Ανακοινώσεις από ΕΠΣ Ρεθύμνου και τον Σύνδεσμο Διαιτητών του νομού για τα κρούσματα βίας

Print Friendly, PDF & Email

Ανακοινώσεις εξέδωσαν η ΕΠΣ Ρεθύμνου και ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμουν με αφορμά τα φαινόμενα βίας που έκαναν την εμφάνιση τους στα γήπεδα του Ρεθύμνου το προηγούμενο διάστημα.

Βέβαια, οι σχετικές ανακοινώσεις ήρθαν με σχετική καθυστέρηση από το τελευταίο κρούσμα βίας στα Ζωνιανά στις 2/2. Τον χορό άνοιξε ο Σύνδεσμος Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ρεθύμνου, αφήνοντας αιχμές για «Αξιωματούχους» του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου που δεν συμβάλλουν στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας.

Μετά την ανακοίνωση της ΣΔΠΡ την Κυριακή, ήρθε το απόγευμα της Δευτέρας η ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΠΣ Ρεθύμνου, τονίζοντας πως άμεσα θα προβεί σε ειδικούς σχεδιασμούς για την πάταξη του φαινομένου της αθλητικής βίας στο ποσοστό της ευθύνης που της αναλογεί, καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους αναγνωρισμένους αθλητικούς φορείς να αναλογιστούν και εκείνοι τις ευθύνες τους να συμπορευθούν.

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΔΠΡ:

«Το Δ.Σ. του ΣΔΠΡ, παρακολουθώντας τα τελευταία γεγονότα στους Αθλητικούς χώρους του Ρεθύμνου κατά των μελών μας, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του!!!!!, καθώς ορισμένοι “Αξιωματούχοι” του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου, ΔΕΝ προασπίζουν την ΒΙΑ έχοντας φτάσει πλέον στο τέλος του πρωταθλήματος ΕΠΣΡ. Επιπλέον, όπως προκύπτει από επίσημη αναφορά «λάσπης» στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο κατά Θεσμοθετημένων Ποδοσφαιρικών και Διαιτητικών Οργάνων, συγκεκριμένοι “Αξιωματούχοι” εξακολουθούν και φέτος να «φαντάζονται», ή να μη αντιλαμβάνονται ή να μην επιθυμούν το υγιές ποδόσφαιρο και το καλό της Ρεθυμνιώτικης Διαιτησίας.

Καθήκον μας είναι να θωρακίσουμε με κάθε μέσο τον Θεσμό του ποδοσφαίρου και οι διαιτητές μας να λειτουργούν Ελεύθερα, με σωστή Συνείδηση και Ανεπηρέαστοι από επικοινωνιακές πιέσεις/ανακοινώσεις «μικρών» παραγόντων, κάτω από την πλήρη εφαρμογή εκ μέρους μας, του «Laws of The Game».

Τονίζουμε, προς κάθε κατεύθυνση, ότι κάθε απόπειρα στοχοποίησης των διαιτητών μας με οποιοδήποτε μέσο, αφενός μεν μας αφήνει ξεκάθαρα ανεπηρέαστους και προσηλωμένους στο Λειτούργημά ΜΑΣ, αφετέρου δε επιτείνει εκ μέρους ΣΑΣ την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης σας στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο/διαιτησία και υποδαυλίζοντας για ακόμη μια φορά τη βίαιη οπαδική αντιπαράθεση στους κόλπους μας.

Καλούμε τους Αξιωματούχους του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου να αναλογιστούν την κομβική τους ευθύνη και την επιτακτική υποχρέωσή τους να συμβάλλουν σε κάθε ειλικρινή προσπάθεια, που τείνει στην προαγωγή των Ρεθυμνιωτών μας αθλητών τόσο στο χώρο του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου όσο και στην διαιτησία καθώς και στην εξάλειψη του φαινομένου της βίας από τους αθλητικούς μας χώρους.

Εκ του ΔΣ ΣΔΠΡ».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΠΣ Ρεθύμνου:
«Η Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου αναγνωρίζει τις παθογένειες και τις αδυναμίες που υπάρχουν διαχρονικά στο Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο και καταβάλλει κάθε δυνατή και φιλότιμη προσπάθεια για την Άμβλυνσή τους.

Η αθλητική βία είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο και σε αυτό το πλαίσιο καλό θα ήταν ο καθένας να αναλαμβάνει τις ευθύνες που του αναλογούν θεσμικά και όχι να υποκρύπτει τις αδυναμίες του σε πάσης φύσεως δηλώσεις εντυπωσιασμού.

Η Ε.Π.Σ. Ρεθύμνου αντιλαμβανόμενη πλήρως την αθλητική πραγματικότητα του Ρεθυμνιώτικου ποδοσφαίρου ήδη προβαίνει σε ειδικούς σχεδιασμούς για την πάταξη του φαινομένου της αθλητικής βίας στο ποσοστό της ευθύνης που της αναλογεί, και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους αναγνωρισμένους – θεσμοθετούμενους αθλητικούς φορείς να αναλογιστούν και εκείνοι τις ευθύνες τους να συμπορευθούν στον ειδικό σχεδιασμό που άμεσα θα προβεί και θα θέσει σε εφαρμογή η διοργανώτρια αρχή».

Πηγή: goodnet.gr