ΑΕΛ σε Περέιρα: Ο Καραντώνης λειτούργησε με λάθος τρόπο στη χρήση του VAR

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ ΑΕΛ απέστειλε στον επικεφαλής της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, επιστολή με την οποία εκφράζει τους προβληματισμούς της για τη χρήση του VAR, όπως αυτή έγινε στη φιλική αναμέτρηση με την Ξάνθη στα Πηγάδια, όπου η ακριτική ομάδα κέρδισε με 1-0.

Η ΑΕΛ υποστηρίζει πως έγινε κακή χρήση της νέας τεχνολογίας τόσο στο γκολ της Ξάνθης, το οποίο ενώ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ από τον βοηθό Καραγκιζόπουλο, τελικά κατακυρώθηκε με υπόδειξη του VAR, όσο και σε μία φάση στην οποία οι Θεσσαλοί ζήτησαν πέναλτι.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δημήτρης Καραντώνης με βοηθούς τους Ιωάννη Καραγκιζόπουλο και Κούλα Χασάν, 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Μαλούτας, ενώ στο VAR βρισκόταν ο Στέφανος Κουμπαράκης και assistant ο Χρήστος Τζιώτζιος.

Αναλυτικά η επιστολή της ΑΕΛ:

Προς : Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία / Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας
Υ/Ο: Επικεφαλής ΚΕΔ κ. Περέιρα
Θέμα: Χρήση VAR

Αξιότιμε κ. Περέιρα,

Η ΑΕΛ θέτει έναν έντονο προβληματισμό ο οποίος προκύπτει από τον τρόπο που εφαρμόστηκε η λειτουργία του VAR στο γκολ που δέχτηκε και με το οποίο ηττήθηκε στον προχθεσινό φιλικό αγώνα στην Ξάνθη:

Αρχικώς ο βοηθός Καραγκιζόπουλος σήκωσε έγκαιρα τη σημαία και καταλόγισε οφσάιντ.

Ακολούθως ο διαιτητής Καραντώνης κατακύρωσε το γκολ ΧΩΡΙΣ Ο ΙΔΙΟΣ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ ΤΟΥ VAR ΟΠΩΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ, γιατί όπως είπε στους ποδοσφαιριστές μας οι χειριστές του VAR του είπαν ότι δεν υπάρχει οφσάιντ.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ ισχυρίζεται ότι αυτός ο τρόπος που επέλεξαν στην Ξάνθη για να λειτουργήσει το VAR, χωρίς δηλαδή ο διαιτητής να μεταβεί ο ίδιος στο μόνιτορ και να δει από διάφορες οπτικές γωνίες τη φάση, ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΛΑΘΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΙΤΗΤΗ, και η τύχη του αγώνα θα κρίνεται όχι από τον διαιτητή του αγώνα που είναι ο μόνος αρμόδιος να αποφασίσει, αλλά από τους χειριστές του VAR.

Ο ίδιος λανθασμένος χειρισμός του VAR έγινε, ανεξαρτήτως αν ήταν ή όχι πέναλτι, για μας ήταν πέναλτι με τον νέο κανονισμό, αφού η μπάλα ήρθε σε επαφή με το χέρι μέσα στην περιοχή και άλλαξε η εξέλιξη της φάσεως και σε φάση που από σουτ του ποδοσφαιριστού μας στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε σε επαφή με χέρι ποδοσφαιριστού της Ξάνθης μέσα στην περιοχή και ο Καραντώνης χωρίς να πάει στο μόνιτορ, με υπόδειξη των χειριστών του VAR όπως ισχυρίστηκε, δεν καταλόγισε πέναλτι.

Επειδή ζούμε στην Ελλάδα και τα έχουμε δει όλα από τους διαιτητές αναδεικνύουμε το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην καταλήξουμε τελικώς μόνο στην Ελλάδα να εφαρμόζεται το VAR, χωρίς να εφαρμόζεται.