Αναστασιάδης: «Ελπίζω να είναι η Ελλάδα και η Ιταλία οι χώρες που θα προκριθούν»

Print Friendly, PDF & Email

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των πολυάριθμων μέσων μαζικής ενημέρωσης από την Ιταλία, που κάλυψαν με απεσταλμένους  την κλήρωση των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2020, βρέθηκε ο προπονητής της Εθνικής  μας ομάδας  Άγγελος Αναστασιάδης.

Ερωτηθείς, από εκπροσώπους ιταλικών εφημερίδων, για την εκτίμησή του αναφορικά με τον βαθμό δυσκολίας του 10ου ομίλου σε σχέση με τη δυναμικότητα της Εθνικής μας, ο Έλληνας τεχνικός σχολίασε: «Δεν υπάρχουν εύκολοι ή δύσκολοι όμιλοι, όλα εξαρτώνται από την κατάσταση που θα βρίσκεται η ομάδα μας την  περίοδο των αγώνων της, αλλά και την αντίστοιχη κατάσταση που θα βρίσκονται οι αντίπαλοί μας. Καθοριστικά θα είναι τα παιχνίδια με τις ομάδες  που φαίνονται λιγότερο ισχυρές από μας. Εφόσον τα κερδίσουμε, η ομάδα θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση και θα έχει το βαθμολογικό υπόβαθρο για να διεκδικήσει την πρόκριση με αξιώσεις».

Για το κατά τεκμήριο φαβορί του ομίλου, την Ιταλία, ο Άγγελος  Αναστασιάδης επεσήμανε: «Η Ιταλία είναι μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη και δεν μπορεί κανείς να παραβλέψει την κυρίαρχη παρουσία της στον όμιλο. Κάνει κι εκείνη μια καινούργια αρχή, με νέο προπονητή και διαφορετική ποδοσφαιρική λογική. Βάσει ιστορίας, επιλογών και δυναμικότητας προφανώς  και είναι το φαβορί του ομίλου. Επιμένω ωστόσο ότι καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη του ομίλου θα παίξει η αγωνιστική κατάσταση και η πληρότητα των ομάδων την περίοδο των αγώνων».

Μιλώντας, στη συνέχεια, στο ιταλικό δίκτυο Mediaset, που καλύπτει τηλεοπτικά τη διοργάνωση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στη γειτονική χώρα, ο Μακεδόνας τεχνικός υπογράμμισε: «Κάνουμε μια νέα αρχή και δεν κοιτάμε το παρελθόν. Προσπαθούμε να βάλουμε στην ομάδα μας νέα φιλοσοφία. Τους σεβόμαστε όλους, δεν φοβόμαστε κανέναν. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο και να πείσουμε τους παίκτες ότι μπορούν, γιατί έχουν το ταλέντο. Δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου, ο χρόνος προετοιμασίας για τις εθνικές ομάδες έχει μειωθεί και μεις καλούμαστε να μελετήσουμε τους αντιπάλους μας και να ετοιμάσουμε την ομάδα μας, ώστε να παίζει με καθαρό μυαλό και να πιστεύει στις δυνάμεις της. Ελπίζω στο τέλος να είναι η Ελλάδα και η Ιταλία οι χώρες που θα προκριθούν».

Ο προπονητής της Εθνικής συναντήθηκε με τον ομόλογό του της «σκουάντρα ατζούρα», Ρομπέρτο Μαντσίνι, και είχαν ολιγόλεπτη συζήτηση για το αποτέλεσμα της κλήρωσης, ανταλλάσσοντας τις καθιερωμένες ευχές «για επιτυχή πορεία στη διοργάνωση», καθώς και με τον νέο προπονητή της Εθνικής Αρμενίας, Άρμεν Γκουλμπουνταγκιάντς.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή