Αναβάλλεται το Euro, επεκτείνεται ως τις 30/6 η σεζόν για τα πρωταθλήματα

Print Friendly, PDF & Email

Η τηλεδιάσκεψη μεταξύ των επικεφαλής της UEFA, των εκπροσώπων των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, των συλλόγων (ECA) και των ποδοσφαιριστών (FIFpro) ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι. Σειρά παίρνει η τηλεδιάσκεψη με τις ευρωπαϊκές ομοσπονδίες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο ευρωπαϊκός Τύπος, αποφασίστηκε η τελική φάση του Euro 2020 να μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2021 από τις 11 Ιουνίου μέχρι τις 11 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση πάρθηκε προκειμένου να επεκταθεί η φετινή σεζόν και οι ευρωπαϊκές λίγκες να έχουν το περιθώριο να ολοκληρωθούν κανονικά μέχρι τις 30 Ιουνίου εφόσον φυσικά το επιτρέψει η κατάσταση με τον κορωνοϊό.

Μάλιστα η νορβηγική ομοσπονδία με ανάρτησή της στα social media επιβεβαιώνει την είδηση ότι το Euro μετατίθεται για την ερχόμενη σεζόν.

Αμέσως μετά τις αποψινές τηλεδιασκέψεις θα συγκροτηθούν δύο ομάδες εργασίας. Η πρώτη θα συζητήσει τις ημερομηνίες και την οριστική μοίρα των φετινών διοργανώσεων σε Τσάμπιονς Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η δεύτερη τα οικονομικά θέματα που έχουν προκύψει, διότι σύμφωνα με εκτιμήσεις η αναβολή του Euro θα κοστίσει μεταξύ 250 και 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η UEFA αναμένεται να δώσει το «οκ» για να αρχίσουν ξανά οι ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Τσάμπιονς Λιγκ, Γιουρόπα Λιγκ, πρωταθλήματα), εφόσον το επιτρέπουν οι συνθήκες με τον Covid-19, από τη Μεγάλη Τρίτη στις 14 Απριλίου.

Δημοσίευμα της «Marca» αποκαλύπτει ότι οι δύο τελικοί των ευρωπαϊκών διοργανώσεων θα διεξαχθούν τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου. Συγκεκριμένα, ο τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ θα μετατεθεί στις 27 Ιουνίου ενώ αυτός του Γιουρόπα, τρεις ημέρες νωρίτερα, στις 24 του ίδιου μήνα.

Η σχετική ανακοίνωση της UEFA για την αναβολή του Euro:

“Η UEFΑ σήμερα ανακοίνωσε την αναβολή του EURO 2020 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί τον Ιούνιο και τον Ιούλιο αυτής της χρονιάς. Η υγεία όλων όσων εμπλέκονται στο παιχνίδια αποτελεί προτεραιότητα όπως επίσης και να αποφύγουμε να βάλουμε οποιαδήποτε αχρείαστη πίεση στις εθνικές ομοσπονδίες. Η μετακίνηση θα βοηθήσει όλα τα εγχώρια πρωταθλήματα που βρίσκονται εν αναμονή λόγω του COVID 19 να ολοκληρωθούν.

Όλες οι διοργανώσεις υπό την αιγίδα της UEFA και τα ματς (συμπεριλαμβανομένου και των φιλικών) για τα κλαμπ και τις εθνικές ομάδες τόσο για τους άντρες όσο και τις γυναίκες έχουν μπει σε αναμονή και θα ακολουθήσει νέα ενημέρωση. Τα play off για το EURO 2020 και τα διεθνή φιλικά, προγραμματισμένα για τα τέλη Μαρτίου, θα διεξαχθούν τώρα, στο διεθνές παράθυρο στις αρχές Ιουνίου, ανάλογα με το πως θα εξελιχθεί η κατάσταση.

Δημιουργήθηκε ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωταθλημάτων και των ομάδων ώστε να βρεθούν λύσεις στο καλεντάρι που θα οδηγήσουν στην ολοκλήρωση της σεζόν και για τη διαχείριση όσων επιπτώσεων έχει η αναβολή του Euro 2020.

Η απόφαση που πάρθηκε από την επιτροπή της UEFA και ακολούθησε την τηλεδιάσκεψη που έγινε σήμερα με τον πρόεδρο της UEFA και τους αντιπροσώπους από 55 ομοσπονδίες καθώς και από εκπροσώπους από την ένωση των ευρωπαϊκών κλαμπ, FIFPro ώστε να φτιαχτεί ένα πλάνο”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή