Αναπόφευκτες οι απολύσεις στον νέο ΔΟΛ του Βαγγέλη Μαρινάκη

Print Friendly, PDF & Email

Ένας νέος ΔΟΛ είναι ο στόχος του Βαγγέλη Μαρινάκη. Με την απόφαση του δικαστηρίου στα χέρια του ως το τέλος του μήνα, θα ξεκινήσει σταδιακά ο ανασχεδιασμός των επιχειρήσεων του οργανισμού. Όπως αποκαλύψαμε στην ηλεκτρονική μας έκδοση, ο επιχειρηματίας θα διατηρήσει και τις δύο εφημερίδες του οργανισμού, το «Βήμα» και τα «Νέα», αλλά και την «Ελευθερία του Τύπου», με μια λιγότερη όμως έκδοση, καθώς μετατρέπεται σε πρωινό φύλο.

Θα υπάρχουν διακριτές πολιτικές ταυτότητες: Και τα τέσσερα έντυπα θα κάνουν αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με την «Ελευθερία του Τύπου» (ημερήσια και κυριακάτικη έκδοση) να εκφράζει τον δεξιό χώρο και τις δύο εφημερίδες του ΔΟΛ να καλύπτουν τον χώρο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς. Το κρίσιμο ζήτημα είναι το προσωπικό των εφημερίδων του ΔΟΛ και των υπολοίπων εταιρειών του ομίλου. Οι περικοπές σε θέσεις εργασίας και σε αποδοχές θα είναι σημαντικές και μεγάλες.

Και οι δύο εφημερίδες έχουν σήμερα προσωπικό που το κόστος του υπερβαίνει τα έσοδα από τις πωλήσεις, συνεπώς οι απολύσεις πρέπει να θεωρούνται αναπόφευκτες. Θα διατηρηθεί δε με τον ίδιο χαρακτήρα και ο ΒΗΜΑ FΜ. Οι εργαζόμενοι στον ΔΟΛ ειδοποιήθηκαν να πάρουν τις άδειες τους ως το τέλος του μήνα και στις αρχές Αυγούστου να βρίσκονται στη θέση τους για να ξεκινήσουν εκ νέου δουλειά, με τον ΔΟΛ να ανήκει πλέον στον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Πηγή: typologies.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here