Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Πρώτα αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ και μετά στο νόμο"

Ημερομηνία: 21 Δεκεμβρίου, 2016 10:29
"Πρώτα αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ και μετά στο νόμο"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Τα παιδιά του Ντιέγκο» με την Αλέκα Ζουμή και τον Διονύση Ελευθεράτο και ξεκαθάρισε πως η πολιτεία περιμένει από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να προχωρήσει στην εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και έπειτα θα συζητηθεί όποιο θέμα προκύψει με την νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο.

«Το τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης κάποιες υποθέσεις, να γίνεται ένα ξεσκαρτάρισμα εντός των τειχών της ομοσπονδίας, αυτό είναι καλό, η διαφάνεια είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες εξυγίανσης. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και βέβαια αναμένουμε και την ουσία, το επόμενο διάστημα, του προβλήματος και το ρόλο της Επιτροπής, σύμφωνα και με το νόμο αλλά και τα αιτήματα της ΦΙΦΑ κατά τον ορισμό της. Δηλαδή τον εκσυγχρονισμό και συγχρονισμό του καταστατικού της ΕΠΟ με τα δεδομένα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και μετά να συζητήσουμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην κείμενη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο.

Σχετικά με τα όσα φέρεται να είπε ο επιτετραμμένος της ΦΙΦΑ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης σχετικά με τις αλλαγές στη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε:

«Εγώ δεν έχω επίσημη ενημέρωση, επομένως εγώ μένω στην εντολή της ΦΙΦΑ για εναρμόνιση του καταστατικού του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα στάνταρ και τα δεδομένα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και την συζήτηση μετά για πιθανή αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας, την οποία θα την συζητήσουμε και την έχουμε αποδεχτεί και γι αυτό το λόγο υπάρχει και η νομοθετική ρύθμιση. Αλλά θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βάλουμε το… κάρο μπροστά από το άλογο, σαφέστατα θα κουβεντιάσουμε και το αυτοδιοίκητο και τα πάντα αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρξουν και οι ανάλογες αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ. Νομίζω πως υπήρχε ένας δεδομένος λόγος που έγιναν οι παρεμβάσεις, υπήρχε ένα δεδομένο πρόβλημα και νομίζουμε πως το αποφάσισε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, εάν τώρα ανακαλούν από τη θέση τους που δεν το νομίζω, δεν έχω αυτή την πληροφόρηση και την ενημέρωση και δεν το πιστεύω, τότε αλλάζουμε κουβέντα.

Η πολιτική είναι θέμα χρυσής τομής, εμείς δεν διακατεχόμαστε από εμμονές. Εμείς είχαμε μια δεδομένη κατάσταση κοινά αποδεκτή από όλο τον κόσμο για την οποία είπαμε μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να βοηθήσει την κατάσταση, καλοδεχούμενες, αλλά να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν οι αλλαγές που περιμένουμε να γίνουν θα είναι μόνο η κατάργηση του εκλογικού άρθρου του νόμου Ορφανού, με συγχωρείτε, νομίζω εδώ κοροϊδευόμαστε. Δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα σαν πολιτική ηγεσία να καταργήσω οποιοδήποτε άρθρο εφόσον έχουμε δει ότι μπαίνουμε σε μια καινούργια ρότα. Υπάρχει μια εξαιρετική σχέση από τη δική μας την πλευρά με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και περιμένουμε για να δούμε και εμείς πως θα προχωρήσουμε. 

Μιλώντας για το κλίμα, μέσα στο οποίο διεξάγεται φέτος το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρατήρησε ότι υπάρχει λιγότερη καχυποψία από όση επικρατούσε στο παρελθόν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ανέφερε, ότι αντιμετωπίστηκε ως ανθρώπινο σφάλμα ένα διαιτητικό λάθος, το οποίο καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα της Δευτέρας (19/12), ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννενα.  

Κληθείς να σχολιάσει όσα λέγονται περί «ποδοσφαιρικού Grexit», δηλαδή του ενδεχόμενου να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από διεθνείς οργανώσεις, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως στην παρούσα φάση μια τέτοια εξέλιξη δεν θα πρόσφερε λύση σε κανένα πρόβλημα. Σημείωσε μάλιστα πως το ανάλογο μέτρο που εφαρμόστηκε στην Αγγλία στη δεκαετία του ’80 κάθε άλλο παρά εξάλειψε τον χουλιγκανισμό. «Απλώς τον έβγαλε έξω από τις κερκίδες των γηπέδων», πρόσθεσε. Κάτι σημαντικό μεν, αλλά – όπως ανέφερε- πολύ «μακρινό» από το στόχο της ριζικής αντιμετώπισης του χουλιγκανισμού.      

«Όταν υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες τα χρήματα δίνονταν όπως δεν έπρεπε», επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναφερθείς στα πεπραγμένα περασμένων ετών και δεκαετιών. Τώρα τα περιθώρια είναι εκ των πραγμάτων στενά, πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι οι διαθέσιμοι πόροι θα διατίθενται εφεξής κατά τον πλέον προσεκτικό και δίκαιο τρόπο. «Χωρίς κριτήρια του τύπου ‘εδώ είναι η εκλογική μου περιφέρεια’», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με διασπαθίσεις χρημάτων και κραυγαλέες υπερβάσεις προϋπολογισμών (όπως πχ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004), ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι τέτοιες υποθέσεις από δικαστικής πλευράς βρίσκονται, δυστυχώς, «στο όριο της παραγραφής».  Τόνισε πάντως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, επιτυγχάνεται μια κάποια χρήση εγκαταστάσεων, έστω και αν αυτή είναι – όπως είπε- διαφορετική από εκείνη, για την οποία διαμορφώθηκαν οι αντίστοιχοι χώροι.

Ερωτηθείς για τον αθλητικό νόμο και το πότε αναμένεται να κατατεθεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε ότι μελετώνται προτάσεις, ενστάσεις και σοβαρές απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. Ήταν ιδιαίτερα θετική, σχολίασε, όλη αυτή η συμμετοχή στον διάλογο.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid)
Η σέξι ντραμίστας από την Κορέα... (vid) Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 22:11

To όνομα της είναι A-Yeon. Είναι από την Κορέα και παίζει με ικανοποιητική ευχέρεια ντραμς. Βέβαια αυτό που την κάνει ξεχωριστή είναι ότι παίζει κλασικά rock και metal κομμάτια φορώντας όσο πιο σέξι ρούχα γίνεται...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί"
Ουζουνίδης: "Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:47

Σε ερώτηση δημοσιογράφου της Nova αναφορικά με το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έχει κάνει μόλις δύο διπλά σε εννιά εκτός έδρας αναμετρήσεις, ο Μαρίνος Ουζουνίδης τόνισε «πως αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Περισσότερα...
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα
Ένα βήμα εμπρός ένα βήμα πίσω ο ΠΑΟ, ισόπαλος 1-1 στην Κέρκυρα Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 21:39

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με τον Μπεργκ, η Κέρκυρα ισοφάρισε με τον Επστάιν, ο Βενέτης αποσόβησε σίγουρο γκολ του Σουηδού φορ πάνω στη γραμμή και οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1. Δύο αναγκαστικές αλλαγές λόγω τραυματισμών οι «πράσινοι».

Περισσότερα...
Παράσχος: "Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις"
Παράσχος: "Ο Κούγιας μας έβριζε με ακατονόμαστες εκφράσεις" Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:54

Ο Γιώργος Παράσχος μετά το ματς του Πλατανιά στη Λάρισα με την ΑΕΛ, κατήγγειλε ότι ο Αλέξης Κούγιας εξύβρισε τον ίδιο και τον βοηθό του Π. Γκουτσίδη. Επεισοδιακή η συνέντευξη Τύπου με τον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΛ να αποκαλεί «ομάδα του συστήματος» τον...

Περισσότερα...
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ!
Δύο φοιτητές και ένας διδάσκων σε τμήμα ΤΕΙ! Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 20:36

Τμήμα ΤΕΙ έχει στο πρώτο έτος σπουδών δύο (2) φοιτητές και έναν διδάσκοντα! Λειτουργεί στη Ζάκυνθο και αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία, καθώς εύλογα οι συνθήκες διδασκαλίας μοιάζουν με... ιδιαίτερο φροντιστηριακό μάθημα. 

Περισσότερα...
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά
Ισοπαλία (1-1) που βόλεψε και τους δύο στη Λιβαδειά Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:40

O Λεβαδειακός έπειτα από επτά διαδοχικές ήττες επέστρεψε στα θετικά αποτελέσματα με την ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Ατρόμητο, που επίσης άφησε πίσω του τις «κακές» ήττες με Πανιώνιο και Κέρκυρα. Λε Ταλέκ στο 10' και Γιουσούφ στο 73' τα γκολ των δύο...

Περισσότερα...
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς
Δοκάρια ναι, γκολ όχι, στο ΑΕΛ - Πλατανιάς Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 19:25

Τρία δοκάρια, ένα για την ΑΕΛ και δύο για τον Πλατανιά, αλλά κανένα γκολ στην «AEL FC Αρένα». Τους 15 βαθμούς έφτασαν οι «βυσσινί» και παρέμειναν στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Στους 22 οι Κρητικοί και στο -3 από την πεντάδα.

Περισσότερα...
Νεοσύλλεκτοι οι στρατιώτες που σχημάτισαν το σήμα του αλβανικού αετού
Νεοσύλλεκτοι οι στρατιώτες που σχημάτισαν το σήμα του αλβανικού αετού Ημερομηνία άρθρου: 22 Ιανουαρίου, 2017 18:50

Εντοπίσθηκαν άμεσα από το Γενικό Επιτελείο Στρατού οι στρατιώτες που απεικονίζονται σε φωτογραφία σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης να σχηματίζουν με τα χέρια τους το σήμα του αλβανικού αετού.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3