Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE

"Προχωράμε σε νέα καλύτερη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Ημερομηνία: 01 Ιανουαρίου, 2017 17:20
"Προχωράμε σε νέα καλύτερη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο"

Αισιόδοξος πως "προχωράμε σε νέα καλύτερη μέρα για το ελληνικό ποδόσφαιρο" εμφανίστηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, σημειώνοντας ότι "έχουν μπει οι βάσεις και πορευόμαστε στη σωστή κατεύθυνση".

Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Βασιλειάδης στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

Κύριε Υπουργέ κλείσατε δύο μήνες στη θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού. Σε μία περίοδος που η κυβέρνησή έχει ανοίξει πολλά μέτωπα κυρίως στο ποδόσφαιρο. Ποιες είναι οι πρώτες σας εντυπώσεις;

"Ηταν ένα δίμηνο που είχε τουλάχιστον πολύ ενδιαφέρον. Εχει ξεκινήσει εδώ και δύο χρόνια μια διαδικασία εξυγίανσης και σύγκρουσης με καταστάσεις που στην καλύτερη περίπτωση δημιουργούσαν δυσφορία και στην χειρότερη πολύ περισσότερα πράγματα. Νομίζω πως προχωράμε σε νέα καλύτερη μέρα και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να δούμε το σύνολο του αθλητισμού. Τι παρεμβάσεις μπορούμε να κάνουμε και πώς να ενισχύσουμε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επισημαίνω, βέβαια, μέσα σε πολύ σφιχτές δημοσιονομικές συνθήκες, αλλά με στρατηγική και σχέδιο, ούτως ώστε να μην πάει ούτε ένα ευρώ χαμένο".

Μέσα στο 2017 μπορεί να γίνει η κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου;

"Νομίζω πως έχουν μπει οι βάσεις και πορευόμαστε στη σωστή κατεύθυνση. Αισιοδοξώ ότι την καινούρια χρονιά θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα".

Μπήκατε κατευθείαν στα βαθιά. Με την ανάληψη των καθηκόντων σας, κληθήκατε να αντιμετωπίσετε ακραία γεγονότα όπως η επίθεση στον κ. Μπίκα. Η κυβέρνηση αυτή, όσο κοινότυπο κι αν ακούγεται, μπορεί να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο;

"Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, παίρνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα και όλες τις πρωτοβουλίες για να επιστρέψουμε σε μία κανονικότητα. Σε συνεργασία και με τα συναρμόδια Υπουργεία και με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες μέριμνες και όλες οι απαραίτητες πρωτοβουλίες για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Το τονίζω αυτό και το λέω συνέχεια. Μέρες που είναι δεν θα ήθελα να μιλήσουμε με κλισέ και κοινοτυπίες. Προφανώς θα παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για να δώσουμε όσες το δυνατόν περισσότερες λύσεις σ’ αυτή την κατάσταση".

Παρατηρούμε ότι είστε και φίλαθλος. Παρακολουθείτε δια ζώσης το τι γίνεται στον χώρο. Μάλιστα πρόσφατα είδατε και τον αγώνα του Ολυμπιακού με την Φενέρμπαχτσε για την Euroleague. Αυτό σας βοηθάει να δείτε τα γεγονότα από μία διαφορετική γωνία;

"Αυτό που θέλω είναι να έχω παρουσία σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Όχι μόνο στα αθλήματα πρώτης σειράς. Τα πιο γνωστά και τα πιο εμπορικά, αλλά στο σύνολο των αθλητικών γεγονότων. Δεν έχουμε γεννηθεί, ούτε μεγαλώσει μέσα σε δοκιμαστικό σωλήνα, μέσα από την κοινωνία ερχόμαστε. Βιώνουμε τα προβλήματα και γι αυτό τον λόγω μπορούμε να προσπαθούμε πιο στοχευμένα για τις λύσεις".

Φαντάζομαι ότι σας βοηθάει και η θητεία σας στο προηγούμενο πόστο σας ως γενικός γραμματέας καταπολέμησης της διαφθοράς;

"Βοηθάει αρκετά. Είχαμε ασχοληθεί με διάφορα ζητήματα του αθλητισμού και στην προηγούμενη υπηρεσία. Επομένως δεν ήταν ξένη γη, τα προβλήματα που ήρθαμε να αντιμετωπίσουμε εδώ πέρα. Η ευχή είναι να σταματήσει ο αθλητισμός να είναι αντικείμενο ερευνών υπηρεσιών σαν την προηγούμενη από την οποία έρχομαι. Κι αυτή θα είναι και η ευχή μου για το 2017".

Πριν λίγο καιρό πραγματοποιήθηκε στη χώρα μας ένα συνέδριο κατά του ντόπινγκ. Η Ελλάδα δεν έχει τα κρούσματα άλλων χωρών, αλλά δεν έχουν γίνει και αρκετοί έλεγχοι. Με τις κινήσεις που έχετε κάνει, θα βοηθήσει, ώστε να δούμε στη χώρα μας πιο καθαρό αθλητισμό;

"Εδώ και δύο χρόνια, από τον Σταύρο Κοντονή και τον γενικό μας γραμματέα τον Ιούλιο Συναδινό, γίνανε πολύ σοβαρές κινήσεις, ώστε να εναρμονιστεί η ελληνική νομοθεσία και τα ελληνικά δεδομένα με τα παγκόσμια. Εχουν γίνει πολλά βήματα και συστηματοποιούμε τη δουλειά. Το επόμενο διάστημα υπάρχει ένα οδικός χάρτης για ακόμα μεγαλύτερες παρεμβάσεις στην προσπάθεια εξυγίανσης αυτού του κομματιού του αθλητισμού. Που είναι πολύ σοβαρό και αφορά την υγεία των παιδιών μας. Υπάρχει μία συστηματοποιημένη δουλειά σε όλους τους τομείς και στο ντόπινγκ και ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να βλέπουμε καρπούς της προσπάθειας αυτής".

Είχατε δηλώσει ότι πρέπει να τελειώνουμε με το ποδόσφαιρο, γιατί θα γίνουμε Υπουργείο Ποδοσφαίρου. Και πρέπει να ασχοληθείτε με το μαζικό αθλητισμό και τα ερασιτεχνικά αθλήματα. Πόσο σημαντικό είναι στην σημερινή εποχή ο κόσμος να ασχολείται με τον αθλητισμό;

"Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Ειδικά σε περίοδο οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, να μπορείς να δίνεις διεξόδους στους νέους και σε όλο τον κόσμο. Ώστε να μπορεί να αθλείται σε αξιοπρεπής συνθήκες, σε αξιοπρεπής εγκαταστάσεις. Είναι κομβικό στην προσπάθειά μας. Ηδη έχουν γίνει κάποιες παρεμβάσεις. Σας θυμίζω ότι για πρώτη φορά μαθητές των δημοτικών, μπορούν να μάθουν δωρεάν κολύμβηση. Κι αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί δείχνει και τη συνέργεια των δύο υπουργείων. Του Υπουργείου Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας. Στοχεύουμε να κάνουμε κι άλλες δράσεις και να δυναμώσουμε όλες τις δομές του μαζικού αθλητισμού. Κυρίως, όμως, να κάνουμε όσες παρεμβάσεις χρειάζεται σε αθλητικές εγκαταστάσεις και στην αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού. Μέσα σ' αυτές τις δύσκολες συνθήκες, με πολλή δουλειά, με μεράκι και έξυπνες λύσεις, μπορούμε να βρούμε τρόπο να βγάλουμε τον κόσμο από το σπίτι του και να τον κάνουμε να αθληθεί με αξιοπρέπεια. Από κάθε άποψη είναι προς όφελος της κοινωνίας, αλλά και με οικονομικούς όρους, ένας λαός που έχει καλή φυσική κατάσταση, είναι ένας λαός που έχει και λιγότερα έξοδα στη δημόσια υγεία. Επομένως όσα επενδύεις στον ερασιτεχνικό και μαζικό αθλητισμό τα κερδίζεις πολλαπλάσια μακροοικονομικά".

Ο μεγάλος "βραχνάς" του Υπουργείου αυτή την περίοδο είναι η κρατική επιχορήγηση. Σε μία πολύ δύσκολη περίοδος, όπου οι ομοσπονδίες υποφέρουν και σε μία δύσκολη χρονιά, μιας και είναι η μεταολυμπιακή χρονιά. Ποιες είναι οι κινήσεις σας;

"Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η έλλειψη χρηματοδότησης αυτή την περίοδο και τα σφιχτά οικονομικά. Είναι και η πολύ κακή αξιοποίηση των πόρων όταν υπήρχαν χρήματα. Δεν θέλω να πω κακοδιαχείρηση ή κακοδιοίκηση, αλλά εσφαλμένες επιλογές την περίοδο των παχέων αγελάδων που κάνουν πιο έντονο το πρόβλημα σήμερα. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι με σωφροσύνη να διαχειριστούμε του ελληνικού λαού. Και κυρίως, για να μην υπάρχουν γκρίζες ζώνες, ούτε σκοτεινά σημεία και με αυτή την πολιτική αρχή θέλω να πορεύομαι, να δημιουργήσουμε διαφανείς διαδικασίες στην χρηματοδότηση. Να μπουν για πρώτη φορά αντικειμενικά κριτήρια και να μην αφήνετε στην κρίση της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, η διαχείριση αυτού του δημόσιου χρήματος. Ηδη έχουν φτιαχτεί ομάδες εργασίας, που δουλεύουν πάνω σε αυτό το πρότζεκτ κι ελπίζω ότι το επόμενο διάστημα θα είμαστε έτοιμοι να πάρουμε πρωτοβουλίες. Τουλάχιστον το 2018 να μπει σε νέες βάσεις και με κύριο πρόσταγμα τη διαφάνεια. Η διαφάνεια είναι αυτή που θα μας βοηθήσει να προχωρήσουμε την επόμενη ημέρα".

Εχουν ξεκινήσει ήδη αρκετοί έλεγχοι σε ομοσπονδίες. Είστε ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα;

"Είμαι ευχαριστημένος που ξεκίνησε, για πρώτη φορά από τον Σταύρο Κοντονή, αυτή η διαδικασία. Ακολουθώντας, βέβαια την κεντρική πολιτική γραμμή της κυβέρνησης. Εμείς και θα συνεχίσουμε τους ελέγχους και θα θεσμοθετήσουμε. Αυτό δεν θα είναι στην διακριτική ευχέρεια κάποιου Υπουργού, αλλά θα γίνει ο κανόνας. Επομένως και με τον νέο αθλητικό νόμο θα υπάρχουν προβλέψεις για τη σωστή διαχείριση και τον σοβαρό οικονομικό απολογισμό".

Τέλος ποιος είναι ο στόχος σας για το 2017 και τι εύχεστε στους αθλητές μας;

"Η ευχή είναι μία: Να επιστρέψουμε στην κανονικότητα. Για τον ελληνικό αθλητισμό, οι άνθρωποι αυτοί που σε πολύ δύσκολες συνθήκες και πολλές φορές χωρίς την απόλυτη αρωγή από την πολιτεία να είναι υγιείς και να συνεχίζουν να μας χαρίζουν χαμόγελα. Εμείς σας πολιτική ηγεσία, θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, να δουλέψουν με αξιοπρέπεια για να μας κάνουν όλους χαρούμενους".

TAGS

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Κράτησε τη 2η θέση στο Βέλγιο η Εθνική, βλέπει ακόμα και πρωτιά
Κράτησε τη 2η θέση στο Βέλγιο η Εθνική, βλέπει ακόμα και πρωτιά Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 23:52

Μπορεί η Εθνική να βρέθηκε πολύ κοντά σε ένα σπουδαίο "διπλό" μέσα στις Βρυξέλλες, όμως ακόμα και η ισοπαλία που πήρε από το Βέλγιο (1-1) την διατηρεί στην 2η θέση και την αφήνει να βλέπει ακόμα και πρωτιά.

Περισσότερα...
Αρτα: Σκυλίτσα περιμένει το αφεντικό της στον τάφο του
Αρτα: Σκυλίτσα περιμένει το αφεντικό της στον τάφο του Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 23:04

Την ιστορία του "Χάτσικο" θυμίζει σε πολλούς η αντίδραση μιας πανέμορφης σκυλίτσας στην Αρτα! Το αφεντικό της πέθανε πριν από δύο μήνες, όμως εκείνη βρίσκεται καθημερινά στο νεκροταφείο και περιμένει υπομονετικά στον τάφο του.

Περισσότερα...
Είδε Εθνική μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό ο Τσίπρας
Είδε Εθνική μαζί με τον Βέλγο πρωθυπουργό ο Τσίπρας Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 22:39

Παρέα με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Τσαρλς Μισέλ, παρακολούθησε από την Ρώμη ο Αλέξης Τσίπρας τον αγώνα της Εθνική στις Βρυξέλλες για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018.

Περισσότερα...
Η Cadbury εξετάζει να μικρύνει τη σοκολάτα της λόγω Brexit
Η Cadbury εξετάζει να μικρύνει τη σοκολάτα της λόγω Brexit Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 22:03

Το ενδεχόμενο να μειώσει το μέγεθος της γνωστής της σοκολάτας, ή να αυξήσει την τιμή λιανικής, εξετάζει η Cadbury επικαλούμενη ως λόγο την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Περισσότερα...
"Πουθενά δεν είναι όπως στον ΠΑΟ, οι Ελληνες με εκτιμούν"
"Πουθενά δεν είναι όπως στον ΠΑΟ, οι Ελληνες με εκτιμούν" Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 21:35

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένος με τον Παναθηναϊκός, κάτι που φάνηκε και σε συνέντευξή του στη Σουηδία, στην οποία τόνισε ότι μόνο εάν θέλει η οικογένειά του θα φύγει από τους "πράσινους".

Περισσότερα...
Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων!
Ιραν: Δωρεάν 100.000 εισιτήρια σε γήπεδο 78.116 θέσεων! Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 20:36

Το Ιραν υποδέχεται την Κίνα την Τετάρτη (28/03, 15:00) για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2018 στη ζώνη της Ασίας, με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας να θέλει να είναι κατάμεστο το γήπεδο που θα γίνει ο αγώνας.

Περισσότερα...
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης
Εμπλοκή του Κλάιφερτ σε υπόθεση στοιχηματικής απάτης Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:57

Σοβαρό πρόβλημα φαίνεται πως έχει ο Πάτρικ Κλάιφερτ, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από την Ολλανδία έχει χρέος ύψους ενός εκατ. ευρώ από παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα, όταν ήταν προπονητής τους Νέους της Τβέντε (2011/12).

Περισσότερα...
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά
Football League: Επέστρεψε στις νίκες η Λαμία, 2-1 τα Χανιά Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2017 19:32

Μπορεί τα Χανιά να την δυσκόλεψαν, όμως η Λαμία κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες (2-1), έπειτα από δύο αγωνιστικές, στις οποίες είχε μία ισοπαλία με τον Πανελευσινιακό (0-0) και μία ήττα από τα Τρίκαλα (1-0) χωρίς να σκοράρει.

Περισσότερα...

Blogs

Socceropolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3