Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Πρώτα αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ και μετά στο νόμο"

Ημερομηνία: 21 Δεκεμβρίου, 2016 10:29
"Πρώτα αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ και μετά στο νόμο"

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης μίλησε στο Κόκκινο και την εκπομπή «Τα παιδιά του Ντιέγκο» με την Αλέκα Ζουμή και τον Διονύση Ελευθεράτο και ξεκαθάρισε πως η πολιτεία περιμένει από την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή να προχωρήσει στην εναρμόνιση του καταστατικού της ΕΠΟ με αυτό της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και έπειτα θα συζητηθεί όποιο θέμα προκύψει με την νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο.

«Το τελευταίο καιρό έχουν αρχίσει να βλέπουν το φως της δημοσιότητας και να παίρνουν το δρόμο της δικαιοσύνης κάποιες υποθέσεις, να γίνεται ένα ξεσκαρτάρισμα εντός των τειχών της ομοσπονδίας, αυτό είναι καλό, η διαφάνεια είναι πάντοτε αρωγός στις προσπάθειες εξυγίανσης. Εμείς στηρίζουμε τις προσπάθειες της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής και βέβαια αναμένουμε και την ουσία, το επόμενο διάστημα, του προβλήματος και το ρόλο της Επιτροπής, σύμφωνα και με το νόμο αλλά και τα αιτήματα της ΦΙΦΑ κατά τον ορισμό της. Δηλαδή τον εκσυγχρονισμό και συγχρονισμό του καταστατικού της ΕΠΟ με τα δεδομένα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και μετά να συζητήσουμε για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην κείμενη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο.

Σχετικά με τα όσα φέρεται να είπε ο επιτετραμμένος της ΦΙΦΑ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης σχετικά με τις αλλαγές στη νομοθεσία και το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε:

«Εγώ δεν έχω επίσημη ενημέρωση, επομένως εγώ μένω στην εντολή της ΦΙΦΑ για εναρμόνιση του καταστατικού του ελληνικού ποδοσφαίρου με τα στάνταρ και τα δεδομένα της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ και την συζήτηση μετά για πιθανή αναθεώρηση της ελληνικής νομοθεσίας, την οποία θα την συζητήσουμε και την έχουμε αποδεχτεί και γι αυτό το λόγο υπάρχει και η νομοθετική ρύθμιση. Αλλά θα έλεγα ότι δεν υπάρχει κάποιος λόγος να βάλουμε το… κάρο μπροστά από το άλογο, σαφέστατα θα κουβεντιάσουμε και το αυτοδιοίκητο και τα πάντα αλλά προϋπόθεση είναι να υπάρξουν και οι ανάλογες αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ. Νομίζω πως υπήρχε ένας δεδομένος λόγος που έγιναν οι παρεμβάσεις, υπήρχε ένα δεδομένο πρόβλημα και νομίζουμε πως το αποφάσισε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ, εάν τώρα ανακαλούν από τη θέση τους που δεν το νομίζω, δεν έχω αυτή την πληροφόρηση και την ενημέρωση και δεν το πιστεύω, τότε αλλάζουμε κουβέντα.

Η πολιτική είναι θέμα χρυσής τομής, εμείς δεν διακατεχόμαστε από εμμονές. Εμείς είχαμε μια δεδομένη κατάσταση κοινά αποδεκτή από όλο τον κόσμο για την οποία είπαμε μέχρι εδώ, δεν πάει άλλο. Σε αυτό το πλαίσιο ήρθε η ΦΙΦΑ και η ΟΥΕΦΑ να βοηθήσει την κατάσταση, καλοδεχούμενες, αλλά να βοηθήσουν την κατάσταση. Εάν οι αλλαγές που περιμένουμε να γίνουν θα είναι μόνο η κατάργηση του εκλογικού άρθρου του νόμου Ορφανού, με συγχωρείτε, νομίζω εδώ κοροϊδευόμαστε. Δεν θα έχω κανένα απολύτως πρόβλημα σαν πολιτική ηγεσία να καταργήσω οποιοδήποτε άρθρο εφόσον έχουμε δει ότι μπαίνουμε σε μια καινούργια ρότα. Υπάρχει μια εξαιρετική σχέση από τη δική μας την πλευρά με την Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή και περιμένουμε για να δούμε και εμείς πως θα προχωρήσουμε. 

Μιλώντας για το κλίμα, μέσα στο οποίο διεξάγεται φέτος το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, ο υφυπουργός Αθλητισμού παρατήρησε ότι υπάρχει λιγότερη καχυποψία από όση επικρατούσε στο παρελθόν. Ενδεικτικό είναι το γεγονός, ανέφερε, ότι αντιμετωπίστηκε ως ανθρώπινο σφάλμα ένα διαιτητικό λάθος, το οποίο καθόρισε το αποτέλεσμα του αγώνα της Δευτέρας (19/12), ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΣ Γιάννενα.  

Κληθείς να σχολιάσει όσα λέγονται περί «ποδοσφαιρικού Grexit», δηλαδή του ενδεχόμενου να αποκλειστούν οι ελληνικές ομάδες από διεθνείς οργανώσεις, ο κ. Βασιλειάδης είπε πως στην παρούσα φάση μια τέτοια εξέλιξη δεν θα πρόσφερε λύση σε κανένα πρόβλημα. Σημείωσε μάλιστα πως το ανάλογο μέτρο που εφαρμόστηκε στην Αγγλία στη δεκαετία του ’80 κάθε άλλο παρά εξάλειψε τον χουλιγκανισμό. «Απλώς τον έβγαλε έξω από τις κερκίδες των γηπέδων», πρόσθεσε. Κάτι σημαντικό μεν, αλλά – όπως ανέφερε- πολύ «μακρινό» από το στόχο της ριζικής αντιμετώπισης του χουλιγκανισμού.      

«Όταν υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες τα χρήματα δίνονταν όπως δεν έπρεπε», επεσήμανε ο υφυπουργός Αθλητισμού, αναφερθείς στα πεπραγμένα περασμένων ετών και δεκαετιών. Τώρα τα περιθώρια είναι εκ των πραγμάτων στενά, πρόσθεσε ο κ. Βασιλειάδης, διαβεβαιώνοντας πάντως ότι οι διαθέσιμοι πόροι θα διατίθενται εφεξής κατά τον πλέον προσεκτικό και δίκαιο τρόπο. «Χωρίς κριτήρια του τύπου ‘εδώ είναι η εκλογική μου περιφέρεια’», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικές με διασπαθίσεις χρημάτων και κραυγαλέες υπερβάσεις προϋπολογισμών (όπως πχ το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου του 1997 και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2004), ο κ. Βασιλειάδης επεσήμανε ότι τέτοιες υποθέσεις από δικαστικής πλευράς βρίσκονται, δυστυχώς, «στο όριο της παραγραφής».  Τόνισε πάντως ότι σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως αυτή του Σκοπευτηρίου στο Μαρκόπουλο, επιτυγχάνεται μια κάποια χρήση εγκαταστάσεων, έστω και αν αυτή είναι – όπως είπε- διαφορετική από εκείνη, για την οποία διαμορφώθηκαν οι αντίστοιχοι χώροι.

Ερωτηθείς για τον αθλητικό νόμο και το πότε αναμένεται να κατατεθεί, ο υφυπουργός Αθλητισμού γνωστοποίησε ότι μελετώνται προτάσεις, ενστάσεις και σοβαρές απόψεις που κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της δημόσιας διαβούλευσης. Ήταν ιδιαίτερα θετική, σχολίασε, όλη αυτή η συμμετοχή στον διάλογο.

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα"
"Οι διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το αποτέλεσμα" Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:59

Η ΠΑΕ ΠαναθηναΪκός εξέδωσε ανακοίνωση μετά την ήττα από την Ξάνθη με την οποία χαρακτηρίζει "τραγικές" τις υποδείξεις των βοηθών Καραγκιοζόπουλου και Χαρίση, ενω θεωρεί οτι οι  "διαιτητικές αποφάσεις αλλοίωσαν απόλυτα το...

Περισσότερα...
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...»
Ουζουνίδης: «Έτσι είναι το ποδόσφαιρο...» Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:49

Ο Παναθηναϊκός είχε τις ευκαιρίες του κόντρα στην Ξάνθη σύμφωνα με τον Μαρίνο Ουζουνίδη, όμως οι «πράσινοι» βρήκαν απέναντί τους έναν τερματοφύλακα που ήταν σε καλή μέρα.

Περισσότερα...
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη
Έριξε στα "Πηγάδια" το σερί ο ΠΑΟ ήττα με 1-0 από την Ξάνθη Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 21:45

Η Ξάνθη νίκησε 1-0 τον Παναθηναϊκό με τον συνήθη ύποπτο Βασιλακάκη και έτσι έσπασε το σερί των καλών εμφανίσεων των "πρασίνων" οι οποίοι πλέον έχουν ένα πολυ βαρύ πρόγραμμα με όλα τα ντέρμπι, κάτι που κάνει δύσκολο το έργο της συμμετοχής τους στα playoff. 

Περισσότερα...
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας
Πλήθος Ενώσεων έδωσαν το παρών στην εκδήλωση της ΕΠΣ Πέλλας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Πλήθος προέδρων Ενώσων Ποδοσφαιρικών Σωματείων, έδωσαν το παρών στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Νομού Πέλλας, το βράδυ της Παρασκευής 24 Φεβρουαρίου...

Περισσότερα...
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός
Ανομβρία στην Κέρκυρα... λευκή ισοπαλία ΑΟΚ και Παναιτωλικός Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:52

Βαθμούς μοιράστηκαν η Κέρκυρα και ο Παναιτωλικός στο νησί των Φαιάκων, καθώς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 0-0 σε αναμέτρηση για την 22η αγωνιστική της Super League.

Περισσότερα...
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας
Συνθήματα οπαδών της ΑΕΚ στο Δημαρχείο Ν. Φιλαδέλφειας Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:11

Οπαδοί της ΑΕΚ έβαψαν με σπρέι τους τοίχους του Δημαρχείου Νέας Φιλαδέλφειας, φώναξαν συνθήματα υπέρ του γηπέδου, ενώ σε ανάλογη ενέργεια προχώρησαν και κατά της «Στρούγκας».

Περισσότερα...
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου
Eγκρίθηκαν οι απολογισμοί της ΕΠΣ Δωδεκανήσου Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 19:06

Παρουσία των εκπροσώπων 57 σωματείων πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της η τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΔ. Πριν από την έναρξη των εργασιών της η Ένωση έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα της, με το σύλλογο του ΑΟ Δικαίου να είναι ο τυχερός και να κερδίσει...

Περισσότερα...
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο
Ιβιτς: Εχουμε να κερδίσουμε 20 χρόνια στο Καυτανζόγλειο Ημερομηνία άρθρου: 25 Φεβρουαρίου, 2017 18:18

Τα παιχνίδια με την Σάλκε ανήκουν στο παρελθόν και ο Βλάνταν Ίβιτς έκανε την τελευταία αποτίμηση αυτών πριν ρίξει το βάρος του στις εγχώριες διοργανώσεις.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3