Άρειος Πάγος: Την Τρίτη η απόφαση για την άδεια στον Κουφοντίνα

Print Friendly, PDF & Email

Την ερχόμενη Τρίτη θα αποφασίσει ο Αρειος Πάγος για την άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα, μετά την κίνηση της Ξένης Δημητρίου να ζητήσει αναίρεση του βουλεύματος του δικαστικού συμβουλίου Βόλου, που είχε απορρίψει το αίτημα του εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Τώρα, το Ποινικό Τμήμα του Άρειου Πάγου θα αποφασίσει εάν θα κάνει δεκτή η όχι την αίτηση αναίρεσης της κ. Δημητρίου.

Σε περίπτωση που απορριφθεί η αναίρεση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, δεν θα πάρει την 7η κατά σειρά άδεια ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Αντίθετα, σε περίπτωση κατά την οποία αναιρεθεί το βούλευμα θα πρέπει να συνεδριάσει εκ νέου το τριμελές Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου με άλλη σύνθεση όμως, εκτός από αυτή του δίκασε την προηγούμενη φορά, για να κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη για τη χορήγηση άδειας.

Η κ. Δημητρίου αργά το βράδυ της Παρασκευής ζήτησε αναίρεση της απόφασης του δικαστικού συμβουλίου του Βόλου, που είχε αρνηθεί την άδεια στον Κουφοντίνα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε να μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ τα δικαστήρια Βόλου, περιμένοντας το έγγραφό της.

Η κίνηση αυτή της κ. Δημητρίου προκάλεσε αρκετά ερωτήματα και ήρθε την ώρα που ο Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας, αλλά και ενώ από τις αρχές Μαΐου γίνονται μπαράζ επιθέσεων και βανδαλισμών, από αναρχικούς που εκφράζουν αλληλεγγύη στον εκτελεστή της 17 Νοέμβρη.

Σε περίπτωση που το Ποινικό τμήμα του Αρείου Πάγου κάνει δεκτή την αναίρεση, τότε το αίτημα για άδεια του Κουφοντίνα θα συζητηθεί εκ νέου στο δικαστήριο Βόλου, με άλλη σύνθεση.

Πηγή:politik.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή