Ημερομηνία
Soccerplus.gr
LIVE SCORE
runnfun

Στην πόλη που “εξέθρεψε” το κατεστημένο δεν αναζητάς συμμάχους!

Ημερομηνία: 11 Μαρτίου, 2016 13:28
Στην πόλη που “εξέθρεψε” το κατεστημένο δεν αναζητάς συμμάχους!

Απευθύνομαι σε όλους τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους, σε αυτούς που κάθε Σαββατοκύριακο “παίρνουν τα βουνά” για να μην αντικρύσουν το άθλιο και σάπιο ελληνικό ποδόσφαιρο και όσους ηρωϊκούς εξακολουθούν να πηγαίνουν στο γήπεδο με “πόνο ψυχής”.

Οι ηγέτες  ΑΕΚ, ΠΑΟ και ΠΑΟΚ (μέσω τηλεδιάσκεψης ο Σαββίδης) συζήτησαν για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στα γραφεία του Μελισανίδη.

Ο κος Σαββίδης την περασμένη Τρίτη, πριν το παιχνίδι κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός, εμφανίστηκε να δηλώνει ότι ονειρεύεται να καταστραφεί το αθηναϊκό ποδόσφαιρο, την Τετάρτη λίγες ώρες πριν τη σέντρα έκανε διευκρινιστικές δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι εννοούσε πως αυτό που θέλει να επιτύχει είναι να σταματήσει η ασυδοσία του κέντρου. Δεν ξέρω ποια από τις δύο δηλώσεις ήταν έκφραση της πραγματικής του επιθυμίας, αυτό που σίγουρα ξέρω καλά, είναι ότι οι ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟ εδρεύουν στο κέντρο, αποτελούν ομάδες του αθηναϊκού ποδοσφαίρου και αποτέλεσαν ανά περιόδους το πιο βαθύ κατεστημένο.

Υπάρχουν άπειρα αντιπροσωπευτικά παραδείγματα γι’αυτό που περιγραφώ.

Ο Ηρακλής του Χατζηπαναγή, του Παπαιωάννου και του Κωφίδη στερήθηκε το 1983 ένα ολόκληρο πρωτάθλημα από μια σφαγιαστική διαιτησία, σε ένα εντός έδρας παιχνίδι στο Καυτατζόγλειο, με αντίπαλο τον μετέπειτα πρωταθλητή ΠΑΟ του Βαρδινογιάννη. Η ΑΕΚ το 1987 βρέθηκε κατηγορούμενη για δωροδοκία και αντί να εφαρμοστεί στο ακέραιο ο κανονισμός και να υποβιβαστεί βρέθηκε να δίνει μπαράζ με τον Ηρακλή για έξοδο στην Ευρώπη. Ευτυχώς ο Ηρακλής είχε το θάρρος να διακωμωδήσει το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου στο μπαράζ της ντροπής στο Βόλο. Ο Άρης και ο ΠΑΟΚ το 2010 άνοιξαν μεταξύ τους “βεντέτα” με αφορμή τη κακή διαιτησία του Σπάθα που για τους Αρειανούς δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα αλλά για τους Παοκτσήδες εκτελούσε τα σχέδια του Πατέρα για κατάκτηση του τίτλου από τον ΠΑΟ & για να τον στερήσει από τον ΠΑΟΚ.Ο Άρης έχει τις δικές του οδυνηρές εμπειρίες με πιο πρόσφατη τη παραμονή στη Γ’ Εθνική.

Ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης αν ακούσεις ιστορίες από παλιούς, αν γυρίσεις πίσω στις δικές σου μνήμες και αν κοιτάξεις όλα όσα συμβαίνουν στις ημέρες μας, δικαίως διαμαρτύρονται ότι στερήθηκαν τίτλους και διακρίσεις από τους τρεις της Αθήνας που εναλλάσσονταν και συνεχίζουν να το κάνουν, στο ρόλο του δυνάστη του ελληνικού ποδοσφαίρου. ΠΑΕ της Αθήνας αποκάλεσε τον κο Σαββίδη φιλοξενούμενο.

Αν κατέβεις Αθήνα και συζητήσεις με απλούς καθημερινούς πολίτες που αγαπούν με πάθος τις αθηναϊκές ομάδες τους, αλλά και το ποδόσφαιρο, δεν αρνούνται την παραδοχή ότι πολλοί από τους τίτλους που κοσμούν τις τροπαιοθήκες των ομάδων τους, θα έπρεπε να είχαν “ανηφορίσει” Θεσσαλονίκη.

Ηρακλή, Άρη και ΠΑΟΚ είναι πολλά που τους χωρίζουν. Είναι γεγονότα και καταστάσεις που δημιουργούν χάσμα επικοινωνίας ανάμεσα τους. Είναι όμως κοινή διαπίστωση και των τριών, ότι το σύστημα του ελληνικού ποδοσφαίρου λειτουργούσε και λειτουργεί κατά βάση για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των μεγάλων της Αθήνας.

Είναι αναγκαίο να κάνουν μια πιο εξελιγμένη διαπίστωση. Να κατανοήσουν ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστές μεταξύ τους, να θέλουν και οι τρεις τους να έχουν τα πρωτεία στην πόλη, αλλά προέχει να συνασπιστούν για να διεκδικήσουν ένα ποδόσφαιρο ισονομίας και σεβασμού όλων των ομάδων, όπου οι κανόνες θα εφαρμόζονται στο ακέραιο.

Αυτός που οφείλει να αντιδρά δεν είναι ο θύτης αλλά το θύμα, όχι ο θίγων αλλά ο θιγόμενος. Οι τρεις μεγάλες ομάδες της Θεσσαλονίκης έχουν ιστορία, κόσμο και τεράστια δυναμική, δεν τους ταιριάζει να ανέχονται, οφείλουν να αντιδράσουν. Δεν μπορεί να υπάρξει ελληνικό ποδόσφαιρο χωρίς Θεσσαλονίκη.

Σε ένα υγιές περιβάλλον οι ανταγωνιστές σέβονται ο ένας τον άλλον. Σκεφτείτε τις νοικοκυρεμένες επιχειρήσεις σε διαφόρους κλάδους της οικονομίας, λειτουργούν ανταγωνιστικά αλλά διατηρούν και σχέσεις σεβασμού μεταξύ τους και πολλές φορές δημιουργούν ενώσεις για την προάσπιση των κοινών συμφερόντων τους, γεγονός  που δεν εμποδίζει την προσπάθεια τους να έχουν τα ηνία της αγοράς.

Οι ομάδες μας δεν είναι φυσικά μόνο ποδοσφαιρικές εταιρίες είναι πρώτα και πάνω από όλα ιδέες. Μα ακριβώς γι αυτό το λόγο είναι επιβεβλημένο να συνασπιστούν για να αντιμετωπίσουν το κατεστημένο και την αδικία που πληγώνει εδώ και δεκαετίες το ταλαιπωρημένο κόσμο τους.

Ο κος Σαββίδης πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πράξεις που μπορούν να ανατρέψουν μια κατάσταση. Η εκλογή στην ΕΠΟ Προέδρου με γενέτειρα την Θεσσαλονίκη, δεν αποτελεί σοβαρό επιχείρημα ανατροπής του συστήματος. Η συστράτευση των τριών της πόλης και ολόκληρης της Μακεδονίας στην δημιουργία και εφαρμογή ενός πειστικού σχεδίου βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, στο οποίο θα αναζητήσουν τη στήριξη όλων των περιφερειών της Ελλάδος αλλά και υγιώς σκεπτόμενων παραγόντων των τριών μεγάλων της Αθήνας, είναι θα είναι πραγματικά επαναστατική πράξη.

Ο κος Σαββίδης αποδεδειγμένα δεν είχε σχέδιο βελτίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όταν δήλωνε μετά το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό πως δεν θα κατέβει ο ΠΑΟΚ στον επαναληπτικό, απλά εξέφρασε την λαϊκή αγανάκτηση του κόσμου της ομάδας για την τραγική διαιτησία της Τούμπας.

