Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η προσφυγή κατά της ΓΣ της ΕΠΟ

Ημερομηνία: 16 Δεκεμβρίου, 2016 12:47
Απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους η προσφυγή κατά της ΓΣ της ΕΠΟ

Το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή του σωματείου της ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, ΑΕ Οινιάδων, με τη οποία ζητούσε την ακύρωση της ΓΣ της ΕΠΟ που είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (19/12) με θέμα την εκλογή εκπροσώπων της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ.

Το Διαιτητικό Δικαστήριο απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης, δηλαδή αν οι εκλογές έπρεπε να γίνουν όπως προβλέπει ο αθλητικός νόμος ή βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ και την απέρριψε επικαλούμενο τυπικό λόγο και συγκεκριμένα ότι ήταν εκπρόθεσμη επειδή έγινε μετά το πέρας 10 ημερών από την απόφαση της ΕΕ της ΕΠΟ για την διεξαγωγή της ΓΣ.

Η απόφαση βγήκε στις 17/11, ενώ η προσφυγή κατατέθηκε στις 08/12. Ωστόσο, ο δικηγόρος του σωματείου υποστήριζε ότι η προσφυγή κατατέθηκε μία ημέρα μετά από συμπληρωματικό έγγραφο της ΕΠΟ που έδινε οδηγίες για τον τρόπο τέλεσης της ΓΣ.

Με αυτόν τον τρόπο το Διαιτητικό Δικαστήριο απέφυγε να μπει στην ουσία της υπόθεσης για τον τρόπο που πρέπει να γίνονται οι εκλογές, κάτι που είχε κάνει στις 11/10/2016, όταν κάνοντας δεκτή την προσφυγή του σωματείου Κηφισιά 2010 με την οποία ακυρώθηκαν οι εκλογές στην ΕΠΟ επειδή θα γίνονταν βάσει του καταστατικού της Ομοσπονδίας και όχι βάσει του αθλητικού νόμου.

Η σχετική ενημέρωση:

"Με την υπ' αριθμόν 142/16-12-2016 απόφασή του, το Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή της Αθλητικής Ένωσης Οινιάδων κατά: 1) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), 2) της με αριθμ. Πρωτ. 37951/2016 απόφασης της Ε.Π.Ο. και της μ' αυτήν καθοριζόμενης ημερήσιας διάταξης της Ειδικής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ που ορίστηκε για τις 19/12/2016, 3) του με αριθμ. Πρωτ. 37948/07-12-2016 ενημερωτικού σημειώματος της ΕΠΟ προς τις Ενώσεις-μέλη της με θέμα Ειδική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ-Αθήνα 19.12.2016 που κοινοποιήθηκε και δημοσιεύτηκε στον Τύπο προς γνώση των Ενώσεων-Μελών της ΕΠΟ, 4) κάθε άλλης συναφούς πράξης ή απόφασης των αρμοδίων οργάνων της Ε.Π.Ο. που συνδέεται με τις ανωτέρω πράξεις-αποφάσεις της και αφορά την σύγκληση της Ειδικής Εκλογικής Γενικής Συνέλευσης όλων των Ενώσεων-Μέλων της ΕΠΟ που ορίστηκε για τις 19-12-2016.

Κατά συνεπεία η προκυρηχθείσα για τις 19 Δεκεμβρίου 2016 Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, με θέμα την εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού εκπροσώπου της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα διεξαχθεί κανονικά".

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...
Suspicious betting activity on certain Bundesliga matches
Suspicious betting activity on certain Bundesliga matches Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 18:29

A new study has uncovered what it described as unusual betting activity surrounding the Bundesliga games of three referees over a five-year period. However, it notes that this does not amount to proof of match fixing.

Περισσότερα...
"Κατανοώ τον κόσμο, οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους"
"Κατανοώ τον κόσμο, οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 17:59

Για την απομάκρυνση του Νίκου Αναστόπουλου από την τεχνική ηγεσία του Αρη τοποθετήθηκε ο Θοδωρής Καρυπίδης, τονίζοντας ότι κατανοεί τον κόσμο της ομάδας, ενώ ζήτησε από τους παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Περισσότερα...
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συνεχάρη τον ΟΣΦΠ για την πρόκριση
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συνεχάρη τον ΟΣΦΠ για την πρόκριση Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 17:24

Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, απέστειλε ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος, για την πρόκριση των "ερυθρολεύκων" στους "16" του Europa League.

Περισσότερα...
Ενωμένα τα προσφυγικά σωματεία υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ
Ενωμένα τα προσφυγικά σωματεία υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 16:52

Στο πλευρό της ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου τάσσονται περίπου 2.000 προσφυγικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, ετοιμάζοντας "κοινό μέτωπο" που θα έχει ως στόχο να πιέσει τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Αρη Βασιλόπουλο.

Περισσότερα...
«Οι Depeche Mode δεν έχουν καμία σχέση με την άκρα δεξιά»
«Οι Depeche Mode δεν έχουν καμία σχέση με την άκρα δεξιά» Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 16:09

O Richard Spencer, o alt-right πολιτικός, επικεφαλής του εθνικιστικού think tank National Policy Institute και υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής Φυλής και, προφανώς, και του Donald Trump, έφαγε πόρτα από το αγαπημένο του συγκρότημα, τους Depeche Mode.

Περισσότερα...
Επισημοποιήθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Αναστόπουλο
Επισημοποιήθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Αναστόπουλο Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 15:34

Η ΠΑΕ Άρης με μία λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο. Το διαζύγιο είχε πραναγγελθεί ήδη από την Πέμπτη (23/2) από τον διοικητικό ηγέτη των «κίτρινων» Θοδωρή Καρυπίδη. 

Περισσότερα...
Γκάφα με το σήμα του Άγιαξ η UEFA
Γκάφα με το σήμα του Άγιαξ η UEFA Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 15:30

Η UEFA υπέπεσε σε μία χοντρή γκάφα αφού στη φωτογραφία που ανάρτησε με τα σήματα των 16 ομάδων που συμμετείχαν στην κλήρωση για το Γιουρόπα Λιγκ, δεν απεικονίζεται το σήμα του Ευρωπαίου Άγιαξ αλλά αυτό της Νοτίου Αφρικής!

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3