Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Θα αποχωρήσουμε όταν αλλάξει ο νόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ"

Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου, 2016 15:11
"Θα αποχωρήσουμε όταν αλλάξει ο νόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ"

Του Β. Ποντικού

Μετά το τέλος της ΓΣ της ΕΠΟ, στην οποία ο Βαγγέλης Γραμμένος εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία νέος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, ακολούθησε διάλογος των προέδρων των Ενώσεων με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επανεπιβεβαιώθηκε ότι μέχρι τις 31/05 η εντολή της FIFA στην ΠΔΕ είναι να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές, με τον Κουτσοκούμνη να υποστηρίζει ότι βασικός στόχος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας είναι οι αλλαγές στον αθλητικό νόμο και ειδικότερα οι διατάξεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, ενώ υπογράμμισε ότι αν αυτό δεν συμβεί τότε η FIFA θα εξετάσει δυναμικότερες λύσεις.

Η μεγαλύτερη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κ. Κουτσοκούμνη εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, ο οποίος αναρωτήθηκε πως μπορεί να χτυπήσει τη διαφθορά κάποιος στην χώρα του οποίου αυτή κυριαρχεί.

Ο Κουτσοκούμνης δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, με το μοναδικό κέρδος των Ενώσεων να είναι η αποδοχή της σύστασης μίας ολιγομελούς επιτροπής απ’ όλες τις τάσεις που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία θα συνομιλεί με τη FIFA για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Ακολουθεί ο διάλογος των πρόεδρων των ΕΠΣ με τον Κουτσοκούμνη:

Γρηγορίου (πρόεδρος ΕΠΣ Λάρισας): Γιατί δεν ορίστηκε κανένας από τις Ενώσεις στην ΠΔΕ της ΕΠΟ; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Γρηγορίου: Θα αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε πρόβλημα για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Κανένα σώμα και καμία τάξη ψηφοφόρων δεν πρέπει να έχει τα 2/3 για αλλαγές στο καταστατικό γιατί τότε είναι βάρος των υπολοίπων. Λείπουν κομμάτια από το ποδόσφαιρο στη ΓΣ τα οποία τα έχετε αγνοήσει. Για παράδειγμα η FIFA λέει ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν θα κάνουμε κάτι μονομερώς. Δεν έχουμε κατασταλάξει. Όταν κατασταλάξουμε θα μιλήσουμε μαζί σας.

Γρηγορίου: Θα μπει χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές της ΠΔΕ;

Κουτσοκούμνης: Αν θέλετε να πάτε πιέσετε να αλλάξει ο νόμος περί εκλογών και μπορείτε να το κάνετε αύριο μπορούμε να φύγουμε και αύριο. Τι θέμα είναι η πολιτεία θα άρει κάποιους νόμους με τους οποίους δεν συμφωνεί η FIFA και δεν ανέχεται όπως το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας. 

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης, ο Κουτσοκούμνης απάντησε: Αν η πολιτεία δεν άρει την παρεμβατική της νομοθεσία σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ, θα ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση να διαφοροποιήσει κάποιους νόμους ή να άρει κάποιους άλλους. Αν δεν το κάνει τότε έχουμε πρόβλημα. Θα το λύσει η FIFA με την κυβέρνηση. Αλλιώς η FIFA θα πρέπει να σκεφθεί τί θα κάνει.

Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας): Θέλετε αρωγή μια μικρής ομάδας νομικών ώστε να σας βοηθήσει στους κανονισμούς;

Κουτσοκούμνης: Ναι θα επιθυμούσα ένα ολιγομελές σώμα το οποίος να εκφράζει όλο το ποδόσφαιρο να συγκροτηθεί από όλες τις Ενώσεις, ώστε να έχουμε επικοινωνία, να συναντιόμαστε και να συζητήσουμε. Για το κανονιστικό έργο, η απάντηση είναι όχι, Είμαστε καλυμμένοι νομοθετικά με τα άτομα που έχουμε.

Γραμμένος: Υπάρχει σχέδιο βοήθειας για τις Ενώσεις;

Κουτσοκούμνης: Τα οικονομικά της ΕΠΟ είναι χάλια. Περί σκανδάλου θα μιλάμε για το θέμα του ταξιδιωτικού. Έχουν παγώσει οι λογαριασμοί. Δεν ξέρω τι μπορώ να αποκαλύψω τώρα. Στην επιτροπή που θα φτιάξετε μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα καθώς και τις προτάσεις προς την πολιτεία.

Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου): Ισχύουν τα "τρελά" χρήματα που ακούγονται ότι δίνει η FIFA; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Τζώρτζογλου: Η ΠΔΕ της ΕΠΟ είναι η πολιτεία;

Κουτσοκούμνης: Δεν δέχομαι τέτοιες ερωτήσεις. Δεν ήρθαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους, αλλά για τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Τζώρτζογλου: Δε δέχομαι ότι φτιάξει το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδας κάποιος στη χώρα του οποίου ακμάζει η διαφθορά.

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένη Κιουπτσίδη, ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε: Σε περίπτωση που η πολιτεία δεν μας ικανοποιήσει στο θέμα των εκλογών, δεν θέλω να φτάσουμε ως εκεί, αλλά θα παρέμβουμε πιο δυναμικά.

Είπα ότι τα άτομα του ποδοσφαίρου δεν είναι υπεράνω των νόμων για κακουργήματα και για ποινικά αδικήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τους προστατεύει κανένα αυτοδιοίκητο.

Χατζηαποστόλου (τέως πρόεδρος ΕΠΣ Κιλκίς): Ο νόμος μας έθεσε εκτός ποδοσφαίρου εμένα και τον κ. Γκαγκάτση, παρότι άλλα λέει το καταστατικό της ΕΠΟ και της FIFA. Θα υπάρξει εναρμόνιση;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε φτάσει ως εκεί. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν υποθέσεις στη δικαιοσύνη. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή που θα αποφασίσετε να συγκροτήσετε.

Στον επίλογο του διαλόγου ο κ. Κουτσοκούμνης επεσήμανε τα εξής: Για την οικονομική ενίσχυση έχω την εντύπωση ότι η ΕΠΟ αδυνατεί. Θα προσπαθήσουμε ως κίνηση καλής θέλησης να βγάλουμε ένα κονδύλι από FIFA και UEFA. Θα το δω με τους αρμόδιους. Δεν υπόσχομαι τίποτα. Οποιαδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης θα μας βρει αντίθετους. Είμαστε στο ίδιο καράβι.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ένα χαλαρό χειροκρότημα από τους παραβρισκόμενους.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα"
"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα" Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:59

Η ΠΑΕ ΠαναθηναΪκός εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ήττα από την Ξάνθη με την οποία χαρακτηρίζει "τραγικές" τις υποδείξεις των βοηθών Καραγκιοζόπουλου και Χαρίση, ενω θεωρεί οτι οι  "διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...»
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...» Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:49

Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του κόντρα στην Ξάνθη σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, όμως οι «πράσινοι» βρήκαν απέναντί τους έναν τερματοφύλακα που ήταν σε καλή μέρα.

Περισσότερα...
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:45

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό με τον συνήθη ύποπτο Βασιλακάκη και έτσι έσπασε το σερί των καλών εμφανίσεων των "πρασίνων" οι οποίοι πλέον έχουν ένα πολυ βαρύ πρόγραμμα με όλα τα ντέρμπι, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο της συμμετοχής τους στα playoff. 

Περισσότερα...
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Πλήθος προέδρων Ενώσων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας, το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου...

Περισσότερα...
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Βαθμούς μοιράστηκαν η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός στο νησί των Φαιάκων, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Super League.

Περισσότερα...
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:11

Οπαδοί της ΑΕΚ έβαψαν με σπρέι τους τοίχους του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας, φώναξαν συνθήματα υπέρ του γηπέδου, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησαν και κατά της «Στρούγκας».

Περισσότερα...
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:06

Παρουσία των εκπροσώπων 57 σωματείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔ. Πριν από την έναρξη των εργασιών της η Ένωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, με το σύλλογο του ΑΟ Δικαίου να είναι ο τυχερός και να κερδίσει...

Περισσότερα...
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 18:18

Τα παιχνίδια με την Σάλκε ανήκουν στο παρελθόν και ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε την τελευταία αποτίμηση αυτών πριν ρίξει το βάρος του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3