Είναι δύσκολο, οι κ.κ. Σαββίδης, Παπαθανασάκης και Καρυπίδης να “κάτσουν στο ίδιο τραπέζι” και για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να ξεπεράσουν  οπαδικές αντιρρήσεις. Εμπόδιο που μπορεί να ξεπεραστεί. Όταν λέμε να βρεθούν όλοι μαζί, εννοούμε αυτό που έλεγε και η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ηρακλής, να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι μεγαλομέτοχοι, παράγοντες και οπαδοί των τριών ομάδων της πόλης,  για να θέσουν από κοινού το πλαίσιο που πρέπει να κινηθούν για να διευρύνουν τη συμμαχία σε ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γιατί να το κάνουν; Γιατί είναι  τρόπος ίασης του βαριά άρρωστου ελληνικού ποδοσφαίρου. Γιατί αν το ποδόσφαιρο βελτιωθεί θα βελτιωθούν και οι ομάδες μας και γιατί πάνω από όλα δικαιούται ο οπαδός και ο φίλαθλος κάθε ομάδας να βλέπει ένα πρωτάθλημα που τους τίτλους και τις διακρίσεις κατακτά ο πραγματικά καλύτερος.

Η Θεσσαλονίκη έχει υποστεί πολλά, όπως και όλη η επαρχιακή Ελλάδα. Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα αλλά και η Αθήνα, ας προσπαθήσουμε συντεταγμένα Ηρακλής, Άρης, ΠΑΟΚ μαζί με όλες τις ελληνικές ομάδες και όλους τους φορείς, να βελτιώσουμε  το ποδόσφαιρο μας. Είναι εθνικό προϊόν και πρέπει να λειτουργήσει με αξιοπιστία και ισονομία για όλους τους Έλληνες φιλάθλους.

Οι τρεις μεγάλοι της πόλης ας πάρουν από κοινού πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα, ας εμπνεύσουν ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα, με έναν συμβολισμό που όμοιος του δεν υπήρξε ποτέ στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Η συμμαχία δεν θα είναι των τριών, των τεσσάρων κλπ, θα είναι η συμμαχία όλων όσων θέλουν ένα σωστό και καθαρό ποδόσφαιρο. Όλων των ομάδων που σέβονται τον εαυτό τους και τους αντιπάλους. Θα είναι μια πανεθνική ποδοσφαιρική συμμαχία που απλά θα έχει ξεκινήσει από την Θεσσαλονίκη γιατί υπάρχουν οι προϋποθέσεις να αρχίσει από εδώ.

Πριν από καιρό έγινε μια συνάντηση Σαββίδη-Παπαθανασάκη κάποιοι φαιδροί τύποι που θέλουν την ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη διχασμένη επιχείρησαν να την “λασπολογήσουν”. O κος Καρυπίδης έχει βρεθεί αρκετές φορές με τον κο Σαββίδη, η σχέση τους περνά κρίση, σε λάθος εποχή. Είναι στο χέρι τους να συναντηθούν όλοι μαζί με τις “ευλογίες” και την παρουσία των οπαδών με ένα και μοναδικό σκοπό, οι Κυριακές μας να είναι πραγματικά ποδοσφαιρικές, πρόκληση που δεν μπορεί να αρνηθεί ούτε ο πιο φανατισμένος οπαδός οποιασδήποτε ομάδας. Το διαίρει και βασίλευε δεν ωφελεί κανέναν.

Επιμένω ο ανταγωνισμός θα υπάρχει ,  θα είναι και πιο σκληρός, το ζητούμενο είναι να εξελίσσεται σε ένα αξιόπιστο και αδιάβλητο πρωτάθλημα. Φυσικά για να πάρουν πρωτάθλημα ο Ηρακλής, ο Άρης και ο ΠΑΟΚ δεν φτάνει να βελτιωθεί το ποδόσφαιρο, πρέπει να βελτιωθούν κι αυτοί αγωνιστικά,  όταν θα ξέρουν ότι η επένδυση τους θα πιάσει τόπο, θα έχουν κίνητρο να φτιάξουν ισχυρές ομάδες.

Δεν θα αργήσει η επόμενη φορά που θα αισθανθούμε αδικημένοι από την ασυδοσία του κέντρου. Επαναστάσεις σε συσκέψεις με το κατεστημένο δεν γίνονται.

Ο κος Σαββίδης να θυμηθεί ότι ο σύμμαχος Αλαφούζος τους άδειασε με την απουσία του από τη σύσκεψη της SL, να σκεφτεί ότι ο Παπαθανασάκης δεν έχει αμαρτωλή διαδρομή στο ελληνικό ποδόσφαιρο και να συνειδητοποιήσει ότι Ηρακλής και Άρης είναι πολλοί μεγάλοι σύλλογοι. Σε επίπεδο συμμαχιών θα είναι πολλοί πιο αξιόπιστοι συνομιλητές από ομάδες που απέδειξαν ότι δεν έχουν αρχές, μόνο συμφέροντα. Ο Αλαφούζος είχε πάει στο CAS για να εξασφαλίσει την τιμωρία του ΠΑΟΚ, με τις ίδιες ερυθρόλευκων αποχρώσεων οπαδικές εφημερίδες που πήγε ο Σάββας Θεοδωρίδης στη σύσκεψη της SL.

Ένα και μόνο κριτήριο αξίζει για την οποιαδήποτε πράξη. Το αποτέλεσμα. Ο Ηρακλής, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης μπορούν αν το αποφασίσουν να συνεισφέρουν για το συμφέρον του ποδοσφαίρου.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

Στην πόλη που “εξέθρεψε” το κατεστημένο δεν αναζητάς συμμάχους!
Αντώνης Κούλαλης: Στην πόλη που “εξέθρεψε” το κατεστημένο δεν αναζητάς συμμάχους! Ημερομηνία άρθρου: 11 Μαρτίου, 2016 13:28

Οι τρεις μεγάλοι της Θεσσαλονίκης πρέπει να πάρουν από κοινού πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα και να εμπνεύσουν ολόκληρη την φίλαθλη Ελλάδα. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
O "ημίθεος" που επέστρεψε και ο "αετός" που προσγειώθηκε ανώμαλα
Αντώνης Κούλαλης: O "ημίθεος" που επέστρεψε και ο "αετός" που προσγειώθηκε ανώμαλα Ημερομηνία άρθρου: 20 Οκτωβρίου, 2015 12:13

Η Θεσσαλονίκη μετά από πολύ καιρό έζησε σε ρυθμούς ενός μεγάλου ντέρμπυ Ηρακλή-ΠΑΟΚ. Το σασπένς και η φανταστική ατμόσφαιρα του αγώνα ανέδειξαν την αναγκαιότητα της παρουσίας όλων των μεγάλων ομάδων στη SL, όπου περιμένουμε με αδημονία την επιστροφή του Άρη.

Περισσότερα...
O ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ, ο Ηρακλής του πλάνου και ο Άρης...
Αντώνης Κούλαλης: O ΠΑΟΚ του Μπερμπάτοφ, ο Ηρακλής του πλάνου και ο Άρης... Ημερομηνία άρθρου: 08 Σεπτεμβρίου, 2015 13:34

Ο Αντώνης Κούλαλης στο πρώτο κείμενο της σεζόν, βάζει σε μια τάξη τα γεγονότα και αναλύει τι μπάλα "βλέπει" ότι θα παίξει φέτος η Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα...
O Ηρακλής “έρχεται”, ο ΠΑΟΚ “παλεύει” και ο Άρης “προσεύχεται”
Αντώνης Κούλαλης: O Ηρακλής “έρχεται”, ο ΠΑΟΚ “παλεύει” και ο Άρης “προσεύχεται” Ημερομηνία άρθρου: 21 Μάη, 2015 12:42

Ο Αντώνης Κούλαλης λίγο πριν το φινάλε της αγωνιστικής σεζόν, κάνει έναν απολογισμό με το δικό του τρόπο και αναλύει τι πέτυχαν και τι όχι οι ομάδες της Θεσσαλονίκης στην τρέχουσα ποδοσφαιρική σεζόν.

Περισσότερα...
O εφιάλτης του ΠΑΟΚ, το όνειρο του Ηρακλή και η προσμονή του Άρη
Αντώνης Κούλαλης: O εφιάλτης του ΠΑΟΚ, το όνειρο του Ηρακλή και η προσμονή του Άρη Ημερομηνία άρθρου: 25 Μαρτίου, 2015 14:35

Ο Αντώνης Κούλαλης κοιτάει μέσα στη μαγική σφαίρα και προσπαθεί να δει το μέλλον για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης. Και μάλιστα, χωρίς... ασήμωμα. Διαβάστε χωρίς οπαδικά γυαλιά...

Περισσότερα...
Η Θεσσαλονίκη κοιτά τους τίτλους με κυάλια, ελπίδα φέτος ο Ηρακλής
Αντώνης Κούλαλης: Η Θεσσαλονίκη κοιτά τους τίτλους με κυάλια, ελπίδα φέτος ο Ηρακλής Ημερομηνία άρθρου: 18 Φεβρουαρίου, 2015 14:57

Η ποδοσφαιρική Θεσσαλονίκη θα κοιτά τους τίτλους με τα κυάλια… ή μήπως ο Ηρακλής αλλάξει τα δεδομένα; Ο Αντώνης Κούλαλης αναλύει τα δεδομένα για τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερα...
ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Άρης στην... πόλη των θαυμάτων!
Αντώνης Κούλαλης: ΠΑΟΚ, Ηρακλής και Άρης στην... πόλη των θαυμάτων! Ημερομηνία άρθρου: 19 Ιανουαρίου, 2015 12:36

Στον ΠΑΟΚ συντελείται ένα θαύμα, ο Ηρακλής πέτυχε ένα θαύμα & στον Άρη περιμένουν το θαύμα! Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
Εδώ Θεσσαλονίκη: H Παναγιά, ο Άγιος Βασίλης και οι… πιστοί
Αντώνης Κούλαλης: Εδώ Θεσσαλονίκη: H Παναγιά, ο Άγιος Βασίλης και οι… πιστοί Ημερομηνία άρθρου: 15 Δεκεμβρίου, 2014 20:36

Oι Παοκτσήδες λένε δόξα τη Παναγιά για τη νίκη επί του ΑΟΚέρκυρας, οι Ηρακληδείς περιμένουν σαν Άγιο Βασίλη τον Παπαθανασάκη και οι Αρειανοί κάνουν το σταυρό τους που πήραν το Χ στις Σέρρες. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
Ο ρόλος του ΠΑΟΚ στη Λίγκα και η “σχέση” Μποροβήλου-Ηρακλή
Αντώνης Κούλαλης: Ο ρόλος του ΠΑΟΚ στη Λίγκα και η “σχέση” Μποροβήλου-Ηρακλή Ημερομηνία άρθρου: 27 Νοεμβρίου, 2014 13:55

Ο ΠΑΟΚ “κέρδισε”-χάνοντας στο ΔΣ της Λίγκας, ο Ηρακλής στη επιστρέφει στη SL με πρόεδρο τον κο Μποροβήλο που τον έριξε και ο Άρης που έμεινε από καύσιμα. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...
O ΠΑΟΚ και η Παναγιά, ο Ηρακλής και το σερί, ο Άρης και οι αμαρτίες!
Αντώνης Κούλαλης: O ΠΑΟΚ και η Παναγιά, ο Ηρακλής και το σερί, ο Άρης και οι αμαρτίες! Ημερομηνία άρθρου: 12 Νοεμβρίου, 2014 14:13

Ο Αναστασιάδης μας έχει ξεκαθαρίσει με συνεχείς δηλώσεις του ότι “ η Παναγιά είναι οπαδός του ΠΑΟΚ”. Είναι παρούσα σε κάθε παιχνίδι της ομάδας,  άλλοτε τη “σπρώχνει” προς τη νίκη & άλλοτε την αφήνει αβοήθητη “στο έλεος του Θεού”. Γράφει ο Αντώνης Κούλαλης.

Περισσότερα...

Blogs

SoccerOpolis

Bottom Advetorial 1 Bottom Advetorial 2 Bottom Advetorial 3