Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Θα αποχωρήσουμε όταν αλλάξει ο νόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ"

Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου, 2016 15:11
"Θα αποχωρήσουμε όταν αλλάξει ο νόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ"

Του Β. Ποντικού

Μετά το τέλος της ΓΣ της ΕΠΟ, στην οποία ο Βαγγέλης Γραμμένος εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία νέος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, ακολούθησε διάλογος των προέδρων των Ενώσεων με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επανεπιβεβαιώθηκε ότι μέχρι τις 31/05 η εντολή της FIFA στην ΠΔΕ είναι να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές, με τον Κουτσοκούμνη να υποστηρίζει ότι βασικός στόχος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας είναι οι αλλαγές στον αθλητικό νόμο και ειδικότερα οι διατάξεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, ενώ υπογράμμισε ότι αν αυτό δεν συμβεί τότε η FIFA θα εξετάσει δυναμικότερες λύσεις.

Η μεγαλύτερη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κ. Κουτσοκούμνη εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, ο οποίος αναρωτήθηκε πως μπορεί να χτυπήσει τη διαφθορά κάποιος στην χώρα του οποίου αυτή κυριαρχεί.

Ο Κουτσοκούμνης δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, με το μοναδικό κέρδος των Ενώσεων να είναι η αποδοχή της σύστασης μίας ολιγομελούς επιτροπής απ’ όλες τις τάσεις που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία θα συνομιλεί με τη FIFA για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Ακολουθεί ο διάλογος των πρόεδρων των ΕΠΣ με τον Κουτσοκούμνη:

Γρηγορίου (πρόεδρος ΕΠΣ Λάρισας): Γιατί δεν ορίστηκε κανένας από τις Ενώσεις στην ΠΔΕ της ΕΠΟ; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Γρηγορίου: Θα αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε πρόβλημα για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Κανένα σώμα και καμία τάξη ψηφοφόρων δεν πρέπει να έχει τα 2/3 για αλλαγές στο καταστατικό γιατί τότε είναι βάρος των υπολοίπων. Λείπουν κομμάτια από το ποδόσφαιρο στη ΓΣ τα οποία τα έχετε αγνοήσει. Για παράδειγμα η FIFA λέει ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν θα κάνουμε κάτι μονομερώς. Δεν έχουμε κατασταλάξει. Όταν κατασταλάξουμε θα μιλήσουμε μαζί σας.

Γρηγορίου: Θα μπει χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές της ΠΔΕ;

Κουτσοκούμνης: Αν θέλετε να πάτε πιέσετε να αλλάξει ο νόμος περί εκλογών και μπορείτε να το κάνετε αύριο μπορούμε να φύγουμε και αύριο. Τι θέμα είναι η πολιτεία θα άρει κάποιους νόμους με τους οποίους δεν συμφωνεί η FIFA και δεν ανέχεται όπως το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας. 

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης, ο Κουτσοκούμνης απάντησε: Αν η πολιτεία δεν άρει την παρεμβατική της νομοθεσία σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ, θα ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση να διαφοροποιήσει κάποιους νόμους ή να άρει κάποιους άλλους. Αν δεν το κάνει τότε έχουμε πρόβλημα. Θα το λύσει η FIFA με την κυβέρνηση. Αλλιώς η FIFA θα πρέπει να σκεφθεί τί θα κάνει.

Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας): Θέλετε αρωγή μια μικρής ομάδας νομικών ώστε να σας βοηθήσει στους κανονισμούς;

Κουτσοκούμνης: Ναι θα επιθυμούσα ένα ολιγομελές σώμα το οποίος να εκφράζει όλο το ποδόσφαιρο να συγκροτηθεί από όλες τις Ενώσεις, ώστε να έχουμε επικοινωνία, να συναντιόμαστε και να συζητήσουμε. Για το κανονιστικό έργο, η απάντηση είναι όχι, Είμαστε καλυμμένοι νομοθετικά με τα άτομα που έχουμε.

Γραμμένος: Υπάρχει σχέδιο βοήθειας για τις Ενώσεις;

Κουτσοκούμνης: Τα οικονομικά της ΕΠΟ είναι χάλια. Περί σκανδάλου θα μιλάμε για το θέμα του ταξιδιωτικού. Έχουν παγώσει οι λογαριασμοί. Δεν ξέρω τι μπορώ να αποκαλύψω τώρα. Στην επιτροπή που θα φτιάξετε μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα καθώς και τις προτάσεις προς την πολιτεία.

Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου): Ισχύουν τα "τρελά" χρήματα που ακούγονται ότι δίνει η FIFA; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Τζώρτζογλου: Η ΠΔΕ της ΕΠΟ είναι η πολιτεία;

Κουτσοκούμνης: Δεν δέχομαι τέτοιες ερωτήσεις. Δεν ήρθαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους, αλλά για τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Τζώρτζογλου: Δε δέχομαι ότι φτιάξει το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδας κάποιος στη χώρα του οποίου ακμάζει η διαφθορά.

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένη Κιουπτσίδη, ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε: Σε περίπτωση που η πολιτεία δεν μας ικανοποιήσει στο θέμα των εκλογών, δεν θέλω να φτάσουμε ως εκεί, αλλά θα παρέμβουμε πιο δυναμικά.

Είπα ότι τα άτομα του ποδοσφαίρου δεν είναι υπεράνω των νόμων για κακουργήματα και για ποινικά αδικήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τους προστατεύει κανένα αυτοδιοίκητο.

Χατζηαποστόλου (τέως πρόεδρος ΕΠΣ Κιλκίς): Ο νόμος μας έθεσε εκτός ποδοσφαίρου εμένα και τον κ. Γκαγκάτση, παρότι άλλα λέει το καταστατικό της ΕΠΟ και της FIFA. Θα υπάρξει εναρμόνιση;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε φτάσει ως εκεί. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν υποθέσεις στη δικαιοσύνη. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή που θα αποφασίσετε να συγκροτήσετε.

Στον επίλογο του διαλόγου ο κ. Κουτσοκούμνης επεσήμανε τα εξής: Για την οικονομική ενίσχυση έχω την εντύπωση ότι η ΕΠΟ αδυνατεί. Θα προσπαθήσουμε ως κίνηση καλής θέλησης να βγάλουμε ένα κονδύλι από FIFA και UEFA. Θα το δω με τους αρμόδιους. Δεν υπόσχομαι τίποτα. Οποιαδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης θα μας βρει αντίθετους. Είμαστε στο ίδιο καράβι.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ένα χαλαρό χειροκρότημα από τους παραβρισκόμενους.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Θέμα αυτοεξαίρεσης λόγω διορισμού του υιού Σταμαδιάνου στην ΕΠΟ
Θέμα αυτοεξαίρεσης λόγω διορισμού του υιού Σταμαδιάνου στην ΕΠΟ Ημερομηνία άρθρου: 24 Ιανουαρίου, 2017 01:12

Την πληροφορία ότι  γιος του προέδρου του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών Κωνσταντίνου Σταμαδιάνου  είχε διοριστεί στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ επί προεδρίας Γ. Σαρρή, μετέδωσε η εκπομπή «Δίκη στον ΣΚΑΪ»...

Περισσότερα...
Επανεκλογή Κουτρουμάνου στην ΕΠΣ Φθιώτιδας
Επανεκλογή Κουτρουμάνου στην ΕΠΣ Φθιώτιδας Ημερομηνία άρθρου: 23 Ιανουαρίου, 2017 23:25

Η παράταξη με επικεφαλής τον Δημήτρη Κουτρομάνο  κέρδισε τις εκλογές που έγιναν στις 23/1 στην ΕΠΣ Φθιώτιδας. Η επικράτηση ήταν δεδομένη αφού πέντε ημέρες πριν τις εκλογές ο επικεφαλής του αντίπαλου συνδυασμού...

Περισσότερα...
Παρουσία Μελισσανίδη η γιορτή της ΕΠΣΑΝΑ!
Παρουσία Μελισσανίδη η γιορτή της ΕΠΣΑΝΑ! Ημερομηνία άρθρου: 23 Ιανουαρίου, 2017 22:50

Παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη έγινε η ετήσια εκδήλωση της ΕΠΣΑΝΑ – η πρώτη υπό την προεδρία του Δημήτρη Γιαρένη, ο οποίος κέρδισε τις «σκληρές» εκλογές που έγιναν προ μηνών...

Περισσότερα...
"Αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ οι εκθέσεις της UEFA θα έμεναν στο συρτάρι"!
"Αν δεν υπήρχαν τα ΜΜΕ οι εκθέσεις της UEFA θα έμεναν στο συρτάρι"! Ημερομηνία άρθρου: 23 Ιανουαρίου, 2017 22:08

Την ενοχή των Θωμά Μητρόπουλου με την ιδιότητα του προέδρου του Ηλυσιακού και του Κώστα Ριαβόγλου με την ιδιότητα του προέδρου του Αγροτικού Αστέρα, πρότεινε η Εισαγγελέας Βιργινία Σακελλάροπουλου στη δίκη του «μικρού Koriopolis»...

Περισσότερα...
Ξέσπασμα Ίβιτς: "Τραγικό γήπεδο! Είναι ντροπή..."
Ξέσπασμα Ίβιτς: "Τραγικό γήπεδο! Είναι ντροπή..." Ημερομηνία άρθρου: 23 Ιανουαρίου, 2017 21:50

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα στα Γιάννινα, που βρήκε νικητή τον ΠΑΟΚ, ο Βλάνταν Ίβιτς μιλώντας στην κάμερα της Nova, χαρακτήρισε τραγικό το γήπεδο των Ζωσιμάδων και άφησε σε δεύτερη μοίρα την επικράτηση της ομάδας του.

Περισσότερα...
Πάτησε πεντάδα ο ΠΑΟΚ περνώντας από το... χωράφι των Ζωσιμάδων
Πάτησε πεντάδα ο ΠΑΟΚ περνώντας από το... χωράφι των Ζωσιμάδων Ημερομηνία άρθρου: 23 Ιανουαρίου, 2017 21:36

Σε έναν αγωνιστικό χώρο που έμοιαζε περισσότερο σε χωράφι και όχι σε ποδοσφαιρικό γήπεδο, ο ΠΑΟΚ κέρδισε 1-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα, στους Ζωσιμάδες με γκολ του Λέοβατς στην αναμέτρηση με την οποία ολοκληρώθηκε η 17η αγωνιστική της Super League.

Περισσότερα...
Κομοτηνή: Δολοφονημένο βρέθηκε το 6χρονο αγοράκι που είχε εξαφανιστεί
Κομοτηνή: Δολοφονημένο βρέθηκε το 6χρονο αγοράκι που είχε εξαφανιστεί Ημερομηνία άρθρου: 23 Ιανουαρίου, 2017 20:03

Δολοφονημένο βρέθηκε τελικά το εξάχρονο αγοράκι που είχε εξαφανισθεί την Κυριακή στην Κομοτηνή. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το κωφό παιδάκι βρέθηκε νεκρό σε εγκαταλελειμμένο σπίτι, σε απόσταση μόλις διακοσίων μέτρων από το σημείο της εξαφάνισής του.

Περισσότερα...
Πρόστιμο 8.300 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη Ριζούπολη
Πρόστιμο 8.300 ευρώ στον Παναθηναϊκό για τη Ριζούπολη Ημερομηνία άρθρου: 23 Ιανουαρίου, 2017 19:59

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε με πρόστιμο από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ για τη συμπεριφορά των οπαδών του στην αναμέτρηση με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη για τη φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3