Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

Nέα έκκληση Ελευθεριάδη σε Γραμμένο: "Πάρτε κι εμάς μαζί σας"

Ημερομηνία: 20 Δεκεμβρίου, 2016 22:05
Nέα έκκληση Ελευθεριάδη σε Γραμμένο: "Πάρτε κι εμάς μαζί σας"

Συνεχίζεται το φλερτ του εκπροσώπου του παλαιού συστήματος που εξέπεσε και αποκαθηλώθηκε, Δημήτρη Ελευθεριάδη, που πήρε το δαχτυλίδι της διαδοχής από τον Γιώργο Γκιρτζίκη σε εκδήλωση που ήταν παρόντες μεταξύ άλλων οι πρόεδροι των ΕΠΣ Τρικάλων και Καρδίτσας, με την παράταξη της πλειοψηφίας, της οποίας ηγείται ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Ο Ελευθεριάδης, ο οποίος δεν άρθρωσε λέξη στη ΓΣ της ΕΠΟ ενώπιον του Κωστάκη Κουτσοκούμνη, μία μέρα μετά εμφανίζεται μέσω ανακοίνωσης να ζητεί την προσάρτηση της μειοψηφίας, που φέρει την ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση στην ΕΠΟ, στην πλειοψηφία, η οποία κατά βάση δεν φέρει ευθύνη για την κατάντια της Ομοσπονδίας και του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Για λόγους ακρίβειας και μόνο οφείλουμε να επισημάνουμε ότι η στήριξη ορισμένων Ενώσεων του "συστήματος" στην παράταξη Γραμμένου δεν επήλθε κατόπιν συμφωνίας, όπως ανακριβώς υποστηρίζει ο Ελευθεριάδης, αλλά αποτέλεσε μονομερή και αναγκαστική επιλογή του Ελευθεριάδη και των εναπομεινάντων υποστηρικτών του, οι οποίοι επέλεξαν αυτή την στάση αφού έκριναν ότι ήταν προτιμότερη από μία φανερή και μεγάλη ήττα.    

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Ελευθεριάδη:

"Η εκλογή, με αυξημένη μάλιστα πλειοψηφία του Ευάγγελου Γραμμένου στη θέση του εκπροσώπου της Ε.Π.Ο. στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.) ολοκλήρωσε ένα πρώτο κύκλο συνεννόησης και συνεργασίας των Ενώσεων-μελών της Ομοσπονδίας, στο νέο καθεστώς που έχει διαμορφωθεί με τον διορισμό της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής από τη FIFA.

Συγχαίρω τον συνάδελφο Γραμμένο για την εκλογή του και είμαι σίγουρος ότι θα πολιτευθεί εντός της Ε.Ο.Ε. με γνώμονα το συμφέρον του αθλητικού κινήματος όπως αυτό προσδιορίζεται από τη Ρήτρα Ανεξαρτησίας του παγκόσμιου αθλητισμού, την οποία το καταστατικό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής επαρκώς υπερασπίζεται.

Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνω, προς όλες τις κατευθύνσεις, τις προτάσεις για συνεργασία και συνεννόηση όλων των υπαρκτών δυνάμεων του ελληνικού ποδοσφαίρου σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αλλαγών, που πρέπει να λάβουν και θεσμικό χαρακτήρα με πρωτοβουλία των Ενώσεων – μελών της Ομοσπονδίας και όχι με εντολές στις οποίες θα υπακούουν κάποιοι δοτοί, ανεξαρτήτως πως τους έχουν βαφτίσει.

Η Ε.Π.Ο., όσες αλλαγές και αν υποστεί σε διοικητικό και θεσμικό επίπεδο, πρέπει να αποτελεί, πάντα, προνομιακό πεδίο δραστηριότητας των ίδιων των μελών της, δηλαδή των Ενώσεων και όχι να αντιμετωπίζεται ως «ποδοσφαιρική Δ.Ε.Κ.Ο.», στην οποία το κράτος διορίζει διοικήσεις και ρυθμίζει με τροπολογίες στη Βουλή τις λειτουργίες της.

Στη βάση αυτή κάθε πρόταση για συνεργασία και συνεννόηση είναι αποδεκτή και αποτελεί βάση προς συζήτηση για όλες εκείνες τις δυνάμεις που σκέφτονται και αποφασίζουν για το συμφέρον του ίδιου του ελληνικού ποδοσφαίρου και όχι για να εξυπηρετήσουν ειδικά πολιτικά ή επιχειρηματικά συμφέροντα.

Στο δρόμο αυτό που όπως φάνηκε από τις ερωτήσεις και απαντήσεις στο τέλος της Συνέλευσης θα είναι μακρύς μπορούμε όλοι να βαδίσουμε μόνο ενωμένοι.

Στο χέρι μας είναι να προκαλέσουμε όσες απαντήσεις δεν δόθηκαν και να περιγράψουμε οι ίδιοι το κοινό μέλλον μας.

Δεν περισσεύει κανείς και κανείς δεν μπορεί να αποκλείεται για μικροπολιτικούς λόγους.

Πρόεδρος της Ε.Π.Σ Πιερίας

Υποψήφιος Πρόεδρος Ε.Π.Ο

Δημήτρης Ελευθεριάδης".

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου
O Κώστας Νικολαΐδης νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Χίου Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 19:04

Πρόσωπα που ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση του ΔΣ της ΕΠΣ Χίου ηγούνται στο νέο διοικητικό σχήμα που συγκροτήθηκε σε σώμα μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την περασμένη Δευτέρα (20/02).

Περισσότερα...
Suspicious betting activity on certain Bundesliga matches
Suspicious betting activity on certain Bundesliga matches Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 18:29

A new study has uncovered what it described as unusual betting activity surrounding the Bundesliga games of three referees over a five-year period. However, it notes that this does not amount to proof of match fixing.

Περισσότερα...
"Κατανοώ τον κόσμο, οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους"
"Κατανοώ τον κόσμο, οι παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους" Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 17:59

Για την απομάκρυνση του Νίκου Αναστόπουλου από την τεχνική ηγεσία του Αρη τοποθετήθηκε ο Θοδωρής Καρυπίδης, τονίζοντας ότι κατανοεί τον κόσμο της ομάδας, ενώ ζήτησε από τους παίκτες να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Περισσότερα...
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συνεχάρη τον ΟΣΦΠ για την πρόκριση
Ο πρόεδρος της ΕΠΟ συνεχάρη τον ΟΣΦΠ για την πρόκριση Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 17:24

Συγχαρητήρια επιστολή στον πρόεδρο του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, απέστειλε ο πρόεδρος της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της ΕΠΟ, Γιάννης Δρόσος, για την πρόκριση των "ερυθρολεύκων" στους "16" του Europa League.

Περισσότερα...
Ενωμένα τα προσφυγικά σωματεία υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ
Ενωμένα τα προσφυγικά σωματεία υπέρ του γηπέδου της ΑΕΚ Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 16:52

Στο πλευρό της ΑΕΚ για το θέμα του γηπέδου τάσσονται περίπου 2.000 προσφυγικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα, ετοιμάζοντας "κοινό μέτωπο" που θα έχει ως στόχο να πιέσει τον δήμαρχο Νέας Φιλαδέλφειας, Αρη Βασιλόπουλο.

Περισσότερα...
«Οι Depeche Mode δεν έχουν καμία σχέση με την άκρα δεξιά»
«Οι Depeche Mode δεν έχουν καμία σχέση με την άκρα δεξιά» Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 16:09

O Richard Spencer, o alt-right πολιτικός, επικεφαλής του εθνικιστικού think tank National Policy Institute και υποστηρικτής της ανωτερότητας της Λευκής Φυλής και, προφανώς, και του Donald Trump, έφαγε πόρτα από το αγαπημένο του συγκρότημα, τους Depeche Mode.

Περισσότερα...
Επισημοποιήθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Αναστόπουλο
Επισημοποιήθηκε το τέλος της συνεργασίας με τον Αναστόπουλο Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 15:34

Η ΠΑΕ Άρης με μία λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε το τέλος της συνεργασίας της με τον προπονητή, Νίκο Αναστόπουλο. Το διαζύγιο είχε πραναγγελθεί ήδη από την Πέμπτη (23/2) από τον διοικητικό ηγέτη των «κίτρινων» Θοδωρή Καρυπίδη. 

Περισσότερα...
Γκάφα με το σήμα του Άγιαξ η UEFA
Γκάφα με το σήμα του Άγιαξ η UEFA Ημερομηνία άρθρου: 24 Φεβρουαρίου, 2017 15:30

Η UEFA υπέπεσε σε μία χοντρή γκάφα αφού στη φωτογραφία που ανάρτησε με τα σήματα των 16 ομάδων που συμμετείχαν στην κλήρωση για το Γιουρόπα Λιγκ, δεν απεικονίζεται το σήμα του Ευρωπαίου Άγιαξ αλλά αυτό της Νοτίου Αφρικής!

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3