Οι συγγενικές σχέσεις πρώτου βαθμού στη διαιτησία και τα… μπερδέματα

Print Friendly, PDF & Email

Μέχρι στιγμής στη διαιτησία εδώ και πολλά χρόνια ισχύει το αξίωμα “το μήλο κάτω από τη μηλιά θα πέσει” κι έχουμε δει οι γιοι παλιών διαιτητών να ακολουθούν τα χνάρια τους και να γίνονται και οι ίδιοι διαιτητές (π.χ. Σπάθας, Παπαπέτρου, Τεβεκέλης και πολλοί ακόμη).

Υπάρχει όμως, και μια άλλη κατηγορία συγγενικών σχέσεων πρώτου βαθμού στη διαιτησία, η οποία είναι πιο σπάνια. Αυτή μεταξύ των αδερφών.

Δύο αδέρφια από την Αρκαδία, οι Χρήστος και Δημήτρης Βεργέτης, ορίστηκαν από την ΚΕΔ για το παιχνίδι της Κυριακής (17/2) ανάμεσα σε Πλατανιά και Καραϊσκάκη. Ο πρώτος ως διαιτητής, ο δεύτερος ως επόπτης.

Ο Χρήστος έχει διευθύνει φέτος τέσσερα παιχνίδια στη Football League και έντεκα στη Γ’ Εθνική. Ο Δημήτρης ήταν πέρυσι επόπτης στη Super League, αλλά φέτος έχει παρουσία στους αγώνες της δεύτερης κατηγορίας.

Παρεμπιπτόντως, δεν έχουν συγγενική σχέση με τον πρώην προπονητή του Αστέρα και νυν της Δόξας Δράμας, Στάικο Βεργέτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν ακόμη δύο περιπτώσεις αδερφών, που παραμένουν “οικογένεια” και μέσα στο γήπεδο.

Η πρώτη είναι αυτή των αδερφών Λεωνίδα, από τα Τρίκαλα. Ο Στέλιος, είναι διαιτητής Γ’ Εθνικής και ο Κώστας βοηθός στην ίδια κατηγορία.

Η δεύτερη, ακούει στο “όνομα” Δεμερτζή. Αμφότεροι είναι βοηθοί, ο ένας β’ και ο άλλος γ’ και ορίζονται μαζί σε αγώνες, επίσης της Γ’ Εθνικής.

Ωστόσο, πολλές φορές η συνωνυμία μπορεί να προκαλέσει και… μπερδέματα. Όπως αυτό με… θύμα τον Αλέξη Κούγια, ο οποίος σε αγώνα ομάδας υποδομών της ΑΕΛ, είχε βγάλει ανακοίνωση στην οποία διαμαρτυρόταν για τον βοηθό Βεργέτη, ενώ είχε παράπονα από τον διαιτητή αδερφό του.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή