Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα στην Παγκόσμια Έρευνα της FIFPro

Ημερομηνία: 13 Δεκεμβρίου, 2016 11:56
Σε καλύτερη θέση η Ελλάδα στην Παγκόσμια Έρευνα της FIFPro

Τα αποτελέσματα της παγκόσμιας έρευνας της FIFPro, της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαιριστών, στην οποία συμμετείχαν, απαντώντας ανώνυμα σε ερωτηματολόγια, 14.000 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, από 54 Συνδέσμους Ποδοσφαιριστών, φανερώνουν σαφή βελτίωση των δεικτών που αφορούν τη συμπεριφορά και τη θέση των ποδοσφαιριστών οι οποίοι αγωνίζονται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, οι δύο περισσότερο προφανείς μεταβολές προκύπτουν από τη σύγκριση των στοιχείων που είχαν καταγραφεί στη Μαύρη Βίβλο, το 2012, με τις απαντήσεις από ποδοσφαιριστές-μέλη των Συνδέσμων ποδοσφαιριστών της Ανατολικής Ευρώπης, με τα σημερινά δεδομένα.

Το 2012, το 30.3% των ερωτηθέντων ποδοσφαιριστών στην Ελλάδα είχε απαντήσει ότι είχε δεχθεί προσέγγιση για συμμετοχή σε προσυνεννοημένα παιχνίδια, αλλά, το 2016, το σχετικό ποσοστό υποχώρησε στο 3.5% ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά στις χώρες που είναι υψηλότερα από την Ελλάδα στη σχετική κατάταξη, είναι : Γεωργία 34%, Κογκό 32%, Καζακστάν 25%, Ζιμπάμπουε 19%, Κύπρος 18%, Βολιβία 17%, Μάλτα 16%, Βουλγαρία 13%, Τσεχία 11%, Κροατία 11%, Σλοβενία 10%, Σερβία 9% , Τουρκία 8% ενώ η Ελβετία είναι στο 5%.

Βελτίωση υπάρχει και σε ότι αφορά τους παίκτες που προπονούνται μόνοι τους στην Ελλάδα. Το 2012 στη Μαύρη Βίβλο, το ποσοστό ήταν 25% και τώρα περιορίσθηκε στο 8%.

Επιπλέον, η Ελλάδα είναι 19η στις 54 χώρες, ως προς τη σταθερότητα και τον σεβασμό των συμβολαίων των ποδοσφαιριστών, με πρώτες τις Σουηδία, Δανία, Ισλανδία, Νορβηγία και κάτω από την Ελλάδα, τις Σκωτία, Τουρκία, Ουκρανία, Τσεχία.

Στη χρονική διάρκεια των συμβολαίων των παικτών, η Ελλάδα είναι 20η, καθώς, προσφέρει καλύτερες συμφωνίες, σε επίπεδο χρονικής δέσμευσης, σε σχέση με Σκωτία, Ισραήλ, Ουγγαρία ενώ τα μεγαλύτερα σε διάρκεια συμβόλαια υπογράφουν οι παίκτες σε Κογκό, Παραγουάη, Τυνησία, Γαλλία.

Η Ελλάδα είναι σε πολύ καλή θέση ( 37η στις 54 ) ως προς την κατοχύρωση των ποδοσφαιριστών με γραπτά συμβόλαια ενώ όσο πιο ψηλά είναι στον πίνακα μία χώρα, τόσο μικρότερη είναι η κατοχύρωση που προσφέρει στους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και αυτό συμβαίνει πρωτίστως με το Κογκό, το Μαυροβούνιο και την Μποτσουάνα, σε ποσοστό πάνω από το 50% των συμφωνιών με παίκτες.

Επίσης, η Ελλάδα είναι 44η ανάμεσα στις χώρες που μετείχαν στην παγκόσμια έρευνα, σε ότι αφορά την παροχή αντιγράφων των συμβολαίων στους ποδοσφαιριστές. Οι χώρες που είναι ψηλότερα στην κατάταξη, δε δίνουν αντίγραφα των συμβολαίων σε όλους τους παίκτες, σε πολλές μάλιστα περιπτώσεις ( για παράδειγμα, σε ποσοστό 40% στην Τουρκία και κατά 20% στην Ουκρανία ), αυτό συμβαίνει ακόμα και σε αμιγώς επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Ως προς τις αποδοχές των ποδοσφαιριστών, στον πίνακα με τους παίκτες που παίρνουν κάτω από 900 ευρώ τον μήνα, η Ελλάδα είναι 33η με 32% ( στους 100 παίκτες, δηλαδή, οι 32 αμείβονται με λιγότερα από 900 ευρώ σε μηνιαία βάση ) και πρώτες είναι με 95% Γκάνα, Ακτή Ελεφαντοστού και Ζιμπάμπουε ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι είναι 22η η Ιρλανδία με 55%.

Στις καθυστερήσεις στις πληρωμές είναι 14η η Ελλάδα με 58%.

Υπάρχει αισθητή απόκλιση από τον μέσο όρο, που είναι στο 40%.

Πιο ασυνεπείς είναι Γκαμπόν, Βολιβία, Τυνησία αλλά και η Τουρκία, η Ρουμανία, η Σλοβενία, η Σερβία, όλες με ποσοστό πάνω από 67%. Πιο συνεπείς είναι Γαλλία, Σκωτία, Νορβηγία, Ιρλανδία.

Η Ελλάδα με 7% είναι 22η στον πίνακα των χωρών με διπλά συμβόλαια, με πρώτη την Κύπρο με 50%, την οποία ακολουθούν Πολωνία με 33% και Γκαμπόν με 31%.

Οι πιο πολλοί ξένοι παίκτες είναι στην Κύπρο, σε ποσοστό 50%, στις ΗΠΑ με 41% και στην Ελλάδα κατά 33%.

Επίσης, η Ελλάδα είναι 16η στον πίνακα ικανοποίησης των ποδοσφαιριστών από τις ιατρικές υπηρεσίες, με πρώτες Παραγουάη, Ισραήλ, ΗΠΑ και χαμηλότερα από την Ελλάδα, τις Σουηδία, Ιταλία, Αυστρία, Σκωτία, Βραζιλία.

Οι ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην Ελλάδα, βιώνουν σε μικρότερο βαθμό προβλήματα συμπεριφοράς ( το 4% έχει πέσει θύμα βίας από οπαδούς, το 13% δέχθηκε απειλές από οπαδούς, το 12% ήταν θύμα παρενόχλησης από οπαδούς, παράγοντες ή άλλους ποδοσφαιριστές ), σε σχέση με άλλους συναδέλφους τους, αλλά, δεν παύουν να αντιμετωπίζουν και εκείνοι δυσκολίες.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα"
"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα" Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:59

Η ΠΑΕ ΠαναθηναΪκός εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ήττα από την Ξάνθη με την οποία χαρακτηρίζει "τραγικές" τις υποδείξεις των βοηθών Καραγκιοζόπουλου και Χαρίση, ενω θεωρεί οτι οι  "διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...»
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...» Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:49

Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του κόντρα στην Ξάνθη σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, όμως οι «πράσινοι» βρήκαν απέναντί τους έναν τερματοφύλακα που ήταν σε καλή μέρα.

Περισσότερα...
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:45

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό με τον συνήθη ύποπτο Βασιλακάκη και έτσι έσπασε το σερί των καλών εμφανίσεων των "πρασίνων" οι οποίοι πλέον έχουν ένα πολυ βαρύ πρόγραμμα με όλα τα ντέρμπι, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο της συμμετοχής τους στα playoff. 

Περισσότερα...
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Πλήθος προέδρων Ενώσων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας, το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου...

Περισσότερα...
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Βαθμούς μοιράστηκαν η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός στο νησί των Φαιάκων, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Super League.

Περισσότερα...
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:11

Οπαδοί της ΑΕΚ έβαψαν με σπρέι τους τοίχους του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας, φώναξαν συνθήματα υπέρ του γηπέδου, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησαν και κατά της «Στρούγκας».

Περισσότερα...
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:06

Παρουσία των εκπροσώπων 57 σωματείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔ. Πριν από την έναρξη των εργασιών της η Ένωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, με το σύλλογο του ΑΟ Δικαίου να είναι ο τυχερός και να κερδίσει...

Περισσότερα...
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 18:18

Τα παιχνίδια με την Σάλκε ανήκουν στο παρελθόν και ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε την τελευταία αποτίμηση αυτών πριν ρίξει το βάρος του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3