Οι διάλογοι στη συνεδρίαση της ΕΠΟ για τον κανονισμό διαιτησίας

Print Friendly, PDF & Email

Τελευταία ανανέωση: 20:05

Σε απόφαση αναβολής όλων των κανονισμών της ΕΠΟ (πειθαρχικός κώδικας, ΚΑΠ κλπ)για τα τέλη Ιουλίου, οπότε θα γίνει η επόμενη συνεδρίασή της, προχώρησε η ΕΕ της Ομοσπονδίας.

Η απόφαση ελήφθη κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, που αποφάσισε όλοι οι κανονισμοί να περάσουν στην επόμενη συνεδρίαση, επειδή η FIFA και η UEFA ήθελαν να τοποθετηθούν.

Προς γνωστοποίηση ήρθε μόνο ο κανονισμός διαιτησίας, όμως έπειτα από αντιδράσεις μερίδας συμβουλων που επικαλέστηκαν λανθασμένη διαδικασία και ειδικότερες προβλέψεις με τις οποίες διαφωνούν, όπως η επικύρωση των πινάκων διαιτητών από την ΕΕ και αφού υπήρξε η σύμφωνη γνώμη του επικέφαλής της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέμπερτ Χούμπελ, αποφασίστηκε η αναβολή της γνωστοποίησής του.

Κατά την διάρκεια του συμβουλίου ο πρόεδρος της ΕΠΟ φέρεται να είπε πως για τον κανονισμό διαιτησίας δεν χρειάζεται έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή αλλά απλή γνωστοποίηση.

Σε εκείνο το σημείο παρενέβη ο υπερπαρατηρητής της ΦΙΦΑ, Πετρ Φούσεκ ο οποίος είπε πως «Τα θέματα της διαιτησίας ανήκουν στη ΦΙΦΑ. Ο κανονισμός δεν μπορεί να αλλάξει»

Για να απαντήσει ο Μηνάς Λυσάνδρου «Δεν έχουμε ενημερωθεί για τον κανονισμό. Χρειάζεται να λειτουργούμε με διαφάνεια γιατί απ’ ότι διάβασα αρμοδιότητες της Εκτελεστικής Επιτροπής όπως είναι η έγκριση των πινάκων καταργούνται»

Και να συμπληρώσει ο Π. Δημητρίου«Εγώ δεν συμφωνώ με τον κανονισμό, θέλω οι πίνακες να έρχονται στο συμβούλιο για να μπορώ να ασκώ κριτική»

«Βαδίζουμε προς την ασυδοσία» σχολίασε Νίκος Βακάλης.

Ο Δημήτρης Αγραφιώτης ζήτησε ο κανονισμός να εξεταστεί μαζί με τους άλλους στο επόμενο Δ.Σ. στις 31 Ιουλίου, κάτι που τελικά δέχθηκαν οι εκπρόσωποι της ΦΙΦΑ.

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ αναφέρει για το θέμα:

«Η έγκριση του συνόλου των κανονισμών της περιόδου 2019-20 ανεβλήθη για την επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία έχει προγραμματισθεί για την 31η Ιουλίου 2019».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή