Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Πρώτα αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ και μετά στο νόμο"

Ημερομηνία: 21 Δεκεμβρίου, 2016 10:29
"Πρώτα αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ και μετά στο νόμο"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Τα παιδιά του Ντιέγκο» με την Αλέκα Ζουμή και τον Διονύση Ελευθεράτο και ξεκαθάρισε πως η πολιτεία περιμένει από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να προχωρήσει στην εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και έπειτα θα συζητηθεί όποιο θέμα προκύψει με την νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο.

«Το τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης κάποιες υποθέσεις, να γίνεται ένα ξεσκαρτάρισμα εντός των τειχών της ομοσπονδίας, αυτό είναι καλό, η διαφάνεια είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες εξυγίανσης. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και βέβαια αναμένουμε και την ουσία, το επόμενο διάστημα, του προβλήματος και το ρόλο της Επιτροπής, σύμφωνα και με το νόμο αλλά και τα αιτήματα της ΦΙΦΑ κατά τον ορισμό της. Δηλαδή τον εκσυγχρονισμό και συγχρονισμό του καταστατικού της ΕΠΟ με τα δεδομένα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και μετά να συζητήσουμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην κείμενη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο.

Σχετικά με τα όσα φέρεται να είπε ο επιτετραμμένος της ΦΙΦΑ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης σχετικά με τις αλλαγές στη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε:

«Εγώ δεν έχω επίσημη ενημέρωση, επομένως εγώ μένω στην εντολή της ΦΙΦΑ για εναρμόνιση του καταστατικού του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα στάνταρ και τα δεδομένα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και την συζήτηση μετά για πιθανή αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας, την οποία θα την συζητήσουμε και την έχουμε αποδεχτεί και γι αυτό το λόγο υπάρχει και η νομοθετική ρύθμιση. Αλλά θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βάλουμε το… κάρο μπροστά από το άλογο, σαφέστατα θα κουβεντιάσουμε και το αυτοδιοίκητο και τα πάντα αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρξουν και οι ανάλογες αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ. Νομίζω πως υπήρχε ένας δεδομένος λόγος που έγιναν οι παρεμβάσεις, υπήρχε ένα δεδομένο πρόβλημα και νομίζουμε πως το αποφάσισε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, εάν τώρα ανακαλούν από τη θέση τους που δεν το νομίζω, δεν έχω αυτή την πληροφόρηση και την ενημέρωση και δεν το πιστεύω, τότε αλλάζουμε κουβέντα.

Η πολιτική είναι θέμα χρυσής τομής, εμείς δεν διακατεχόμαστε από εμμονές. Εμείς είχαμε μια δεδομένη κατάσταση κοινά αποδεκτή από όλο τον κόσμο για την οποία είπαμε μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να βοηθήσει την κατάσταση, καλοδεχούμενες, αλλά να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν οι αλλαγές που περιμένουμε να γίνουν θα είναι μόνο η κατάργηση του εκλογικού άρθρου του νόμου Ορφανού, με συγχωρείτε, νομίζω εδώ κοροϊδευόμαστε. Δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα σαν πολιτική ηγεσία να καταργήσω οποιοδήποτε άρθρο εφόσον έχουμε δει ότι μπαίνουμε σε μια καινούργια ρότα. Υπάρχει μια εξαιρετική σχέση από τη δική μας την πλευρά με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και περιμένουμε για να δούμε και εμείς πως θα προχωρήσουμε. 

Μιλώντας για το κλίμα, μέσα στο οποίο διεξάγεται φέτος το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρατήρησε ότι υπάρχει λιγότερη καχυποψία από όση επικρατούσε στο παρελθόν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ανέφερε, ότι αντιμετωπίστηκε ως ανθρώπινο σφάλμα ένα διαιτητικό λάθος, το οποίο καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα της Δευτέρας (19/12), ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννενα.  

Κληθείς να σχολιάσει όσα λέγονται περί «ποδοσφαιρικού Grexit», δηλαδή του ενδεχόμενου να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από διεθνείς οργανώσεις, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως στην παρούσα φάση μια τέτοια εξέλιξη δεν θα πρόσφερε λύση σε κανένα πρόβλημα. Σημείωσε μάλιστα πως το ανάλογο μέτρο που εφαρμόστηκε στην Αγγλία στη δεκαετία του ’80 κάθε άλλο παρά εξάλειψε τον χουλιγκανισμό. «Απλώς τον έβγαλε έξω από τις κερκίδες των γηπέδων», πρόσθεσε. Κάτι σημαντικό μεν, αλλά – όπως ανέφερε- πολύ «μακρινό» από το στόχο της ριζικής αντιμετώπισης του χουλιγκανισμού.      

«Όταν υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες τα χρήματα δίνονταν όπως δεν έπρεπε», επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναφερθείς στα πεπραγμένα περασμένων ετών και δεκαετιών. Τώρα τα περιθώρια είναι εκ των πραγμάτων στενά, πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι οι διαθέσιμοι πόροι θα διατίθενται εφεξής κατά τον πλέον προσεκτικό και δίκαιο τρόπο. «Χωρίς κριτήρια του τύπου ‘εδώ είναι η εκλογική μου περιφέρεια’», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με διασπαθίσεις χρημάτων και κραυγαλέες υπερβάσεις προϋπολογισμών (όπως πχ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004), ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι τέτοιες υποθέσεις από δικαστικής πλευράς βρίσκονται, δυστυχώς, «στο όριο της παραγραφής».  Τόνισε πάντως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, επιτυγχάνεται μια κάποια χρήση εγκαταστάσεων, έστω και αν αυτή είναι – όπως είπε- διαφορετική από εκείνη, για την οποία διαμορφώθηκαν οι αντίστοιχοι χώροι.

Ερωτηθείς για τον αθλητικό νόμο και το πότε αναμένεται να κατατεθεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε ότι μελετώνται προτάσεις, ενστάσεις και σοβαρές απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. Ήταν ιδιαίτερα θετική, σχολίασε, όλη αυτή η συμμετοχή στον διάλογο.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Φονικό στο Μοσχάτο με δράστη Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης
Φονικό στο Μοσχάτο με δράστη Παραολυμπιονίκη της κολύμβησης Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 12:02

Μια γυναίκα φαίνεται πως ήταν η αφορμή για την άγρια δολοφονία ενός 47χρονου υπαλλήλου πρακτορείου ΟΠΑΠ στο Μοσχάτο, τον οποίο πυροβόλησε και σκότωσε ο ιδιοκτήτης και παραολυμπιονίκης της κολύμβησης.

Περισσότερα...
Βάζει «λουκέτο» στη Θύρα 4 η UEFA για πανό ρατσιστικού περιεχομένου
Βάζει «λουκέτο» στη Θύρα 4 η UEFA για πανό ρατσιστικού περιεχομένου Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 11:52

Άσχημα μαντάτα έφτασαν από την UEFA στον ΠΑΟΚ, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας τιμώρησε την Τούμπα με κλείσιμο της Θύρας 4 για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι.

Περισσότερα...
Οι αλλαγές στο νόμο που θα ζητήσει η FIFA από τον Βασιλειάδη
Οι αλλαγές στο νόμο που θα ζητήσει η FIFA από τον Βασιλειάδη Ημερομηνία άρθρου: 24 Μαρτίου, 2017 02:13

Κατάργηση διατάξεων που θεωρείται ότι πλήττουν τον στενό πυρήνα του αυτοδιοικήτου θα ζητήσει η FIFA από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γ. Βασιλειάδη, στις επαφές που θα αρχίσουν στα μέσα Απριλίου, με σκοπό την εναρμόνιση της αθλητικής...

Περισσότερα...
Προκαλεί ξανά ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα
Προκαλεί ξανά ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 21:14

Στο προσκήνιο για αρνητικό λόγο έχει βρεθεί και πάλι ο διεθνής Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννινα, Αντι Λίλα, με βάση ένα βίντεο που έφερε στην δημοσιότητα η ιστοσελίδα panorama.com.al. 

Περισσότερα...
Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Ανακαλύπτοντας ξανά το ’21 στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 20:43

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), με αφετηρία την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διοργανώνει μία σειρά από ειδικά σχεδιασμένες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, αγγίζοντας πτυχές της ελληνικής επανάστασης και διερευνά την κληρονομιά της και τη σχέση μας...

Περισσότερα...
Λεμονής: "Με έχουν τσαντίσει οι ήττες της ομάδας"
Λεμονής: "Με έχουν τσαντίσει οι ήττες της ομάδας" Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:58

Μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης στου Ρέντη, ο Τάκης Λεμονής, παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ύστερα από την επιστροφή του για τρίτη φορά στον πάγκο του Ολυμπιακού.

Περισσότερα...
Ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο
Ο 52χρονος Βρετανός Χαλίντ Μασούντ είναι ο δράστης της επίθεσης στο Λονδίνο Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:37

Ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ κατονομάστηκε από τη Σκότλαντ Γκαρντ ως ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στο Λονδίνο.

Περισσότερα...
«Καμπάνα» σε Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή για απρεπή χειρονομία
«Καμπάνα» σε Ελληνοαυστραλό ποδοσφαιριστή για απρεπή χειρονομία Ημερομηνία άρθρου: 23 Μαρτίου, 2017 19:29

Βαρύτατη τιμωρία επιβλήθηκε στον Ελληναυστραλό ποδοσφαιριστή της South Melbourne FC, Κρίστιαν Κωνσταντινίδη για την απρεπή χειρονομία που έκανε σε αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του αγώνα με την St. Albans, στην Αυστραλία.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3