Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Θα αποχωρήσουμε όταν αλλάξει ο νόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ"

Ημερομηνία: 19 Δεκεμβρίου, 2016 15:11
"Θα αποχωρήσουμε όταν αλλάξει ο νόμος για τις εκλογές της ΕΠΟ"

Του Β. Ποντικού

Μετά το τέλος της ΓΣ της ΕΠΟ, στην οποία ο Βαγγέλης Γραμμένος εξελέγη με ευρεία πλειοψηφία νέος εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην ΕΟΕ, ακολούθησε διάλογος των προέδρων των Ενώσεων με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη.

Κατά την διάρκεια της συζήτησης επανεπιβεβαιώθηκε ότι μέχρι τις 31/05 η εντολή της FIFA στην ΠΔΕ είναι να οδηγήσει την Ομοσπονδία σε εκλογές, με τον Κουτσοκούμνη να υποστηρίζει ότι βασικός στόχος της Παγκόσμιας Συνομοσπονδίας είναι οι αλλαγές στον αθλητικό νόμο και ειδικότερα οι διατάξεις που αφορούν το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ, ενώ υπογράμμισε ότι αν αυτό δεν συμβεί τότε η FIFA θα εξετάσει δυναμικότερες λύσεις.

Η μεγαλύτερη αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του κ. Κουτσοκούμνη εκφράστηκε από τον πρόεδρο της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκο Τζώρτζογλου, ο οποίος αναρωτήθηκε πως μπορεί να χτυπήσει τη διαφθορά κάποιος στην χώρα του οποίου αυτή κυριαρχεί.

Ο Κουτσοκούμνης δεν δεσμεύτηκε για τίποτα, με το μοναδικό κέρδος των Ενώσεων να είναι η αποδοχή της σύστασης μίας ολιγομελούς επιτροπής απ’ όλες τις τάσεις που κυριαρχούν στο ελληνικό ποδόσφαιρο, η οποία θα συνομιλεί με τη FIFA για τις εξελίξεις στην ΕΠΟ.

Ακολουθεί ο διάλογος των πρόεδρων των ΕΠΣ με τον Κουτσοκούμνη:

Γρηγορίου (πρόεδρος ΕΠΣ Λάρισας): Γιατί δεν ορίστηκε κανένας από τις Ενώσεις στην ΠΔΕ της ΕΠΟ; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Γρηγορίου: Θα αυξηθεί η δύναμη του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στην ΕΠΟ;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε πρόβλημα για τον τρόπο που γίνονται οι εκλογές. Θα μπορούσαν να είναι καλύτερα. Κανένα σώμα και καμία τάξη ψηφοφόρων δεν πρέπει να έχει τα 2/3 για αλλαγές στο καταστατικό γιατί τότε είναι βάρος των υπολοίπων. Λείπουν κομμάτια από το ποδόσφαιρο στη ΓΣ τα οποία τα έχετε αγνοήσει. Για παράδειγμα η FIFA λέει ότι οι γυναίκες έχουν ίσα δικαιώματα. Δεν θα κάνουμε κάτι μονομερώς. Δεν έχουμε κατασταλάξει. Όταν κατασταλάξουμε θα μιλήσουμε μαζί σας.

Γρηγορίου: Θα μπει χρονοδιάγραμμα για τις αλλαγές της ΠΔΕ;

Κουτσοκούμνης: Αν θέλετε να πάτε πιέσετε να αλλάξει ο νόμος περί εκλογών και μπορείτε να το κάνετε αύριο μπορούμε να φύγουμε και αύριο. Τι θέμα είναι η πολιτεία θα άρει κάποιους νόμους με τους οποίους δεν συμφωνεί η FIFA και δεν ανέχεται όπως το εκλογικό σύστημα της ομοσπονδίας. 

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Αρτας, Θανάσης Τρομπούκης, ο Κουτσοκούμνης απάντησε: Αν η πολιτεία δεν άρει την παρεμβατική της νομοθεσία σχετικά με τις εκλογές της ΕΠΟ, θα ζητήσουμε επίσημα από την κυβέρνηση να διαφοροποιήσει κάποιους νόμους ή να άρει κάποιους άλλους. Αν δεν το κάνει τότε έχουμε πρόβλημα. Θα το λύσει η FIFA με την κυβέρνηση. Αλλιώς η FIFA θα πρέπει να σκεφθεί τί θα κάνει.

Γραμμένος (πρόεδρος ΕΠΣ Μακεδονίας): Θέλετε αρωγή μια μικρής ομάδας νομικών ώστε να σας βοηθήσει στους κανονισμούς;

Κουτσοκούμνης: Ναι θα επιθυμούσα ένα ολιγομελές σώμα το οποίος να εκφράζει όλο το ποδόσφαιρο να συγκροτηθεί από όλες τις Ενώσεις, ώστε να έχουμε επικοινωνία, να συναντιόμαστε και να συζητήσουμε. Για το κανονιστικό έργο, η απάντηση είναι όχι, Είμαστε καλυμμένοι νομοθετικά με τα άτομα που έχουμε.

Γραμμένος: Υπάρχει σχέδιο βοήθειας για τις Ενώσεις;

Κουτσοκούμνης: Τα οικονομικά της ΕΠΟ είναι χάλια. Περί σκανδάλου θα μιλάμε για το θέμα του ταξιδιωτικού. Έχουν παγώσει οι λογαριασμοί. Δεν ξέρω τι μπορώ να αποκαλύψω τώρα. Στην επιτροπή που θα φτιάξετε μπορώ να αποκαλύψω περισσότερα καθώς και τις προτάσεις προς την πολιτεία.

Τζώρτζογλου (πρόεδρος ΕΠΣ Ηρακλείου): Ισχύουν τα "τρελά" χρήματα που ακούγονται ότι δίνει η FIFA; (σ.σ. η ερώτηση δεν απαντήθηκε)

Τζώρτζογλου: Η ΠΔΕ της ΕΠΟ είναι η πολιτεία;

Κουτσοκούμνης: Δεν δέχομαι τέτοιες ερωτήσεις. Δεν ήρθαμε να μιλήσουμε με ανθρώπους, αλλά για τη λειτουργία της ομοσπονδίας.

Τζώρτζογλου: Δε δέχομαι ότι φτιάξει το θέμα της διαφθοράς στην Ελλάδας κάποιος στη χώρα του οποίου ακμάζει η διαφθορά.

Σε ερώτηση του προέδρου της ΕΠΣ Γρεβενών, Δημοσθένη Κιουπτσίδη, ο κ. Κουτσοκούμνης απάντησε: Σε περίπτωση που η πολιτεία δεν μας ικανοποιήσει στο θέμα των εκλογών, δεν θέλω να φτάσουμε ως εκεί, αλλά θα παρέμβουμε πιο δυναμικά.

Είπα ότι τα άτομα του ποδοσφαίρου δεν είναι υπεράνω των νόμων για κακουργήματα και για ποινικά αδικήματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν τους προστατεύει κανένα αυτοδιοίκητο.

Χατζηαποστόλου (τέως πρόεδρος ΕΠΣ Κιλκίς): Ο νόμος μας έθεσε εκτός ποδοσφαίρου εμένα και τον κ. Γκαγκάτση, παρότι άλλα λέει το καταστατικό της ΕΠΟ και της FIFA. Θα υπάρξει εναρμόνιση;

Κουτσοκούμνης: Δεν έχουμε φτάσει ως εκεί. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση μέχρι να φτάσουν υποθέσεις στη δικαιοσύνη. Θα το συζητήσουμε με την επιτροπή που θα αποφασίσετε να συγκροτήσετε.

Στον επίλογο του διαλόγου ο κ. Κουτσοκούμνης επεσήμανε τα εξής: Για την οικονομική ενίσχυση έχω την εντύπωση ότι η ΕΠΟ αδυνατεί. Θα προσπαθήσουμε ως κίνηση καλής θέλησης να βγάλουμε ένα κονδύλι από FIFA και UEFA. Θα το δω με τους αρμόδιους. Δεν υπόσχομαι τίποτα. Οποιαδήποτε προσπάθειας υπονόμευσης θα μας βρει αντίθετους. Είμαστε στο ίδιο καράβι.

Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με ένα χαλαρό χειροκρότημα από τους παραβρισκόμενους.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικό στο Μοσχάτο με δράστη Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης
Φονικό στο Μοσχάτο με δράστη Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 12:02

Μια γυναίκα φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την άγρια δολοφονία ενός 47χρονου υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ο ιδιοκτήτης και παραολυμπιονίκης της κολύμβησης.

Περισσότερα...
Βάζει «λουκέτο» στη Θύρα 4 η UEFA για πανό ρατσιστικού περιεχομένου
Βάζει «λουκέτο» στη Θύρα 4 η UEFA για πανό ρατσιστικού περιεχομένου Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 11:52

Άσχημα μαντάτα έφτασαν από την UEFA στον ΠΑΟΚ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας τιμώρησε την Τούμπα με κλείσιμο της Θύρας 4 για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Περισσότερα...
Οι αλλαγές στο νόμο που θα ζητήσει η FIFA από τον Βασιλειάδη
Οι αλλαγές στο νόμο που θα ζητήσει η FIFA από τον Βασιλειάδη Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 02:13

Κατάργηση διατάξεων που θεωρείται ότι πλήττουν τον στενό πυρήνα του αυτοδιοικήτου θα ζητήσει η FIFA από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, στις επαφές που θα αρχίσουν στα μέσα Απριλίου, με σκοπό την εναρμόνιση της αθλητικής...

Περισσότερα...
Προκαλεί ξανά ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα
Προκαλεί ξανά ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 21:14

Στο προσκήνιο για αρνητικό λόγο έχει βρεθεί και πάλι ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντι Λίλα, με βάση ένα βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα panorama.com.al. 

Περισσότερα...
Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 20:43

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αγγίζοντας πτυχές της ελληνικής επανάστασης και διερευνά την κληρονομιά της και τη σχέση μας...

Περισσότερα...
Λεμονής: "Με έχουν τσαντίσει οι ήττες της ομάδας"
Λεμονής: "Με έχουν τσαντίσει οι ήττες της ομάδας" Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:58

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης στου Ρέντη, ο Τάκης Λεμονής, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ύστερα από την επιστροφή του για τρίτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Περισσότερα...
Ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο
Ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:37

Ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ κατονομάστηκε από τη Σκότλαντ Γκαρντ ως ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Περισσότερα...
«Καμπάνα» σε Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή για απρεπή χειρονομία
«Καμπάνα» σε Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή για απρεπή χειρονομία Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:29

Βαρύτατη τιμωρία επιβλήθηκε στον Ελληναυστραλό ποδοσφαιριστή της South Melbourne FC, Κρίστιαν Κωνσταντινίδη για την απρεπή χειρονομία που έκανε σε αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την St. Albans, στην Αυστραλία.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3