Αναλαμβάνει την Εθνική ο Ρικ Πιτίνο με στόχο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Τόκιο

Print Friendly, PDF & Email

Ο Ρικ Πιτίνο είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Εθνικής Ανδρών στο μπάσκετ, καθώς συμφώνησε σε όλα με τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο.

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού βρέθηκε το πρωί της Παρασκευής (8/11) στα γραφεία της ΕΟΚ για να συζητήσει με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο το ενδεχόμενο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ελλάδος και οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια.

Ο Πιτίνο διαδέχεται τον Θανάση Σκουρτόπουλο με στόχο να οδηγήσει την Εθνική Ανδρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο μέσω του προολυμπιακού τουρνουά.

Πριν το προολυμπιακό τουρνουά η Ελλάδα τον Φλεβάρη του 2020 θα κληθεί να δώσει τους πρώτους αγώνες της στο πλαίσιο των προκριματικών του Eurobasket 2021, όπου βρίσκεται στον ίδιο όμιλο με τη Λετονία, τη Βοσνία και τη Βουλγαρία. Σε αυτούς τους αγώνες ωστόσο στον πάγκο αναμένεται να καθίσει ο Θανάσης Σκουρτόπουλος.

“Θα συζητήσουμε τις λεπτομέρειες την Δευτέρα (11/11), αλλά είναι τιμή για εμένα να αποδεχθώ αυτή την θέση. Ανυπομονώ. Μόλις ανακοινωθούν οι όμιλοι (σ.σ των προολυμπιακών τουρνουά) θα παρακολουθήσω το VIDEO και θα ξεκινήσω δουλειά” δήλωσε αρχικά ο Ρικ Πιτίνο και πρόσθεσε:

“Είμαι ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, ξεκίνησα πριν 10 λεπτά. Δεν θα προπονήσω την ομάδα τον Φεβρουάριο στους αγώνες των προκριματικών του Eurobasket, αλλά στο προολυμπιακό τουρνουά”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή