητο η ΕΛ.ΑΣ να αφήνει ελεύθερους τους κουκουλοφόρους"
"Αδιανόητο η ΕΛ.ΑΣ να αφήνει ελεύθερους τους κουκουλοφόρους" Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:57

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Αρης, πήρε θέση για τα όσα έγιναν στο Μενίδι, με την "κιτρινόμαυρη" ΠΑΕ, να εξαπολύει επίθεση στην αστυνομία, τονίζοντας πως θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες για τα σημερινά επεισόδια!

Περισσότερα...
Υπέγραψε ως το 2019 ο Τζαβέλλας στην Αλάνιασπορ
Υπέγραψε ως το 2019 ο Τζαβέλλας στην Αλάνιασπορ Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:21

Στην Τουρκία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο διεθνής μπακ έμεινε ελεύθερος από τον ΠΑΟΚ και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2019 με την Αλάνιασπορ. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι συνολικές αποδοχές του αναμένεται να αγγίξουν τα 2 εκατ. ευρώ...

Περισσότερα...
Στο ρελαντί ο Πανιώνιος 2-0 τον Παναιτωλικό
Στο ρελαντί ο Πανιώνιος 2-0 τον Παναιτωλικό Ημερομηνία άρθρου: 21 Ιανουαρίου, 2017 19:18

Την πέμπτη νίκη στα τελευταία επτά παιχνίδια πρωταθλήματος πήρε με σκοε  2-0 ο Πανιώνιος κόντρα στον Παναιτωλικό και αυτή τη στιγμή φαντάζει ένα από τα φαβορί για να μπει στα play offs,  (αν πάρει άδεια το καλοκαίρι). 

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3