Έρευνες για τη δράση του Ρουβίκωνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Print Friendly, PDF & Email

Έρευνες για τη δράση της ομάδας Ρουβίκωνας διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου μετά το περιστατικό της εισβολής μελών της εν λόγω ομάδας στο νοσοκομείο “Ευαγγελισμός” και τη σχετική ανάρτηση βίντεο στο διαδίκτυο.

Η εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, ζήτησε την συνένωση και την έρευνα για όλες τις δικογραφίες, που ενδεχομένως αφορούν δράση του “Ρουβίκωνα”, ενώ παρήγγειλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και τον προϊστάμενό της Ηλία Ζαγοραίο τη διενέργεια έρευνας για την εισβολή σε γραφείο γιατρού στον Ευαγγελισμό και μάλιστα προς δύο κατευθύνσεις.

Πρώτον τον εντοπισμό των δραστών, μελών του “Ρουβίκωνα” που απείλησαν τον γιατρό και δεύτερον έρευνα για το αν πράγματι ο εν λόγω γιατρός συνήθιζε να παίρνει “φακελάκι”.

Πάντως, οι δικαστικές αρχές, οι οποίες θα κληθούν να ερευνήσουν τη δράση του Ρουβίκωνα, είναι βέβαιον, ότι θα απευθυνθούν στην Κρατική Ασφάλεια για τον εντοπισμό των συγκεκριμένων προσώπων, που μετέχουν κάθε φορά σε εισβολές και επιθέσεις των μελών της εν λόγω ομάδας.

Προκειμένου να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση δόθηκε εντολή για διερεύνηση για διάπραξη αδικημάτων που μπορεί να ενεργοποιήσουν την παρέμβαση της δικαιοσύνης καθώς για τις επιθέσεις του “Ρουβίκωνα” η άλλων ομάδων αντεξουσιαστών, σπάνια υποβάλλονται μηνύσεις από τα θύματα, ενώ ως τώρα δεν έχει υπάρξει περίπτωση το δημόσιο να έχει κινήσει σχετικές διαδικασίες.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή