Ανιέλι: “Θα υπάρξει νέο Super Champions League από το 2024 και μετά”

Print Friendly, PDF & Email

Μετά το συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συλλόγων (ECA) στο Άμστερνταμ, ο πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, αποκάλυψε ότι θα δημιουργηθεί ένα Super Champions League, από το 2024 και μετά.

Επίσης, υπογράμμισε ότι η ECA είναι αντίθετη με τη διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων με 24 ομάδες.

«Επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μία νέα μορφή στις διοργανώσεις της UEFA από το 2024 και μετά. Έχουμε ξεκινήσει τη διαδικασία για το μέλλον των διοργανώσεων της UEFA. Αυτή είναι η αρχή ενός ταξιδιού που θα έχει την δέσμευση όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Η προτεραιότητα πρέπει να είναι τα ενδιαφερόμενα μέρη να μπουν σε μια λεπτομερή ανάλυση ως προς τον τρόπο με τον οποίο το διεθνές ποδόσφαιρο μπορεί να εξελιχθεί μετά το 2024. Η απόφαση της FIFA να ανασχηματίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων το 2024 δεν μπορεί να βρει την υποστήριξη της ECA», τόνισε αρχικά ο Ανιέλι και συνέχισε:

«Πρέπει να δρομολογήσουμε αλλαγές στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Θα υπάρξει ένα νέο Super Champions League σε συνεργασία με την UEFA. Αλλά είμαστε αντίθετοι σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων με 24 ομάδες και απαιτούμε λιγότερα διαλείμματα για τους αγώνες των Εθνικών ομάδων».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία μιας διοργάνωσης με 32 ομάδες, οι οποίες θα χωρίζονται σε τέσσερις ομίλους των οκτώ. Θα υπάρχει άνοδος και υποβιβασμός των ομάδων, ενώ επιθυμία είναι τα ματς να διεξάγονται τα σαββατοκύριακα. Αυτό προϋποθέτει τη διεξαγωγή των αγώνων των εθνικών πρωταθλημάτων μεσοβδόμαδα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή