Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE
runnfun

O ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ, ο Ηρακλής του πλάνου και ο Άρης...

Ημερομηνία: 08 Σεπτεμβρίου, 2015 12:34
O ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ, ο Ηρακλής του πλάνου και ο Άρης...

Ο ΠΑΟΚ πέρσι φιλοδοξούσε να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα της SL. Η απογοήτευση όμως από την τραγική παρουσία της ομάδας και την κατάληψη της τελευταίας θέσης στα πλέι οφ, “πάγωσε” τους Παοκτσήδες! Δεν έφτανε μόνο η έλευση του ακριβοπληρωμένου τεχνικού διευθυντή Άρνεσεν, ούτε του λάτρη της πειθαρχίας προπονητή Τούντορ ούτε ακόμα και η φυγή προσώπων που δίχασαν για να τους “ζεστάνει”.

Το νέο ξεκίνημα με την ορθολογική προσέγγιση πάμε να “κτίσουμε” μια ομάδα από την αρχή, με υπομονή και νεαρούς ποδοσφαιριστές με προοπτικές, ο κόσμος του ΠΑΟΚ απλά το αποδέχτηκε, γιατί συνειδητοποίησε ότι ο ΠΑΟΚ πρέπει επιτέλους να λειτουργήσει με ποδοσφαιρική λογική. Ήθελε όμως κάτι να τον “φτιάξει” κάτι να του δώσει ορμή για να στηρίξει το νέο εγχείρημα. Ο Σαββίδης με την απόκτηση του Μπερμπάτοφ “ τα κατάφερε, έστειλε τους Παοκτσήδες στους επτά ουρανούς”!

Η δήλωση του Κούδα, του Μεγαλέξανδρου του ΠΑΟΚ, πως είναι τιμή του που ο Μπερμπάτοφ θα φοράει τη φανέλα με το Νο10 και ότι η παρουσία του θα αλλάξει την ιστορία της ομάδας, γέμισε ελπίδες τον κόσμο ότι η ομάδα τους θα ξεφύγει από τα τετριμμένα.

Δεν ξέρω τι ακριβώς το εννοούσε ο Κούδας. Λογικά η πρώτη σκέψη-ερώτημα που έρχεται αβίαστα είναι, λες ο Βούλγαρος στράικερ να βελτιώσει τόσο πολύ επίπεδο τον ΠΑΟΚ που να αναδειχθεί σε αληθινό διεκδικητή του πρωταθλήματος; Και τώρα τι γίνεται, αφήνει το “κτίσιμο” o ΠΑΟΚ και πάει για πρωτάθλημα; Ποια είναι άραγε η γνώμη του Ιβάν, του Άρνεσεν και του Τούντορ στο θεμελιώδες αυτό ερώτημα;

Ο Σαββίδης πάντως με τη μεταγραφή Μπερμπάτωφ έγινε “Πόντιος Πιλάτος”. Σου λέει “εγώ νίπτω τας χείρας μου” ότι ήταν να κάνω το έκανα, μην μου ζητάτε ευθύνες αν η ομάδα δεν κάνει την υπέρβαση ούτε αυτή τη χρονιά!

Η έλευση του Μπερμπάτοφ δημιουργεί δικαιολογημένα υψηλές προσδοκίες και σε περίπτωση αποτυχίας θα είναι δύσκολο για τον κόσμο να την “φιλτράρει” με ψυχραιμία. Η παρουσία ενός super star στην ομάδα αλλάζει τις ισορροπίες και μην ξεχνάμε ότι για να μπορέσει να προσφέρει στην ομάδα αυτά που αναμένουν, απαιτείται “ειδική διαχείριση”.

Ο Ηρακλής την ημέρα που ο ΠΑΟΚ ανακοίνωνε τον Μπερμπάτοφ, είχε συνέντευξη τύπου για τις Ακαδημίες της ομάδας. Μπορείτε δικαιολογημένα να αναπτύξετε τους σχετικούς συλλογισμούς σας σχετικά με τη σημειολογία των δύο γεγονότων.

Στους στόχους των Ακαδημιών και στο σκεπτικό με το οποίο θα λειτουργήσουν αναφέρθηκαν οι συμμετέχοντες. Ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή έδωσε το στίγμα δηλώνοντας ότι είναι το πιο σοβαρό πράγμα που πρέπει να κάνουνε!

Ο Σπύρος Παπαθανασάκης από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε τον Ηρακλή μιλούσε για την ανάγκη και το στόχο δημιουργίας μιας ομάδας με οικονομική αυτάρκεια. Ως ένα σημαντικό παράγοντα για την επίτευξη αυτού του στόχου, έθετε την ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών στην πρώτη ομάδα μέσω της οργάνωσης και ανάπτυξης των Ακαδημιών.

Ήδη στο φετινό Ηρακλή της SL αγωνίζονται πολλά δικά του παιδιά, όπως ο Τσιλιανίδης, ο Στάμου, ο Βέλλιος κλπ., η ομάδα διατήρησε το περσινό βασικό κορμό της και ενισχύθηκε με ποδοσφαιριστές “χρήσιμα εργαλεία” στη προσπάθεια να θέσει στέρεες βάσεις για τη δημιουργία μιας ομάδας με σταθερότητα και ανταγωνιστικότητα.

Ο Ηρακλής λογικά ούτε πρωτάθλημα θα διεκδικήσει, ούτε θα κινδυνεύσει να βρεθεί στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, οπότε έχει τη δυνατότητα ο Νίκος Παπαδόπουλος να φτιάξει ένα αξιόμαχο σύνολο και αν τα Χριστούγεννα η ομάδα έχει “επαφή” με τη πεντάδα, τότε μπορεί ο μεγαλομέτοχος να φέρει κάτι εξαιρετικό, για να δώσει τη δυνατότητα στο προπονητή και την ομάδα να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω!

Η συνεργασία με την TURKISH ΑIRLINES -για την οποία ακούγονται και γράφονται εξωπραγματικά ποσά πέρα από κάθε λογική- και με τον ΟΠΑΠ που θα είναι από τους μεγαλύτερους χορηγούς της εταιρίας, αποτελούν εγγύηση πως η ΠΑΕ μπορεί να στηρίξει τα σχέδια της για τη μελλοντική της ανάπτυξη σε δυνατούς συμμάχους.

Ο Άρης με τη λήξη του πρωταθλήματος δεν κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση που “κλείδωνε” την παρουσία του στο επόμενο πρωτάθλημα στη FL και υποχρεώθηκε να αναζητά τον τρόπο να επιτύχει την παρουσία του στην ανώτερη κατηγορία έξω-αγωνιστικά.

Οι άνθρωποι του Άρη δικαίως, εκτιμούσαν ότι νομίμως οι δευτεραθλητές της FL2 θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα της FL.

Αδίκως όμως ενώ ο καιρός περνούσε, δεν αντιλαμβάνονταν πως οι Επιτροπές Εφέσεων της ΕΠΟ θα βρουν τον τρόπο να παρακάμψουν την νομιμότητα και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των εχθρών της ομάδας.

Οι εχθροί φαντάζανε πολλοί! Η κατάθεση του Καλαιτζίδη κατά του Μαρινάκη, η επιθυμία του Κούγια και άλλων παραγόντων της FL να μην βρουν τον Άρη απέναντι τους και η αδυναμία των υποψηφίων επενδυτών στην ομάδα να διαθέσουν χρήματα για τη δημιουργία ενός ισχυρού και ανταγωνιστικού ρόστερ για την ανώτερη κατηγορία, κατέστησαν την παραμονή της ομάδας στην FL2 τετελεσμένο γεγονός.

Ο κόσμος της ομάδας αντέδρασε έστω και καθυστερημένα βγήκε στους δρόμους, διατράνωσε την αδικία εις βάρος της ομάδας του, αλλά δεν υπήρχε περίπτωση να ευαισθητοποιήσει τους κυνικούς παράγοντες του ελληνικού ποδοσφαίρου και τώρα είναι υποχρεωμένος να βιώσει την οδύνη της στήριξης της ομάδας για 2η συνεχόμενη χρονιά στα “αλώνια” της Γ΄ κατηγορίας.

Ο Νίκος Αρβανιτίδης σε εκλογική διαδικασία σε ΓΣ του ΑΣ Άρης για τη θέση του εφόρου του ποδοσφαιρικού τμήματος έχασε από τον κο Κάλας, για ευνόητους λόγους. Οι λόγοι αυτοί δεν εξέλειψαν αλλά πήρε το χρίσμα έναντι του κου Καρυπίδη, γιατί οι ίδιοι και σε πιο ανησυχητικό βαθμό λόγοι ενυπήρχαν και για τον νυν μεγαλομέτοχο της Βέροιας!

Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεση της η νέα διοίκηση να στελεχώσει την ομάδα με τους κατάλληλους ποδοσφαιριστές ώστε να εξασφαλίσει την αγωνιστική άνοδο της στη FL είναι απελπιστικά ελάχιστος!

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Στην πόλη που “εξέθρεψε” το κατεστημένο δεν αναζητάς συμμάχους!
Αντώνης Κούλαλης: Στην πόλη που “εξέθρεψε” το κατεστημένο δεν αναζητάς συμμάχους! Ημερομηνία άρθρου: 11 Μαρτίου, 2016 12:28

Οι τρεις μεγάλοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να πάρουν από κοινού πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και να εμπνεύσουν ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
O "ημίθεος" που επέστρεψε και ο "αετός" που προσγειώθηκε ανώμαλα
Αντώνης Κούλαλης: O "ημίθεος" που επέστρεψε και ο "αετός" που προσγειώθηκε ανώμαλα Ημερομηνία άρθρου: 20 Οκτωβρίου, 2015 11:13

Η Θεσσαλονίκη μετά από πολύ καιρό έζησε σε ρυθμούς ενός μεγάλου ντέρμπυ Ηρακλή-ΠΑΟΚ. Το σασπένς και η φανταστική ατμόσφαιρα του αγώνα ανέδειξαν την αναγκαιότητα της παρουσίας όλων των μεγάλων ομάδων στη SL, όπου περιμένουμε με αδημονία την επιστροφή του Άρη.

Περισσότερα...
O ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ, ο Ηρακλής του πλάνου και ο Άρης...
Αντώνης Κούλαλης: O ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ, ο Ηρακλής του πλάνου και ο Άρης... Ημερομηνία άρθρου: 08 Σεπτεμβρίου, 2015 12:34

Ο Αντώνης Κούλαλης στο πρώτο κείμενο της σεζόν, βάζει σε μια τάξη τα γεγονότα και αναλύει τι μπάλα "βλέπει" ότι θα παίξει φέτος η Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...
O Ηρακλής “έρχεται”, ο ΠΑΟΚ “παλεύει” και ο Άρης “προσεύχεται”
Αντώνης Κούλαλης: O Ηρακλής “έρχεται”, ο ΠΑΟΚ “παλεύει” και ο Άρης “προσεύχεται” Ημερομηνία άρθρου: 21 Μάη, 2015 11:42

Ο Αντώνης Κούλαλης λίγο πριν το φινάλε της αγωνιστικής σεζόν, κάνει έναν απολογισμό με το δικό του τρόπο και αναλύει τι πέτυχαν και τι όχι οι ομάδες της Θεσσαλονίκης στην τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν.

Περισσότερα...
O εφιάλτης του ΠΑΟΚ, το όνειρο του Ηρακλή και η προσμονή του Άρη
Αντώνης Κούλαλης: O εφιάλτης του ΠΑΟΚ, το όνειρο του Ηρακλή και η προσμονή του Άρη Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2015 13:35

Ο Αντώνης Κούλαλης κοιτάει μέσα στη μαγική σφαίρα και προσπαθεί να δει το μέλλον για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα, χωρίς... ασήμωμα. Διαβάστε χωρίς οπαδικά γυαλιά...

Περισσότερα...
Η Θεσσαλονίκη κοιτά τους τίτλους με κυάλια, ελπίδα φέτος ο Ηρακλής
Αντώνης Κούλαλης: Η Θεσσαλονίκη κοιτά τους τίτλους με κυάλια, ελπίδα φέτος ο Ηρακλής Ημερομηνία άρθρου: 18 Φεβρουαρίου, 2015 13:57

Η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη θα κοιτά τους τίτλους με τα κυάλια… ή μήπως ο Ηρακλής αλλάξει τα δεδομένα; Ο Αντώνης Κούλαλης αναλύει τα δεδομένα για τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Άρης στην... πόλη των θαυμάτων!
Αντώνης Κούλαλης: ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Άρης στην... πόλη των θαυμάτων! Ημερομηνία άρθρου: 19 Ιανουαρίου, 2015 11:36

Στον ΠΑΟΚ συντελείται ένα θαύμα, ο Ηρακλής πέτυχε ένα θαύμα & στον Άρη περιμένουν το θαύμα! Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
Εδώ Θεσσαλονίκη: H Παναγιά, ο Άγιος Βασίλης και οι… πιστοί
Αντώνης Κούλαλης: Εδώ Θεσσαλονίκη: H Παναγιά, ο Άγιος Βασίλης και οι… πιστοί Ημερομηνία άρθρου: 15 Δεκεμβρίου, 2014 19:36

Oι Παοκτσήδες λένε δόξα τη Παναγιά για τη νίκη επί του ΑΟΚέρκυρας, οι Ηρακληδείς περιμένουν σαν Άγιο Βασίλη τον Παπαθανασάκη και οι Αρειανοί κάνουν το σταυρό τους που πήραν το Χ στις Σέρρες. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
Ο ρόλος του ΠΑΟΚ στη Λίγκα και η “σχέση” Μποροβήλου-Ηρακλή
Αντώνης Κούλαλης: Ο ρόλος του ΠΑΟΚ στη Λίγκα και η “σχέση” Μποροβήλου-Ηρακλή Ημερομηνία άρθρου: 27 Νοεμβρίου, 2014 12:55

Ο ΠΑΟΚ “κέρδισε”-χάνοντας στο ΔΣ της Λίγκας, ο Ηρακλής στη επιστρέφει στη SL με πρόεδρο τον κο Μποροβήλο που τον έριξε και ο Άρης που έμεινε από καύσιμα. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
O ΠΑΟΚ και η Παναγιά, ο Ηρακλής και το σερί, ο Άρης και οι αμαρτίες!
Αντώνης Κούλαλης: O ΠΑΟΚ και η Παναγιά, ο Ηρακλής και το σερί, ο Άρης και οι αμαρτίες! Ημερομηνία άρθρου: 12 Νοεμβρίου, 2014 13:13

Ο Αναστασιάδης μας έχει ξεκαθαρίσει με συνεχείς δηλώσεις του ότι “ η Παναγιά είναι οπαδός του ΠΑΟΚ”. Είναι παρούσα σε κάθε παιχνίδι της ομάδας,  άλλοτε τη “σπρώχνει” προς τη νίκη & άλλοτε την αφήνει αβοήθητη “στο έλεος του Θεού”. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...

Blogs

SoccerOpolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3