Master REF: Ακυρώθηκε κανονικό γκολ του ΠΑΟΚ στο 0-0, δεν δόθηκε πέναλτι στον ΠΑΟ

Print Friendly, PDF & Email

Η ακύρωση του τέρματος του Μπίσεσβαρ στην αναμέτρηση Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ (0-3), όταν το σκορ ήταν στο 0-0, ξεχώρισε στην 16η αγωνιστική της Super League, με τον κριτή του Master REF, Κώστα Ακρίδα, να σημειώνει ότι η υπόδειξη του βοηθού Κωνσταντόπουλου ήταν λανθασμένη.

Για το Παναθηναϊκός-Ξάνθη (2-2) ο έτερος κριτής του Master REF, Ηρακλής Τσίκινης, σημείωσε ότι έπρεπε να δοθεί πέναλτι στους «πράσινους» στη φάση που έκαναν το 1-1 και πως ήταν ορθή η υπόδειξη του Ευαγγέλου στο πέναλτι με το οποίο οι φιλοξενούμενοι πήραν τον βαθμό στο φινάλε.

Επιπλέον, ο κ. Τσίκινης έκανε λόγο για καλή παρουσία του Σιδηδόπουλου στο Λεβαδειακός-Ολυμπιακός (0-2).

Αγώνας: Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΟΚ 0-3, Διαιτητής: Σκουλάς, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Γενικά, ο Σκουλάς ήταν φοβισμένος στο ματς, με αποτέλεσμα να κάνει αρκετά λάθη, κυρίως στο κέντρο, χωρίς να επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα.

Στο 12’ η φάση του Καλτσά είναι οριακή. Κατά τη γνώμη μου σωστά το άφησε η Κουρομπύλια. Σε πρώτη φάση ο παίκτης φαίνεται να καλύπτεται. Πάντως, η κάμερα της τηλεοπτικής μετάδοσης δεν ήταν στην ευθεία.

Στο 14’, κακώς ακυρώθηκε το γκολ του Μπίσεσβαρ. Δεν υπάρχει κανένα offside.

Στο 79’ ορθώς ο Σκουλάς έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μάτος.

Τέλος, στο 85’ σωστά ο διαιτητής δεν έδωσε πέναλτι στον Αστέρα, καθώς η μπάλα πρώτα χτύπησε στα πλευρά του Λημνιού και μετά στο χέρι του».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Λεβαδειακός-Ολυμπιακός 0-2, Διαιτητής: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Καλή η παρουσία του Σιδηρόπουλου στη Λιβαδειά. Εδειξε να ελέγχει το ματς.

Στο 2’ σωστά ακυρώθηκε γκολ του Ολυμπιακού, καθώς στο replay φαίνεται πριν το σουτ του Μπουχαλάκη οι Χριστοδουλόπουλος και Γκιγιέρμε έχουν κάνει «σάντουιτς» τον Στανόγιεβιτς.

Τέλος, δεν υπάρχει κάτι μεμπτό στη φάση που ο Ολυμπιακός ζήτησε πέναλτι για χέρι του Στανόγεβιτς».

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: Ατρόμητος-Παναιτωλικός 2-2, Διαιτητής: Παπαπέτρου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Δεν είδαμε τον Παπαπέτρου που ξέρουμε στο Περιστέρι. Εβγαλε πολύ εκνευρισμό μιλούσε πολύ με τους παίκτες χωρίς λόγο και έκανε αρκετά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο.

Οσον αφορά για το θέμα των καθυστερήσεων, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι ο διαιτητής είναι ο μοναδικός χρονομέτρης.

Τέλος, για το ζήτημα με τον Κιβρακίδη και τις δηλώσεις του Κάναντι, σύμφωνα με τις οποίες ο Παπαπέτρου του είπε «σκάσε», δεν μπορώ να πω κάτι, καθώς δεν φάνηκε κάτι στη μετάδοση του αγώνα. Πάντως, στη συγκεκριμένη φάση ο διαιτητής το έχασε. Δεν είναι χωροφύλακας ή σερίφης για να φωνάζει στον παίκτη να πάει κοντά του για να του δείξει κίτρινη κάρτα. Βάσει κανονισμός ο διαιτητής πρέπει να υποδεικνύει τις παραβάσεις και να τις τιμωρεί όποτε χρειάζεται με κάρτες. Το «αστυνομικό στυλ» είναι παλαιάς κοπής και δεν έχει θέση στο ποδόσφαιρο του 2019».

Βαθμολογία: 8,00

Αγώνας: Παναθηναϊκός-Ξάνθη 2-2, Διαιτητής: Ευαγγέλου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Σε γενικές γραμμές ήταν καλή η παρουσία του Ευαγγέλου και των βοηθών του στο ΟΑΚΑ.

Στο 31’ δεν υπήρχε κάτι στην περιοχή του Παναθηναϊκού κατά τη διάρκεια της διεκδίκησης της μπάλα από τους Μαυρομάτη και Ντουρίσκοβιτς. Σωστά συνεχίστηκε το ματς.

Στο 48’, στη φάση όπου ο Παναθηναϊκός έκανε το 1-1, υπάρχει πέναλτι για σπρώξιμο του Μακέντα από τον Σιλά. Επρεπε να δοθεί, καθώς δεν υπάρχει πλεονέκτημα στις περιπτώσεις πέναλτι. Ο διαιτητής ήταν τυχερός που η φάση ολοκληρώθηκε με γκολ του Παναθηναϊκού.

Τέλος, στο 94’ ορθώς δόθηκε πέναλτι υπέρ της Ξάνθης, καθώς ο Μαυρομάτης κράτησε από τον λαιμό τον Κάστρο και τον έριξε στο έδαφος».

Βαθμολογία: 8,20

Αγώνας: ΟΦΗ-Πανιώνιος 1-1, Διαιτητής: Κομίνης, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

«Αλλη μία καλή διαιτησία από τον Κομίνη. Καλό θα ήταν να διορθώσει κάποια μικρά λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο».

Βαθμολογία: 8,30

Αγώνας: ΑΕΛ-Απόλλων Σμύρνης 3-0, Διαιτητής: Τσαμούρης, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

«Πετυχημένη η διαιτησία του Τσαμούρη στη Λάρισα. Πρέπει να προσέξει κάποια λάθη στον πειθαρχικό έλεγχο.

Στο 50’ ορθώς έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Στάθη για κράτημα αντιπάλου, όμως θα μπορούσε να τον αποβάλει νωρίτερα με απευθείας κόκκινη, καθώς στο 31’ που ήρθε η πρώτη κίτρινη έχει χτυπήσει αντίπαλο με τις τάπες».

Βαθμολογία: 8,20

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή