ΑΕΛ: Πέντε ανακοινώσεις σε έξι επίσημους αγώνες εναντίον πέντε διαιτητών

Print Friendly, PDF & Email

Παρότι φέτος οι τόνοι έχουν πέσει συγκριτικά με πέρυσι σχετικά με τη διαιτησία λόγω και των ορισμών ξένων διαιτητών, που πέρασαν απαρατήρητοι στα δύο κρίσιμα ντέρμπι (ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ), μία ομάδα συνεχίζει να διαμαρτύρεται σχεδόν επί μονίμου βάσης.

Ο λόγος ασφαλώς για την ΑΕΛ, που σε έξι επίσημα παιχνίδια φέτος σε πρωτάθλημα και κύπελλο έχει ήδη εκδώσει πέντε ανακοινώσεις διαμαρτυρίας κατά Ελλήνων διαιτητών, ρίχνοντας κι άλλο νερό στον μύλο κριτικής και καχυποψίας κατά της ελληνικής διαιτησίας, που οδήγησε τους ιθύνοντες της ΚΕΔ σε λύσεις από το εξωτερικό στα μεγάλα παιχνίδια.

Παρακάτω η λίστα με τις ανακοινώσεις της ΑΕΛ:

2η Αγωνιστική: Αρης – ΑΕΛ 2-0 (2/9)

Στις 3 Σεπτεμβρίου, μία ημέρα μετά το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης», η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση διαμαρτυρίας κατά του διαιτητή Τζοβάρα τον οποίο κατηγόρησε για «μεροληπτική διαιτησία στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον Άρη (όλα τα επιθετικά φάουλ τα έκανε αμυντικά γύρω από την περιοχή της ΑΕΛ), όσο και για εξυβριστική-απειλητική συμπεριφορά του εις βάρος των ποδοσφαιριστών της, θα στείλει αύριο η διοίκηση της ΑΕΛ». Μάλιστα στην ίδια ανακοίνωση η ΑΕΛ ενημερώνει πως με επιστολή της στον Περέιρα έχει ζητήσει ο συγκεκριμένος διαιτητής να μην σφυρίξει ξανά τους «βυσσινί».

4η Αγωνιστική: Ατρόμητος – ΑΕΛ 2-0 (22/9)

Στις 22/9 κατά τη διάρκεια του αγώνα στο Περιστέρι η ΑΕΛ εξέδωσε ανακοίνωση που στρεφόταν κατά του βοηθού Ευθυμιάδη, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Κύριε Ευθυμιάδη, πριν βάλει γκολ ο παίκτης του Ατρομήτου στη φάση που προηγείται είναι 5 μέτρα οφσάιντ… Δυστυχώς δεν το έδωσε ο Αγγελόπουλος που σε έχει πάρει αγκαλιά όλο τον αγώνα… Ντροπή πια!!!». Την επόμενη ημέρα η ΑΕΛ συνέχισε με νέα ανακοίνωση αυτή τη φορά κατά του διαιτητή Βρέσκα.

1η Αγωνιστική Κυπέλλου: Πανιώνιος – ΑΕΛ 2-0 (3/10)

Δύο ανακοινώσεις εξέδωσε η ΠΑΕ ΑΕΛ και με αφορμή το παιχνίδι Κυπέλλου στη Νέα Σμύρνη. Η πρώτη την ημέρα του αγώνα με την οποία υποστηρίζει ότι με διαιτησίες όπως αυτές του διαιτητή Τάση και του τέταρτου διαιτητή Γρατσάνη «σε λίγο καιρό ακόμα και σε παιχνίδια τοπικών πρωταθλημάτων που έχουν ενδιαφέρον θα παίζουν ξένοι διαιτητές». Την επομένη του ματς ακολούθησε η τελευταία –μέχρι την επόμενη- ανακοίνωση της ΑΕΛ φέτος, που εκφράζει τον προβληματισμό της για τις 11 κάρτες που μοίρασε συνολικά ο διαιτητής Τάσης στο παιχνίδι με τους «κυανέρυθρους».

Φυσικά αυτές είναι μόνο οι ανακοινώσεις της ΠΑΕ ΑΕΛ και όχι οι δημόσιες τοποθετήσεις του Αλέξη Κούγια, ο οποίος συχνά πυκνά τοποθετείται για την ελληνική διαιτησία στα ΜΜΕ. Πιο χαρακτηριστική αυτή που έκανε στις 26/9 στον ραδιοφωνικό σταθμό «Metropolis 95,5», όπου ισχυρίστηκε ότι οι Τριτσώνης και Κουκουλάκης υποδεικνύουν στον Περέιρα τους ορισμούς διαιτητών, διότι ο Πορτογάλος αρχιδιαιτητής δεν γνωρίζει…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή